A ko je to predodredio bas Moskvu, Berlin i Beograd za centre? Lav Gersman mozda?

Beograd moze da bude to isto u EU za jugiostocnu Evropu. I bice.
A Srbija trenutno ne vodi pogresnu politiku, jer trazi partnere i u Rusiji i u EU i u SAD.
Pogresna politika je svrstavanje uz samo jednu stranu. Bilo SAD, bilo EU bilo Rusiju.
Али данас се неможе бити ***** на политичкој сцени. Таква политика је погубна и историја бивше државе је то показала.
Стати на страну САД и ЕУ, значи рећи НЕ Русији. Пошто ми говоримо да смо за евро-атлантске интеграције, неможемо бити партнер Русији. Наставак овакве политике би био погубан за државу Србију и српски народ.
Стати на страну Русије, значи рећи НЕ НАТО-у, али једним делом и ЕУ. Ово би на почетку изгледало погубно, али би се за пар година показало као једино исправно решење.
На једној страни имамо државе које нас уцењују, које су нас убијале, бомбардовале, које траже да ми лаж прихватимо за истину, да се одрекнемо огромног дела своје територије... а награда је улазак у ЕУ,
у ЕУ која сама нема ни плана, ни циља
у ЕУ у којој
- се укида социјална правда и људска права
- је из дана у дан мање слободе,
- у којој се крије стварна стопа незапослености
- у којој се незапосленост смањује тако што се стварају радна места где вас плаћају 400 евра месечно, а радите исти онај посао за који су вас пре тога плаћали 2000 евра.
- итд.
Нуде нам тржиште од неких 400 милиона становника, на којем немамо ни најмању шансу да изван наших граница пласирамо домаћу робу! Напротив, они ће нам чак наређивати колико земље смемо да обрађујемо, колико да извозимо итд. Постали би дакле земља јефтине радне снаге, још сиромашнија него данас. Од 1991. године, до данас они нас само лажу. Ништа до данас нису урадили, да би Србији било боље. Напротив, бомбардовали су нас, отели нам део територије, уцењују нас, нуде нам погубна економска и политичка решења...
На другој страни имамо Русију и велике азијске државе. Имамо државе са огромним економским потенцијалом, државе које ће ускоро бити економске суперсиле. Поред тога, оне нас не уцењују и не траже да се одрекнемо своје земље. Не траже ништа, а нуде нам огромно тржиште са преко 3 милијарде становника! Тржиште на које се може пласирати роба коју ми производимо! То би нам омогућило развој, модернизацију, боље плате, бољи живот.