veliki krang
Legenda
- Poruka
- 71.078
Stoka može da krivi koga hoće sve do sudnjeg dana, bitno je da ništa ne može da učini po tom pitanju, jer teroristi mirišu cveće odozdo, a Srpska je slobodna od njih zauvek 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Potpuno se slažem da u svakom žitu ima korova i da su svi ljudi isti, ali ima jedna razlika koju skoro svi Srbi negiraju, recimo rušenje bogomolja(dzamija i katolickih crkvi) na teritoriji na kojem su Srbi sad ili bili sve i jedna bogomolja je srušena. To nije bio neki četnik sa svojom rajom pa u svom selu minirao nego orgaizovana akcija na najvišem nivou. Da li to došlo od Miloševića ili Karadžića nije ni bitno. Bitno je da to Srbi konstantno negiraju.Autorska tema.
Čini mi se očigledno neverovatna i krajnje pravno, moralno, ljudski i uopšte civilizacijski nepoštena i nakazna , tendencija bošnjačke nacionalne politike da izvršili "kolektivizaciju krivice" za dešavanja u Srebrenici i samom Podrinju u periodu 1992 - 1995 godine, a posebno 1995 godine.
U vezi s tim postoji u bošnjačkoj nacionalnoj politici nešto što je suprotno svim principima pravosudne individualizacije krivice, odnosno imenovanja zločinca imenom, prezimenom i ostalim generalijama koje su sastavni deo pravosudnog postupka oličenog u završnom delu a to je sudska presuda.
To nešto što se naziva "kolektivizacija" nalazi se u bošnjačkoj nacionalnoj matrici koja se "povlači" kroz pisanja raznoraznih bošnjačkih nacionalnih intelektualaca kroz mnogo tekstova ali u vezi s tim simptomatičan je tekst ili teza sa kojom izlazi u javnost Mehmed Pargan, koji iznosi krajnje opasnu tezu "kolektivizacije" na način da navodi decidno "da je gotovo svaka srpska kuća u Podrinju dala učesnika stradanja Srebrenice i odatle srpski zid šutnje prilikom traženja ostataka ubijenih ljudi". Dalje navodi pojedinačne brojke, koliko je trebalo ljudi za određene radnje u "operaciji Srebrenica", te ni manje ni više krajnje i s moralne i ljudske i pravne strane bezobrazno i krajnje nepošteno, "optužuje gotovo svaku srpsku kuću" u Podrinju zbog dešavanja u Srebrenici i oko Srebrenice 1995 godine. Dalje kao zaključak se navodi krajnje licemerna , bezobrazna, ljudski neprihvatljiva, ogavna. floskula , kojom konstruišu da Srbi sami žele "kolektivizaciju krivice", te poentiraju rečima" "da kao oni koji su se borili da zločin bude individualiziran, su u tom segmentu poraženi, jer su kao dobili odgovor sa srpske strane da sami Srbi ne žele da ga individualiziraju".
Mislim ovo su jako opasne teze bošnjačke nacionalne politike koja mimo svih pravosudnih postupaka i presuda sudova kojima se individualno određuje krivica , imenom i prezimenom, istu baca na "kolektiv" ili srpski narod u Podrinju.
Mislim da bi u vezi sa navedenim srpska nacionalna politika trebala imati adekvatan odgovor, da se pokuša ublažiti "oštrica" histerije oko i u vezi sa Srebrenicom i da se navedene krajnje bezobrazne teorije "o kolektivizaciji krivice" na neki način ospore ili izgube svoju snagu u bošnjačkoj nacionalnoj politici.
Mislim da bi se navedeno moglo postići kroz razgovore sa koalicionim partnerima u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine, da se ukloni ta "stigma" , ta užasna nepravda koja se čini srpskom narodu u Podrinju , kojom se "gotovo svaka srpska kuća označava kao krivac".
Da sam kojim slučajem, kao što na moju veliku žalost nisam učesnik u vlasti ispred srpske nacionalne politike u Bosni i Hercegovini, lično bih se potrudio da nešto učinim u vezi s tim, da tu nepravdu koja se baca na srpski narod Podrinja ispravim, makar ublažim, da razgovaramo o svemu tome, čemu, zbog čega, koji su ciljevi tih podmetanja i laži na "svaku srpsku kuću u Podrinju".
Potpuno se slažem da u svakom žitu ima korova i da su svi ljudi isti, ali ima jedna razlika koju skoro svi Srbi negiraju, recimo rušenje bogomolja(dzamija i katolickih crkvi) na teritoriji na kojem su Srbi sad ili bili sve i jedna bogomolja je srušena. To nije bio neki četnik sa svojom rajom pa u svom selu minirao nego orgaizovana akcija na najvišem nivou. Da li to došlo od Miloševića ili Karadžića nije ni bitno. Bitno je da to Srbi konstantno negiraju.
Sve sam ti dao za neke muslimanske nacionaliste je svaki Srbin kriv kao i za Srpske svaki Bosanac ili Hrvat možeš li ti meni odgovoriti na moj komentarNisi mi dao odgovor na pitanje iz teme
https://forum.krstarica.com/threads...vaka-srpska-kuca-u-podrinju-je-krivac.906714/
Potpuno se slažem da u svakom žitu ima korova i da su svi ljudi isti, ali ima jedna razlika koju skoro svi Srbi negiraju, recimo rušenje bogomolja(dzamija i katolickih crkvi) na teritoriji na kojem su Srbi sad ili bili sve i jedna bogomolja je srušena. To nije bio neki četnik sa svojom rajom pa u svom selu minirao nego orgaizovana akcija na najvišem nivou. Da li to došlo od Miloševića ili Karadžića nije ni bitno. Bitno je da to Srbi konstantno negiraju.