Срећан 4. Јули, Дан бораца против фашиста и домаћих издајника

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jednom lupas gluposti.

Takozvana gradjanska klasa je u sustini oduvek bila neprijatelj naroda i drzave , jer svaka gradjanska klasa veoma brzo postaje malogradjanska klasa , jer njih ne interesuje borba za slobodu , borba protiv okupatora , borba za slobodu i jednakost, nacionalni interesi .itd , njih uglavnom jedino interesuje da ocuvaju svoj status , privilegije i svoje privatne posede i materijalna bogatstva , uostalom nije nikakvo cudo sto je najveci stepen kolaboracije sa okupatorima (i to ne samo za vreme WW2 i ne samo ovde) i izdaje oduvek bio medju tom takozvanom gradjanskom klasom.
Uostalom svi znamo da ni jedan burzuj i aristokrata se nece nikada boriti bude isti kao seljak ili radnik i da se nece nikada boriti za ideje bratstva i jednakosti , jer nije im to ni u interesu , vec ce uvek gledati kako da na racun tog seljaka ili radnika se obogati jos vise i ima jos vece privilegije , status...itd.
Svima je jasno da gradjanska klasa, iliti takozvana elita se nikada nece boriti za neki pravedniji i humaniji svet i da se nikada nece okrenuti protiv nepravednog sistema , burzoazija nikada nece povuci narod napred , burzoazija moze da povede narod samo u provaliju.
Jedino seljaci i radnicka klasa (i eventualno neki "srednji" sloj) mogu da povedu narod napred u neko bolje sutra i u neki novi humaniji svet.

Da ali nije nam potrebno spuštanje uspešnih ljudi na nivo lumpenproletera, nego naprotiv treba više osoba da postanu milioneri.

Neke studije kažu da će 2025. biti čak 1 milijardu dolarskih milionera na svetu.

Relativno gledajući, sada smo svi isti. Imamo samo dvije klase: lopovi i oni koji nisu lopovi. Lopovi vladaju i državu su pretvorili u privatnu svojinu, a mi što nismo lopovi i dalje tu državu gledamo kao nešto uzvišeno i idealno. Što nosi majicu sa slovom S kao Supermen i što će nas spasiti od zla lopuža.

Stvarnost je da nam je država preparirana poput lovine. I za ironiju kao kad prepariraju zeca i još ga obuku u lovačko odijelo i postave na lamperiju lovačkog doma. Takva nam je država.

Da ali nije nam potrebno spuštanje uspešnih ljudi na nivo lumpenproletera, nego naprotiv treba više osoba da postanu milioneri.

Neke studije kažu da će 2025. biti čak 1 milijardu dolarskih milionera na svetu.

Ovo za 1 milijardu milionera u roku od 10-ak godina je tolika budalastina da je suvisno i komentarisati , uostalom narocito kad uzmemo u obzir da gotovo 2 trecine svetske populacije zivi u bedi i kad uzmemo u obzir da je sve vise i vise sirotinje i da je sa druge strane sve manji i manji broj onih koji imaju sve vise.

Sad sta su to "uspesni" ljudi je vec za dublju analizu , naravno da lekar recimo ne treba da se vraca na njivo opancara , nego radi se o tome da treba uspostaviti nov sistem koji se nece zasnivati na destruktivnom sistemu elitizma i principu " velika riba jede malu", vec gde ce dominirati neke druge vrednosti i gde ce ono duhovno bogatstvo biti zapravo pravo bogatstvo, a ne da ljude pretvara u nekakve zveri i neke idiote koji ce gaziti i preko mrtvih ne bi li zaradili jos koji milion ili ne bi li kupili jos neku jahtu ili prosirili vilu za jos 200 kvadrata.

Moraš se sklanjati na vreme da ne budeš upišan:per:
Ja još nemam ni punih 60 a neki dan mi jedan sedamdesetogodišnjak veli ''zdravo mladiću'':hahaha:...

99-a..pitanje malo previše lično a odgovor nije za forum,...ipak,nemam ja šta da krijem,bio sam u jednoj LPB, u sastavu jedne slavne divizije...tamo sam stigao kao trećepozivac,imao sam malo specifičan VES...
Баш ме живо занима која је то ,,славна дивизија'' у којој си имао ,,мало/много специфичан Вес''?
Само да ти предочим формацију КоВ ВЈ у то време (1999г) али Дивизије нема:

Копнена војска (скраћено КоВ ВЈ)
је по бројности била највећи вид Војске Југославије. У свом саставу је имала око 85.000 активних припадника а у случају потребе могла је мобилисати до 2.000.000 војника. Представљала је главни ослонац војне моћи Савезне Републике Југославије и учествовала у Рату на Косову и Метохији, одбрани од НАТО агресије као и борбама на југу Србије.
Формацијска подела
Копнена војска је била подељена на три армије, 7 корпуса, 34 бригаде. У резервном саставу било је 27 моторизованих, 42 пешадијске и 6 артиљеријских бригада. Укупно је постојало 109 бригада, од чега 6 тенковских и 35 моторизованих

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back