Srpska aikido federacija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aleksej_BASO:
Sta ces...

Mikeleu je kao i svim velikim majstorima bitnije da ima 3 ucenika koji rade nego 300 koji ne rade.

Nemoj me pogresno shvatiti ne kazem nista za vas, nego nesto vredimo kada covek hoce da dodje kod nasa makar nas bilo "samo" 30.

A tih vasih 200... Licno ne verujm u taj broj, izvini, (u kojoj je to sali uopste moguce u BG???) ali ne znaci da nije tako.

Bila je guzva i to prilicna. 400 kvadrata tatamija je bilo malo. Mozes pogledati nekoliko slika sa seminara na http://www.aikido.org.yu/Slikesaseminara.htm . Nadam se iduce godine da cemo uspeti da obezbedimo vecu salu i vise tatamija.

Usput, dodji u novembru na seminar koji organizujemo. Tema seminara ce biti rad sa stapom, a nakon seminara polaganje za DAN stepene. Mislim da ces imati sta novo da vidis. A i broj ucesnika nece biti zanemarljiv. Mislim da ce broj ucesnika biti ogranicen na 100 tako da bi bilo dobro da se na vreme najavis da ne bi ostao bez mesta.
Pozdrav

aleksandrabg:
Hey Aleksej,

``PA kada se nisam zaljubio onda kada smo se vidjali na seminarima necu ni sada.``

malo si se zeznuo, ti nisi imao prilike do sada da me vidis! A najmanje na seminarima, jer ja ne posecujem Mikeleove... znas ja sam jedna od onih kojusu ``skrivali`` :)

``Sta da radim, ako bih presao u SAF zbog tebe valjda bi se mao zalozila z
a mene da me ne tuku! Mislim, valjda bih zasluzio``

Pa ne znam ja da li su momci spremni da te docekaju! Cek da ih pitamo!

Alo momci iz SAFa da li bi bili fini prema Alekseju?

pozz

Pa zar si ti ikada upoznala bolje momke od nas? Sve cemo uciniti za tebe.

Milance care,imaš piće,odem slučajno na sličice"ovako je bilo nekad " i sebe nadjem na dve fotografije,a obe nemam.Na žalost,fotografije nisu iz 1974 i 1978 , kako, ako sam dobro shvatio,stoji kraj njih,nego su iz 83-84-85 godine.Ova sa Hosakavom je iz 1984,a sa Fujimotom možda čak i iz 86,mada mislim da je ipak 85 u pitanju.Pozdrav !!!

Nisam siguran od kada su. Ja sam ih dobio sa tim nazivima. Ako se tacno secas iz koje su godine reci da ispravim. Ja sam tada bio mnogo mlad tako da se ne secam.
Svaka sugestija je dobrodosla.
Inace stare fotografije sam dobio od ljudi koji su imali dobru volju da pomognu u kvalitetu sadrzaja na sajtu. Ukoliko ti ili neko drugi ima slicnih fotografija bice mi veoma drago ako ih dobijem.
Pozdrav

Milanče,ona sa Hosakavom je sto posto iz 1984 godine,snimljena je na seminaru neposredno pred Jovicinu smrt,ako se ne varam Hosakava je 1984 boravio u Beogradu.Na slici desno prepoznajem neke ljude koji su u to vreme radili aikido (ne mislim na prvi majstorski red ),tu ti je Stanko Lauš,otac Saše i Žive Lauša,mislim da su oba sina majstori,Milutin Karaičić,Sima iz Šida,Nenad iz Zaječara,Stojče iz Zaječara,dole sedi Bogica Kovač iz Vršca,Gore desno Mitar Filipović,u sredini Sale Obradović,ali kao što vidiš niko od nabrojanih nema hakamu,svi oni su kasnije postali majstori.Treba da nadjem podsetniksa ovog seminara,a to neće biti problem, da ti kažem tačan datum kada je ovo snimano,znači,ne godinu nego tačan datum jer je snimak uradjen kao po običaju,na kraju seminara.
Za ovu drugu grupnu sa Fujimotom znam sigurno da je malo kasnije snimljena,i takodje neće biti problema, jer na toj fotografiji stojim kraj mog kuma (fala bogu i on je majstor),ali je to njegov prvi seminar kod Fudže i sigurno se seća datuma njegovog održavanja.Inače za fotografisanje u ono vreme je bilo karakteristično da je pravljeno,ne znam iz koga razloga samo po nekoliko fotografija,rezervisanih isključivo za gospodu iz prvog reda.
Ne znam šta će mi reći žena za Yokotu,ali ovog trenutka mi je interesantniji Sugin seminar i za njega neće biti problema da izvučem pare od nje,a za druge seminare će verovatno biti frka .

