Сребреница - 30 година након

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јел ово кукњава или питање??
Па нисам ја један од вас "кукача", подразумијевам Србе пострадале у Хрватској, БиХ, Косову, никог се не одричем, још увијек нисам у потпуности преузео ваше манире.

A sta smo to mi radili sta nam je volja?

Da nisi malo pobrkao pojmove...
Drugi su negirali Srbe,a ne obratno.
Pricas kao da su Srbi rasturili Jugoslaviju,a ne drugi?
Slovenci,Hrvati i Bosnjaci su otcjepljenjem izazvali rat,a ne Srbi.
Ko je njima to dao za pravo?
I opet Srbi krivi za njihova zlodjela?
Upravo potvrđuješ, da nam treba katarza. Mi i samo mi. I svi su krivi, samo mi nismo. To je problem.

Лажеш, класичан пример би био да смо вам пострељали ону нејач из педесетак аутобуса уместо што смо их по њиховој жељи а на инсистирање
СФОРА превезли на територију под контролом тзв. АБиХ.
Hoćeš da kažeš, da je opravdano, što su svi punoletni muškarci pogubljeni, na svrep način. Nisu žene i deca, ali oni mogu. Je li tako?

A sto da nisu?Po tebi ne postoji mogucnost da Srbi nisu krivi?
Sta sam ja kriva ako me neko napadne i moram da se branim?
Ili sto neko nece mirno rjesenje?
I opet, u realnom svetu, postoje interesne grupe ljudi. Narodi su apstraktni pojmovi. Reci da se neki narod napada i brani je isto kao reci da se Pitagorina Teorema napada i brani.

Interesne grupe ljudi koriste nacionalisticke narative da bi Banditski vladali.

Psihopate koje cine ratne zlocine ne cine to zbog nacionalizma, vec jer su psihopate.

Oni bi to isto radili, a i rade, i pripadnicima svog naroda, kada je drugaciji drustveni kontekst.

Nikada nemoj da pokazujes bilo koje jedinstvo sa psihopatama, pa makar i bili iz 'tvog naroda'.

Zato je moje pominjanje Sluzbi mnogo realniji opis stanja od vasih narodnih opisa.

Hoćeš da kažeš, da je opravdano, što su svi punoletni muškarci pogubljeni, na svrep način. Nisu žene i deca, ali oni mogu. Je li tako?
Српски цивили нису били те среће.Муслимани су убијали све редом без обзира на пол и старосну доб.

I opet, u realnom svetu, postoje interesne grupe ljudi. Narodi su apstraktni pojmovi. Reci da se neki narod napada i brani je isto kao reci da se Pitagorina Teorema napada i brani.
Mozes ti teoretisati koliko hoces,ako do rata dodjje i reci da nisi za rat,da nisi nikog licno ti napao.
Ali svejedno,bices ubijen samo zato sto si pripadnik tog naroda i ni zbog cega vise.
Nemoj se zavaravati da je drugacije ikad bilo i da je drugacije moguce u ratu.
I cim cujes zveckanje oruzja ili se bori ili bjezi,teoriju ostavi za kafanu.
Interesne grupe ljudi koriste nacionalisticke narative da bi Banditski vladali.
Naravno da je rat cisti biznis u sustini.
Nekom rat,nekom brat...odavno postoji ta poslovica.
Psihopate koje cine ratne zlocine ne cine to zbog nacionalizma, vec jer su psihopate.
Psihopate samo mogu da cine ratne zlocine i mucenja ljudi.
Normalan covjek to nece raditi cak ni u ratu.
Oni bi to isto radili, a i rade, i pripadnicima svog naroda, kada je drugaciji drustveni kontekst.
Naravno,u to nema sumnje.
Nikada nemoj da pokazujes bilo koje jedinstvo sa psihopatama, pa makar i bili iz 'tvog naroda'.
A gdje si to vidio da pokazujem?
Zato je moje pominjanje Sluzbi mnogo realniji opis stanja od vasih narodnih opisa.
Tvoje pominjanje Sluzbi je dodijalo i Bogu i narodu!
I da...jedno krajnje privatno pitanje za tebe...jesi li bio kad ucesnik rata?

Mozes ti teoretisati koliko hoces,ako do rata dodjje i reci da nisi za rat,da nisi nikog licno ti napao.
Ali svejedno,bices ubijen samo zato sto si pripadnik tog naroda i ni zbog cega vise.
Nemoj se zavaravati da je drugacije ikad bilo i da je drugacije moguce u ratu.
I cim cujes zveckanje oruzja ili se bori ili bjezi,teoriju ostavi za kafanu.

Naravno da je rat cisti biznis u sustini.
Nekom rat,nekom brat...odavno postoji ta poslovica.

Psihopate samo mogu da cine ratne zlocine i mucenja ljudi.
Normalan covjek to nece raditi cak ni u ratu.

Naravno,u to nema sumnje.

A gdje si to vidio da pokazujem?

Tvoje pominjanje Sluzbi je dodijalo i Bogu i narodu!
I da...jedno krajnje privatno pitanje za tebe...jesi li bio kad ucesnik rata?
Nisam. Najblize ratu sto sam osetio je kada sam kao klinac slusao hvaljenje 'nasih' sta su sve radili po Kosovu 99-e, i pre 99-e, kada su se vracali.

Iskreno, povracalo mi se od toga; i kada slusas to kao tinejdzer, odvratno je.

Nisam. Najblize ratu sto sam osetio je kada sam kao klinac slusao hvaljenje 'nasih' sta su sve radili po Kosovu 99-e, i pre 99-e, kada su se vracali.

Iskreno, povracalo mi se od toga; i kada slusas to kao tinejdzer, odvratno je.
Znala sam da se druzis sa pogresnim ljudima.
A znala sam i da pametujes bez iskustva.
Nastradaces tako jednom!
A to ne zelim,cak ni tebi!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back