Srozavanje zenskog roda!!!

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
Sedim juce i pricam sa prijateljima cija je zajednicka konstatacija kako danasnje zene nisu ni cetvrtina kakve su nekada bile. Razmazene, pogubljene, niti su dobre zene, niti majke, ljubavnice manje vise. Sve nesto cekaju, prenemazu se. Pokusavaju da od muskaraca naprave masinu za ostvarivanje zelja... Za sve se okrivljuju muskarci. Sve u svemu svasta nesto sto ne valja.

Neke misli:

Međutim, ima i takvih žena koje su slične biljkama-parazitima. One se obavijaju oko muža, ali same ništa ne doprinose. One ne pružaju ruku pomoći. Izležavaju se na divanima, šetaju ulicama, sanjare nad ljubavnim romanima i spletkare po primaćim sobama. One su potpuno beskorisne i budući takve postaju breme i za najnežniju ljubav. Umesto da život muža učine snažnijim, bogatijim i srećnijim one samo ometaju njegove uspehe. Rezultat je vrlo kukavan i po nju.

Neke žene razmišljaju samo o romantičnim idealima i zanemaruju svoje svakodnevne obaveze i time ne učvršćuju svoju porodičnu sreću. Često se dešava da je uzrok uništene najsnažnije ljubavi: nered, nemar i loše vođenje domaćinstva.

a vidis meni cesto cale kaze kako vise nema pravih muskaraca i kako zene nanjegovom poslu najvise rade...
mouda je to stvar i kod tebe i kod mene licnog iskustava..

- - - - - - - - - -

a moguce je i da su neke takve zene a moguce je i da su te sto su ogovadale to cinile da bi sebe izdigle i nahvalile..
a imas i zene starog kova oje misle da zena treba da sluzi muskarcu...
itd u sv sl svaka krpa zakrpu nadje taj sto zeni zna sta zeni nije bilde,i ta sto se udaje zna za sta se udaje...

- - - - - - - - - -

sad kad dodje šime sa svojom muskarci su gospodari:lol:
bolje da begam na vremeXD

a vidis meni cesto cale kaze kako vise nema pravih muskaraca i kako zene nanjegovom poslu najvise rade...
mouda je to stvar i kod tebe i kod mene licnog iskustava..

- - - - - - - - - -

a moguce je i da su neke takve zene a moguce je i da su te sto su ogovadale to cinile da bi sebe izdigle i nahvalile..
a imas i zene starog kova oje misle da zena treba da sluzi muskarcu...
itd u sv sl svaka krpa zakrpu nadje taj sto zeni zna sta zeni nije bilde,i ta sto se udaje zna za sta se udaje...

- - - - - - - - - -

sad kad dodje šime sa svojom muskarci su gospodari:lol:
bolje da begam na vremeXD

Zene starog kova. Taj sam izraz trazio. Hvala.

Zene znaju dobro da glume da rade. To se slazem.

Neke žene razmišljaju samo o romantičnim idealima i zanemaruju svoje svakodnevne obaveze i time ne učvršćuju svoju porodičnu sreću. Često se dešava da je uzrok uništene najsnažnije ljubavi: nered, nemar i loše vođenje domaćinstva.

Ah, evo ga još jedan kome smeta emancipacija, jer su žene (naravno!) predodređene da čiste, sređuju, rađaju decu i vode domaćinstvo i "podržavaju njegove uspehe".
Sačuvaj Bože da one imaju pravo na svoje uspehe (van čišćenja, pranja, rađanja i kuvanja mužu), to se ne sme dozvoliti, nikako.

Smeta ti nered i "loše vođenje domaćinstva"? Pa pospremi malo i sam dečko, promeni pelene, usisaj, izvedi decu u park, ispeglaj sebi košulju, skuvaj ručak i za tebe i za ženu, očisti WC, u čemu je problem?

Slab si ti muškarac prijatelju, kad svoju "muškost" projektuješ kroz snove o ženama sluškinjama koje su tu da ispunjavaju "svakodnevne obaveze" i ne "ometaju tvoje uspehe" :roll:

Poslednja izmena:
Sedim juce i pricam sa prijateljima cija je zajednicka konstatacija kako danasnje zene nisu ni cetvrtina kakve su nekada bile. Razmazene, pogubljene, niti su dobre zene, niti majke, ljubavnice manje vise. Sve nesto cekaju, prenemazu se. Pokusavaju da od muskaraca naprave masinu za ostvarivanje zelja... Za sve se okrivljuju muskarci. Sve u svemu svasta nesto sto ne valja.

