little_mermaid2016
Zainteresovan član
- Poruka
- 103
Za koju srednju skolu da se odlucim?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ja uskoro završavam opštu gimnaziju, nije baš bilo kao što sam se nadao, što se tiče profesora, ljudi, generalne atmosfere i života, ali nisam se nikad pokajao. Ako te već interesuje dosta različitih stvari, mislim da je gimnazija najbolja škola da vidiš šta ti leži i šta će te na kraju srednje i zanimati, jer ostale škole su sve manje više usko specijalizovane za određenu oblast, dok se ostali predmeti zanemaruju, a u gimnaziji ipak ravnopravno uglavnom imaš zastupljeno dosta oblasti (što opet može biti loše jer ćeš biti rastrzana i jednako morati da se posvećuješ i tome što voliš i što ne voliš, ali bože moj).
A još ako planiraš da upisuješ fakultet, mislim da bolje podloge za većinu fakulteta nema od gimnazije
Ovako,odličan sam đak,vukovac,ali još uvek ne znam šta bi me to konkretno zanimalo...Znam sigurno da će to biti nešto vezano za film,umetnost,medije i slično. Premišljam se oko Tehničke škole i Gimnazije. Tehnička škola smer Informacione tehnologije,koji je sad veoma popularan i upisuju ga najbolji djaci... Tu će i par mojih najboljih drugarica verovatno ići...Ali ne znam i za gimnaziju..Matematički,opšti ili jezički smer...?
Brate,ka cemu te srce vuce to izaberi,izaberi posao koji volis I neces morati da radis ni jedan dan sto rece Konfucije,I ako si u necemu najbolji za tb ce uvek biti mesta,slusaj sebe pa to uporedi sa ostalim savetima ☺
Ako nemas nekog da te pogura neces raditi nigde ma kakav strucnjak i genijalac bio (a posle skole i nisi nikakav strucnjak jer rad i skola nemaju mnogo veze jedno sa drugim).
I nije problem u poslu i sa poslom, problem je to sto ce ti ljudi sa kojima radis zagorcati zivot jer su ljubomorni, dozivljavaju te kao pretnju, hoce da izbore bolju poziciju tako sto ce da ti poturaju, da te drukaju kolegama, tako sto ce da cinkare sefu sve, da ogovaraju druge... Znaci, spremi nerve i bulju jer ovakve stvari krecu od samog vrha do samog dna organizacije. Pritisak, grdnja i sa razlogom i bez razloga, spletkarenje su ti svakodnevnica na poslu i zato nijedan normalan covek ne moze ni da voli da radi. Ovo ti kod privatnika ne gine, a ako budes u drzavnoj firmi, onda ti ne gine opet spletkarenje, tesko ogovaranje i podjebavanje jer je svima dosadno i to ti je tamo sport i zabava. Znaci, biti odrastao je tezak *****.
- - - - - - - - - -
Moj savet svim mladim ljudima je da zavrse srednju, da upisu neku visu/fakultet i da uzimaju work and travel i da beze odavde. 2 puta morate ici u Ameriku na po 6 meseci, a posle dobijete radnu vizu od 10 godina i boli vas *****. Od rada ovde nema vajde.
Zbog ovakvih stvari sam ja skeptičan prema radu i poslu. Jednostavno ne vidim smisao u tome, i izbegavam to koliko mogu (a ne mogu doveka). A znajući svoj temperament i sebe, napravio bih incident već prvog meseca i izbacili bi me naglavačke sa posla. Prosto kancelarijski posao bilo kog oblika nije za mene, džabe faks, džabe sve. Ja sam i srednju školu jedva trpeo i istrpeo, jedva sam podnosio sedenje na časovima, a poslednje godine srednje skoro i da nisam išao u školu, nego su me na neki fazon pustili da prodjem jer je četvrta, pa kao ajde. Zato uvek govorim - blago onoj deci koja imaju keš, pa ne moraju da rade. Završe neki privatni faks (ili državni, nema veze), imaju pare a vrlo često i nekretnine, roditelji ih obezbedili i uživaju, uzimaju pare svakog meseca i bave se onim što vole ili se ne bave ničim nego putuju, uživaju.
Jbg kapiram ja i borbu za karijeru, i sve. Ali šta sa tim? Potrošiš razum i zdravlje na karijeru, da bi u šezdesetoj bio imućan i mirno otišao u penziju. A kad odeš niko te se ni ne seća, pa sve i da si bio neka velika korporativna faca. A deci se **** za tebe, imaju svoje živote i jedva čekaju da crkneš. Jel to treba da bude život?