Srednjeazijski ovcar

Pozdrav svim ljubiteljima Azijata !
Prilicno sam nov u ovoj oblasti, pa se trudim da prikupim sto vise informacija o ovoj predivnoj rasi.
Naravno u planu mi je da i sam postanem vlasnik jednog Alabaja.
Ono sto me zanima su vrline i mane ove rase ?
Kako, gde i po kojoj ceni kupiti dobrog Alabaja ?

Ako hoćeš dobrog psa onda posjeti neku od specijalizovanih izložbi.Naravno tu se prije svega postavlja pitanje za koje ciljeve je pas potreban?...Za izložbe ili nešto drugo..?

Pozdravčići..:D

Унија Кинолошких Савеза БиХ
Кинолошки Савез Републике Српске
Кинолошко Друштво Бања Лука
Клуб Руских Раса у Републици Српској

I Специјализована изложба ПАСА РУСКИХ РАСА:

- СРЕДЊЕАЗИЈСКИХ ОВЧАРА
- КАВКАСКИХ ОВЧАРА
- ЦРНИХ РУСКИХ ТЕРИЈЕРА

20.02.2010. терени КДБЛ – Раковачке баре, Бања Лука

Судија: г-ђа Полина Симић, Београд, међународни експерт.

ПРОГРАМ ИЗЛОЖБЕ:

Увођење паса 07.00 – 09.00;
Отварање изложбе 09.30;
Оцјењивање паса 10.00;
Додјела награда и проглашење побједника (Best in show) 15.00.

РАЗРЕДИ ПАСА:

1. Разред беби (3-6 мјесеци);
2. Разред штенаца (6-9 мјесеци);
3. Разред младих (9-18 мјесеци);
4. Разред интермедиа (15-24 мјесеци);
5. Разред зрелих (преко 18 мјесеци);
6. Разред шампиона (преко 15 мјесеци уз потврду о шампионату);
7. Разред ветерана (од 7 година);
Парови (два пса различитиг пола исте расе и варијатета који су власништво исте особе);
Одгајивачке групе (најмање 3 пса из истог легла или пет и више паса од исте мајке, пријаву подноси одгајивач).

Правила одржавања BEST IN SHOW
I Специјализоване изложбе Клуба Руских Раса у Републици Српској:

BEST IN SHOW ће бити одржан на крају изложбе. На BEST IN SHOW учествују сви прваци по разредима. Награђивање побједника се врши искључиво на BEST IN SHOW.

НАПОМЕНА:
Пси који не посједују потврду о важећој вакцинацији против бјеснила неће бити пуштени у изложбени простор. Агресивни пси морају носити заштитну корпу. За штету коју начини пас одговорност сноси власник.
Жалбе се подносе комисији за жалбе одмах по оцјењивању пса и то само ако је пас негативно оцјењен или ако је учињена формална грешка од стране судије. Сваки излагач који у било којем виду испољи незадовољство на изречену оцјену судије на недоличан начин, одмах ће се казнити забраном учешћа на кинолошким манифестацијама у периоду од двије до пет година.

ОТКАЗИВАЊЕ ИЗЛОЖБЕ:
Ако усљед више силе изложба не буде могла бити одржана, организатор је овлаштен да евентуалне настале трошкове покрије од средстава уплаћених на име пријава.

Телефон за информације: +378(0)65/511-900; 065/317-030; 065/523-355; 065/603-537.

Пријаве за псе ће бити накнадно објављене.

-КЛУБ РУСКИХ РАСА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ-

Imam ste SAO staro tri meseca tezine 13 kg i visine u grebenu 43cm i pre par dana je dobila revakcinu protiv stenecaka Nobivac. Na mestu gde je dobila kavcinu se pojavi veliki tvrdi otok, da li je to reakcija na vakcinu ili je nesto drugo? Taj otok se pojavio i na prednjoj nozi u predelu lakta samo sto ja mekano kao balon napunjen sa vodom. Molim za pomoc.
2hh3ogj.jpg

Poslednja izmena:
Imam ste SAO staro tri meseca tezine 13 kg i visine u grebenu 43cm i pre par dana je dobila revakcinu protiv stenecaka Nobivac. Na mestu gde je dobila kavcinu se pojavi veliki tvrdi otok, da li je to reakcija na vakcinu ili je nesto drugo? Taj otok se pojavio i na prednjoj nozi u predelu lakta samo sto ja mekano kao balon napunjen sa vodom. Molim za pomoc.
2hh3ogj.jpg

Pitanja poput vaših se postavljaju prije svega veterinaru i odgajivaču..(onaj ko vam je prodao štene)

Ovaj pas je pronadjen pre neki dan ispod Pancevackog mosta u Beogradu.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos..._461250665886_621390886_6177923_7637998_n.jpg

Malopre su ga udarila kola i noga mu je povredjena. Pas je trenutno u veterinarskoj stanici Artvet na Bezanijskoj kosi,Marka Čelebonovića bb. primio ga je veterinar Mica.

Veterinar kaze da je u pitanju Srednjeazijski ovcar.

Da li neko od vas mozda zna da je neko izgubio ovakvog psa, ili bi ga udomio ukoliko mu uskoro ne pronadjemo gazdu ?

Pozdrav

Da se i ja javim posto sam procitao sve ovo po jedno 15. put.
Dakle, pre nekog vremena padne mi na pamet da nabavim nekog psica.I odliucim da ako nabavljam psa da bude neko "cudoviste"! :D Da ne bude zabune, mislio sam na rasu koja je samo po sebi krupna a ne "sto veci to bolji".U principu zelim psa koji ce moci, ako zatreba da obavlja svoju finkciju a da ne bude neki dzin od pola tone.
Sve sam izbor na tibetskog mastifa, kavkaskog ovcara i srednjeazijskog ovcara.Odlucio sam se za srednjeazijskog, ali (uvek ima alim zar ne ?) Skoro sve slike alabaia koje sam video ga pokazuju kao debelog, znaci ne krupnog nego debelog i mlitavog, sto mi se nije dopada.I onda prolazim pored neke kuce pre neko dan kad tamo nejveci pas kojeg sam u zivotu video, krupan,suv, neke prrljavo bele boje, rekao bih da je soa ali nisam siguran.
Da rezimiram, vrlo ozbiljno razmisljam o kupovini srednjeazijskog ovcara iako znam da nije jeftin i iako bi mi to bio prvi pas.

Back