Neke misli:

Međutim, ima i takvih žena koje su slične biljkama-parazitima. One se obavijaju oko muža, ali same ništa ne doprinose. One ne pružaju ruku pomoći. Izležavaju se na divanima, šetaju ulicama, sanjare nad ljubavnim romanima i spletkare po primaćim sobama. One su potpuno beskorisne i budući takve postaju breme i za najnežniju ljubav. Umesto da život muža učine snažnijim, bogatijim i srećnijim one samo ometaju njegove uspehe. Rezultat je vrlo kukavan i po nju.

Ovde si 100% u pravu.
Svi cekaju a niko nece da radi, uvek se ceka druga strana da pocne ili da uradi veci deo posla.
Devojke cekaju da im pridju momci dok momci cekaju devojke.

Zena ce te uciniti srecnijim i bogatijim ako i ti cinis isto za nju, ako ti skuva rucak reci joj kakav je bio, pomozi joj da pospremi ili uradi to umesto nje, iznenadi je cistom kucom kada dodje a ne razbacanim stvarima.
Kukanje i nalazenje krivca je uvek najlakse.

"eh nekad"
Kad god neko napiše kako je ranije bilo poštenje pipa mi izađe :hahaha:
Nikada nije bilo drugačije, to je sve romantizovanje prošlosti, istorije, čega god hoćeš. Baš sam se setio jedne lokalne priče. Bio jedan čovek u našem mestu čija se žena jebbala sa kim je stigla, znao je on a znali su i svi ostali. Tako sede ljudi na ulici (kako je to bilo u dobra stara vremena) i pričaju kako neke žene ne valjaju, pa se švaleraju, a tu je bio je i ovaj. Oni to namerno, njega malo da podbadaju. A on kaže "ma dobro je ljudi, bitno je da su naše poštene".
A tek omladina, pa igre iza sena...pa dok se čuvaju ovce da prođe vreme.
Svi koji misle kako je ranije bilo neko čedno vreme nemaju dodir sa stvarnim životom, pa nije Vuk Karadžić sakupio materijal za Crven Ban u 21. veku!

O ratovima da ne pričamo, vamo Dražini, vamo partizani, vamo Ljotićevi, tamo vamo ko zna koji. Podeljeni u 100 frakcija a tobož je bilo nekog morala.

Moj stric kad je služio vojsku negde sredinom sedamdesetih zadesio na vrh neke čuke i sreo matorce. Pitali ga oni iz koje je vojske. Kaže, pa iz naše.
A oni će: ma znamo da si iz naše ali od kojih? :hahaha:

Ah, evo ga još jedan kome smeta emancipacija, jer su žene (naravno!) predodređene da čiste, sređuju, rađaju decu i vode domaćinstvo i "podržavaju njegove uspehe".
Sačuvaj Bože da one imaju pravo na svoje uspehe (van čišćenja, pranja, rađanja i kuvanja mužu), to se ne sme dozvoliti, nikako.

Smeta ti nered i "loše vođenje domaćinstva"? Pa pospremi malo i sam dečko, promeni pelene, usisaj, izvedi decu u park, ispeglaj sebi košulju, skuvaj ručak i za tebe i za ženu, očisti WC, u čemu je problem?

Slab si ti muškarac prijatelju, kad svoju "muškost" projektuješ kroz snove o ženama sluškinjama koje su tu da ispunjavaju "svakodnevne obaveze" i ne "ometaju tvoje uspehe" :roll:

:super:

Sheba vam čovek ceo pdf u ovih par rečenica.. :cool:

kako moze neko danasnji da objektivno uporedjuje danasnje i nekadasnje zene (ili muskarce)?
sa tim nekadasnjim je bio u drugacijim odnosima i nije mogao da ih sagleda kao sto moze svoje savremenice
uvek mi bude zao muskaraca kad ovako generalno kritikuju zene, a vidi se da je iza toga nesposobnost i strah
ima sjajnih zena i muskaraca, uzivajte

ako vam ne valja jedna, valjace vam druga
ako vam ne valja nijedna, onda se malo zamislite...

