Srebrenica, juli 1995 godine. Šta je prva asocijacija za Srbe?

Srebrenica, juli 1995 godine. Šta je prva asocijacija za Srbe?

• 1. srpska sramota i etički poraz,

• 2. srpski ponos i pobjeda srpske pravoslavono - nacionalne ideje?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Danas je 11. juli 1995 godine, Dan sjećanja na dešavanja iz jula 1995 godine u Srebrenici.

Šta je današnji datum za Srbe, na šta asocira Srbe pomen na juli 1995 godine u Srebrenici?

Da li na:

1. srpsku sramotu i etički poraz,

2. srpski ponos i pobjedu srpske pravoslavno nacionalne ideje?

Šta sve to predstavlja za Srbe?

Pogledajte prilog 1376073
Srpski ratni zlocin, pogubljenje muslimanskih ratnih zarobljenika, koje su kao presedan digli na nivo genocida, mada zene i deca nisu ubijani,
sto bi ga karakterisalo kao genocid.

hmmm... ima tu nekoliko odgovora.

1. osveta. da ne nabrajam istorijske korene.
2. mrznja. koja tinja pola veka jer zive jedni pored drugih.
3. podsecanje na krajiske oslobodioce beograda i srbije krajem ww2.

nikog ne osudjujem, kao sto nikog ne aboliram, samo jedino sto znam, znam da su srbi iz bosne kao i srbi iz hrvartske meni uvek bili nesto van onoga sta se zovu srbi iz srbije.

a posto se svi zovemo srbima, po zapadnom pravu zlocin jednog je onda zlocin i drugog, dok zrtva jednog nije i zrtva drugog sto je nonsense. a to ne mogu da svarim ni sa najboljim jogurtom, jer mas ubijanje nije u prirodi nas srba iz matice a zrtvovanje nam je uvek bilo zajednicko. znaci sve naopako od nsp-a.

zlocine crvenih mozda, ali oni su srbi samo po lokalitetu.

Нема ту мржње. Довођени су људи са стране да ратују. Босна никада није била земља мржње.
Када је избио рат 1992, људи су отишли из Сарајева на село мислећи да је неки тренутни проблем.
Интервјуи који су босанскохерцеговачки музичари давали пре рата говоре о томе да ту није било ни ружних погледа а камоли мржње.
Уосталом и календар СПЦ је осамдесетих година прошлог века имао пописане празнике муслимана, баш јер су се људи поштовали и посећивали, јер није било раздвајања на "национална одељења" као данас, већ су у школу ишли сви заједно.
Ово је све замутила међународна заједница, видиш да не дозвољавају да се Босна поцепа, држе неку вештачку државу и наравно меганационални дан који треба сви да запамте, највећи геноцид после другог светског рата... Као да Срби ништа друго лоше нису учинили у Босни. А јесу. А праве од те Сребренице манифестацију без преседана. А о српским жртвама у околини Сребренице - мук.
А холандска војска и наоружавање до тада демилитаризоване зоне ? Ваљда мисле да је људима кратка памет па да то заборављају.

Знаш како је Милић Вукашиновић схватио да је ђаво однео шалу ? Кад су довели полицајце са стране и кад су га легитимисали. Милића је знало цело Сарајево и сви полицајци, каква легитимисања. Упропастише Југославију за ништа, ето ти сад, причају да РС и Федерација имају највећи проблем јер немају људи, људи им се исељавају. То је што нам је међународна заједница оставила, разрушену земљу и људе који одлазе.

Mislim da se nije dogodilo onako kako se priča da se dogodilo!

opshte je poznato da su navukli mudzahedina , opshte je poznato da se ne zna uloga orica, alije i mudzahedina i janje koje se zhrtvuje za postizanje ciljeva

muslimani su imali lobi

Srbi kao po obichaju ne

ne vjerujem u tu prichu da je moj narod pobio toliko nevinih ljudi

Mislim da se nije dogodilo onako kako se priča da se dogodilo!

opshte je poznato da su navukli mudzahedina , opshte je poznato da se ne zna uloga orica, alije i mudzahedina i janje koje se zhrtvuje za postizanje ciljeva

muslimani su imali lobi

Srbi kao po obichaju ne

ne vjerujem u tu prichu da je moj narod pobio toliko nevinih ljudi
Pa nije tvoj narod pobio te ljude , vec grupa Srba koja je to uradila.To sto kazes je otprilike tacno kao da kazes ne vjerujem da je moj narod opljackao tolike banke po evropi( pink panter grupa)

Pa nije tvoj narod pobio te ljude , vec grupa Srba koja je to uradila.To sto kazes je otprilike tacno kao da kazes ne vjerujem da je moj narod opljackao tolike banke po evropi( pink panter grupa)

moja narod je ushao u glavu muslimana kao genocidashi , to se jasno vidi po politichkoj sceni , RS se naziva genocidnom tvorevinom

o chemu prichamo!?

