SRCEM ILI RAZUMOM

*mikica*:
Da li su vam se desavale ili vam se desavaju zabranjene ljubavi? STA CINITI? Kako preboleti a da drugi ne budu povredjeni? P O M O Z I T E...

"Voleo je lepu al' sirotu,
uz'o bi je, samo da je znao:
voleš jednom u životu,
sad bogatu il' sirotu,
to ne bira pamet nego srce... "
(Djordje Balasevic)

Pokusaj da postupas objektivno (pokusaj da razmisljas kao kada bi te neko ko ima isti problem pitao za pomoc)...Ako budes uspela, a pri tom se neko oseti povredjen, to je njegov problem. Rascisti sa sobom. Prvo ti pa onda svi ostali osim ako nije neka izuzetna situacija...
...I, ne postoji zabranjena ljubav !!!
Osim ako je rec o pozudi i zelji ali onda rec "ljubav" gubi svoj pravi smisao.

eldarion:
"Voleo je lepu al' sirotu,
uz'o bi je, samo da je znao:
voleš jednom u životu,
sad bogatu il' sirotu,
to ne bira pamet nego srce... "
(Djordje Balasevic)

Pokusaj da postupas objektivno (pokusaj da razmisljas kao kada bi te neko ko ima isti problem pitao za pomoc)...Ako budes uspela, a pri tom se neko oseti povredjen, to je njegov problem. Rascisti sa sobom. Prvo ti pa onda svi ostali osim ako nije neka izuzetna situacija...
...I, ne postoji zabranjena ljubav !!!
Osim ako je rec o pozudi i zelji ali onda rec "ljubav" gubi svoj pravi smisao.

Na zalost zivimo u vremenu, gde jos uvek postoje " zabranjene ljubavi"... :cry:

*mikica*:
Konacno neko ko razume. Nisam znala da nije sam i. . . zadovoljna sam sobom sto sam to na vreme shvatila (ako to ikada moze biti na vreme), nije otislo predaleko ali boli, zvao me ANDJELOM a on andjele pored sebe ima. Nije mi dao priliku za objasnjenje jer on je "prezauzet" a OBECAO JE i jos mnogo toga...
Sta ja u toj prici? Ko? Sebi ponavljam da on za mene ne postoji a potpuno se izgubim kad njega vidim, bezim od njega a uvek samo njega vidim, svi su samo njemu slicni. nema noci da njega ne sanjam. ON NIJE SAM A JA...

Hmmmmmmmmmm ... kao prvo ljubav se ne moze zabraniti -ona ne bira gde ce
kod koga ,sa kim -
nas razum jer se razlikujemo od zivotinja nam zabranjuje -
ali ne citajuci ostalo mnogo je toga nekorektno
ako je ljubav obostrana - nema granica i prava je ali sve sto je jednostrano treba odbaciti jer nije ono sto ti treba ...Kao ljubavnici su svi divni jer im ne peres carape jer su sa tobom u procepu vremena ,uvek nasmejani i pruze ti sve ono u tih par sati kradje o cemu ti sanjas
nemaju vremena za lose raspolozenje sa tobom i td i td...
Ali to je lazan san - probudi se
Sanjaj ono pravo - nekoga ko je zasluzan da ga volis i da te voli
ljubav se zasluzuje ,raste .... Srecno ma kako bilo i razmisli jos jednom
kako bi se ti osecala da si u kozi tih andjela ?

SANDRINAbg:
Na zalost zivimo u vremenu, gde jos uvek postoje " zabranjene ljubavi"... :cry:
Mislim da nisi shvatila na sta sam ciljao.
To sto ti nazivas "zabranjenom ljubavlju" nije ljubav u pravom smislu reci; ja bih to pre nazvao posesivnoscu sto je veoma cesto danas jer se ovo o cemu pricamo odnosi upravo na zelju za posedovanjem nekog ko nam se dopadne. Zapravo, kada ogromnoj vecini, ovo se narocito dotice mladezi, pomenes ljubav prva asocijacija je sex sto je velika pogreska...

U pravu si...sex bi trebalo da je nadogradnja Ljubavi... 8-)

Ko to ne shvata...pa shvatice u pravom momentu, a to veruj mi, nema veze sa godinama...desi se ranije il' kasnije... :smile:

p.s. Prave ljubavi su i posesivne...zasto ne?
Zaista ne zelim da Ga delim... :lol:

Ne, posesivnost nema ni malo veze sa ljubavlju, posesivnost je samo deo ličnog karaktera, u manjoj ili većoj meri. Normalna je želja da smo što više (i što bliže :-P ) dragoj osobi, nema tu nikakve 'nadogradnje', ne treba praviti famu oko tako normalnih stvari. :lol:
Ljubav se radja u srcu, a razvija u glavi, jača ili se gasi. U raznoraznim zajednički proživljenim situacijama, počev od svakodnevice, pa do nekih ekstremnih momenata... Nebitno u kojoj zakonskoj ili društveno prihvatljivo/neprihvatljivoj formi. Ne treba je mešati sa fizičkom privlačnošću, a ako ti dotični nije rekao čak ni da je oženjen, a ima i decu... Možeš da lažeš sebe da voliš nekoga ko te tako i toliko laže? :-(
Svi imamo potrebu za ljubavlju, ljubav je najjači pokretač, nemoj dozvoliti sebi da se zadovoljavaš surogatima, vezaćeš se vremenom za njega, umesto da razvijaš odnos sa muškarcem kome je zaista stalo do tebe.