Poslednja izmena:

:hahaha:

Odlican primerak uspesne lobotomije.

- - - - - - - - - -

kako moze neko danasnji da objektivno uporedjuje danasnje i nekadasnje zene (ili muskarce)?
sa tim nekadasnjim je bio u drugacijim odnosima i nije mogao da ih sagleda kao sto moze svoje savremenice
uvek mi bude zao muskaraca kad ovako generalno kritikuju zene, a vidi se da je iza toga nesposobnost i strah
ima sjajnih zena i muskaraca, uzivajte

ako vam ne valja jedna, valjace vam druga
ako vam ne valja nijedna, onda se malo zamislite...

Niko nije rekao da ne valja ni jedna. To bi bilo generalizovanje. Daleko od toga. Na zalost preovladjuju one prve. Sva sreca imam zenu koja pripada starom kovu inace bi odavno letela napolje.

- - - - - - - - - -

Ne znam kakve su bile ''nekadašnje žene'',mislim da današnje imaju baš one osobine koje su dobre za njih.I ne očekujem ništa od njih,nekad ni sex.

E ovo je dobro receno. Danas od njih ne mozes nista ocekivati, cak ni sex. Samo sto njima odgovara.

- - - - - - - - - -

:super:

Sheba vam čovek ceo pdf u ovih par rečenica.. :cool:

To je sa tvoje tacke gledista. Naprotiv, kao sto sam rekao odlican primerak uspesne lobotomije.:D

- - - - - - - - - -

Nije ni cudo sto Islam ima toliku uspesnost i kod muskaraca i kod zena.

Neke misli:

Pa u šta je muž gledao... valjda brak podrazumeva minimum zrelosti,da možeš da vidiš dalje od dekoltea i zategnute guze i da odebereš partnerku kroz život. Brak nosi hiljadu neki sranja sa sobom ali ovo je konceptualna greška u startu ako si ovako odabrao "nepopravljivu princezu" krivica je do tebe ne nje...ona je takva kakva jeste ti si birao prema svojim potrebama. Zasluženo na kraju.

Poslednja izmena:
"eh nekad"
Kad god neko napiše kako je ranije bilo poštenje pipa mi izađe :hahaha:
Nikada nije bilo drugačije, to je sve romantizovanje prošlosti, istorije, čega god hoćeš. Baš sam se setio jedne lokalne priče. Bio jedan čovek u našem mestu čija se žena jebbala sa kim je stigla, znao je on a znali su i svi ostali. Tako sede ljudi na ulici (kako je to bilo u dobra stara vremena) i pričaju kako neke žene ne valjaju, pa se švaleraju, a tu je bio je i ovaj. Oni to namerno, njega malo da podbadaju. A on kaže "ma dobro je ljudi, bitno je da su naše poštene".
A tek omladina, pa igre iza sena...pa dok se čuvaju ovce da prođe vreme.
Svi koji misle kako je ranije bilo neko čedno vreme nemaju dodir sa stvarnim životom, pa nije Vuk Karadžić sakupio materijal za Crven Ban u 21. veku!

O ratovima da ne pričamo, vamo Dražini, vamo partizani, vamo Ljotićevi, tamo vamo ko zna koji. Podeljeni u 100 frakcija a tobož je bilo nekog morala.

Moj stric kad je služio vojsku negde sredinom sedamdesetih zadesio na vrh neke čuke i sreo matorce. Pitali ga oni iz koje je vojske. Kaže, pa iz naše.
A oni će: ma znamo da si iz naše ali od kojih? :hahaha:
Tako je meni bilo na Manjaci devedeset prve. :lol:

Pa u šta je muž gledao... valjda brak podrazumeva minimum zrelosti,da možeš da vidiš dalje od dekoltea i zategnute guze i da odebereš partnerku kroz život. Brak nosi hiljadu neki sranja sa sobom ali ako si ovako odabrao "nepopravljivu princezu" krivica je do tebe ne nje...ona je takva kakva jeste ti si birao prema svojim potrebama. Zasluženo na kraju.

Da ali danas je poplava takvih. Sve su princeze.

Ne treba generalizovati stvari, ali...

