Отварач мозга...опет
Iskusan
- Poruka
- 5.114
Ех животе спуштена ролетно7000 надзора???
Боље да од европске комисије тражи још рударских инспектора, којих имаднемо два на целу србију?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ех животе спуштена ролетно7000 надзора???
Боље да од европске комисије тражи још рударских инспектора, којих имаднемо два на целу србију?
Upravo htedoh napisati to isto.problem je sto se na bookingu oglasavaju apartmani koji ne placaju porez?
je.bo boodale.. hoce da gasi booking umesto da preko njega navatavaju te sto ne placaju porez
imaju ih sve na listi..samo treba da pokucaju na vrata.
Neko tako neko ni primakoHusein bi da uvede šerijat...
Nema vise k.urvanja i švaleracije po iznajmljenim stanovima...
Sto bi rekla ona zenska u viral pošalici - "Uzela sam stan na dan, a on me j... samo 5 minuta..."
...
pozdravila te moja prababa. ako ti bude loše ovih dana javi mi se na PP da ti pokažem njenu sliku koga gore da potražiš...Znaci Stojko...stan od prababe ti na Bookingu...
...
Imaš stanove i za 5.000€, ništa posebno, samo su kod Vukovog Spomenika i za odredjenu klijenteluNa izdavanje dugoročno se uvek plaćao masan porez. Recimo 1000€ godišnje i više. 10 puta veći nego kada vlasnik živi u njemu.
Za sada su samo nadrkali rentu Rusima i Ukrajincima, onako srpski bratski pravoslavnoDa li vlasnici stanova koji dugorocno izdaju u Srb plaćaju porez na prihod, ili ni to nisu rešili?
Znači experti vlade Srbje su se dosetili da pogase aplikacije koje koristi 95% svetskih turista za pronalaženje smeštaja kao meru za povećanje prihoda od turizma ?
Da mi je znati jel poštovani expert ministar sa sandžačkog megatrenda ili je ipak beogradsku filijalu završio...
Jedino pitanje je da li Booking.com sarađuje sa srpskim poreskim vlastima. Neke platforme (Airbnb) su tako pre nekoliko godina elegantno zaobilazile i savezne i state i lokalne poreze u Americi pa su naterane da predaju dokumentaciju o nekoliko godina (neprijavljenih) prihoda od iznajmljivanja stanova i soba na kratko, pa je posle letelo perje do neba, nakažnjavana je i firma i oni koji nisu plačali porez na brzu zaradu - uopšte nije nemoguće da ljudi koriste to što Srbija nije u EU za samododeljeni Tax-exempt status….megatrend..samo takvi mogu da smisle ovako nešto
To je često jedina metoda da se off-shore firme (i one registrovane van jurisdikcije) prinude da sarađuju oko poreza.problem je sto se na bookingu oglasavaju apartmani koji ne placaju porez?
je.bo boodale.. hoce da gasi booking umesto da preko njega navatavaju te sto ne placaju porez
imaju ih sve na listi..samo treba da pokucaju na vrata.
Plaćaju, ali juče.Da li vlasnici stanova koji dugorocno izdaju u Srb plaćaju porez na prihod, ili ni to nisu rešili?
Halalite što ovako odgovaram al Husein spada u najljepša imena a baš to i znači - Ljepotan, ko u onoj pjesmi vlainje Cecejebbo ti coveka koji se zove husein
Da li vlasnici stanova koji dugorocno izdaju u Srb plaćaju porez na prihod, ili ni to nisu rešili?
Pola baze i cela vrhuškaMislim da 90% stanodavaca u Bg, a koji izdaju stanove ne placaju porez u vezi s tim...
Jedne godine je vlast kao šatro najavila akciju da se to uvede u red...
Ali nisu se nesto polomili da to isteraju do kraja, jer im pola izborne baze zivi od toga...
...
Može vlasnik sam da ukloni datume. Obično ne sarađuju isključivo sa Bookingom nego sa još nekoliko platformi(Agoda, Hotels.com, Air BnB....) i imaju pravo i da sami izdaju preko reklame ili na bum, tako da se ovo lako odigra. Praktično koriste Booking kao reklamu.Ne moze, jer smestaj onda ostaje slobodan i moze neko drugi da ga rezervise i otkrije prevaru tj. pozali se Bukingu.
I ja zelim da verujem da je ovo sala, jer su jako posveceni poslu i da klijenti budu zadovoljni. Jednom kad sam im se obratila zbog problema, izasli su u susret i cak su ukinuli smestaj jer je bio prevara, a inace nov.
Kako da reše kada otimaju porez na zakup 20% a još i porez na imovinu nabijaju koeficijent ako koristiš za izdavanje. Dva puta bi da oporezuju.Da li vlasnici stanova koji dugorocno izdaju u Srb plaćaju porez na prihod, ili ni to nisu rešili?
Kako da reše kada otimaju porez na zakup 20% a još i porez na imovinu nabijaju koeficijent ako koristiš za izdavanje. Dva puta bi da oporezuju.
Rešiće kada porez na izdavanje ode na nekih 5-10% max i regulišu izdavanje propisima i kaznama.
Alava država a sa druge strane uopšte ne funkcioniše. Naravno da nema prihoda na kraju.
Svakako postoji i alavost i sa druge strane ali to se može srediti normalnim i fer propisima i kaznama.
Porez na prihod od redovne delatnosti je 10% a porez na prihod od izdavanja nepokretnosti 20% .U svetu se porez na kesh dobijen izdavanjem stana racuna u redovan "income", tako da se doda na ostale prihode (na primer, bruto plata ti je 5000, izdajes stan za 1000 - placas porez kao da ti je bruto plata 6000).
To kada izdajes kao privatno lice, firme za nekretnine je vec posebna prica.
Ali ni to nije u redu, ako koristis Buking kao reklamu i "odskocnu dasku", pa onda plati tu proviziju, ili bar za one koji su te preko Bukinga kontaktirali.Može vlasnik sam da ukloni datume. Obično ne sarađuju isključivo sa Bookingom nego sa još nekoliko platformi(Agoda, Hotels.com, Air BnB....) i imaju pravo i da sami izdaju preko reklame ili na bum, tako da se ovo lako odigra. Praktično koriste Booking kao reklamu.
Samo neko ko nikad nije proveravao stanje na kartici posle korišćenja usluga ovakvih može da bude automatski na njihovoj strani…Može vlasnik sam da ukloni datume. Obično ne sarađuju isključivo sa Bookingom nego sa još nekoliko platformi(Agoda, Hotels.com, Air BnB....) i imaju pravo i da sami izdaju preko reklame ili na bum, tako da se ovo lako odigra. Praktično koriste Booking kao reklamu.