Они који се проглашавају неутралним (суд у Хагу, НАТО, ЕУ, САД, УН) су били све само не неутрални. Није ми познато да су током рата 1991.-1999. бомбардовани било чији положаји осим српских. Није ми познато да је са запада стигао иједан контигент оружја Србима, али је познато да су га добијали сви други. Није ми познато да је нека страна "приватна фирма" обучавала српске војнике, али је познато да су обучавани сви други. Није познато да су сателитски и аеро снимци непријатељских положаја давани српској страни, али су давани свима осталима...
Да не причам о политичкој и хуманитарној логистичкој подршци, прислушквању радио и других комункација и сл.
Е, ако се узме у обзир да ниједна од тих институција, сила или држава до сада није признала ниједну своју грешку или платила одштету због погрешне политике коју је водила, очекивано је да ће и даље инсистирати на већ утабаној стази "Срби су криви за све.".
Јер, да не заборавимо, они у тим институцијама примају годишње плате као просечан Србин за цео живот. Путују по свету, упознају многе важне људе... другим речима живе живот какав би ми само пожелети могли. И како сада очекујеш да кажу: "Ми смо погрешили. Завели смо санкције Србима након лажног изрежираног гранатирања пијаце у Маркалама". Или..."Погрешили смо и монтирани снимак снимљен са унутрашње стране ограђене трафостанице у Приједору смо приказали као српски концентрациони логор због чега су Срби проглашени монструмима". Или..."Нисмо дозволилили прелет авиона са кисеоником у бањалучко породилиште због којег је на лицу месту умрло 12 беба, а 13. жртва је умрла 14 година касније у неописивим мукама у борби против опаке болести..."
Или "Неоправдано смо помогли шиптарским терористима на КиМ и тиме изазвали велике жртве и етничко чишћење, а бомбардовањем СРЈ без одлуке Савета безбедности смо Србији нанели штету од преко 30 милијарди долара"
Или "Дозволили смо да под нашом контролом од 1999. до 2006. шиптарски терористи спале и униште на стотине хришћанским цркава и манастира, убију на стотине неалбанаца, протерају на хиљаде људи који нису отишли са КиМ 1999. верујући међународним снагама..."
Наравно да никада неће то признати и извинути се Србима за све неправде које су им нанели.