Trendovi i moda su se promenili, imamo
drustvo koje je izgubilio moralni kompas
koji svoj kulturni obrazac crpi sa Farme
i Parova. Zasto bi i zene iz takvog miljea
bile izuzete tj. ajd da kazemo "normalne"?
Da ne ispadnem neki seksista koji napada
ili mrzi zene, ista je prica i sa nama muskarcima.

Kazem opet, ne treba generalizovati stvari ali
perspektiva je vrlo, vrlo sumorna :)

Da ali danas je poplava takvih. Sve su princeze.

Ne bih rekao...znam zaista mnogo žena koje su "lokomotive" koje vuku i muža i familiju,imaš i uspešnih poslovnih žena i klasičnih domaćica,ali su "lavice"...to je stanje uma i to se brzo prepozna. Drugo je što neki ne umeju bilo iz nedostatka iskustva ili prosto nisu sposobni.

Problem je što većina nas naročito u mladosti stavimo instiktivno male cice-mice slatkice kao najpoželjniju opciju...i ko tokom "sazrevanja" ne uspe da zagrebe malo više od te spoljašnje maske ima veliku verovatnoću da završi uz prilično loš bračni materijal...ali opet kažem sasvim zasluženo jer je on isto loš bračni materijal.

Ne bih rekao...znam zaista mnogo žena koje su "lokomotive" koje vuku i muža i familiju,imaš i uspešnih poslovnih žena i klasičnih domaćica,ali su "lavice"...to je stanje uma i to se brzo prepozna. Drugo je što neki ne umeju bilo iz nedostatka iskustva ili prosto nisu sposobni.

Problem je što većina nas naročito u mladosti stavimo instiktivno male cice-mice slatkice kao najpoželjniju opciju...i ko tokom "sazrevanja" ne uspe da zagrebe malo više od te spoljašnje maske ima veliku verovatnoću da završi uz prilično loš bračni materijal...ali opet kažem sasvim zasluženo jer je on isto loš bračni materijal.

to zaista mnogo i u odnosu na ono sta se desava je velika razlika. Mnogo je relativan pojam. Da li si svestan koliko zena je sposobno da se brine o porodici u smislu da bude majka i zena? Veoma malo. I to rade kao da su na robiji. Pisem na osnovu dostupnih saznanja. kada procitam kako muskarci treba da preuzmu obaveze po kuci, to je ok. ali ne shvata se da na taj nacin su upravo sami minirali kucu. idi na temu o svekrvama na dom i porodica. Pogledaj njihova kukanja. Odlicno odradjeno da su one uvek zrtve. Gde su muskarci kao zrtve u celoj prici? Znas gde, cute. Sramota ih.

- - - - - - - - - -

Ne treba generalizovati stvari, ali...

Trendovi i moda su se promenili, imamo
drustvo koje je izgubilio moralni kompas
koji svoj kulturni obrazac crpi sa Farme
i Parova. Zasto bi i zene iz takvog miljea
bile izuzete tj. ajd da kazemo "normalne"?
Da ne ispadnem neki seksista koji napada
ili mrzi zene, ista je prica i sa nama muskarcima.

Kazem opet, ne treba generalizovati stvari ali
perspektiva je vrlo, vrlo sumorna :)

Nisi seksista, vec je dobro razmisljanje. Ne kazem da su muskarci savrseni, ali definitivno u svemu ovome muskarci su potpuno zbunjeni. Sta, kako... Zene vecito nezadovoljne jer imaju neke predstave koje se menjaju iz minuta u minut. Veruj mi znam.

Vrlo skockana dama seta gradom i tako naidje pored jedne radnje.
U izlogu radnje papagaj kada je vidi on odvali: KU.VO!!!!!!!!!
Sva usplahirena gospodja uleti u radnju i sasiva vlasniku svasta. u lice. On se bogzna kako izvinjava
i da bi gospodju oraspolozio predlozi da za kaznu papagaja ofarba u crno. Ona se slozi. Gazda ga ofarba i ona ode.
Sutradan prolazi skockana gospodja pored izloga opet, papagaj stoji na svom mestu ali cuti. Ne izdrzi ona
vec mu kaze: Sta je pojela maca jezik, a?!
Ne gospodjo, nego kada sam u smokingu ne pricam sa kur.ama!!!:hahaha:

Neke misli:

A da nije sam kriv sto je trazio lenju sponzorusu?
U cemu je fora?

Back