Nemir:
Srecno ma kako bilo i razmisli jos jednom
kako bi se ti osecala da si u kozi tih andjela ?

Da ne bude zabune; Zbog tih ANDJELA i NJE ucinila sam sve ovo, zbog njih me boli dusa i pece savest. Samo zbog njih, ne zbog njega ili sebe, znam da sam morala tako postupiti. Moram njega predati zaboravu, u to sam sigurna, ali neznam kako sve potuno zaboraviti. Zelim im srecu, zelim da im potpuno bude posvecen, zelim da zauvek ostane njihov, da ne trazi utehu u drugoj. Oni ce tako biti srecna porodica, a povredjenih nece biti....i VERUJTE mi i ja cu biti zadovoljna jer je ona prva prava. Ne volim da ga vidim sa drugima - to me podseca na samu sebe (to je moja slepost, glupost, moja naivnost.... to je moja proslost).
Trazim li mnogo ako kazem da zelim razumevanje...da on shvati iskrenost mojih reci, da mi ona (ako je bilo sta saznala ili osetila) oprosti i razume moju nevinost i naivnost. Ne krivim nikog ja sam kriva, kriva sam zbog svojih verovanja i svojih iluzija. Hocu li ikada olaksati svoje srce?

*mikica*:
Da ne bude zabune; Zbog tih ANDJELA i NJE ucinila sam sve ovo, zbog njih me boli dusa i pece savest. Samo zbog njih, ne zbog njega ili sebe, znam da sam morala tako postupiti. Moram njega predati zaboravu, u to sam sigurna, ali neznam kako sve potuno zaboraviti. Zelim im srecu, zelim da im potpuno bude posvecen, zelim da zauvek ostane njihov, da ne trazi utehu u drugoj. Oni ce tako biti srecna porodica, a povredjenih nece biti....i VERUJTE mi i ja cu biti zadovoljna jer je ona prva prava. Ne volim da ga vidim sa drugima - to me podseca na samu sebe (to je moja slepost, glupost, moja naivnost.... to je moja proslost).
Trazim li mnogo ako kazem da zelim razumevanje...da on shvati iskrenost mojih reci, da mi ona (ako je bilo sta saznala ili osetila) oprosti i razume moju nevinost i naivnost. Ne krivim nikog ja sam kriva, kriva sam zbog svojih verovanja i svojih iluzija. Hocu li ikada olaksati svoje srce?

Ehhhh ... mikice ....dobro de -zbog njih -
Ako im zelis srecu pusti ih ... pusti njega kompletno jer nije na pocetku bio iskren
to je dovoljno valjda da ti otvori oci konacno .Sve sto ti je zainteresovana napisala
potvrdjujem od reci do reci .A sto ce ti njegovo razumevanje
on te nije hteo od pocetka razumeti osim svojih potreba .
a to da on ne trazi drugu pusti se toga - pozeli to sto si pozelela i
Srecno im bilo pa kako bude a dali su srecna porodica ko to zna -da je tako
zar bi se trazile srece van porodice i zene sa kojom imas decu ,no razmisljanja su razlicita
a muski pol razmislja i tako drugacije od nas zena - malo vise misle ponekad drugom glavom cast izuzecima - ogradjujem se i ne zelim nikoga da uvredim
A pozeli na prvom mestu sada sebi srecu i oprosti sebi da si pogresila
tek tada ces oprostiti i drugima - svi mi gresimo i svi ceo zivot ucimo .
Hajde ne budi na kraj srca no ga olaksaj bas kako treba ;)
Sva nasa iskustva su deo nas ,bogatiji smo pametniji
malo mudriji ma nije svet propao .
Osmehni se u proslost i ne okreci se sine -a sada pogledaj sebe
u ogledalo i nasmesi se jos jednom
uz osmeh je sve lakse . :D ;)

SANDRINAbg:
U pravu si...sex bi trebalo da je nadogradnja Ljubavi... 8-)

Ko to ne shvata...pa shvatice u pravom momentu, a to veruj mi, nema veze sa godinama...desi se ranije il' kasnije... :smile:

p.s. Prave ljubavi su i posesivne...zasto ne?
Zaista ne zelim da Ga delim... :lol:

Ne zelis ti da delis njega, ne zeli on da deli tebe, u redu, nazovimo to pravom ljubavlju...Cemu posesivnost onda, ljubomora i nepoverenje, sumnje...

