Mladicu, dragi, (iskreno se nadam da je to 1994 tvoje godiste), ovde svaki dan neki raspomamljeni bojovnik protiv vetrenjaca, belosvetskih urota, becko-berlinske skole, Vatikana, etc. izroni sa svojim istinama, underground objasnjenjima i teorijama zavere razno-raznih gulanfera, hohstaplera i trgovaca maglom, koji su otkrili ono sto je, toboz, svima pred nosom, ali se zahvaljujuci agendi, obicno, 'oficijelne istorije' i globalnih vladara iz senke zataskava i skriva od srpskog naroda. U tu grupu, i to onaj najprizemniji talog varalica i najodvratnijih smutljivaca spada i taj tvoj Milan Vidojevic. Vizantijski kalendar jeste koriscen u srednjevekovnoj Srbiji. Sta s tim, kakvo senzacionalno znacenje bi ta cinjenica trebalo da ima danas? U svetski priznatoj arheologiji ne postoji nikakvo vincansko pismo, sa izuzetkom pokojne Marije Gimbutas i nekolicine manje poznatih arheologa teorije o vincanskom pismu pronaci ces samo u okviru izdavacke delatnosti kuce 'Pesic i sinovi'. Da bi znao zasto su price o vincanskom pismu potpuno neosnovane, morao bi da znas dosta drugih stvari iz istorije, antropologije, sociologije... Za sve sto se tvrdi jesu najvazniji izvori, s tim sto je jedini problem da oni vise nego manjkaju za price koje si dosao ovde da guslas.Medjutim, sve dok kao ultima ratio koristis becko-berlinsku skolu i sve njene varijacije moci ces sebe da zamlacujes takvim pricama. Ne znam kako i cime si izmerio da je 95% istorije koju sam ja ucio laz, ali iz iskustva znam da takve stvari tvrde oni koji nisu savladali ni onih 5% za koje smatraju da su istiniti.
Koja tvrdokornost dostojna najstarijeg Topalovica.
Ako je istorija nauka, onda i ona mora da se menja sa novim otkricima. Pametan covek zna da je arheoloski otkriven samo delic onoga sto su ostavili narodi u starom veku. Pametan covek zna da su evropske civilizacije koristile drvo kao osnovni gradjevinski materijal koji brzo propada i otezava rad arheolozima. Savremene metode izucavanja proslosti su multi disciplinarne. Pametan covek zna da se u starom veku na pomenutoj teritoriji pisalo na drvenim tablicama i listovima posebne vrste palme. Prvi zakonik Rima je pisan na drvenim tablicama, i naravno nije preziveo do danas.
Oslobodi svoj um, istorija nije Sveto pismo da se ne bi menjala sa novim cinjenicama, razmisljaj kao intelektualac.