Znači, po ovoj tvojoj mapi, ja bih morao da se selim sa mesta gde moja porodica generacijama živi?
Ti si već otišao u Austriju.
Ne bi trebali da se selite iz Bosne.
Ili da živim u tuđoj zemlji?
Ti već živiš u tuđoj zemlji, Austriji. Ta eventualna "bošnjačka" Bosna bi bila i tvoja država, to bi bila država svih njenih građana, baš kao što bi bila i Srbija (bila je pre koštuničinog ustava).
Kao što je Crna Gora zemlja Srba u Crnog Gori (jer su oni autohtoni), tako bi i Bosna bila i Srpska zemlja, baš kao što je Subotica i mađarska (jer tamo žive autohtoni Mađari).
Ono što ti zapravo predlažeš je novo etničko čišćenje
Ne. Ja sam za celovitu BIH. Ja sam samo dao predlog kako bi trebalo da bude sad, i kako je trebalo da bude 1992, pošto vi hoćete da se delite.
jer bi se i Srbi i Bošnjaci i Hrvati našli u tuđim zemljama...
Ovo sam već rekao da ne.
Moja je krivica što se svaki put zakačim s tobom znajući da nema svrhe.
Znam da nema svrhe, jer nemaš argumente.
Suma sumarum,
ti kažeš da bi se ovde svi našli u "tuđim" državama. A šta je RS nego tuđi entitet? I Bošnjaci i Hrvati žele da se on ukine, dva konstitutivna naroda žele ukidanje RS.
Bosanski Srbi smatraju da je BIH nametnuta tvorevina, smatraju je tuđom zemljom.
Po tvojoj logici, oni bi svi otišli u Srbiju. Po tvojoj logici bi RS trebala da se ukine i uvede unitarna BIH

.
RS nema moralno pravo na Posavinu i veći deo Podrinja, jer je tu bilo etničkog čišćenja. I stvarno ne znam odakle vam ideja da to treba da uđe u sastav RS. To je kao kad bi Rumuni proterali Srbe iz Pančeva i osnovali u Pančevu Republiku Rumunsku.
Moja mapa je samo jedan predlog, kojeg bi naravno trebalo korigovati, ali bi otprilike to bilo to.
Bošnjaci bi na ovakvu podelu pristali, jer oni sad realno jedva kontrolišu trećinu BIH. Hrvatima je dovoljno daj šta daš, samo da dobiju Mostar i da se RS smanji. Srbima bi se ostvarila želja da ne žive u BIH. Cazinskoj Krajini (Bihać i okolina) bi Srbi mogli da daju najveći stepen autonomije.