Srebrenica, juli 1995 godine. Šta je prva asocijacija za Srbe?

Srebrenica, juli 1995 godine. Šta je prva asocijacija za Srbe?

• 1. srpska sramota i etički poraz,

• 2. srpski ponos i pobjeda srpske pravoslavono - nacionalne ideje?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ovakvo pitanje moze postaviti samo neko ko nije video rata...a od gradjanskog ne postoji gori...tu nema etike ni vitestva.... to je vreme lopova.sadista i profitera.... dok hrabri i dobri ginu .o zenama i deci necu ni da govorim....
Dabome, kad čujem nešto definitivno o npr Drezedenu i Hamburgu (po par stotina hiljada ubijenih civila, BBC umanjuje za po deset puta, pa svake godine još) onda se možda i pobliže izjasnim, do tada Ciao ragazzi!

sramotu,nesposobnost,genocid........................
Dabome, Orićevo masakriranje 3500 srpskih civila nekako ipak nije genocid, Jasenovac opet nekako “nije”, “nije” ni Jadovno, i kako sad da ti verujem? Kaži, ajde da čujemo argument navijača protivničkog tima. Tako ti reklo Vreme? N1? B92 pre nego što im je stiglo iz negde u glavu?

Zapazi ovu gnusobu ispod kako se raduje pa onda kaži: kako da vam verujemo?!

Poslednja izmena:
I dan danas vecina muslimana bivse Jugoslavije ima simpatije prema svakom pravom Srbinu . To sto ti navodis se odnosi na politike tj Srbe koji misle da je ok svetiti se Turcima na danasnjim muslimanima ili na Srbe koji misle da im pripada svaka teritorija gdje zive iako na njoj ne zive sami i sl. A takvih Srba nije mnogo ali su glasni i imaju dostupnost medijima i sl i u stanju su da manipulisu masom . Kad su komunisti imali mogucnost da manipulisu , masa je bila komunisticka itd.
Sto se tice RS jeste nastala kao posljedica ciscenja nesrpskog zivlja i stvari kao Srebrenica. Sta ocekujes da nesrpski narodi koji su stradali zbog nacina na koji je stvorena RS misle o njoj? Medjutim, nesrpski narodi neka vide prvo svoje politicare koji su potpisali Dejton . I nek prihvate cinjenicu da RS postoji a ne da mole Boga da RS pokusa da se odvoji da bi je unistili.
Nemoj da stvarnost i tebi pokuca na vrata. Svet više nije onaj iz devedesetih u kome vaša Danke Deutschland Dritte Reich ima višestruko veći GDP od Kine, baš cela EU sad ima znatno manji godišnji prihod od Middle Kingdom, i za 20 godina max će neko drugi da odlučuje ko je prav a ko kriv, znaš!

Hint: da se ne brineš mnogo oko nas, brini ti za svoj Belveder.

Poslednja izmena:
Sta ti ocekujes da ti pisu po nekim muslimanskim forumima za ljude poginule za odbranu Bosne? No sta no da ih nazivaju junacima. ja Licno ih smatram samo jadnim ljudima koji nijesu morali da poginu. Isto tako, Srbija s pravom moze velicati svoje momke koji su poginuli u sukobu s NATO-om. No sta no junaci.
Lepo da si se otvoreno svrstao na stranu na koju te vuklo srce junačko.

Jel može koja i o ovome? Pardon, pa to su samo Srbi.
5EDC3BB2-C306-4D51-B156-1D3EAF56BA0E.jpeg

Poslednja izmena:
Na zalost ja ne znam ljude koji iskreno zale za ijednom muslimanskom zrtvom u tom ratu ovde u Srbiji..A zivim oduvek ovde u Sumadiji, Srbin sam i znam mnogo ljudi..Nigde nisam vido nikakavu iskrenu zal, od vraga do svestenika sto se kaze... Cak i da nekome ovde postavis jednostavno pitanje da li bi zeleo da se jedan osudjeni general iz Haga vrati na slobodu ovog trenutka, a da se hipoteticki svi mrtvi muslimani dignu iz groba i ozive, niko na to ne bi pristao....U fazonu neka general robija(iako se zato bunim), samo neka su oni mrtvi(iako mi je kao zao)...
Dakle sustvinski je to problem u mom drustvu i mojoj zemlji...A taj problem niko ne pominje...Raspravlja se da li ce se zvati genocid ili zlocin, prebrojava se, smanjuje se i dodaje...Tuga, velika tuga..Nema coveka koji ce umeti da razmisli i da kaze "ej cekaj da vidim zasto meni njih nije zao"...."kako to da ne moze da mi bude zao onih sa kojima se ne identifikujem"itd...
Amerikanci su ubili milione Vijetnamaca ali malo je verovatno da se zbog toga potresaju.
Već ti je objašnjeno da se Srbi kad je reč o žrtvama pripadnicima drugih naroda,jednako odnose kao i svi drugi narodi.Osim za one koji su na platnim spiskovima Soroš i sl.organizacija za Srbe je 11 juli dan kao i svaki drugi.

"Radio Herceg-Bosne" puštao neprimjerenu muziku na Dan žalosti povodom genocida u Srebrenici

"Radio Herceg-Bosne" puštao neprimjerenu muziku na Dan žalosti povodom genocida u Srebrenici​

b_230711150.jpg

Iako je Vlada Federacije BiH donijela Odluku kojom se 11. juli 2023. godine, dan sjećanja na genocid u Srebrenici, proglašava Danom žalosti u Federaciji BiH, pojedini mediji ipak su se oglušili o ovu odluku.

Naime, "Radiotelevizija Herceg-Bosne" je danas, u svom radio programu, puštala muzičke numere koje nisu u skladu sa Danom žalosti.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rad...losti-povodom-genocida-u-srebrenici/230711150

Danas je 11. juli 1995 godine, Dan sjećanja na dešavanja iz jula 1995 godine u Srebrenici.

Šta je današnji datum za Srbe, na šta asocira Srbe pomen na juli 1995 godine u Srebrenici?

Da li na:

1. srpsku sramotu i etički poraz,

2. srpski ponos i pobjedu srpske pravoslavno nacionalne ideje?

Šta sve to predstavlja za Srbe?

Pogledajte prilog 1376073
Figting-ISIL-_-Ratko-Mladic.jpg

Превише дегутантно је причати о Сребреници тј . о Поточарима које су можда сада најкомерцијализованије спомен гробље за покојнике на свијету.
Направили су од тога слупану рекламу и фурају је, само схватите сви имамо гробља.Није ствар у томе већ у поносу, дегутантно је зарађивати на покојницима.Ја разумијем да бошње праве мит јер им треба овако нешто за формирање новонације али је дегутантно укопавати сваке године по 15,20 посмртних остатака само да се развуче што дуже.Пустите људе да почивају у миру.Да, десио се злочин, није ок стрељати заробљене војнике.Таквих реално није било више од 1000 да све накупите из цијеле Федерације.Али ни прво ни последње стрељање у крвавом грађанском рату.Шта је поента, покопати све своје жртве из 13 општина и приказати то као фамозни геноцид.И оне који су се пробијали и они који су изгинули од 1992-1995.Па дајте докле више са том причом, ко нормалан вјерује у такву причу а да је био учесник истог рата?Кота Сребренице није имала толико људи ни са цивилима дајте маните се глупости.
mali-zejtinlik10042021.jpg

115270_srebrenica-groblje-2-foto-m_f.jpg

Poslednja izmena:

Back