Srbijo, ovo su ti saveznici

• Začetnik teme Začetnik teme rikir
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
igycg:
Zar su nam svi neprijatelji,zar ne vidimo gresku u sebi?
Predlog je u potpunosti pravedan ukoliko zelimo da odrzimo mir i stabilnost!

Sasvim razumno i trezveno!
Zashto su nam svi "neprijatelji"?
Samo ako moze bez one, vec odavno deplasirane priche, mrze nas shto smo; Srbi, ponosni, shto bi da nas "okupiraju" i koriste nasha prirodna bogatstva, ili, nash geografski polozaj je takav da bi ceo svet da se dokopa nashe teritorije...... i ostalo a da ne spominjem "umotvorinu" mi kao nebeski narod.
Dosta patetike, to nas je dovelo do ovih problema. Naravno ne kazem da su drugi pametniji, samo su znali da odreaguju u pravom trenutku. Koliko su ispravni staovi novonastalih "drzava" pokazace vreme da li ce i koliko ce trajati.

alergicna:
Dosta patetike, to nas je dovelo do ovih problema. Naravno ne kazem da su drugi pametniji, samo su znali da odreaguju u pravom trenutku. Koliko su ispravni staovi novonastalih "drzava" pokazace vreme da li ce i koliko ce trajati.

I Srbi bi znali da odreaguju u pravom trenutku da su imali podršku pola sveta kao neki drugi!:)

Na koje novonastale banana-države misliš?

DeteSunca:
A što nisu imali podršku pola sveta? Nije ta polovina dala svoju naklonost drugima na principu eci-peci-pec. Bili smo (a i još uvek smo) žrtve samo svog neznanja i nepravilnog delovanja i ničega drugog.

Zatim mentaliteta usađenog od 45-e na dalje, nasleđenog problema na Kosovu, želja nas i nekih moćnika za rasturanjem Juge itd.

Šta smo po tebi trebali drugačije odigrati?

Nista bre ne znate, i vidite samo vrh ledenog brega, pokusacu sve da razjasnim, mada mislim da je rano jos za to i da cu biti ostro napadnut od forumasa jer primeecujem da ovde nisu pozeljni oni koji suvise znaju!
Covek koji mi je ispricao sta lezi iza celog "slucaja Srbija" je vec nekoliko godina upokojen pa mi ne moze zameriti, iako mi je rekao da ovo ne treba prerano da izadje u javnost:

Sredinom `80-tih Milosevic je bio predsednik srpskih komunista i predsednik Beogradske banke i vec tada je bio veoma mocan, prvenstveno zbog svojih veza u SAD.
Ambasador SAD u Beogradu u to vreme je bio Lorens Iglberger (opet jevrej). Dva prijatelja su tako sedeci i caskajuci uz viski i kubanske cigare dosli do toga da bi mogli da naprave i neki zajednicki posao. Prvo je smisljen naziv: "Yugo - Amerika", to vam je vec poznato, jel` da?
Osnovana je (Geneksova) firma na Kipru koja se zvala Yugo Arab CO (mozda je vec i postojala, nemojte se hvatati za sitnice, pratite sustinu) ciji je direktor bio - gle... Zoran Drakulic... Boooozeee, ko bi rek`o:)
Sustina celog posla je bila ono sto su Ameri jos od Broza trazili, pa nisu dobili, a to je istrazivanja lezista nafte na Kosmetu (oni su sigurni da je ima tamo) i iskoriscavanje hidropotencijala Drine. Za prvi posao je koncesije dobio Texaco, a za drugi General Electric. Pare su legle na kiparski racun i cekala se zgodna prilika da se pocne sa poslom. U medjuvremenu narodu je trebalo zamazati oci sa necim pa je izmisljeno kako ce nasa dika i ponos nacionalne auto industrije Yugo (nece dugo) preplaviti americke drumove i da Ameri nece vise nista zeleti da voze kada jednom sednu u Yuga. Od svega toga Yugo je samo postao predmet sprdnje u SAD i narocito u Holivudu.

