Србска химна је многобожачка

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nonk

Primećen član
Poruka
678
Да ли је још неко приметио ово? Наиме, у химни се обраћамо специфичном богу, богу правде. Не богу љубави, не творцу, не једином богу који постоји, већ богу правде.

Зна ли неко ко је код старих словена био бог правде? Ја не могу да уклопим баш најбоље коцкице што се тога тиче, а волео бих да знам.

Ево једног прелепог извођења те наше прелепе химне:

а шта значи ''правда'' у православном поимању?

Написах то у другом топику, ево цитат оданде:

Јав, нав и прав. Јав је свет који нас окружује, нав је свет умрлих, односно димензије постојања које не можемо да досегнемо за живота. Прав је закон универзума, закон природе, правда. Прав + славе = православље.

Иначе из речи прав имамо брдо изведеница у нашем језику и све указују на правилан, исправан пут. Чак су и закон и адвокат остали да се зову по њему, право и правник.

Да ли је још неко приметио ово? Наиме, у химни се обраћамо специфичном богу, богу правде. Не богу љубави, не творцу, не једином богу који постоји, већ богу правде.

Зна ли неко ко је код старих словена био бог правде? Ја не могу да уклопим баш најбоље коцкице што се тога тиче, а волео бих да знам.

Ево једног прелепог извођења те наше прелепе химне:

Decko , ti se zakopavas sve vise .... jos malo pa ces morati da pravis klona :lol:
Opet si pogresno protumacio himnu . Ne obracaju se bogu pravde , nego traze pravdu .

Decko , ti se zakopavas sve vise .... jos malo pa ces morati da pravis klona :lol:
Opet si pogresno protumacio himnu . Ne obracaju se bogu pravde , nego traze pravdu .

Боже правде, ти што спасе од пропасти досад нас, ...
http://bs.wikipedia.org/wiki/Bože_pravde

Де појасни ми мало то што си рекао. Прво, шта ће зарез ту где јесте? Друго, и да нема зареза смисао би био потпуно исти. Ми се у химни обраћамо богу правде, односно закону универзума који је обележен србском речју прав, правда. Јав, нав и прав. Сматрам потпуно оправдано да је то тај прав и ако не искључујем могућност да искочи неки други бог услед нових доказа.

Написах то у другом топику, ево цитат оданде:

Јав, нав и прав. Јав је свет који нас окружује, нав је свет умрлих, односно димензије постојања које не можемо да досегнемо за живота. Прав је закон универзума, закон природе, правда. Прав + славе = православље.

Иначе из речи прав имамо брдо изведеница у нашем језику и све указују на правилан, исправан пут. Чак су и закон и адвокат остали да се зову по њему, право и правник.

sad povezi to sa egipatskom mitologijom nekako ili budizmom. ajde mozes ti to, mora da postoji neka slicna rec ili potpuno drugacija rec sa istim znacenjem koja je simbol vec nekog boga, snaci ces se vec :ok:

Koliko poznate Gospodo Kinesku i Japansku kulturu?

Istok, zar vam to neznaći ništa? :)

A toliko je očigledno, i svuda oko nas.....

Pokušajte da uvidite koliko duboko u istoriju zalaze dokazi o starosti Pravoslavlja, naravno, prilagođeno datom vremenu kroz Narode i odvijanja Bozije Promisli....
Ja stigao do Altamire. Ima li nešto starije?

Ja stigao do Altamire. Ima li nešto starije?
Ja sam ušao u konkretna saznanja još od pre potopa i Nojevog spasenja. Spektar vidika je ogroman. :)

Vi ste došli do saznanja putem fizičkih zabelezenih načina, dok ja dolazim do saznanja kroz kulturu Naroda, njihovih dela koja se odvijaju na osnovu pisanih pravila života kojima navode na dela koja pokazuju šta je šta i ko je ko :)

Poslednja izmena:
Ja sam ušao u konkretna saznanja još od pre potopa i Nojevog spasenja. Spektar vidika je ogroman. :)

Vi ste došli do saznanja putem fizičkih zabelezenih načina, dok ja dolazim do saznanja kroz kulturu Naroda, njihovih dela koja se odvijaju na osnovu pisanih pravila života kojima navode na dela koja pokazuju šta je šta i ko je ko :)
Onda mi morate dati prednost. Ja sam stigao na desetak hiljada godina pre nastanka jevrejskog boga. :D

Hoćeš zapravo da kažeš da jevrejski bog nije bog?
Naravno da nije čim je mlađi deset hiljada godina od pećinskih slika u Altamiri.
Bog je Bog, pa bilo kako ko ga naziva iz njima poznatih razloga. U pitanju je orijentisanost i pravac u hijerarhiji verskih zajednica, kao i stav i način življenja i prosvečenosti nekog Naroda.

Pravoslavlje datira jako duboko u prošlost, kao vera i način života neke grupacije čovečanstva koja je sačuvala i sebe i svet.
Jevreji su napravili kobne greške ne poštujući Boga, te se zato desio dolazak Isusa Hrista na svet. A sama čistota Bozije Promisli i volje crpelo se i crpi iz Pravoslavlja...

Poslednja izmena:
Ја знам како се на јапанском каже јастук. Макура.

Ostavljam ti jastuk... :lol:

Suština Istočne civilizacije je u tome da njihovo drevno učenje je smetalo Jevrejima, Jevrejskoj Crkvi. *Oni pišu i nogama*, te je u Starom Zavetu i navedeno da takvog nečega se treba čuvati i izbegavati....
Ima mnogo toga što je i pozitivan i negativan primer iz Japanske i Kineske kulture na šta su Jevreji kao i Hrišcani skretali pažnju na odredjene pojave i dela koja mogu biti svakojaka... :)

Back