"srodne duše" ili iluzija

• Začetnik teme Začetnik teme decak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Heartbroken:
A šta kad ta "srodna duša", ta osoba za koju mislite da je poslednja koju ćete ikada voleti, u kojoj nalazite sve ono što nikada niste niti u jednoj drugoj našli, ne smatra VAS za srodnom dušom? Kako preći preko toga? Kako izbeći svaki pogled koji liči na njen i svako lice koje liči na njeno i koje vidite u svakom autobusu i na svkom prozoru, kao da se smeši, ali nije tu? I svaki pokret glave i čak frizura totalno nepoznate devojke, liči na njenu i pomisliš, tu je, ali :? . Kako preko toga preći? :?:

Neznam...vidis to isto pitanje postavljam i sebi u poslednjih par dana.. Mozda to ipak nije nasa prava polovina ko zna...Nekako ne zelim da verujem da ako ikada nadjes osobu za koju vidis da je tvoja polovina i srodna dusa a ona to ili ne vidi ili vidi ali ipak okrene ledja, da to onda zaista i nije, odnosno ipak nije ta prava. Mozda bi trebao da procitas knjigu 'Komadic koji nedostaje' :?

Nina2:
Heartbroken:
A šta kad ta "srodna duša", ta osoba za koju mislite da je poslednja koju ćete ikada voleti, u kojoj nalazite sve ono što nikada niste niti u jednoj drugoj našli, ne smatra VAS za srodnom dušom? Kako preći preko toga? Kako izbeći svaki pogled koji liči na njen i svako lice koje liči na njeno i koje vidite u svakom autobusu i na svkom prozoru, kao da se smeši, ali nije tu? I svaki pokret glave i čak frizura totalno nepoznate devojke, liči na njenu i pomisliš, tu je, ali :? . Kako preko toga preći? :?:
Neznam...vidis to isto pitanje postavljam i sebi u poslednjih par dana.. Mozda to ipak nije nasa prava polovina ko zna...Nekako ne zelim da verujem da ako ikada nadjes osobu za koju vidis da je tvoja polovina i srodna dusa a ona to ili ne vidi ili vidi ali ipak okrene ledja, da to onda zaista i nije, odnosno ipak nije ta prava. Mozda bi trebao da procitas knjigu 'Komadic koji nedostaje' :?
Ja ne stavljam pod sumnju da SRODNA DUŠA našoj (iliti mojoj) postoji... Kvalitet tog prepoznavanja je u oboma... ili TO nije TO! Ako (mislimo da) smo prepoznali onu našu pravu, jedinu, najnašu srodnu dušu a :shock: ona ne prepozna nas... onda smo izvesno LOŠE (mislili da smo) prepoznali!!! A ako je prepoznavanje obostrano, a ona nam okrene leđa??? ILI hoće da je sagledamo sa svih strana ILI se plaši prepoznavanja. Taj strah je ne čini manje SRODNOM i njen (eventualan) odlazak ne sme da nas rastuži... ONA će ZAUVEK ostati NAŠA SRODNA DUŠA. Pitanje je samo ---> Šta smo mi s njom hteli? Da doživimo harmoniju? Da budemo u ljubavi? Tu ionako ne sme da se umeša želja za posedovanjem... Bolno je... ali TAKO.

mozaik se stvara vrlo planski i pazljivo. ne moze da fali ni jedna kockica. tesko je pronaci ih i uklopiti, i to ima svojih cari.
srodna dusa... ne verujem u to. kako sve prodorne provincijalke dodju bas u bg da je nadju? i nadju, mozda ne bas srodnu dusu, ali on ima kucu, auto, fine pare... mozda njena srodna dusa postoji u kini ili na tahitiju, ali voz iz provincije ide samo za bg. ne dalje i ne nazad.

sanja:
mozaik se stvara vrlo planski i pazljivo. ne moze da fali ni jedna kockica. tesko je pronaci ih i uklopiti, i to ima svojih cari.
srodna dusa... ne verujem u to. kako sve prodorne provincijalke dodju bas u bg da je nadju? i nadju, mozda ne bas srodnu dusu, ali on ima kucu, auto, fine pare... mozda njena srodna dusa postoji u kini ili na tahitiju, ali voz iz provincije ide samo za bg. ne dalje i ne nazad.
ee SANJAtka moja... potpuno si u pravu ---> to su samo mitovi i legende... kao u svakoj urbanoj bajci.
A na tu "na baš srodnu... kuću, auto, fine pare" i nije teško natrčati... samo što si ti izgleda lenja za džoging po nebulozama... Dobro je to... dobro za vitalnost duha!!!
tip: ... malo samo smanji doživljaj... ne budi tako stroga... nije ni provincija što je (sad nebitno, al ajde) nekad bila! 8)

sanja:

...nalicje...fali samo san...ja,MERA ZA MOZAiK!?!
...bg.i vozovi...sto kasne kroz vekove.
p.s.i odzacar ima svoj(u) car...i gar.
:idea:

decak:
kako cete pronaci osobu za sebe? Razmislite i o tome sa kakvom ste sad,sa kakvom ste bili.Da li individualna jedinstvenost zahteva od vas da trazite "srodnu dusu" ili se vezete i zadovoljavate obicnim vrednostima,zajednickim interesima,estetskom vrednoscu partnera ili ste u vezi iz navike,straha od samoce i ostalih glupih razloga. Ja,recimo trazim umetnicu,poput mene,ali posebnu,nadsvesnu koja je i sama umetnicko delo. Razumna,lepa,nasmejana,inteligentna,smirena,prosvecena,iznad svega prirodna i svesna prirodne predodredjenosti za moju licnost.

Dođavola,nikad je necu naći.

Samoća je uzvišeno stanje,ne tugujte,koristite je.

...FUZIJA "PAMETNE BUDALASTINE"...Individualna jedinstvenost ili glupost?............"Pronalazak"-osobe za sebe?...ZAHTEV je-NE DAR.Pronalazastvo jeste -DAR...malisha.
NADSVESNA osoba?..."svesna prirodne predodredjenosti"-pa josh-za TEBE decace!?!a razumna?Uvodis li ti to "NADSVESNI RAZUM" u svoju "predodredjenu licnost"...
p.s.Ovo jeste neko "ili"-ILUZIJA CISTE BUDALASTINE-
:idea:

Da, svako ima svoju srodnu dusu. Retki nadju retke kad - tad i onda se kockice poklope :)
Mislim da se nikad ne treba zadovoljiti prosekom i biti sa nekim 'obicnim' samo da ne budes sam. Kad dodje prava osoba, nadoknadice svu samocu i svo cekanje ce vredeti..

1bpblogspotcomMiCscN2mOs8UlqWT15lhJIAAAAAAAAAhIzHsAPXFizKYs1600443245545923812587901176112036n.jpg

Back