Srbija započela pregovore s EU!

Orion ST

Elita
Banovan
Poruka
15.156
21. 01. 2014. 05:46h | Beta| foto: Fonet

Danas počinju pregovori Srbija-EU

U Briselu se danas održava prva međuvladina konferencija EU-Srbija čime počinju pregovori o članstvu Srbije u Evropskoj uniji.

364082_srbija--eu-zastave-2013--foto-fonet_if.jpg

Foto: Ilustracija

Pregovore će otvoriti nekoliko ministara zemalja Evropske unije, evropski komesar Štefan File i čelnici srpske vlade. Ministar spoljnih poslova predsedavajućeg EU, Grčke, Evangelos Venizelos uručiće najvišim srpskim zvaničnicima ključne dokumente EU za pregovore u kojima se podvlači da je "Srbija dostigla nužni stepen usaglašenosti s merilima za članstvo".

Venizelos će srpskom premijeru Ivici Dačiću, potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću i šefu diplomatije Ivanu Mrkiću i drugim srpskim zvaničnicima na Međuvladinoj konferenciji EU-Srbija obrazložiti Generalni stav EU za pregovore.

Srpski premijer Dačić je najavio da će on na otvaranju pregovora s EU izložiti uvodnu izjavu Srbije sa stavom o pregovaračkom okviru i pogledu Beograda na celokupan tok pregovora.

Pregovori Srbija-EU bi trebalo da počnu poglavljem 35 o raznim pitanjima koje obuhvata sređivanje odnosa Beograda i Prištine. Predsednik Vlade Ivica Dačić, tokom posete Briselu, sastaće se i sa predsednikom Evropske komisije Žoze Manuelom Barozom, kao i sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/376105/Danas-pocinju-pregovori-SrbijaEU

:eek: :eek: :eek:

Molim Krstine patriote da mi objasne ovaj članak. Zar niste rekli kako nema šanse da će Srbija zapoćeti pregovore s Europskom Unijom, neće postati članica Unije i da dok ste vi živi neće se gledati taj film? :dontunderstand: :mrgreen:

Jbg, ne moš Dalmatince naučit razlici u "č" i "ć". Nama je to u izgovoru posve isto. :mrgreen: Nego, što kažeš na temu? :think:

Znam dosta Dalmatinaca koji razlikuju č i ć, valjda nisu polupismeni?
Nadam se da će biti glasanja oko bilo kakave ideje vezane za zlo zvano EU. Vi tamo ostanite, taman da vam gazde lepo naplate sve za pomoć u zločinu proterivanja skoro 500.000 ljudi.

Nisu valjda retardirani?
@tema
Od te rabote nema da budne ništa.

Ne koristimo dva glasa pri izgovoru, nego jedan. Sve je č. Stanovništvo u drugim dijelovima Hrvatske već pri izgovoru pravi razliku kod riječi sa "č" i "ć", mi u Dalmaciji imamo jednak izgovor za sve.
@tema
Kako? Dačić ili netko drugi će sabotirati pregovore nakon 50% obavljena posla?
Počet ćete pregovore, a onda nakon godinu dana prasnuti u smijeh i reči pregovaračima iz EU-a da ste se samo zezali s njima? :dontunderstand:

Znam dosta Dalmatinaca koji razlikuju č i ć, valjda nisu polupismeni?
Nadam se da će biti glasanja oko bilo kakave ideje vezane za zlo zvano EU. Vi tamo ostanite, taman da vam gazde lepo naplate sve za pomoć u zločinu proterivanja skoro 500.000 ljudi.

Bit će referendum, ali on dolazi NA KRAJU pregovaračkog ciklusa, kada je već sve zgotovljeno, kada je društveni, pravni i gosspodarski sustav već usklađen s onim EU-a i kada ostaje samo svečano primanje u članstvo.

Jbg, ne moš Dalmatince naučit razlici u "č" i "ć". Nama je to u izgovoru posve isto. :mrgreen: Nego, što kažeš na temu? :think:

Kazem da si lupio glupost kada si napisao da se ovde tvrdilo da pregovori nikada nece poceti :roll:
A to da cemo uci u EU je bajka... Pitanje je uopste da li ce eu postojati za 10 godina, kada se ocekuje ulazak, kakva ce politicka klima biti u SRbiji i oce li uopste narod u EU.
Da te podsetim, trenutna vlas je izabrana na obecanjima da nece u EU.

Ne koristimo dva glasa pri izgovoru, nego jedan. Sve je č. Stanovništvo u drugim dijelovima Hrvatske već pri izgovoru pravi razliku kod riječi sa "č" i "ć", mi u Dalmaciji imamo jednak izgovor za sve.
@tema
Kako? Dačić ili netko drugi će sabotirati pregovore nakon 50% obavljena posla?
Počet ćete pregovore, a onda nakon godinu dana prasnuti u smijeh i reči pregovaračima iz EU-a da ste se samo zezali s njima? :dontunderstand:

Pa jes, sećam se kako su mi kolege Dalmatinci objašnjavali u Tetovu kako kod vas sunce zalazi na istoku jer se orjentišu na osnovu planinčine.

Trebalo mi je sat vremena da ih opasuljim praveći gomilice od snega i stavljajući RAP čas s jedne, čas s druge strane.
I dan danas mislim da bar polovina nije ukapirala o čemu se radi već su popustili kad su oni malo inteligentniji među njima shvatili i potvrdili.

@ tema

EU sama vodi pregovore tako da nas nikad zapravo i ne primi u članstvo.

Srećom.

To sam i mislio. Evropa l klase i Evropa ll klase iliti špaiz za kacu s kiselim kupusom i ostalim neprijatnomirišućim stvarčicama.

To da :tick:

Usudio bih se cak da ponudim podelu na nekoliko klasa:

1. klasa- relevantne ekonomije, velicinom ili cinjenicom da su zdrave: Nemacke, Britanija, Svedska, Danska, Holandija, Finska i hajde da uguramo i Francusku ako joj gledamo kroz prste.

2. klasa- male ali relativno zdrave ekonomije: Ceska, Slovacka, Poljska, Estonija

3. klasa- uzdrmane ekonomije zemalja koje ce zadrzati dobar tretman uprkos tome sto su paraziti: Italija, Spanija, Irska, Belgija

4. klasa- dno: Madjarska, Litvanija, Letonija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Grcka

5. klasa- dno dna: Srbija, Rumunija, Bugarska, Albanija, Makedonija, BiH

Nema tu pregovora.
EU ima jasno napisane zakone i norme, na nama je da ih prihvatimo ili odbijemo.
Oni uslove stave na sto, pregpoaraci pogledaju, kazu mogu li se primijeniti u stvarnosti i kraj price.
Kakvi poregovori? To je samo "uzmi ili ostavi".
Pa nece EU mijenjati zakone ako nama ne odgovaraju.

Back