SRBIJA

i ja mislim da je astrološki dobro
greenstars.gif

u genetskom horoskopu srbi su jarac. općepoznata činjenica.

i jeste li primijetili kada je Pluton ušao u znak Jarca da je došlo do smanjivanja teritorija. odlazak Kosova. Pluton smanjuje sve, ali i izaziva mržnju i označava muslimane - šiptare.

samo se pitam na kojem je sunce stupnju kod vas u genetskom horoskopu.

e kad taj pluton dođe na sunce evo vam novog miloševića

Nisu, Srbi su po prirodi Mars sa primesom ili Jupitera ili 9. kuce.
Bucni smo, svadjalice, ne postujemo autoritete, najbolji smo u svemu posebno u sportu tu smo nenadmasni :D, ali izuzetno duhovni, smatramo da smo nebeski narod.

Indija je tipican primer za Saturn, izrazito tradicionalni, jos uvek postoje ostaci kastinskog sistema, konzervativni, poljubac u javnosti se smatra vulgarnoscu, patrijahalni.
U ispoljavanju svoje vere insistiraju da je trpljenje i mirovanje u meditaciji put duhovnosti.
Srbi nemaju nista od toga.

Nisu, Srbi su po prirodi Mars sa primesom ili Jupitera ili 9. kuce.
Jel ovo neki tvoj zaključak, ili ima isključivo astrološki osnov (i kako)?
Za Mars Ok, ali ja lično nešto ne vidim upliv Jupitera kad je naša nacija u pitanju ... nažalost.

Ovo za Indiju si u pravu, a mislim da je i GB pod uplivom Saturna, ako se ne varam.

Zakljucak je moj, nisam nigde procitao slicno objasnjenje, ali naravno da je astroloski zasnovan.

Mislim da je vise u pitanju uticaj 9. kuce, mada i Jupiter ima slican uticaj pa je tesko razluciti. Najvise se ogleda na duhovno-intelektualnom planu, a ne na nivou obilju, ipak smo mi Marsovci :). Imamo izrazenu duhovnu crtu, nju ne treba da objasnjavam, a intelektualna se ogleda kroz citav niz nadarenih, sposobnih, obrazovanih ljudi koji su ziveli u proslosti ali i sad, i vecina njih svoju velicinu ispoljava negde u inostranstvu, Srbija je prosto mala za njih.

Astroloski se ovo ogleda u tome da u nizu horoskopa koji su nastali od prvog ustava 1878. do danas, 9. kuca se pojavljuje kao bitan faktor, ili je vladar 1. u njoj ili je stelijum u njoj, kao u zadnjoj ili Sunce itd. Na tome baziram taj zakljucak.

Za GB ne znam, video sam nekoliko razlicitih tumacenja, ali Saturn deluje najuverljivije.

ne bih ja rekao da je jupiter....imate pametnih ljudi koliko i mi. vi ste ipak priroda marsa, no mars je ezgaltiran u jarcu ne bih samo tako odbacio znao jarca. u simbolici jarca je često vraćanje na meni tu neshvatljivu bitku na kosovu i slično.

imate vrhunske sportaše što bi odgovaralo tipu marsa.

a kroz povijest su vašu državu najviše obilježili ratovi a ne intelektualna postignuća što mi više odgovara prirodi marsa nego jupitera.

Za ovu temu je bitno da ih imamo i da su neki od njih bili vrh intelektualne misli svoga vremena. Tako da uticaj postoji.

Simbolika Saturna nam je nametnuta od stranih astrologa koji nisu imali potpuno razumevanje Srba. Njihova logika je bila jednostavna, planinski kraj, duge zime kada je zemlja neprohodna, uglavnom seljacko stanovnistvo i zakljucili da je odgovarajuca simbolika Saturn, bez udubljivanja u prirodu naroda, njegovu istoriju i veru.

Bitka na Kosovu nema karakter Saturna, vec Jupitera. Bolje je to nazivati mitom o Kosovu, nego bitkom, jer je verski aspekt mnogo bitniji.
Odmah treba primetiti da je u pitanju bitka, marsovski dogadjaj. Mars najvise mrzi poraz, a to je bio nas veliki poraz, tako da smo ga dobro zapamtili.

