Srbiju ubijaju,zar ne ?EU kaze da ce gradjani Srbije ziveti 10 godina krace...strasno

E ti si bas neki human i plemenit covek...pa s toga ipak mislim da ces se sloziti da je strasno to sto ce se mnogi mladi ljudi razboleti zbog ove stresne situacije jer...oni koji imaju posao,plase se da ga ne izgube...jer mnogi imaju male plate pa su na ivici gladi...jer mnogi nemaju nikakve plate i vec uveliko gladuju...jer mnogi nemaju mogucnost ni da se lece zato sto zive u demokratskoj Srbiji...ako ti nisu interesantne te godine u starosti...valjda ti je bitno kako ces ziveti dok ne stignes do njih!

Opiso si moj položaj i situaciju. Na sreću ne oskudevam ni u čemu jer se ne oslanjam na to da mi neko nešto da. Od 9-17 prodajem računare i servisiram ih, sam sebi uplaćujem staž i socijalno ( pa opet mi lekari traže pare za lekove i preglede ), posle posla i vikendom radim šta stignem jer mi plata nije dovoljna, a radno mesto nije sigurno, ne viđam baš često ni ženu ni dete iako smo u glavnom na par stotina metara jedni od drugih...
Ali sam svestan da nismo u demokratiji već u čistom fašizmu, ko radi ima ko ne radi nema, prošle nedelje sam cedio med jer sam u predhodnim godinama pokupovao gomilu knjiga i izučio pčelarstvo, bio sam kao iz nekog crtaća, onako naduven jer sam dete sa asfalta te nisam baš otporan ne te stvari ali kući sam doneo hrpu para, postavljam video nadzore iako me niko nije tome naučio, pa sam zbog svega toga već uplatio i more i aktivnosti detetu u vtriću, staž za suprugu koja ne može da nađe posao, osiguranje, biram gde ću na zimovanje... Da me nije tako poslužila sreća verovatno bi brao breskve u Ritopeku jer sve košta i ništa ne pada sa neba, situacija se na žalost grubo izmenila na našu štetu, ali namamo vremena da kukamo i sekiramo se, život ide dalje, 20-tog u mesecu treba platiti račune ( moji su oko 17.000,00 dinara, na sreću imamo stan te ne plaćamo kiriju ) jer niko neće umesto mene...
Toliko o humanosti i plemenitosti, a što se dužine života tiče.... već sam napisao.

Tih 10 god života u starosti mi i nisu nešto interesantne, kad pogledam sve one starce koji jedva hodaju... Možda je i bolje tako, umreš a nikom nisi bio na teretu, ipak je to plemenito, a ne da mučiš sobom neke druge.

А ти пожури ...
Пре него што се ожениш, створиш породицу ...
Да их не оптерећујеш ....

Стварно племенито ...

Шта ли би твој отац или деда рекли на овај твој коментар ???

:dash::dash::dash:

А ти пожури ...
Пре него што се ожениш, створиш породицу ...
Да их не оптерећујеш ....

Стварно племенито ...

Шта ли би твој отац или деда рекли на овај твој коментар ???

:dash::dash::dash:

Čitaj, pročitaj, razmisli - odgovori.

A i ovi iz nezavisnog sindikata se bas bore i zalazu za prava radnika i svojih clanova,evo kako oni zamisljaju sindikalnu borbu...

BEOGRAD - Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata je saopštila da će u Srbiji 200.000 radnika od 1. jula ostati bez overene zdravstvene knjižice i da će preporučiti svom članstvu da tuži poslodavce koji im, zbog neuplaćivanja doprinosa na zdravstveno osiguranje, uskraćuju pravo na lečenje.

ovo je za neverovati...nezavisni sindikat ce preporuciti svome clanstvu da tuzi poslodavce:hahaha:

Ali zato ce mozda do kraja godine da putuju slobodno po jevbropi pa kad im se razboli dete lepo nek mu kazu e nista zato izdrzi bitno je da nema vise viza.