*mikica*:
Da li su vam se desavale ili vam se desavaju zabranjene ljubavi? STA CINITI? Kako preboleti a da drugi ne budu povredjeni? P O M O Z I T E...

Razumom, umesto srcem, ako si u braku koji je dobar vise od 60 %.

A preboleti, kako znas i umes.
Vazno je da prodjes kroz tu fazu tugovanja, da udjes i izadjes iz nje, a ne da se zaglavis u njoj.
Radi, uposli se. Fizicka iscrpljenost pomaze. Placi. Druzi se. Uposli i misli necim, rad na kompjuteru il nesto slicno, knjiga...

mirada:
Jel citas malo Ljiljanu Habjanovic-Djurovic? Ona ima jednu devizu koja glasi od prilike ovako ...: " Covek ne sme da smatra zabranjenim nista sto dusa u njemu zarko zeli"...
A ona je to prepisala od Andrica, a on od ko zna koga...

Nemoralno veoma.

Ok, opet nisam u toku, jer nekad ne citam celu temu, vec samo pocetno pitanje.
Mislim da nije ok da me neko obavezuje da citam celu temu ako mi se ne cita, a samo da bih sklopila sve kockice.
Ne znam zasto se ne objasne na pocetku.

Ne popustaj zelji, jer , bez uvrede, ne delujes mi dorasla takvoj teskoj i zahtevnoj i bolnoj vezi. I to je tvoja sreca.Ostalo ti rekoh iznad.

gossca:
Ne popustaj zelji, jer , bez uvrede, ne delujes mi dorasla takvoj teskoj i zahtevnoj i bolnoj vezi. I to je tvoja sreca.Ostalo ti rekoh iznad.

Neke zelje nikada nesmeju biti ostvarene (na svu srecu). Sanduce mojih zelja davno je prazno. Tacno je nisam dorasla takvoj vezi ali sam opusila taj gorak zalogaj, i tesko, tesko povredjena. Ostaje mi nada da ce se naci neko ko bi me izbavio iz ovog pakla.

*mikica*:
Neke zelje nikada nesmeju biti ostvarene (na svu srecu). Sanduce mojih zelja davno je prazno. Tacno je nisam dorasla takvoj vezi ali sam opusila taj gorak zalogaj, i tesko, tesko povredjena. Ostaje mi nada da ce se naci neko ko bi me izbavio iz ovog pakla.
chitam ovu temu i moram da Ti kazem par rechi...Mogu da zamislim kako Ti je,jer samo Ti to zaista znash,ali reci cu Ti samo jednoshto sam rekao i jednom drugu kad ga je ostavila devojka posle 6 god.(a nije uspeo da je preboli vishe godina)-ILI GA ZABORAVI SKROZ ILI ZRTVUJ SVE SHTO GOD JE POTREBNO ZA NJEGA! Ili-ili!Ti ovako zelsih njega a ustvari ne preduzimash nishta da bi se to neshto desilo...A zatvarash sebe za druge! Unishtavash sebe-chovek NACI SFRECU U SEBI na bilo koji nachin,jer kad nemashsrece u sebi-ne mozesh je preneti ni na druge!Od drugih dobijamo ono shto dajemo-a mozemo dati ljubav i srecu samo ako je imamo u sebi-u protivnom,ako nosimo u sebi tugu-samo tuga ce i biti uzvracena...Sve ovo deluje malo i na podsvesnom nivou,ali princip je-sve oko nas je produkt nashih misli, i sve shto vidimo u drugima je samo refleksija...Znam da Ti sve ovo zvuchi chudno,chak mozda surovo shto to ovako govorim-iako iz najbolje namere-ali nema druge-u zivotu je uvek tako:padnesh>pa ustanesh ponovo i borish se,zivot ide dalje...najlakshe je-i najbesmislenije- leci dole i pustiti da nas proguta ponor ochaja-ALI TO NIKUD NE VODI! Zivot daje shanse samo hrabrima,i moramo biti hrabri po ma koju cenu,ma koliko bolelo...
KONKRETAN SAVET: iako sam u sushtini protiv takvih veza,iz vishe razloga,dacu Ti SVOJE SUBJEKTIVNO mishljenje shta bih ja uradio:napravi da on zudi za Tobom,pusti da se sve cela stvar digne na vrhunac, pokazi mu da Ti je stalo,ali ga navlachi da i on pokaze isto...ugl.,cimni ga tj.otvoreno ga pitaj: DA LI TE VOLI?Ako Te voli, onda tu nema dileme, i onda je svaki njegov odgovor"NE" LAZ!!Ako Te zaista voli nashao bi nachina daTi budesh PRVA I JEDINA u njegovom zivotu...Ni prvi ni zadnji razvod ne bi to bio,a Ti njegovi andjeli-deca?-ce biti srecniji i sa razdvojenim roditeljima nego sa roditeljima koji su loshem braku(a taj brak je sigurno losh ako njemu treba druga)...A ako kaze NE,onda kazem Ti-sve je laz...Sve shto kaze...Ako voli Tebe ne moze voleti i nju i Tebe,a ako voli Tebe-onda si Ti na prvom mestu!?