Drugi sloj cini verski deo. Knez Lazar je sa svojom vojskom tog dana otisao u nebo.
Malo je paradoksalno da mi kao hriscani verujemo da je moguce oticu u raj kroz bitku, ali to je ono u sta verujemo. Kosovo je mesto na kome smo nasli duhovnost, slicno Jerusalimu za Jevreje, tako da je nasa vezanost za Kosovo prirodna i nema veze sa Saturnom.

Meni, onako laički, nije jasno, zašto se uzima taj datum iz 2006. godine? Ako je Srbija kao zemlja nastala još 812.god, odnosno proglašena za Kraljevinu Srbiju 1217.god. zašto se ne uzimaju te godine, kao godine nastanka? (ili možda neki profesionalni istoričar ima neku drugu godinu) Jer nije Srbija kao država nastali tek 2006. Da li svaki put kada država proglasi sebe nezavisnom državom treba uzeti nov datum za natalnu kartu? Na primer 1815, kada je Srbija pod Milošem Obrenovićem proglasila nezavisnost, da li je ona tada imala drugačiju natalnu kartu? A 1918. opet neku novu?
Eto, meni to nije jasno. Nadam se da se ne prolupavam previše. :)

Aha, to je to što vi sve vreme pričate. Sad razumem. Izvinite na off topicu. :oops:
Mada, opet mi nije jasno zbog čega se država gleda nezavisno od naroda. Sudbina naroda je i sudbina njegove države.
U stvari, možda i razumem, kao što su na primer Kurdi narod, a nemaju svoju državu.

@ILO pitanje je na mestu .

Teorijski gledano genetski horoskop bi predstavljao, glavne crte i osobine jednog naroda, a da najranija karta govori puno o tome, jer bi to bio trenutak radjanja, slican radjanju deteta, ali to je potpuno beskorisno, jer kao sto si i sama rekla koji datum uzeti za pocetni.
Stvar se dodatno komplikuje jer nam je neophodan tacan trenutak radjanja, jer je narod u mundanoj karti predstavljen Asc-om i njegovim vladarem, tako da datum sam po sebi nije od koristi ako nemamo tacan minut nekog takvog dogadjaja, posto je nemoguce doci do takvih podataka, obicno se ignorisu sve takve karte i koristi se posmatranje, tj. sta najvise odgovora osobinama jednog naroda.

Drzave su kao i ljudi, radjaju se i umiru, raspadaju. Tako da se pravi poseban horoskop za svaki od takvih dogadjaja, smatrajuci da se rodila nova drzava.

osnutak prve države nekog naroda je genetski horoskop. međutim to je nekad jako teško odrediti. i zato moramo ići induktivno da skužimo šta je taj narod po horosopu.

osnutak prve države nekog naroda je genetski horoskop. međutim to je nekad jako teško odrediti. i zato moramo ići induktivno da skužimo šta je taj narod po horosopu.

Pa bre jarac, saturn, sve sto mi Srbi radimo je zivimo u proslosti, jos uvek smo u srednjem veku i vecina Srba veze nema i ne ume da se snadje u modernom drustvu u kome se ratovi vode pametju, preko medija, propagandom ,a ne drekom, busanjem da smo mi nesto posebno, razbijanjem paljenjem, vikanjem obicno je samo bla bla bla, a niko konkretno ne radi ama bas nista da sebi i svom narodu i svojoj Srbiji konkretno pomogne u skladu sa modernim drustvom, ali opet kad malo bolje razmislim nisu to bas osobine jarca ni saturna.
Ne znam, mozda mi Srbi vise lice na neku autodesktruktivnu kombinaciju sa tendencijom da se nisu pomakli od srednjeg veka, da su losi u diplomatskom i smislu propagande, da ne shvataju da se rusenjem i paljenjem ne dobijaju politicke bitke, itd.ne znam nisam pametna.