1991. popisano 5700+ dusa
1995. stradalo 8000+ dusa
sad 2023. navodno 2000+ dusa zivi
objasnite mi ovu matematiku ?

Godinama se spinuje sa Srebrenicom
obzirom da ima prisutnih koji su prosli sve
i videli sve i znaju sve ako su voljni da mi objasne...

Hvala unapred.

p.s. da se desio zlocin jeste, rat je bio i obe strane su pravile uzase
Brojevi su objašnjeni na ovom linku, kao i mnogo šta drugo:

https://www.vreme.com/vreme/srebren...v-fh27VCVbmuZDI2u-TOKJE72b_0pPZbTr3_L4VgeOmZg

sta je trebalo medjunarodna zajednica da uradi? Da pusti da se Bosna razbije ili da jedna strana pobjedi drugu ili da gleda kako se rat u Bosni vodi godinama?
Па и водио се годинама. Нажалост.

Ustase su ubijale redom. Zato su one vrh piramide zlocinaca. I to nije odgovor na moje pitanje? Reci mi , ako sterilises recimo Rome muskarce Beograda je l to genocid ili nije? Po tebi nije iako ce tih Roma nestati!
Зар не причамо о рату, а не о стерилизацији ?

moja narod je ushao u glavu muslimana kao genocidashi , to se jasno vidi po politichkoj sceni , RS se naziva genocidnom tvorevinom

o chemu prichamo!?
I dan danas vecina muslimana bivse Jugoslavije ima simpatije prema svakom pravom Srbinu . To sto ti navodis se odnosi na politike tj Srbe koji misle da je ok svetiti se Turcima na danasnjim muslimanima ili na Srbe koji misle da im pripada svaka teritorija gdje zive iako na njoj ne zive sami i sl. A takvih Srba nije mnogo ali su glasni i imaju dostupnost medijima i sl i u stanju su da manipulisu masom . Kad su komunisti imali mogucnost da manipulisu , masa je bila komunisticka itd.
Sto se tice RS jeste nastala kao posljedica ciscenja nesrpskog zivlja i stvari kao Srebrenica. Sta ocekujes da nesrpski narodi koji su stradali zbog nacina na koji je stvorena RS misle o njoj? Medjutim, nesrpski narodi neka vide prvo svoje politicare koji su potpisali Dejton . I nek prihvate cinjenicu da RS postoji a ne da mole Boga da RS pokusa da se odvoji da bi je unistili.

I dan danas vecina muslimana bivse Jugoslavije ima simpatije prema svakom pravom Srbinu . To sto ti navodis se odnosi na politike tj Srbe koji misle da je ok svetiti se Turcima na danasnjim muslimanima ili na Srbe koji misle da im pripada svaka teritorija gdje zive iako na njoj ne zive sami i sl. A takvih Srba nije mnogo ali su glasni i imaju dostupnost medijima i sl i u stanju su da manipulisu masom . Kad su komunisti imali mogucnost da manipulisu , masa je bila komunisticka itd.
Sto se tice RS jeste nastala kao posljedica ciscenja nesrpskog zivlja i stvari kao Srebrenica. Sta ocekujes da nesrpski narodi koji su stradali zbog nacina na koji je stvorena RS misle o njoj? Medjutim, nesrpski narodi neka vide prvo svoje politicare koji su potpisali Dejton . I nek prihvate cinjenicu da RS postoji a ne da mole Boga da RS pokusa da se odvoji da bi je unistili.
:lol::lol::lol:

kazu stari ljudi, veterani -----> dodika samo volimo shto odbrusi muslimanima , i sta god da kazhesh ili ukazhesh da je za boljitak mladih vreme za drugog vodju, oni tu soluciju kategorichno odbijaju!

Narod svjesno odbija da se vrati tamo odakle je izbjego!

shta mislish zashto je to tako?

Back