Srcane aritmije

Više-manje ok...i kad je bilo registrovanih preskoka nisam ih osećao :)
Oprosti sto te gnjavim.Bitno mi je.Ja sam pitala mog kardiologa da mi možda nisu preskoci, nedostatak zraka I gusenja od mitralnog zalista jer mi na ultra zvuku svaki put piše mala mitralna regurgitacija + 1 i trikuspidalna +1=2 ali oni kažu da je to nista i to nije pravi prolaps.A ti si operirao prolaps mitralnog zalistka pa možda nešto znaš o tome.Koliko imaš god? Ja 54 a tegobe su mi već 9 god.

Oprosti sto te gnjavim.Bitno mi je.Ja sam pitala mog kardiologa da mi možda nisu preskoci, nedostatak zraka I gusenja od mitralnog zalista jer mi na ultra zvuku svaki put piše mala mitralna regurgitacija + 1 i trikuspidalna +1=2 ali oni kažu da je to nista i to nije pravi prolaps.A ti si operirao prolaps mitralnog zalistka pa možda nešto znaš o tome.Koliko imaš god? Ja 54 a tegobe su mi već 9 god.
Ne gnjaviš, 50 g :)
Prolaps imao 3+, čak nisu mogli da izmere...
Meni su preskoci (vrv) posledica operacije a ne obrnuto.

Više-manje ok...i kad je bilo registrovanih preskoka nisam ih osećao :)
Oprosti sto te gnjavim.Bitno mi je.Ja sam pitala mog kardiologa da mi možda nisu preskoci, nedostatak zraka I gusenja od mitralnog zalista jer mi na ultra zvuku svaki put piše mala mitralna regurgitacija + 1 i trikuspidalna +1=2 ali oni kažu da je to nista i to nije pravi prolaps.A ti si operirao prolaps mitralnog zalistka pa možda nešto znaš o tome.Koliko imaš god? Ja 54 a tegobe su mi već 9
Ne gnjaviš, 50 g :)
Prolaps imao 3+, čak nisu mogli da izmere...
Meni su preskoci (vrv) posledica operacije a ne obrnuto.
Uh, pa nisam znala da to moze biti i posljedica operacije.Nadam se da ćeš se dobro osjećati u budućnosti.Sada si bar riješio taj prolaps.Preskoci nisu opasni samo su neugodni ako ih netko osjeća.Postoje osobe koje osjećaju skoro svaki preskok a neki ne osjećaju nista.Ja sam u ovoj prvoj skupini.

Određeni broj "preskoka" srca je sasvim normalan. Zavisi o kakvim "preskakanjima" se radi, ali čim ti lekari nisu ništa naglasili nakon urađene dijagnostike očigledno stvar nije ozbiljna nego ti to samo smeta. Ili strahuješ da je nešto opasnije (a očigledno nije), pa je tu više izražena psihička komponenta.
Cao, ja imam osecaj kao da srce zadrhti, titra par sekundi ne znam 2 3 sek i vrati se normalno, na holteru sam imala 39 ves i 6 sves

Meni se nekad desi da čuka stane na sekund pa nastavi da čuka, nekad imam nepravilan rad na malo duže...čuča čuka pa stane, pa začuka pa opet tako. Posle se sve vrati u normalu, ali to retko, nije to ništa strašno ne sekiraj se
joj,hvala na odgovoru. Strasan osecaj,ne smem da vezbam bojim se da ce mi preci u tesku aritmiju da cu umreti,ne daj BOZE srcani zastoj. meni se to svakodnevno desava,a radila sam i UZ srca koji je dobar 3X sam ga radila,doktor me je pitao sto ste vi tako napeti,sta je vama A JA???? uHHH STRAH KATASTROFA

Moja mama je imala slicne simptome, njena dijagnoza je hijatalna hernija.
Ubrzan rad srca, aritmije i ekstrasistole mogu biti propratne pojave hijatusne hernije.

Naravno, ne treba se leciti preko interneta, ali nekad neka informacija malo umiri ljude, i to bude sve sto im je potrebno :)

Željela bih s nekim podijeliti svoje iskustvo s preskocima srca.Imam godinama preskoke,pijem tablete ali i dalje imam preskoke.Tablete baš nešto ne pomažu.Sto da radim? Postoji li neki lijek, pomoć ili savjet na tu temu?
POZDRAV BETTY ,DA LI NEKO MOZE DA POGLEDA HOLTER DA LI JE OK JER SVAKI DAN MI SRCE PRESKACE MOLIM VAS LEPO

otkucaji 97876
v otkucaji 39 0,04%
normalni otkucaji 97837 99,96%
stimulisani otkucaji 0
BBB 0
Spoj 0
AFib 0
Atrijal.treperenje 0
artefakti 0,34%
MInimal. SF 41bmp
MAks.SF 132bmp
SF 69bmp
Dnevna 74bmp
NOcna 60bmp
otkucaji u tahikardiji 43
otkucaji u bradikardiji 184

VENTRIKULARNI DOGADJAJI
V ektopicni otkucaji 34
Kupleti 0 tripleti 0, Mono 0,Poli 0
Izolovani V 5
Bigeminija 0
Trigenimija 0
VT0
Najtezi VT 0
NSVT 0
Salvo 0
IVR 0
SUPRAVENRIKULARNI OTKUCAJI
Pauza 0
Tahikardija 2
Najtezi SVT 16,4 sek sa 133bmp
BRadikardija 3
Najteza bradikardija 110,1 sek sa 43 bmp
SVES 35
SV kuplet 1
SV triplet 2
PSVT 0
Nepravilan ritam 0
SV otkucaji 43 0%
N SV otkucaji 97794 99,96%

Zdravo, htela bih da čujem vaše mišljenje o ovome. Bolesna sam već 4 dana javlja mi se temperatura 38,39, sinoć sam se probudila i krenula je aritmija počela sam da se tresem jako ali sam se nekako setila za vežbe disanjem i popila sam čašu vode čula sam da je to dobro kada dođe do toga i prestalo je. Da li imam razloga za brigu ili ne.

Svako ko traži zdravstvene savete po forumima ima razloga za brigu ;)

Aritmije mogu biti posledice trenutne aksioznosti a mogu biti posledice i nečega ozbiljnijeg. Teško da neko na forumu može da zna šta je u pitanju u tvom slučaju.

Ovo je vec treci topik na Zdravlju, posvecen aritmijama.

Moze li neki moderator da ih sve grupise u jedan, a ne da svaki clan otvara novi topik s istim pitanjem?

Sto je najzanimljivije, sva tri topika su na istoj strani, tu pri vrhu, svi aktivni...

Zdravo, htela bih da čujem vaše mišljenje o ovome. Bolesna sam već 4 dana javlja mi se temperatura 38,39, sinoć sam se probudila i krenula je aritmija počela sam da se tresem jako ali sam se nekako setila za vežbe disanjem i popila sam čašu vode čula sam da je to dobro kada dođe do toga i prestalo je. Da li imam razloga za brigu ili ne.
Provjeri rad štitne žlijezde. I ultrazvuk srca uradi.

Idi kod kardiologa.

Back