Srednja skola/Fax

Bwaco, ko ti je to na avataru?

edit: kad vec neces da odgovoris, da ti kazem samo da ima bradu k'o mudo, a celokupna faca je dobra samo za onesvescivanje pacijenata u bolnici... <3

Poslednja izmena:
Bas sam pre neki dan raspravljala sa drugaricom, sta ovde covek da upise tj studira i posle da moze s tim zanimanjem da zivi?!

Sta vi mislite, koje zanimanje ima neku buducnost?

Secam se pre dve i po godine, kad sam upisivala srednju. bila sam ubedjena da je sadasnja skola (el.teh. racunara) ma najbolji, a i volela sam sve to na neki nacin, i onda sam to upisala i najvece razocarenje je bio kad sam saznala da od svih predmeta najvise odgovara srtuci jedino programiranje, iz kog ucite da pravite neke programe koje nikad necete praviti... realno sta ce nekom ko ce da programira, filozofija (ae kao to je ok, opsta kultura) ali recimo elektricna merenja?! sta ce nekom to?!

Sport, biznis, trgovina drogom :lol:, investment banking...

Samo da quoutujem i tvoj quote i da kazem da programiranje mozes nauciti bez srednje tehnicke (logicno) a ko upisuje smer el. racunara trebao bi da vidi kakve predmete ce da slusa 4 god. Evo ja cu se za koju godinu baviti programiranjem, ali nikad ne znas, mozda zavrsim ko graficki dizajner, profesor...
Sport, biznis, trgovina drogom :lol:, investment banking...
Apsolutno se slazem, a dodao bih i estradu, ali nije to za svakoga ;)

Agree also.

Predispozicija za to jeste mali pevacki talenat,bogati roditelji,pare za privatne fakultete(prvo se treba upisati na neki drzavni fax,preambiciozan i potom odustati i studirati Menadzemnt na mega i singi bleji xD).Potom,treba se skupiti oko 10.000 evra,platiti S.P,priredice udarne termine i kurseve ekskluzivno za vas.Najnovi model air-maxa se podrazumeva :) .U slucaju da ste zenskog pola,potrebno je uvecati grudi sto vise,toliko da jedva prkose gravitaciji,ali pazite da ne preterate,inace ce to liciti vise na salo.Jako rozi kamin,plava kosa i recnik sastavljen od oko 100 reci koje se svakodnevno koriste jesu apsolutni imperativ :)

Ko je zainteresovan :per:

Bas sam pre neki dan raspravljala sa drugaricom, sta ovde covek da upise tj studira i posle da moze s tim zanimanjem da zivi?!
najbolje da upise politicku partiju, i to onu koja ce sledeca da dodje na vlast. i onda da se formira u ne profesionalnog politologa, vec politicara po profesiji, uz malo srece i puno uvlacenja u bulju, ima da kapne koja para :neutral:

najbolje da upise politicku partiju, i to onu koja ce sledeca da dodje na vlast. i onda da se formira u ne profesionalnog politologa, vec politicara po profesiji, uz malo srece i puno uvlacenja u bulju, ima da kapne koja para :neutral:

ili samo da lepo zavrsi neki drzavni fakultet i ode van, i prima platu 2-3-4 puta vecu od nekog klosara politicarskog i jos zivi ko posten covek :ok:

tebi ni ne treba posao na lepe oci ako si legitimno zavrsio faks-ucio si ga valjda da znas da nesto radis a ne zbog diplome
u inostranstvu....uglavnom mozes da se slikas i posle obrises dupe tom slikom sa bilo kog fakulteta, sem ako se ne radi o etf, masincu i slicnim...i jos si uz to strucnjak. ako imas stranu diplomu druga je stvar, al ako nemas, dzabe se nadas :)

u inostranstvu....uglavnom mozes da se slikas i posle obrises dupe tom slikom sa bilo kog fakulteta, sem ako se ne radi o etf, masincu i slicnim...i jos si uz to strucnjak. ako imas stranu diplomu druga je stvar, al ako nemas, dzabe se nadas :)

pa cekaj nisi razumela moj post, kazem nije poenta u diplomi vec u znanju. A to si sada lupila ovo etf masincu i slicnim, imas i drugih fakulteta gde mnogo stosta mozes nauciti, nemoj se toliko loziti na pricu vecine ne znaju oni ipak o cemu pricaju :). Ma na kraju krajeva zavrsi ti i megatrend budi odlican student i moci ces van bez ikakvih problema, diplomu ti nece ni gledati.

