Srbijanac

Knindza Knindzijanac

A Austrija je dobila ime po Kinezima.Razmisli malo pa pokusaj ponovo
Razmisli ti, mešanje lingvistike i pojma države, nacije i naroda je glupost. Kada bi samo imao malo elementarnog znanja, znao bi da je nacija zapravo narod koji ima svoju nacionalnu državu - koja nosi njegiovo narodno ime i besmisleno je izmišljati naciju koja nema isto ime kao narod.

Razmisli ti, mešanje lingvistike i pojma države, nacije i naroda je glupost. Kada bi samo imao malo elementarnog znanja, znao bi da je nacija zapravo narod koji ima svoju nacionalnu državu - koja nosi njegiovo narodno ime i besmisleno je izmišljati naciju koja nema isto ime kao narod.
O cemu ti pricas?Kakva nacija ?To je geografska a ne nacionalna odrednica isto kao sto Pirocanac nije nacija nego naziv za stanovnika Pirota.

interesuje me zasto mnogi ne prihvataju ovaj termin i smatraju ga uvredljivim?

Zasto samo srbi imaju dvojni naziv? Procitaj:

Србија-Србијанац.
Словенија-Словенијанац.
Не иде пријатељу никако!

Pored ostalog, sami srbi od preka sa posprdnim tonom koriste termin "srbijanci" za srbe u Srbiji...

O cemu ti pricas?Kakva nacija ?To je geografska a ne nacionalna odrednica isto kao sto Pirocanac nije nacija nego naziv za stanovnika Pirota.
Jeli bre jel si ti kreten ili šta? Pa ko je upoređivao Austriju i Srbiju? Ko je pisao ime države i ime stanovnoka države upoređujući Srbiju i Austriju? Kakva bre geografska odrednica i određivanje po tome kako će bilo koji stanovnik države da se zove, kakve su to gluposti?

Србија-Србијанац.
Словенија-Словенијанац.
Не иде пријатељу никако!

Bez veze argument.
Pitanje je dali je pojam Srbijanac kojim mi većina u Hrvatskoj označavamo Srbina iz Srbije uvredljiv.
Ako je onda bi bilo primjereno i uputno ne koristiti ga jer nije korektno normalne ljude zvati pojmom koji je uvredljiv.
Ja osobno ne dijelim nikoga niti imam bilo kakve zadnje primisli kad kažem Srbijanac.
Kad kažem četnik onda mislim naljudsku spodobu s kojm ipak znam kako.

Bez veze argument.
Pitanje je dali je pojam Srbijanac kojim mi većina u Hrvatskoj označavamo Srbina iz Srbije uvredljiv.
Ako je onda bi bilo primjereno i uputno ne koristiti ga jer nije korektno normalne ljude zvati pojmom koji je uvredljiv.
Ja osobno ne dijelim nikoga niti imam bilo kakve zadnje primisli kad kažem Srbijanac.
Kad kažem četnik onda mislim naljudsku spodobu s kojm ipak znam kako.
То што ти ниси способан да увидиш аналогију је твој проблем.

Pa ne postoji ni Madjarstvo,ni Rustvo ,ni Englezstvo ,pa ovda stalno kmeče i *****ju o nekom Srpstvu i niko da se pobuni i kaže kako to ništa ne valja i kako nije u skladu sa analogijom , kao i Srbijanci ti .

То што ти ниси способан да увидиш аналогију је твој проблем.

Nema tu nikakve analogije.
Radi se opet ponavljam samo o jezičkom pitanju i terminološkom značenju.
Ako je Srbijanac nešto uvredljivo ne treba korektnosti radi, prema sugovorniku, taj termin koristiti i točka.
Ako Austrijanac nije ne vidim zašto bi bio i Srbijanac,

Ako je Srbijanac nešto uvredljivo ne treba korektnosti radi, prema sugovorniku, taj termin koristiti i točka.
Evo ni ja ne vidim zašto se onda ne koristi Slovenija-Slovenijanac?
Analogija i gradnja reči je ista.

Jeli bre jel si ti kreten ili šta? Pa ko je upoređivao Austriju i Srbiju? Ko je pisao ime države i ime stanovnoka države upoređujući Srbiju i Austriju? Kakva bre geografska odrednica i određivanje po tome kako će bilo koji stanovnik države da se zove, kakve su to gluposti?

Pokusaj racionalno da koristis tu sivu celiju kojom raspolazes.Austrijanac nije etnicka pripadnost kao sto to nije ni Srbijanac

Pa ne postoji ni Madjarstvo,ni Rustvo ,ni Englezstvo ,pa ovda stalno kmeče i *****ju o nekom Srpstvu i niko da se pobuni i kaže kako to ništa ne valja i kako nije u skladu sa analogijom , kao i Srbijanci ti .
Pa kakve to ima veze sa bilo čim? I ko uopšte priča o tim besmislenim pojmovima koje pominješ, jel ih neko nameće nekom, jel ih neko izvrće kao u slučaju sbijanca? Ovde ulaziš u domen lingvistike, koji nema ama baš nikakve veze sa temom.

Ne verujem da je uvredljivo ni "Hrvatijanac" ali je besmisleno. Srbijanac je isto toliko besmisleno pa zato smeta, a ne zato sto je uvredljivo.

Pokusaj racionalno da koristis tu sivu celiju kojom raspolazes.Austrijanac nije etnicka pripadnost kao sto to nije ni Srbijanac
Kada budeš naučio šta je etnička pripadnost, država, državljanstvo i kada budeš naučio šta je pojam (koji neki pominju a među njima si i ti) geografska odrednica, koji nema nikakve veze sa onim čime ga povezujete, onda se javi.

Гидеон кад истиче своју интелектуалну супериорност одмах потегне поседовање једне једине властите сиве ћелије и по аутоматизму закључи да су и други једнако закинути!!!.:rotf:

Jedini način kad se neko sme nazvati Srbijancem, i da ima pozitivan efekat i smisao, samo pod ovim uslovom ako nosi:

subara_sa_kokardom.jpg

1007_cetnicka-subara.JPG

Гидеон кад истиче своју интелектуалну супериорност одмах потегне поседовање једне једине властите сиве ћелије и по аутоматизму закључи да су и други једнако закинути!!!.:rotf:

Nisu.Hrvatski gastarbajtri u Srbiji od sive mase imaju jedino beton.

Back