Pocnite od toga da su se Srbi naseljavali na prostor danasnje Srbije u toku 6 i 7 veka nove ere pa onda prelistajte istoriju i ostalo itd, jer tu valjda mora da se pocne ispocetka, pa bi trebalo sastaviti nekako i tu kartu, a mozda moze da se rektifikuje na osnovu svih dogadjaja iz istorije Srbije nekako.
A da je Srbija Jarac, ne znam, toliko velikodusan narod kome su oni kojima je pomogao posle "zabili noz u ledja" i izdali ga, to je sudbina Srbije uvek. Primali smo albanske izbeglice dok su njihovi na njih pucali, ubijali ih , odrubljivali im glave, i eto kako su nam posle vratili.
Sad nisam neki pro da bih mogla da rektifikujem a i ne razumem se u mundanu astrologiju ali mozemo zajedno. Dajte ideje, gde bi mogle da se nalaze planete itd. Npr Pluton u Biku, Uran u Jarcu, Neptun u Skorpiji, Sunce je mozda u Lavu a Mesec u Ovnu????
Ma sve mi nesto lici na moj zivot, cela istorija Srba :)))

Govori o temi :lol:...i iznosi svoje astrolosko vidjenje...:evil::evil::evil:
Hocu,evo,moje misljenje je onda da sve svetske sile imaju Mars kao vladajucu planetu jer su one te koje izazivaju ratove,a Srbija nije nista manje ucestvovala u njima od Amerike,Nemacke(sta su Nemci ako smo mi agresivni,majke ti), Velike Britanije,Francuske,Japana,Iraka,Irana,Hrvatske,sta rade oni tamo po Africi?! Oni verovatno imaju Veneru,nisu ludi kao mi Srbi. :roll:
Uzas,uplasili ste se rata,ovaj vas nalozio samo tako,a mi na taj rat nemamo uticaja,pa svaki Amer se danas hvali kako ce njegova zemlja zaratiti uskoro sa Rusijom...rat je odavno poceo,mi smo samo izgovor.
Znam da je ovo offtopic :evil:
Aj malo analizirajte horoskop USA.

Hocu,evo,moje misljenje je onda da sve svetske sile imaju Mars kao vladajucu planetu jer su one te koje izazivaju ratove,a Srbija nije nista manje ucestvovala u njima od Amerike,Nemacke(sta su Nemci ako smo mi agresivni,majke ti), Velike Britanije,Francuske,Japana,Iraka,Irana,Hrvatske,sta rade oni tamo po Africi?! Oni verovatno imaju Veneru,nisu ludi kao mi Srbi. :roll:
Uzas,uplasili ste se rata,ovaj vas nalozio samo tako,a mi na taj rat nemamo uticaja,pa svaki Amer se danas hvali kako ce njegova zemlja zaratiti uskoro sa Rusijom...rat je odavno poceo,mi smo samo izgovor.
Znam da je ovo offtopic :evil:
Aj malo analizirajte horoskop USA.

Mirka ovo nije napisano u imperativu ,vec si ti pitala sta ovaj covek prica ,misleci na vindexa,pa ti ja odgovorihhh:)

Ма битно је да су они чачнули уу наш ПОНОС, а то Сатурн у Лаву не може да опрости, чак и да хоће.( у модерној астрологији је Сатурн је Уран)....мењамо тактику, а то је добро...каже Добрица Ерић:

Само се више не слажемо
са оном Божијом беседом
Ко тебе каменом, ти њега лебом
Променили смо мало и ми
своју чобанску ћуд
па ко нас лебом
ми њега лебом, медом и вином,
а ко нас каменом
ми њега каменчином
И зато смо стали пред страшни суд.

Моја омињена песма Добрице Ерића:

Dobrica Erić

PRKOSNA PESMA

Ja
rab Božji
Srbin
sa prosedom bradom
izjavljujem dragovoljno
kroz lance i žicu
pred svedocima
Silom, Mukom i Nepravdom
da sam kriv i da priznajem krivicu!

Kriv sam što sam neko
a ne niko i netko
Kriv sam što u doba opšteg srbobrsta
idem u pravoslavnu crkvu
doduše poretko
i što se krstim ovako
s tri prsta!

Kriv sam što jesam
a treba da nisam
Kriv sam odavno
što stojim uspravno
i gledam u nebo, umesto u travu
Kriv sam što se drznuh protiv krivde
kriv sam
što opet slavim svoju krsnu slavu!