E sada dolazimo do tuznog dela price! Ako se secate, na pocetku krize u YU SAD su pricale kako ne zele da se mesaju u dogadjaje na Balkanu (nisu se umesali ni u Rumuniji) jer su to unutrasnje stvari tih zemalja u kojima SAD nemaju interesa. Ali Lorens ih je imao, a on je tada bio drzavni sekretar SAD. Sloba zove Lorensa i kaze mu: "ako me ne podrzis sada, nema nista od naseg posla". Odgovor mozete predpostaviti :"a ko si ti da meni kazes..."
Americka politika se preko noci okrece protiv Srbije, a epilog znate: NATO je uz Drinu i na Kosmetu, dosli ljudi po ono sto su platili, a procene su bile da su sipci bolji i jevtiniji saveznici od srpske opozicije.
... i onda su ziveli dugo i nesrecno...

Mozda, izmedju ostalog, i shta sad?
Svakako loshi i nesposobni politichari.
Slobodan Miloshevic, " vodjen idejom" bolje prvi u selu nego zadnji u gradu" okrenuo ceo svetr protiv nas, za sebe i svoju porodicu, obezbedio OGROMAN kapital, a sve pod "plashtom" patriotizam a ne CHOVEKOLJUBLJE, pokupio velike simpatije kod polupametnog birachkog tela pa i danas osecamo posledice tog vremena i pored nashih "tradicionalnih"neprijarelja dobili smo ih i u svom narodu. Dve Srbije KONSTRUKTIVNA i DESTRUKTIVNA. I shta sledi? Mrtva trka dok se ne OPAMETIMO.

alergicna:
A gde si to chuo?
Veci deo Europe je dozvolio istopolne brakove.
Zakljucak: to je normalno!

Nas stalno prozivaju da smo nacionalisti i kao zbog toga ne mozemo u Europu (ima toga jos)
Zaklucak: nije dobro biti nacionalista!

Pa jel treba Solana to da izjavi i masmediji da prenesu da bi ti znala?
Ti si verovatno od onih koji kazu da ono sto nije bilo na TV-u, nije se ni dogodilo!

KoscheiBesmertnii:
Veci deo Europe je dozvolio istopolne brakove.
Zakljucak: to je normalno!

Nas stalno prozivaju da smo nacionalisti i kao zbog toga ne mozemo u Europu (ima toga jos)
Zaklucak: nije dobro biti nacionalista!

Pa jel treba Solana to da izjavi i masmediji da prenesu da bi ti znala?
Ti si verovatno od onih koji kazu da ono sto nije bilo na TV-u, nije se ni dogodilo!

Pre ce biti da si ti gledao TV pa doshao do tog zakljucka.
Da li si ziveo negde u Evropi ili bar duze boravio, da bi mogli o tome da prichamo?
Znash li ti josh neshto o Evropi, sem tih sporednih stvari, to shto je neko nastran, samo je njegov problem. Obichnog choveka se to ne dotiche.

и бре, што се ви овде частите, све ће то нестати, и ви, и ја, и земља по којој газимо, и Сунце, па галаксија, и кластери галаксија живе па умру, напокон умреће и наш космос, јер је рођен, баталите такву жест на папиру, када буде требало, ако буде требало жестите се, али истински, то је природно.

alergicna:
Pre ce biti da si ti gledao TV pa doshao do tog zakljucka.
Da li si ziveo negde u Evropi ili bar duze boravio, da bi mogli o tome da prichamo?
Znash li ti josh neshto o Evropi, sem tih sporednih stvari, to shto je neko nastran, samo je njegov problem. Obichnog choveka se to ne dotiche.
Ja u kuci NEMAM tv i ne gledam to sranje i ne zelim da mi iko ispira mozak!
Da ziveo sam u Europi i nisam nesto fasciniran !
Moj nick je meni sasvim ok, pomenuti je lik iz ruske legenge zli carobnjak koji je star 2000 godina, znaci Hristova generacija, i da Isus nije Jevrej mozda bi i zajedno u skolu isli.

Koschei - In Russian mythology, Koschei is an evil person of ugly appearance, who principally menaces young women. Koschei is also known as Koschei the Deathless (Коще́й Бессме́ртный). Koschei is extremely difficult to kill because his soul is hidden separate from his body, and as long as his soul is safe, he cannot die.

Back