Ili ga ZABORAVI -MA KOLIKO TESHKO TI BILO,PREBOLECESH
...ovako si ni tamo ni ovamo-morash prelomiti,drugog nachina NEMA!
Svaku srecu Ti zelim

ghost in the shell:
chitam ovu temu i moram da Ti kazem par rechi
Ili ga ZABORAVI -MA KOLIKO TESHKO TI BILO,PREBOLECESH
...ovako si ni tamo ni ovamo-morash prelomiti,drugog nachina NEMA!
Svaku srecu Ti zelim

Ono sto je ON rekao moram baciti u zaborav, moram sumnjati u iskrenost njegovih reci jer me njedovo nejavljanje uverava u ispravnost istog. Da se borim za njega nemem snage, nemam takvu jacinu u sebi da bih njemu, njoj i malim andjelima pokazala sta je najbolje za njih. NISAM ZNALA DA NIJE SAM, nemogu svoj zivot graditi tako sto cu od drugih otimati, nista pa ni ljubav ne zelim prositi. Zelim samo da on shvati moju gresku....zelim samo razumevanje. Moze li mi on biti prijatelj, drug?

tu prijateljstva----nema

moj savet-batali sve to.tesko je,znam..neces zaboraviti nikad..a i netreba,pamti da ne napravis i u buducnosti istu gresku...a ovo je bila greska.(iz iskustva..)veruj mi.NIKAD oni ne ostavljaju svoje zene..jer,..im one cute i pustaju ih,i kod njih se sve to moze,a kod tebe nebi moglo.A cak ida je ostavi zbog tebe..dal bi se nekad tamo,u buducnosti,i ti plasila da moze i tebe da ostavi zbog neke druge... to je "vrzino kolo"..kako sejes..tako zanjes..
tesko je,proci ce...i ja sam u fazi "ostavljena sam i tuzna"...ali i to ce proci.

posesivac:
tu prijateljstva----nema
NIKAD oni ne ostavljaju svoje zene..jer,..im one cute i pustaju ih,i kod njih se sve to moze,a kod tebe nebi moglo.A cak ida je ostavi zbog tebe..dal bi se nekad tamo,u buducnosti,i ti plasila da moze i tebe da ostavi zbog neke druge... to je "vrzino kolo"..kako sejes..tako zanjes..
tesko je,proci ce...i ja sam u fazi "ostavljena sam i tuzna"...ali i to ce proci.

Mnoge sam srece u zivotu propustila jer neznam otimati, ne zelim nikom nista rusiti, ne zelim svoju srecu graditi na temeljima tudje nesrece...Ponavljam NJEMU, NJOJ, ANDJELIMA zelim svaku srecu, zelim im da uvek budu zajedno da uzivaju u svojoj sreci. Tesko mi je da priznam ali pogrsila sam, pogresio je, imamo pravo na pokajanje; svi pravimo greske, hoce li ikada shvatiti iskrenost mojih reci. Necete verovati koliko mi je stalo da se ne osetim okrivljenom od njega, nje, pogresila sam neke mi oproste, samo bih da to shvati. Da li zaista nikada nemoze biti moj prijatelj? kada pricam o njemu govorim punim srcem kao o svom poznaniku-prijatelju....

...imala sam i ja x puta situaciju da zbog ovog ili onog razloga nisam mogla da budem sa nekim pa te razumem...Glasam za razum,kratkorocno:bice ti tesko;dugorocno:bice ti drago sto si odustala od te osobe(naravno ukoliko si i dalje sigurna da je razlog zbog koga si odustala bio dovoljno jak)...
Samo hrabro,life goes on!

Diddlina:
Prvi put srcem, svaki sledeci razumom.

Hm, pa da to baš tako funkcioniše u životu ... :? verovatno bi sve bilo drugačije.
Slušati razum ima svrhe samo onda kada dominira nad emocijama; u suprotnom treba "osluškivati" i jedno i drugo. U stvari, pre bih rekla UVEK treba uzeti u obzir jedno i drugo - a čemu se povinovati, ... to je pravo pitanje.
Mišljenja sam, ipak, da se to ne da kontrolisati (...barem ne uvek ;)), da se sve desi upravo onako kako je trebalo da bude ... kad su emocije u pitanju.

Back