Sreća kao imperativ

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
Pretpostavljam da svako teži sreći
ili konkretnije osećaju sreće
koji god da je izvor i koje god da je poimanje istog.

Da li je osećaj sreće na vrhu liste vaših prioriteta?
Postoji li nešto veće od sreće?
Po cenu čega biste pristali da se ne osećate srećno?
I kako ste, jel ste srećni?

Па оно јесте, срећа, задовољство, који год да је узрок је верујем приоритет свих нас било да је то неко хедонистичко или алтруистичко задовољство, генерелно је задовољство и сви томе тежимо. Јурењем за истином, слободом, правдом је исто тако ради задовољства и среће.

А како сам? Па добро, нешто ме болела глава јутрос ал сам дрмно 4-5 љутих и сад ми је много боље и срећан сам од тога, оф корс.

"Sreca" je ultimativni naziv za dobro i pozitivno dusevno stanje.Mir,zadovoljstvo,ispunjenost...Verujem da bi covek pristao da zrtvuje svoju srecu samo zarad srece nekog drugog.Naprimer,roditelj ce se odreci svoje srece zarad srece svog deteta.
Inace nisam bas dobro.Fizicki tu i tamo ali mentalno ne bas.

"Sreca" je ultimativni naziv za dobro i pozitivno dusevno stanje.Mir,zadovoljstvo,ispunjenost...Verujem da bi covek pristao da zrtvuje svoju srecu samo zarad srece nekog drugog.Naprimer,roditelj ce se odreci svoje srece zarad srece svog deteta.
Inace nisam bas dobro.Fizicki tu i tamo ali mentalno ne bas.

Одрицањем своје среће зарад среће детета је опет срећа, задовољство што је дете срећно.

А кад доживиш оргазам вероватно си тужан, убедачен, депресиван?

Sreca deluje primamljivo i lepo, i jeste mi na vrhu prioriteta, ali nije jedan od onih ostvarenih prioriteta.
Cesto smatram da je sreca smisao zivota, ali kao sto Buda to kaze, ceznja za necim vodi u patnju, tako da mozda ne treba konstantno juriti za srecom.

You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life.

Da li sam srecan, pa imam krov nad glavom, gde da spavam, toplo mi je, sta da jedem, dovoljno za zivot, dovoljno da budem zadovoljan.
Sreca je opet psihicko stanje, tako da ne verujem da sam srecan, tipa da mi cveta cvece, svet je divan, fantastican.
Imam neki mir, stabilnost, a koliko ce to trajati ne znam.

sreca- nije mi na vrhu liste prioriteta
na vrhu mi je osecaj zadovoljstva
nisam sretna,ali sam zadovoljna svojim zivotom
i po tu cenu pristajem da nisam srecna
mislim da osecaj srece nije trajna kategorija, samo nagli nalet endorfina u mozgu
zadovoljstvo je ono sto traje i sto meni treba
sreca me iscrpljuje

...

Imperativ mi je spokojstvo, pripadanje nekome i necemu, osecanje svrsishodnosti i ispunjenja. To posredno ima veze sa srecom pa se cak u nekom okolisucem obrazlozenju i moze smatrati samom srecom naspram svih onih mogucnosti koje ti uskracuju sve to.
Vise od srece je biti siguran da si na pravom mestu, u pravo vreme, sa pravim ljudima, u saglasju sa svima i ponajpre sa sobom.
Zrtovanje...za ljude, vazne. Ali je i tu nesto od osecanja srece prisutno...nekom drugom je dobro.
Umem da budem. I da ne budem.

Voleo bih da sam vanzemaljac,a ne Zemljanin...Ovo mi i nije neka sreća...:hahaha:
Još bolje da pripadam civilizaciji bogova i da pravim male svemirčiće...:mrgreen:
Napravio bih jedan svemir u kom svi ližu sladoled i prcaju se usput kao "Zdravo kako si...":lol:
Naravno i da ima točenog pivkana na svakom čošku...:hahaha:
Tamo bih bio srećan...jedno vreme...:(

Sve je povezano sa njom ljubav, zdravlje.... U neposrednoj je vezi sa bilo kojom situacijom, dogadjajem u zivotu. Odrekla bi se srece prvo u korist moje dece i ljudi koje takodje volim , pa i onih koje i ne poznajem. Medjutim odrices se licne srece kako bi omogucio drugima da budu srecni. Mozda bi to odricanje meni bilo bolno ali ne sa totalnim odsustvom srece. Opet bi bila srecna ako sam uspela da usrecim nekog drugog, ako sam doprinela da neko bar na trenutak oseti srecu.

Imam puno razloga da budem srecna ali ne osecam se preterano srecnom. Ne znam da li iko moze biti srecan u ovakvom okruzenju gde se tuga i nesreca skoro stapaju sa vazduhom.

o srteci su pevali najtuzniji.
pod uticajem hemikalija.
zeljni spasa, il da se udave u sekretu neke vagine. da se vrate odakle su dosli od jezivog straha.
tuzna pizdarija i mastarija zeljnih kojima nikad nije dovoljno ili onih koji boli zub - e to ti je sreca.
kad osetish do koske i jedno i drugo.
da nam je cilj osmeh, milioni i kezhenje, rodili bi smo se takvi, evolucija to ne bi zaobishla.

Poslednja izmena:

Back