Сребреница!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
marlоn:
vidite gospojice pilgrim samo cu reci jednu stvar, dokle god pravda bude selektivna do tad ce biti i zrtve. ustashe i balije slave svoje zlocine nisu se pokajali ni za jedan... sto bi sad mi posle priznanja srebrenice, trebali da budemo majke tereze prema ovakvim provokatorima.

Потпуно исправно колега, само акценат не треба стављати на усташе и балије које су наравно пристрасни (као и ћетници), него на оне који се проглашавају неутралним арбитрима пре свега суд у Хагу, затим НАТО, ЕУ и наравно Америку која као глобална сила има највећу одговорност.
Лепо рече неко из наше владе. Ако је Насер добио две године, Ратко треба да добије четири. Двапут ништа је ништа, математике је чиста. Злочина није ни било.

siticentar:
Dragi prijatelju, juce nisam htjeo da ti odgovorim na ova pitanja iako ti svakako svojim postanjem na forumu zasluzujes. Ako nizasta, bar nigdje nisam ocjenio da podcjenjujes zrtve i da im se smijes.
Naravno da ne podcenjujem žrtve. Za mene je civilna žrtva rata podjednako žrtva, ma koje nacionalnosti ili vere bila. Isto mislim i o ratnim zarobljenicima iz regularne vojske. Ali nemam isto mišljenje o kojekakvim dobrovoljcima ili mudžahedinima i stranim plaćenicima koji su išli od ratišta do ratišta da bi nekažnjeno ubijali, klali, pljačkali i radili svakojaka zverstva što zbog novca što zbog svog ekstremnog fanatizma.
siticentar:
Najbolji odgovor cu ti dati ako ti kazem da znam da je danas velioki pravoslavni praznik Petrovdan. Da se, prema pisanju sredstava informisanja, navrsava 14 godina od stradanja 68 Srba na podrucju Bratunca, od kojih za 19 nezna gdje su tijela.
Ja nisam sretan sto porodice tih zrtava nisu u stanju da te zrtve bar dostojno pokopaju u skladu sa vjerskim i nacionalnim obicajima, bez obzira na nacin stradanja, kao ni zato sto odgovorni za zlocin nisu danas na sudu ili zatvoru.
Ako i kada se te zrtve pronadju i budu pokopavane, nece mi pasti na pamet, da cekam da me neko upozori da odam postovanje prema tim zrtvama minutom cutnje, a taj dan mi u kuci nece biti muzike i veselja, bez obzira jeli ili nije neko proglasio dan zalosti.
Iz tvojih ranijih postova znam da nisi ekstreman i da se prema žrtvama odnosiš sa jednakim poštovanjem, ali si ipak u ovom podforumu isticao muslimanske žrtve iz Srebrenice. A ako malo pratiš zbivanja koja su se izdešavala prethodnih dana onda sigurno znaš da je jedan od najvećih zlikovaca i koljača Naser Orić pušten iz zatvora i osuđen na kaznu na koju se u normalnim zemljama osuđuju džeparoši ili neki sitni kriminalci. Potom je dao intervju u kome je dodatno pljunuo na sve Srbe koji su stradali oko Srebrenice. Ako se tome doda konstantan pritisak izvana i iznutra koji se vrši na Srbe u RS i Srbiji oko Srebrenice, onda ti je jasno zašto ponovo insistiranje na muslimanskim žrtvama u Srebrenici kod Srba izaziva kontraefekat i gnušanje. Takvo jednostrano insistiranje na žrtvama sa muslimanske strane i podcenjivanje srpskih žrtava ne može kod ijednog normalnog Srbina da izazove osećaj krivice i pokajanja.
siticentar:
Pogledaj malo na cije i kakve komentare sam se juce nakacio, i dao komentar.
Odgovor na ovo sam dao u prethodnom odgovoru.
siticentar:
Na forume Islam Bosna i Srbijan-caffe i sl., ne idem jer mi je ispod casti, zato sto bi me za jucerasnji komentar napali ekstremisti iz jedne, a za danasnji iz druge stenare i nemam zivaca da se koljem na forumu sa mrziocima svega sto nije "njihovo".
Mi i nemamo priliku da odemo na bilo koji hrvatski ili muslimanski forum i da poput pripadnika drugih nacija ovde na Krstarici damo svoje mišljenje. Svaki pokušaj da se na tim drugim forumima čuje i srpsko mišljenje u startu je osujećen isključivanjem ili banovanjem. Zato ne treba da te čudi reakcija ekstremnijih Srba kada na našim forumima dođu neki drugi ekstremisti i krenu da pišu onakve gadosti kao što si mogao i pročitati.
siticentar:
Pod ono tvoje "Vi muslimani demokrate a mi Srbi zlocinci" mene nemozes tu trpati, jer nigdje, koliko ja znam, nisam strpao sve Srbe u zlocince, zato sam juce u svom postu pisao "Srbine" u jednini i pod navodnicima,
jer je to bilo upuceno onima koje za zrtve kazu u stilu "muslimani vi ste to zasluzili" i sl.
Nisam mislio direktno na tebe već uopšteno.
siticentar:
Ukljucen sam u nekoliko nevladinih organizacija, koje ne zele sakrivati istinu, ma na cijoj ona strani bila, i dajem skroman doprinos u sredini u kojoj zivim, a u skladu sa svojim sposobnostima.
Ukoliko stvarno u Sarajevu i BiH postoje takve organizacije, ja to pozdravljam. Međutim, čini mi se da se one ne čuju i da se za njih ne zna. Ali su zato veoma glasne i uticajne sve one koje insistiraju na srpskoj krivici, na "ukidanju genocidne tvorevine RS" i sl.

