Srbin pobedio na najtežoj trci na svetu

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
201.442

Srbin pobedio na najtežoj trci na svetu, prešao 483 kilometra po hladnoći i „oduvao“ konkurenciju​Jovica-Spajic-4-750x552.jpg

Srpski ultramaratonac Jovica Spajić pobedio je na jednom od fizički najzahtevnijih sportskih događaja, ako ne i na najzahtevnijem, na svetu. Poznat i kao pripadnik jedinice SAJ, već godinama pomera granice izdržljivosti i ovog puta je to uradio iz trećeg pokušaja na ultramaratonu Yukon Arctic Ultra.
Trka od 300 milja, odnosno 482,8 kilometara mnoge takmičare je naterala da odustanu, a Jovica je od četvrtog februara krenuo u trku i dominirao od početka do cilja. Više ultramaratonaca je moralo da odustane u toku trke zbog različitih problema, od kolena, do kukova i srca, a organizatori su primili i tri SOS poziva.

Spajić je ranije na istoj trci imao promrzline, koje prate ovu trku iz godine u godinu, a neke od deonica su posebna avantura.
Prelazak preko reke Jukon koja ove godine nije zaleđena kao obično morao je da bude zamenjen za vožnju automobilom od Karmaksa do Mekejba.
Spajić je ostao daleko ispred konkurenata, a neki od njih bili su Danijel Benhamu, Alan Pardju, Džon Nakel, svi iskusni veterani spomenute trke.
Zahtev je jedino da je neko završi, a može da se izabere da se ide na biciklu, skijama ili na nogama, a Spajić je išao pešice.
https://nova.rs/sport/sport-ostalo/...Xb-oSMy3pnfyU8M2vPiQ20ARuEicKzQ_dWNtEWdIGosrI

Junačino - moj naklon do poda! Na drugom mestu sam čitao da je temperatura na celoj trci ispod minus dvadeset tako da bi prosečan čovek teško prepešačio i 100 puta manju razdaljinu.
Niko nema što Srbin imade!
 

Back
Top