pogresih,pa ovaj post umesto ovde stavih na temu o uspesima vlade Srbije...mada i nije neka greska:D

evo najsvezijeg primera,kako vlada Srbije saucestvuje u laganom ubijanju svojih gradjana...verovatno pod pritiskom srpskih prijatelja iz EU i pod pritiskom uvoznickog lobija u Srbiji,to jest njihovih licnih prijatelja i finansijera njihovih stranaka!

http://www.kurir-info.rs/clanak/vest...06-2009/opasno

Po istraživanjima Evropske unije, stanovništvo Srbije će imati 10 godina kraći životni vek u odnosu na građane ostalih zemalja Evrope, navela je ASNS.

"Ovaj podatak je potpuno poražavajući, ali ne i iznenađujući, imajući u vidu svakodnevne stresove, strah od gubitka posla, borbu za preživljavanje", ističe se u saopštenju i dodaje da će statistički podaci, po svemu sudeći, od 1. jula biti još crnji.http://vesti.krstarica.com/index.php?rubrika=aktuelno&sifra=e275061de3cac5b7436d52b8fbd86841&lang=0

rad na ubijanju srba je uveliko u toku,a nosioc je kapitalisticko antisrpska vlast:rtfm:

Radmila Sinđelić, bivši glavni savezni sanitarni, veterinarski i fitosanitarni inspektor, kaže za Kurir da ovo što se sada radi može da bude veoma opasno jer ne postoji nadzor nad namirnicama koje se trenutno uvoze.

- Stvarno ne znam ko je mogao da glasa za novi Zakon o bezbednosti hrane, koji iz kontrole zdravstvene ispravnosti namirnica isključuje sanitarnu inspekciju. Fitosanitarna i veterinarska mogu da kontrolišu samo u mestu proizvodnje, recimo na farmi i njivi, a svaku robu koja dobije ambalažu može da kontroliše samo sanitarni inspektor, i to je po standardima Evropske unije. Kako će sada kontrolisati upakovane masline ili maline u rastvoru u kome se nalaze? Ili pak meso koje se nalazi upakovano sa špagetama? Kako će kontrolisati aditive i boje koje se koriste u pakovanju - pita se ona. Ovaj stručnjak naglašava da na granici mora da bude obavezno prisustvo sanitarnog inspektora, kao što je obavezno prisustvo vojnika.
- Sanitarni inspektor sprečava da se pojavi trovanje ili zaraza u zemlji. Sada je veoma opasna situacija jer su sklonili sanitarne inspektore sa granica i u zemlju može svašta da se uveze. Kako mogu da ostave proizvođačima da sami rade analize? Ko će to da kontroliše? Šta ako oni urade analizu na dobrim uzorcima, a ostale loše puste u promet - pita Sinđelićeva i upozorava da je Zakon o sanitarnom nadzoru još uvek važeći i da su po njemu sanitarni inspektori dužni da kontrolišu robu iz uvoza.

Milić Marković, predsednik Upravnog odbora Nacionalne organizacije potrošača Srbije, rekao je za Kurir da je upoznat sa nekontrolisanjem namirnica iz uvoza i da se plaši da kod nas može doći do masovnih infekcija i zaraza.

- Video sam ta upustva Uprave carina i inspektorata Ministarstva poljoprivrede inspektorima. To je strašno. Da sanitarna inspekcija ne kontroliše zdravstvenu ispravnost namirnica, već da proizvođači sami urade analize. Ko garantuje da će oni to uraditi? Sad su svi trgovci požurili da uvezu jeftinu robu koja do sada nije mogla ni da prođe. Dobiju sertifikat i prolaze granicu. Možda već sada u prodaji imamo modifikovanu hranu, punu pesticida, antibiotika, hormona... Preti opasnost od velikih zaraza, a sanitarnoj inspekciji su ostavili da kontroliše neke sitne stvari. To je stvarno skandal - istakao je Marković i dodao da su alarmirani svi nadležni, ali se niko ne obazire. On kaže da jedino mogu da apeluju na građane da ne kupuju hranu iz uvoza i sebe ne izlažu opasnosti.

