Srebrenica, juli 1995 godine. Šta je prva asocijacija za Srbe?

Srebrenica, juli 1995 godine. Šta je prva asocijacija za Srbe?

• 1. srpska sramota i etički poraz,

• 2. srpski ponos i pobjeda srpske pravoslavono - nacionalne ideje?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Grossmeister

Primećen član
Poruka
922
Danas je 11. juli 1995 godine, Dan sjećanja na dešavanja iz jula 1995 godine u Srebrenici.

Šta je današnji datum za Srbe, na šta asocira Srbe pomen na juli 1995 godine u Srebrenici?

Da li na:

1. srpsku sramotu i etički poraz,

2. srpski ponos i pobjedu srpske pravoslavno nacionalne ideje?

Šta sve to predstavlja za Srbe?

13457811_1783771128526230_254483606_n.jpg

Na zalost ja ne znam ljude koji iskreno zale za ijednom muslimanskom zrtvom u tom ratu ovde u Srbiji..A zivim oduvek ovde u Sumadiji, Srbin sam i znam mnogo ljudi..Nigde nisam vido nikakavu iskrenu zal, od vraga do svestenika sto se kaze... Cak i da nekome ovde postavis jednostavno pitanje da li bi zeleo da se jedan osudjeni general iz Haga vrati na slobodu ovog trenutka, a da se hipoteticki svi mrtvi muslimani dignu iz groba i ozive, niko na to ne bi pristao....U fazonu neka general robija(iako se zato bunim), samo neka su oni mrtvi(iako mi je kao zao)...
Dakle sustvinski je to problem u mom drustvu i mojoj zemlji...A taj problem niko ne pominje...Raspravlja se da li ce se zvati genocid ili zlocin, prebrojava se, smanjuje se i dodaje...Tuga, velika tuga..Nema coveka koji ce umeti da razmisli i da kaze "ej cekaj da vidim zasto meni njih nije zao"...."kako to da ne moze da mi bude zao onih sa kojima se ne identifikujem"itd...

1991. popisano 5700+ dusa
1995. stradalo 8000+ dusa
sad 2023. navodno 2000+ dusa zivi
objasnite mi ovu matematiku ?

Godinama se spinuje sa Srebrenicom
obzirom da ima prisutnih koji su prosli sve
i videli sve i znaju sve ako su voljni da mi objasne...

Hvala unapred.

p.s. da se desio zlocin jeste, rat je bio i obe strane su pravile uzase

Na zalost ja ne znam ljude koji iskreno zale za ijednom muslimanskom zrtvom u tom ratu ovde u Srbiji..A zivim oduvek ovde u Sumadiji, Srbin sam i znam mnogo ljudi..Nigde nisam vido nikakavu iskrenu zal, od vraga do svestenika sto se kaze... Cak i da nekome ovde postavis jednostavno pitanje da li bi zeleo da se jedan osudjeni general iz Haga vrati na slobodu ovog trenutka, a da se hipoteticki svi mrtvi muslimani dignu iz groba i ozive, niko na to ne bi pristao....U fazonu neka general robija(iako se zato bunim), samo neka su oni mrtvi(iako mi je kao zao)...
Dakle sustvinski je to problem u mom drustvu i mojoj zemlji...A taj problem niko ne pominje...Raspravlja se da li ce se zvati genocid ili zlocin, prebrojava se, smanjuje se i dodaje...Tuga, velika tuga..Nema coveka koji ce umeti da razmisli i da kaze "ej cekaj da vidim zasto meni njih nije zao"...."kako to da ne moze da mi bude zao onih sa kojima se ne identifikujem"itd...

zalim sve zrtve hebenog rata koji je bio pre skoro 30 god !

Danas je 11. juli 1995 godine, Dan sjećanja na dešavanja iz jula 1995 godine u Srebrenici.

Šta je današnji datum za Srbe, na šta asocira Srbe pomen na juli 1995 godine u Srebrenici?

Da li na:

1. srpsku sramotu i etički poraz,

2. srpski ponos i pobjedu srpske pravoslavno nacionalne ideje?

Šta sve to predstavlja za Srbe?

Pogledajte prilog 1376073
Evo nas 11. jula 1995. godine u srpskoj Srebrenici. Uoči još jednog velikog praznika srpskoga poklanjamo srpskome narodu ovaj grad. Napokon, došao je trenutak da se, poslije bune protiv dahija, Turcima osvetimo na ovom prostoru - izjavio je Mladić tada.

Evo nas 11. jula 1995. godine u srpskoj Srebrenici. Uoči još jednog velikog praznika srpskoga poklanjamo srpskome narodu ovaj grad. Napokon, došao je trenutak da se, poslije bune protiv dahija, Turcima osvetimo na ovom prostoru - izjavio je Mladić tada.
Što znači da je i buna protiv dahija bila osveta Turcima i ništa drugo ?

Prva asocijacija na pomen Srebrenice jeste da su ti tužni događaji i stradanje na obema stranama mogla biti izbegnuta ,da je bilo više razuma na svim stranama a pre svega na američkoj koja je taj sukob i podstakla podržavajući Aliju Izetbegovića u njegovim namerama da ostvari dominaciju na celom prostoru nekadašnje SR Bosne i Hercegovine.
SR Bosna i Hercegovina mogla je biti reformisana na način na koji je to učinenjeno u Dejtonu 1995 godine.

Back