pa cekaj nisi razumela moj post, kazem nije poenta u diplomi vec u znanju. A to si sada lupila ovo etf masincu i slicnim, imas i drugih fakulteta gde mnogo stosta mozes nauciti, nemoj se toliko loziti na pricu vecine ne znaju oni ipak o cemu pricaju :). Ma na kraju krajeva zavrsi ti i megatrend budi odlican student i moci ces van bez ikakvih problema, diplomu ti nece ni gledati.
pa....nije tako, to ti sve vreme pricam. reko si kako mos da odes van tek tako, bitno je da "znas" samo a nije bas tako :lol: posebno ne sa ekonomistima il tako nekim zanimanjima kojih ima ko govana na sve strane.

Pa mozes svasta i sa Megatrendom , da seces donere ako si vest sa onom nozekanjom , radis kao kurir na vespi ako znas da vozis i naucis ulice u gradi gde arbajtujes , moleraj , sanitarije raznih vrsta,setanje kucica , babysitting,obezbedjenje ako si krsan, baustelle,seckas,kosis i orezujes zelene povrsine ... ima gomila mogucnosti .

pa....nije tako, to ti sve vreme pricam. reko si kako mos da odes van tek tako, bitno je da "znas" samo a nije bas tako :lol: posebno ne sa ekonomistima il tako nekim zanimanjima kojih ima ko govana na sve strane.

ako zavrsis master na ekonomskom imas deljenu diplomu sa stranim univerzitetima u prevodu mozes da se sutradan spakujes i odes uz mnogo truda i malo srece naravno. Imas i drugih fakulteta. Nemoj meni pricati molim te valjda znam toliko ljudi ko je gde otisao i kako se snasao...
Pa mozes svasta i sa Megatrendom , da seces donere ako si vest sa onom nozekanjom , radis kao kurir na vespi ako znas da vozis i naucis ulice u gradi gde arbajtujes , moleraj , sanitarije raznih vrsta,setanje kucica , babysitting,obezbedjenje ako si krsan, baustelle,seckas,kosis i orezujes zelene povrsine ... ima gomila mogucnosti .
Pa ok to je uglavnom tacno... Ali opet ti ako si naj na megatrendu to bas i nije ista prica. Ne poredim ja uopste MG sa nekim drugim tezim fakultetima, ali je ponekad i malogradjanski odmah osudjivati nekoga na osnovu toga sta je zavrsio.

ako zavrsis master na ekonomskom imas deljenu diplomu sa stranim univerzitetima u prevodu mozes da se sutradan spakujes i odes uz mnogo truda i malo srece naravno. Imas i drugih fakulteta. Nemoj meni pricati molim te valjda znam toliko ljudi ko je gde otisao i kako se snasao...

Pa ok to je uglavnom tacno... Ali opet ti ako si naj na megatrendu to bas i nije ista prica. Ne poredim ja uopste MG sa nekim drugim tezim fakultetima, ali je ponekad i malogradjanski odmah osudjivati nekoga na osnovu toga sta je zavrsio.
Nije poenta u malogradjanstini i nostrofikaciji vec u tome da ukoliko napolju pokusas da se zaposlis sa diplomom Megatrenda kao neki menadzer ili sta vec tamo uce , ima da ti se smeju na konkursu ili da te belo gledaju i ljubazno ti se zahvale , isto je i sa gomilom drugih fakseva , recimo i ja sa pravnim fakultetom iz Srbije nemam sta da trazim napolju u toj struci , kao i nasi ekonomisti i uglavnom svi koji su studirali drustvene nauke ... a ono sto sam gore naveo to mozes da radis ,al ti za to ne treba diploma .