EKSPRESNI ZAKON
Kako je Kurir juče pisao, Ministarstvo poljoprivrede ekspresno je počelo primenu novog Zakona o bezbednosti, iako sam zakon predviđa prilagođavanje od dve godine. Međutim, kako je primena tog zakona počela 10. juna, tako je prestala nadležnost sanitarne inspekcije. Prema njemu, hranu životinjskog i biljnog porekla kontrolišu veterinarska i fitosanitarna inspekcija, dok je sanitarnoj ostavljena kontrola takozvane nove hrane, odnosno hrane koja se do sada nije koristila u ishrani ljudi, zatim dijetetskih proizvoda, dečje hrane, dijetetskih suplemenata, soli za ishranu ljudi, enzimskih preparata i pomoćnih sredstava neživotinjskog porekla, kao i vode za piće.

KO JE KRIV?
U Ministarstvu poljoprivrede potvrdili su nam da namirnice životinjskog i biljnog porekla više ne kontroliše sanitarna, već fitosanitarna i veterinarska inspekcija, koje su "kompetente za kontrolu zdravstvene ispravnosti namirnica". Na naše pitanje zašto više ne kontroliše sanitarna kad je na to obavezuje Zakon o sanitarnom nadzoru, uputili su nas na Ministarstvo zdravlja. Od njih još uvek nismo dobili odgovor na ovo pitanje.

Samo bih dodao : Mislim da su glavni uzrocnini smrtnosti naseg naroda, maligna oboljenja, jer ovi nasi smradovi nece da izacu u javnost sa statistickim podacima. Toliko smo ozraceni tokom bombardovanja da to nije normalno, voleo bih da neko moze sad da nabavi gajgerov brojac..... a bilo ih je u svakoj firmi (civilna zastita), prvih dana bombardovanja svi su povuceni.....
Pogledajte samo zensku populaciju nikada nije bilo vise raka grlica materice, raka na dojci... sto se muskaraca tice tu prednjaci rak debelog creva.......
Sve je kontaminirano :(:(:(:(

Ипак морамо признати да није све тако црно, наиме број мушкараца оболелих од рака грлича материце се није повећао, као ни број жена оболелих од карцинома простате!

Немојте само лоше вести!!!

Ипак морамо признати да није све тако црно, наиме број мушкараца оболелих од рака грлича материце се није повећао, као ни број жена оболелих од карцинома простате!

Немојте само лоше вести!!!

:hahaha:bravo,care:rotf:

Еееееее... научио и ја нешто од Тијанићевих чиновника!

Ко слуша (и гледа) РТС, тај живи у земљи Дембелији, какава Швајцарска, њих смо оставили иза себе... ииииииххххааааааа.... бар деценију!

Еееееее... научио и ја нешто од Тијанићевих чиновника!

Ко слуша (и гледа) РТС, тај живи у земљи Дембелији, какава Швајцарска, њих смо оставили иза себе... ииииииххххааааааа.... бар деценију!

a pa nece ni on jos dugo da nam prodaje sarene laze:D

licno mislim da je bitnije koliko covek kvalitetno zivi,od toga koliko dugo zivi.
nazalost srbija vec deceniojama prezivljava a ne zivi.zivot vecine srba se pribilizio kvalitetu zivota domace zivotinje-ustajanje,dorucak i to sta ima i kad ima,rad ako ima,rucak,koliko ima,vecera,spavanje.sve druge aktivnosti su zapostavljene jer su usko vezane za visinu standarda,stanovnistva koji je odavno ispod svakog nivoa.za sve aktivnosti vezane za hobi,odmor i uzivanje vecina nema finansija.
sto se tice redovne i pravilne ishrane i to je nazalost misaona imenica za vecinu gradjana.
licno bih pristao da potpisem kad bi se to moglo da zivim 5 godina kao covek-i bio bih zadovoljniji nego da zivim 50 kao bice koje prezivljava ovozemaljski zivot..

Back