Kriv sam što pišem i čitam ćirilicom
Kriv sam što pevam, smejem se i psujem
a ponekad i LAJEM
Kriv sam i priznajem
da ne znam što znam i da znam što ne znam

Kriv sam, i da završim
s najvećom krivicom
(pre nego što se zacenem od smeha),
kriv sam tvrdoglavac
što sam Pravoslavac
i Svetosavac i što ne verujem
u sveti zločin i oproštaj greha!

Kriv sam i grešan
dakle
što postojim
i kad već postojim i još drsko stojim
što bar ne priznam da ne postojim!

Ako to priznam
da sačuvam glavu
izgubiću časni krst i krsnu slavu
Ako ne priznam
crno mi se piše
ceo svet će na moju Zemlju da kidiše

Rulje bivših ljudi
lopova i golja
čopori robota i drugih monstruma
kidisaće na moje voćnjake i polja
i na moju belu kuću pored druma
oko koje kao najlepše odive
cvetaju trešnje, jabuke i šljive.

Pa evo
priznajem i to
za spas roda
Ja više ne postojim
skinite me s liste
Ja sam od sad samo
vazduh, svetlost i voda
tri elementa koja vam koriste
A ovo što pred vama govori i hoda
to je ono što vi od mene stvoriste!

Moja ružna slika
ozverena lika
koju umnožavate u večeri i jutra
to je slika vaše svesti i podsvesti
to nisam ja, spolja
TO STE VI IZNUTRA!

Moj dušmanine sa hiljadu ruku
s hiljadu slugu i sluškinja laži
ubrao si mi sunce ko jabuku
i radost čistu ko bulka u raži
Moji će potomci piti jed i čemer
a tvoji već piju gorku medovinu
za krvav novac kojim puniš ćemer
rasprodajući moju đedovinu
Usud će ti ludačku košulju obući
i tada će se malo razdaniti
ili će planeta od sramote pući
i sve nas u isti ambis sahraniti!

Mnogo ste važne
Zemljo moja mila
Ti i Tvoje sestre
Istina i Pravda
čim se na vas digla ovolika sila
čim su na vas zinule
krivda i nepravda.

Rulje bivših ljudi
ubica i golja
čopori robota i drugih monstruma
palacaju na tvoje voćnjake i polja
i na moju belu kuću pored druma
oko koje kao najlepše odive
cvetaju lipe, jabuke i šljive.

Šta će ovde džihadlije
krstaši, farmeri
koji Ti čereče sinove i kćeri
Mora da su čule belosvetske bande
da imaju zlatna srca
pa ih vade
da ih presade u sopstvene grudi
ne bi li i oni tako bili ljudi.

Gospodo tužioci
suci i dželati
ispisali ste mi svoje zapovesti
po zenicama
najfinijem staklu
što teže živim, lakše ću umreti
Zašli ste mnogo u noć poodmaklu
ali uzalud ćete linčovati
najgostoljubiviji narod na planeti
(zbog čega ćete goreti u paklu)
jer Ljudsko Srce
čudo nad čudima
neće da se primi u vašim grudima!

Mi se ne plašimo smrti
crne vuge
već ROPSKOG ZIVOTA I BOLESTI DUGE
Smrt je česta pojava međ nama Srbima
kao što su proleće, leto, jesen, zima
I nije strašnija
pogotovu danju
od suše, poplave, zemljotresa, mraza
kad je čovek sretne na svome imanju
okađene duše i svetla obraza.

Zlonamernici
siti i maniti
sve mi zabraniste u rođenoj kući
al ne može mi niko zabraniti
da pevam i da se smejem umirući
a to se vama više ne događa
ni kad svadbujete
ni kad vam se rađa!

Poštedite me koca i konopca
i razapnite me na vrhu planina
ko vaši praoci što su mog Praoca
Isusa Hrista Nazarećanina.

Ja ću da gledam
a vi zažmurite
inače će vam se oči rasprsnuti
od sjaja mog lica
Samo, požurite
što pre me razapnete
pre ću vaskrsnuti!

joj što ste vi opsjednuti prošlosti majko isusova. čemu ova silna patetika...

o kakvom ropstvu pričate ? činjenica je da ste robovali pod Turcima ali to je bilo prije nekih ako se ne varam više od 250 godina. Dajte to pustite više :D

Back