Duh Sekire:
Потпуно исправно колега, само акценат не треба стављати на усташе и балије које су наравно пристрасни (као и ћетници), него на оне који се проглашавају неутралним арбитрима пре свега суд у Хагу, затим НАТО, ЕУ и наравно Америку која као глобална сила има највећу одговорност.
Лепо рече неко из наше владе. Ако је Насер добио две године, Ратко треба да добије четири. Двапут ништа је ништа, математике је чиста. Злочина није ни било.

Они који се проглашавају неутралним (суд у Хагу, НАТО, ЕУ, САД, УН) су били све само не неутрални. Није ми познато да су током рата 1991.-1999. бомбардовани било чији положаји осим српских. Није ми познато да је са запада стигао иједан контигент оружја Србима, али је познато да су га добијали сви други. Није ми познато да је нека страна "приватна фирма" обучавала српске војнике, али је познато да су обучавани сви други. Није познато да су сателитски и аеро снимци непријатељских положаја давани српској страни, али су давани свима осталима...
Да не причам о политичкој и хуманитарној логистичкој подршци, прислушквању радио и других комункација и сл.
Е, ако се узме у обзир да ниједна од тих институција, сила или држава до сада није признала ниједну своју грешку или платила одштету због погрешне политике коју је водила, очекивано је да ће и даље инсистирати на већ утабаној стази "Срби су криви за све.".
Јер, да не заборавимо, они у тим институцијама примају годишње плате као просечан Србин за цео живот. Путују по свету, упознају многе важне људе... другим речима живе живот какав би ми само пожелети могли. И како сада очекујеш да кажу: "Ми смо погрешили. Завели смо санкције Србима након лажног изрежираног гранатирања пијаце у Маркалама". Или..."Погрешили смо и монтирани снимак снимљен са унутрашње стране ограђене трафостанице у Приједору смо приказали као српски концентрациони логор због чега су Срби проглашени монструмима". Или..."Нисмо дозволилили прелет авиона са кисеоником у бањалучко породилиште због којег је на лицу месту умрло 12 беба, а 13. жртва је умрла 14 година касније у неописивим мукама у борби против опаке болести..."
Или "Неоправдано смо помогли шиптарским терористима на КиМ и тиме изазвали велике жртве и етничко чишћење, а бомбардовањем СРЈ без одлуке Савета безбедности смо Србији нанели штету од преко 30 милијарди долара"
Или "Дозволили смо да под нашом контролом од 1999. до 2006. шиптарски терористи спале и униште на стотине хришћанским цркава и манастира, убију на стотине неалбанаца, протерају на хиљаде људи који нису отишли са КиМ 1999. верујући међународним снагама..."
Наравно да никада неће то признати и извинути се Србима за све неправде које су им нанели.