Nije poenta u malogradjanstini i nostrofikaciji vec u tome da ukoliko napolju pokusas da se zaposlis sa diplomom Megatrenda kao neki menadzer ili sta vec tamo uce , ima da ti se smeju na konkursu ili da te belo gledaju i ljubazno ti se zahvale , isto je i sa gomilom drugih fakseva , recimo i ja sa pravnim fakultetom iz Srbije nemam sta da trazim napolju u toj struci , kao i nasi ekonomisti i uglavnom svi koji su studirali drustvene nauke ... a ono sto sam gore naveo to mozes da radis ,al ti za to ne treba diploma .

pa dobro ti sa pravnim zaista nemas sta da trazis osim u nekom medjunarodnom pravu ali to je vise politika nego pravo. Pa vidi sve zavisi koji je fakultet u pitanju, nije isto visa poslovna, ili BG univerzitet, sve zavisi ko ima kakve diplome, da li su povezani sa nekim drugim fakultetom i tome slicno. Mnogo je bitno da fakultet iam saradnju sa starim, jer ti onda posle mozes na postidplomske bez problema van. Opet sve zavisi od fakulteta do fakulteta, zato nisam ni hteo da osudjujemo toliko MG, naravno da ja smatram da taj fakultet objektivno ej mnogo mnogo laksi od 90 posto drzavnim, ali opet zavisi umnogome i od pojedinca i njegovog iskustva/znanja. Najteze je poceti, ali posle recimo 10 godina iskustva, bitnije je valjda tih 10 godina u radu rezultati nego diplomu koju imas.

pa znam i ja,i to iz licnog iskustva a i iskustva meni bliskih ljudi. imati nasu diplomu je uglavnom go ***** da prostis, a ako diplomu bilo kojeg univerziteta imas u kombinaciji sa stranom,to je druga prica. ti misli kako hoces, ali izuzeci su sto se kaze,ono sto potvrdjuje pravilo.
i ja nista ne osudjujem, jer znam da je napolju sve to isto. bezvredno bez nostrifikacije, strane diplome ili izuzetnog stepena iskustva u struci.
pa dobro ti sa pravnim zaista nemas sta da trazis osim u nekom medjunarodnom pravu ali to je vise politika nego pravo. Pa vidi sve zavisi koji je fakultet u pitanju, nije isto visa poslovna, ili BG univerzitet, sve zavisi ko ima kakve diplome, da li su povezani sa nekim drugim fakultetom i tome slicno. Mnogo je bitno da fakultet iam saradnju sa starim, jer ti onda posle mozes na postidplomske bez problema van. Opet sve zavisi od fakulteta do fakulteta, zato nisam ni hteo da osudjujemo toliko MG, naravno da ja smatram da taj fakultet objektivno ej mnogo mnogo laksi od 90 posto drzavnim, ali opet zavisi umnogome i od pojedinca i njegovog iskustva/znanja. Najteze je poceti, ali posle recimo 10 godina iskustva, bitnije je valjda tih 10 godina u radu rezultati nego diplomu koju imas.
u inozemstvu ih boli lakat koji si ti univerzitet zavrsio,osim ako nisi poseban strucnjak,sve im je isto,beogradski,megatrend,novosadski....sve spada u grupu krs univerziteta bez prestiza i znacaja. a ni kvalitet fakulteta se ne odredjuje tezinom tj verovatnocom da neces poloziti ispit. veruj mi da je u inostranstvu daleko lakse studirati, jedino je bitno da si vredan.kvalitet se ne odredjuje time koliko studenata NECE uspeti da polozi ispit.

a cela ova diskusija je krenula od price kako eto tako mozes da odes preko i da zaradjujes nekoliko puta vise....a sad ipak kazes da je potrebno mnogo truda da se to i sprovede. to i jeste sustina cele price.

Nostrifikacija je neizbezna ako hoces da se zaposlis negde u inostranstvu.Ali vredi se pomuciti. Nije to toliko nedostizno,znam mnoge koji su to uradili.
U svakom slucaju,u ovoj zemlji nema zivota,pa je po mom misljenju sve bolje nego ostati ovde.

Upisala sam strucnu skolu. Koliko sam se zajebala ne znam, vreme ce pokazati, ali mislim da je vise glupo pricati ko ima vece znanje i bolje radne navike, gimnazijalci ili ovi iz strucnih... Sve je individualno, u svakoj skoli ima pametnih i glupih, lenjih i ambicioznih, srednja skola je samo mesto gde ces prevaliti 4 godine do faxa ili do radnog mesta, nista vise...

Kako to možeš da nazoveš "samo mesto gde ces prevaliti 4 godine do faxa ili do radnog mesta, nista vise"?
Nije to branje cveća i sakupljanje leptira, pa sa samo provodiš vreme, to što ćeš presedeti to vreme u nekoj školi i završiti je ne znači da ćeš posle toga upisati (a tek i završiti) fakultet, kao i što ne znači da ćeš posle toga umeti sebi da napraviš leba i uz leba.

Back