Sreca

• Začetnik teme Začetnik teme Enina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za mene je srecna trenutna nikad nisam uspeo da je osetim na neke duze staze,bilo je podosta tih kratkotrajnih izliva srece, kada sam gledao neke omiljene bendove pa sam taj proces putovanja na koncert preko pa sam taj put sa drustvom adrenalin pred koncert boravak u nekoj stranoj zemlji gde se desava koncert i na kraju sam koncert,i upoznavanje nekih omiljenih muzicara i jednog omiljenog mi ikada glumca uglavnom su svi bili ljubazni bilo je par negativnih iskustava pa kada se to desi ne moze se vise gledati ta osoba istim ocima kao pre ko zna nekad je i bolje neupoznati svog nekog da kazem heroja iz mladosti..

Ja sam skromna osoba i vrlo maštovita tako da mi najsrećniji dani bili svi kad se ne ide u školu a kasnije kad nisam više morala rano da ustajem i na posao.
Ispade da mi je život daleko srećniji nego što bih mislila, takvih prelepih dana sam stvarno imala mnogo.
Svaki dan je lep ako si srećan na kraju dana. Bila sam nesrećna samo kad se razbolim. Srećom upala grla, krajnici, nikad ništa ne daj bože ozbiljnije.

Svaki minut na moru, svaki poljubac sa dečkom, svaka odigrana utakmica, svaka pobeda na takmičenju....
Au blago meni 😂
Eto ljudi, dokaz da je sreća stanje svesti i čista percepcija.

Sa druge strane, imala sam naročito u teen periodu jako nesrećnih epizoda, takođe "iz glave".
Sećam se da sam se poistovećivala sa jednom izjavom pokojne Sonje Savić koja je u jednom trenutku rekla: "Ljudi misle da smo mi srećni.
Mi smo uslovno rečeno "srećni" samo kada upoznamo podjednako nesrećne".
Imam taj "Crn period" EKV-a koji sam jedva preživela i dugo mi je trebalo da se oporavim samo do "normale" a sreća....na početku života i posle 40-te.
Mada ni sad nisam "srećna" koliko mi više ravno sve i ne očekujem ništa.

Ja se izvinjavam što sam govorila i o "drugoj strani medalje" ali morala sam ovo "crno" da dopišem jer sam se osećala kao da sam pola prećutala, sakrila nešto...pa i sreća i nesreća ne idu jedno bez drugog...
"Čašu meda još niko ne popi
Što je čašom žuči ne zagrči"
E posto si pomenula EKV a danas sam ih bas slusao posle sto godina pa rekoh da napisem,ovu pesmu sam slusao kao klinac i ostala mi je u pamcenju kao neka pesma koja govori o sreci radost i td,i danas naidjoh na nju posle bas mnogo godina rekoh ajde da pustim malo da se razbije ovo kisno vreme, i bukvalno od prve sekunde kada sam pustio ne da ne govori o nekoj sreci nego iz svake sekunde pesme izbija ocaj ,depresija uf kakva deprescina od pesme svaka nit takt pesme je satkana od toga..

• Tužan
Reactions: DUH
Odlazak na putovanje.
Taj momenat kad krecemo, sedamo u kola... drugaciji je od drugih, svakodnevnih... ima car, radost, srecu...
Kad vidim nesto novo, nove predele, drugu kulturu, obicaje, hranu...

• Voli
Reactions: DUH
E posto si pomenula EKV a danas sam ih bas slusao posle sto godina pa rekoh da napisem,ovu pesmu sam slusao kao klinac i ostala mi je u pamcenju kao neka pesma koja govori o sreci radost i td,i danas naidjoh na nju posle bas mnogo godina rekoh ajde da pustim malo da se razbije ovo kisno vreme, i bukvalno od prve sekunde kada sam pustio ne da ne govori o nekoj sreci nego iz svake sekunde pesme izbija ocaj ,depresija uf kakva deprescina od pesme svaka nit takt pesme je satkana od toga..
To...malo nas ih je slusalo, jos manje njih kontalo...

Pozdrav.Sta je najsretnije sto ste zivjeli u zivotu?

Momenat ili period?

U smislu perioda to je gimnazija.

Svesnih momenata je bilo malo. I uvek su bili povezani sa nečim većim od mene.
Jasno pamtim momenat u camcu oko Santorinija, to je jedan od najpotpunijih doživljaja u mom životu. Filovana romanima, legendama koje sam kao dete čitala, znala sam svaki kamen još pre nego što sam stigla, svaki podatak ali ona toplota stena, ona dubina mora bez dna, onaj momenat zalaska sunca i moje rane dvadesete godine u zagrljaju sa tom slikom...ne postoji ništa lepše.
Sa mužem je to bila druga slika, mrkli mrak u sobi, kako samo u pustinji, na moru i u šumi može biti, ja sam bila u polusnu, ide Thousand kisses deep, on je bio budan i miluje mi prstom golo rame i taj momenat, mrak i glas onog čoveka...tog momenta sam se zaljubila...samo nisam sigurna da li u Leonarda ili u momka...mada i danas, kada me stegne nešto, uzmem slušalice, negde se izolujem, zažmurim i par puta ponovim thousand kisses deep...najglasnije moguće...verovatno mi donosi sreću ta pesma...

Jednom,imala sam osamnaest godina sam bila sa deckom kod njegove babe u beski.sa njegovim drugovima smo se camcem vozali po dunavu.na bescanskom ritu smo stali,momci su igrali fudbal,oko nas su trcali divlji konji.moj momak je lezao sa glavom u mom krilu.topao letnji dan.pomislila sam,ovo je cista sreca.
Prosle su godine,decenije,ta ljubav,ali taj osecaj srece mogu da prizovem i danas u svom srcu

Krčedinska ada ili koviljski rit, Beška baš nema ništa osim mosta, i evo 2324. god možda i brzu prugu :lol:

Пошто ти на питање одговара једна луда жена :lol: која уме да се смеје и плаче истовремено, некад оба од муке, некад оба од среће, а некад и једно и друго у току истог дана, највећа срећа је што сам рано полудела :lol:

Звучи као клише, али срећу осетим док у пролеће када цветају липе шетам овим мојим градом, удахнем, помислим шта је све остало иза, али не као горчину него олакшање, и сетим се Мике:
Срећан си. Тек тако. Што те има.
Што имаш још једно ново пролеће.
То је онај осећај када изгубиш тежину, када лебдиш, осећаш се слободно и да све можеш.
Срећа су тренуци, открића... везана за блиске, најближе људе. Када се само насмејеш или не одреагујеш уопште, да не поквариш, и само дубље и удобније сместиш.

Пошто ти на питање одговара једна луда жена :lol: која уме да се смеје и плаче истовремено, некад оба од муке, некад оба од среће, а некад и једно и друго у току истог дана, највећа срећа је што сам рано полудела :lol:

Звучи као клише, али срећу осетим док у пролеће када цветају липе шетам овим мојим градом, удахнем, помислим шта је све остало иза, али не као горчину него олакшање, и сетим се Мике:
Срећан си. Тек тако. Што те има.
Што имаш још једно ново пролеће.
То је онај осећај када изгубиш тежину, када лебдиш, осећаш се слободно и да све можеш.
Срећа су тренуци, открића... везана за блиске, најближе људе. Када се само насмејеш или неодреагујеш уопште, да не поквариш, и само дубље и удобније сместиш.
Tacno

Back