001%20karla%20u%20potocarima1%20rojters.jpg

Мене само занима зашто је ОПЕТ покренута тема о Сребреници. Колико се сећам, оваквих тема је већ било. Немам речи за оно што се дешава у БиХ и то под будним оком Каре Дел Понте. Што рече Драго, једна слика говори више од 1000 речи.

no_problem:
Мене само занима зашто је ОПЕТ покренута тема о Сребреници. Колико се сећам, оваквих тема је већ било. Немам речи за оно што се дешава у БиХ и то под будним оком Каре Дел Понте. Што рече Драго, једна слика говори више од 1000 речи.
Zato sto je Srebrenica za neke mnogo aktuelnija od Jasenovca. Tema je postala jako dosadna.

no_problem:
Мене само занима зашто је ОПЕТ покренута тема о Сребреници.

Зато што је након 6 година интензивног форсирања те теме само 5,1 % Срба прихватило број од 8000 стрељаних муслимана. Према најновијем истраживању маркетиншких агенција ЛДП има подршку 5,1% бирача...
Дакле треба и даље форсирати ову тему јер (бар што се тиче броја жртава) још је својевремено Гебелс рекао да хиљаду пута поновљена лаж на крају постаје истина.

Па актуелна власт је решила да избрише Јасеновац из српске историје. Као да тамо није ни постојао логор где су зверски убијани Срби од усташке руке. Е сад, треба рећи да ове две власти које су владале од 2000. до данас, а имамо један део те власти и на председничком трону, раде све у циљу заташкавања истине о злочинима који су чињени над српским становништвом и над другим неалбанским, нехрватским и немуслиманским становништвом. Очигледно је да је овој нашој власти, па тако и њиховим гласачима битније да Србија пропадне морално него да се уздигнемо поносно и кажемо ДОСТА.
Само нека наставе. И да завршим са овим постом речима да ничија није довека горела, па неће ни њихова. Кад тад ће се сазнати права истина о злочинима почињљеним над српским становништвом без обзира колико се поједини дупеувлакачи запада трудили да то заташкају.

Na području Srebrenice i Bratunca nizom manifestacija u sredu, 12. jula biće obeležena 14. godišnjica stradanja 3.280 Srba u ovim opštinama i Srednjem Podrinju, koje su ubile muslimanske jedinice iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića.

Parastos poginulim borcima Vojske Republike Srpske i civilima služice episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije na gradskom groblju u Bratuncu i u crkvi u Srebrenici.

Na stratištima u Biljači, Sasama, Zalazju i Zagonima, gde su muslimanske jedinice na Petrovdan, 12. jula 1992. godine, ubile 69 srpskih civila, a 19 se još vode kao nestali, biće položeno cveće, venci i zapaljene sveće. Očekuje se da će pomenu prisustvovati najviše rukovodstvo RS.

И што је најтужније од свега, данашње новине пишу како се од позваних представника међународне заједнице (који су сви одреда иначе били присутни на комеморацији муслиманским жртвама у Сребреници) нико, ама баш нико, ОПЕТ није појавио да својим присуством покаже како му је жао и српских жртава.