Hvala na informacijama. Rado cu na sajtu ispraviti godine kada su napravljene fotografije. Planiram da u narednom periodu za svaku forografiju uradim i neki istorijat kao ovo sto si ti malo objasnio. Pomoc u tome ce mi biti dobrodosla.
Nisam imao prilike da vidik kako Suga radi ali cu ukoliko budem znao kada je neki njegov seminar rado otici.
Sto se tice Yokote za njega ti mogu reci da se neces pokajati da dodjes na seminar kada bude bio. Za ovo vreme koliko ja vezbam aikido jos nisam video majstora koji radi tako dobro kao Yokota. Isto misljenje sam cuo i od mnogih drugih koji su imali priliku da vezbaju sa njim.
Taksa od tridesetak evra za tri do cetiri dana sa po dva treninga mislim da nije visoka da bi se mogao posetiti taj seminar.
Inace sad u novembru ce u Beogradu biti odrzan seminar posvecen radu sa stapom koji ce voditi Vesa i Njegos. To je jedan u nizu jednodnevnih tematskih seminara sa cijom praksom se zapocelo od prosle godine. Na ovim seminarima se moze nauciti mnogo toga sto nije tako cesto na treninzima.

m0108994d:
Milanče,ona sa Hosakavom je sto posto iz 1984 godine,snimljena je na seminaru neposredno pred Jovicinu smrt,ako se ne varam Hosakava je 1984 boravio u Beogradu.Na slici desno prepoznajem neke ljude koji su u to vreme radili aikido (ne mislim na prvi majstorski red ),tu ti je Stanko Lauš,otac Saše i Žive Lauša,mislim da su oba sina majstori,Milutin Karaičić,Sima iz Šida,Nenad iz Zaječara,Stojče iz Zaječara,dole sedi Bogica Kovač iz Vršca,Gore desno Mitar Filipović,u sredini Sale Obradović,ali kao što vidiš niko od nabrojanih nema hakamu,svi oni su kasnije postali majstori.

Da se podsetimo jos nekih sa te fotografije koji su kasnije postali majstori ;)
Zoran Belic (Amerika), Mire Zloh (Engleska), Dejan Lazarevic, Renata, Radojica, Zoki Obradovic, Malac, Drago Bogdanovic, a sa slike sa Fujijevog seminara bi trebalo spomenuti jos i Sumonju, Stamenkovica, Draganu, Marka Zivkovica i Makija.....

kiklop9:
Da se podsetimo jos nekih sa te fotografije koji su kasnije postali majstori ;)
Zoran Belic (Amerika), Mire Zloh (Engleska), Dejan Lazarevic, Renata, Radojica, Zoki Obradovic, Malac, Drago Bogdanovic, a sa slike sa Fujijevog seminara bi trebalo spomenuti jos i Sumonju, Stamenkovica, Draganu, Marka Zivkovica i Makija.....

Mala greska.
Drago je tada bio uveliko majstor.

Hm, hm.. da Hosokava,... tad je prezentovan hojo 1. put...
Da ima tu jos gospode i dama: Dule , Kasumi, Mića bambus, Tika programer, Dragance Bip, Džiga,Paja režiser (danas kendista), cini mi se Milence, Snežana Terić, ****, Jovandić, Branko, Buca,Mrdja, Njegos ,Snežana,Predrag Milosević (osnivač Svebora!), Vesa,.Giša..A i sebe sam jedva pozno.... Sve u svemu čudo jedno...

Brlvrlac:
A Fujimoto... Pa de ste propustili baka Radu..., pa Zokija pekara,Zokija ridžu,Mitra Crnogorca,Miletu,Jasnu psihologicarku. A cini mi se i Sašku ako negresim...!

Spomenuo sam samo one za koje znam da su postali majstori. Koliko je meni
poznato Saska tada nije ni trenirala. Na slici je nema, ali su zato tu Big Jasna,
Vesna i cini mi se u pozadini da proviruje Mare.

Jes,bre,Dejan Lazarević skroz desno,nikako nisam mogao da ga prepoznam, mada sam dugo razmišljao ko bi to mogao da bude.Tačno je i za hojo, prvi put je prezentiran na ovim prostorima.Sećaš li se one Hosakavine priče o različitim dužinama nogu,ili japanske dijagnostike, kad se na osnovu načina na koji čoveku stoje stopala Japanski lekari utvrdjuju od čega pacijent boluje.Zdravom čoveku dok leži stopala stoje vertikalno, ako neko od stopala ima tendenciju da se iskrivi, to ukazuje na bolest odredjenih organa zavisno od toga koje stopalo se krivi. J...ga,meni se oba stopala iskrivila, ali sam nekako preživeo dvadeset i kusur godina od tada. A pošto smo sve lepo identifikovali, ukoliko me neko ne preduhitri, čim se vratim s puta, imaćemo i tačne datume oba seminara, a to je najkasnije u nedelju uveče.
Iskreno se radujem što neko iz tog vremena obidje ovaj forum.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back