Srbija uvodi porez na Steam igre od 20 odsto

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
29.576
Potpuno neočekivana vest stiže danas iz Steama za ljubitelje video igara u Srbiji.

Naime, Steam je poslao mejl svojim partnerima gde je naveo da će u narednom periodu u 10 zemalja širom sveta kupovina video igara preko Steama poskupeti za 5 do čak 20 procenata na osnovu poreza na dodatnu vrednost za prodaju igara koje će te zemlje uvesti.

Taj porez biće uveden i u našoj zemlji i biće najviši ubedljivo, uz Island – pomenutih 20 procenata. Prema informacijama iz Steam mejla, počeće da se primenjuje od aprila.

Evo kako izgleda lista zemalja gde će ovaj porez početi da se primenjuje i od kada će se to desiti:

Od marta 2017. godine:

Švajcarska 8%
Južna Koreja 10%
Japan 8%
Novi Zeland 15%
Island 24%
Južna Afrika 14%
Indija 15%

Od aprila 2017. godine:

Srbija 20%

Od maja 2017. godine:

Tajvan 5%

Od jula 2017. godine:

Australija 10%

Važno je napomenuti da se ovde radi o porezu koje uvodi država kao namet, tako da nam sada ostaje samo da kontaktiramo nekog u državi i upitamo o čemu se ovde radi, jer staviti porez od 20% na kupovinu Steam igara je apsolutno suludo i prosto obesmišljava svaki vid legalne kupovine igara preko Steama.
52066358258addddc7cc39352013511_wide.png

http://www.b92.net/tehnopolis/gejming.php?yyyy=2017&mm=02&nav_id=1233282

Jos jedan dokaz za zavlacenje ruku drzave u tudji dzep

Samo je falio porez drzave na ovome. Bravo, bravo. Malo je porez na hleba, flasu vode, meso, cokoladu? O razlikama na porez kod nas i Svajcarske, Japana, Novog Zelanda, Tajvana ili Australije necu pricam.

Ne kupujem igre preko stima i nemam ga. Dok mi je terao lap top igre, krekovao sam ih.

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X уз помоћ Тапатока

Samo je falio porez drzave na ovome. Bravo, bravo. Malo je porez na hleba, flasu vode, meso, cokoladu? O razlikama na porez kod nas i Svajcarske, Japana, Novog Zelanda, Tajvana ili Australije necu pricam.

Ne kupujem igre preko stima i nemam ga. Dok mi je terao lap top igre, krekovao sam ih.

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X уз помоћ Тапатока

Pa sto se onda bunis???
i dal je realno da "trpas u isti kos" hleb i igre.

Sta ste digli prasinu oko nicega.Uvodi se porez na svaki dinar koji izlazi iz drzave a prave se olaksice za svaki dinar koji udje u drzavu,zdrava ekonomija.
Sem toga pored steam-a ima tona drugih mesta za kupovinu software-a i igara.

Ironicno sto su najbucniji oni koji se ponose sto skidaju sve sa torenta.

Back