DraGo70:
Они који се проглашавају неутралним (суд у Хагу, НАТО, ЕУ, САД, УН) су били све само не неутрални. Није ми познато да су током рата 1991.-1999. бомбардовани било чији положаји осим српских. Није ми познато да је са запада стигао иједан контигент оружја Србима, али је познато да су га добијали сви други. Није ми познато да је нека страна "приватна фирма" обучавала српске војнике, али је познато да су обучавани сви други. Није познато да су сателитски и аеро снимци непријатељских положаја давани српској страни, али су давани свима осталима...
Да не причам о политичкој и хуманитарној логистичкој подршци, прислушквању радио и других комункација и сл.
Е, ако се узме у обзир да ниједна од тих институција, сила или држава до сада није признала ниједну своју грешку или платила одштету због погрешне политике коју је водила, очекивано је да ће и даље инсистирати на већ утабаној стази "Срби су криви за све.".
Јер, да не заборавимо, они у тим институцијама примају годишње плате као просечан Србин за цео живот. Путују по свету, упознају многе важне људе... другим речима живе живот какав би ми само пожелети могли. И како сада очекујеш да кажу: "Ми смо погрешили. Завели смо санкције Србима након лажног изрежираног гранатирања пијаце у Маркалама". Или..."Погрешили смо и монтирани снимак снимљен са унутрашње стране ограђене трафостанице у Приједору смо приказали као српски концентрациони логор због чега су Срби проглашени монструмима". Или..."Нисмо дозволилили прелет авиона са кисеоником у бањалучко породилиште због којег је на лицу месту умрло 12 беба, а 13. жртва је умрла 14 година касније у неописивим мукама у борби против опаке болести..."
Или "Неоправдано смо помогли шиптарским терористима на КиМ и тиме изазвали велике жртве и етничко чишћење, а бомбардовањем СРЈ без одлуке Савета безбедности смо Србији нанели штету од преко 30 милијарди долара"
Или "Дозволили смо да под нашом контролом од 1999. до 2006. шиптарски терористи спале и униште на стотине хришћанским цркава и манастира, убију на стотине неалбанаца, протерају на хиљаде људи који нису отишли са КиМ 1999. верујући међународним снагама..."
Наравно да никада неће то признати и извинути се Србима за све неправде које су им нанели.

Одлично написано!

DraGo70:
И што је најтужније од свега, данашње новине пишу како се од позваних представника међународне заједнице (који су сви одреда иначе били присутни на комеморацији муслиманским жртвама у Сребреници) нико, ама баш нико, ОПЕТ није појавио да својим присуством покаже како му је жао и српских жртава.
Има кад ће се кајати, али биће касно

Da li je neko iz Srbije od drzavnika bio na pomenu srpskih zrtava od strane krvavog Orica , na primer Tadic, Kostunica, ili neko od prestavnika opozicionih stranaka............
TV kuce, koliko sam primetio minimalno su odvojili vremena za izvestavanje, tek po koja rec, B92 cak i manje za razliku...................treba biti slep pa ne videti, nedostatak razuma pa ne shvatiti da je svet izvrsio podelu zrtava, a nasi se toga prиdrzavaju............da ti se smuci ako vec nije.........ZRTVE SU ZRTVE sa bilo koje strane,.....nek im je laka zemlja........

opanak:
Da li je neko iz Srbije od drzavnika bio na pomenu srpskih zrtava od strane krvavog Orica , na primer Tadic, Kostunica, ili neko od prestavnika opozicionih stranaka............
TV kuce, koliko sam primetio minimalno su odvojili vremena za izvestavanje, tek po koja rec, B92 cak i manje za razliku...................treba biti slep pa ne videti, nedostatak razuma pa ne shvatiti da je svet izvrsio podelu zrtava, a nasi se toga prиdrzavaju............da ti se smuci ako vec nije.........ZRTVE SU ZRTVE sa bilo koje strane,.....nek im je laka zemlja........
Није немају коме да се извињавају јајаре

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back