Srbija pozvala svoje građane da ne putuju u Hrvatsku

Prica sa drugu temu, to je sad nebitno sto se ovoga tice.

Siguran sam da si upoznat sa cinjenicom da sve zemlje na svetu imaju svoje tkz "travel advisories". Nista neuobicajeno niti obavezujuce po tebe ili mene.
Mislim da je bitno jer ako nisi upoznata, radikali uvek izvlače kartu međunacionalne mržnje kad imaju probleme u sopstvenoj zemlji. Ne može me niko ubediti da radikalčine zapravo brinu o nama.

Mislim da je bitno jer ako nisi upoznata, radikali uvek izvlače kartu međunacionalne mržnje kad imaju probleme u sopstvenoj zemlji. Ne može me niko ubediti da radikalčine zapravo brinu o nama.

I gde ti vidis mrznju ako ti neko savetuje da ne ides u HR u odredjenom periodu?

Ako ja tebi savetujem da ne skocis sa mosta na glavu da li to znaci da te mrzim? Da li ti branim da skocis?

U cemu je tacno problem, ne razumem?

A inace da nije radikala Hrvati nas ne bi mrzeli. Eh ti vragolasti radikali.
J.e.b.e.s radikale s jedne i s druge strane. Svaki put kada sam bio u Srbiji mi je bilo dobro i nisam imao nikakvih neugodnosti.
Sjecam se kada sam prvi put isao '99 skoro svi su mi govorili da sam lud i da ce me uhapsit. Tih 7 dana mi je ostalo u jako lijepom sjecanju. Isao sam na druzenje chatera u BG

J.e.b.e.s radikale s jedne i s druge strane. Svaki put kada sam bio u Srbiji mi je bilo dobro i nisam imao nikakvih neugodnosti.
Sjecam se kada sam prvi put isao '99 skoro svi su mi govorili da sam lud i da ce me uhapsit. Tih 7 dana mi je ostalo u jako lijepom sjecanju. Isao sam na druzenje chatera u BG
E pa u skorije vreme radikalčine su zapravo hapsile ljude iz Hrvatske, proterivale, pretile oduzimanje boravišnih dozvola itd

ODLUKA Srbije da svojim građanima preporuči da početkom kolovoza ne putuju u Hrvatsku vođena je "unutarnjopolitičkim motivima" Beograda, priopćilo je danas Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske (MVEP).

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije jučer je preporučilo državljanima da se "od 1. do 10. augusta 2025. suzdrže od putovanja u Republiku Hrvatsku". Ako se u tom razdoblju ipak nađu u Hrvatskoj, ministarstvo im preporučuje da "izbjegavaju skupove i druga javna okupljanja koja nose rizik od incidentnih situacija".

Detaljniji razlozi ove preporuke se u priopćenju srbijanskog ministarstva ne navode, ali se mogu dovesti u vezu s manifestacijama kojima će u Hrvatskoj u tom razdoblju biti obilježena obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.

https://n1info.ba/regija/srbija-pozvala-svoje-gradjane-da-ne-putuju-u-hrvatsku/

Da li se to odnosi i na Srbe iz Srbije koji rade u Hrvatskoj cca njih oko 40.000?
nego u ovom razvodu kome ce pripasti nas mario?

tati vucicu ili mami kolindi? :zper: (ili ko li jec kod vas na vlasti)

MVEP je dso službeno priopćenje na preporuku iz Srbije

MVEP je dan kasnije reagirao priopćenjem u kojem naglašava da 'svaka država ima pravo izdavati preporuke svojim državljanima u vezi s putovanjima u inozemstvo, sukladno vlastitim procjenama'. No, nastavilo je hrvatsko ministarstvo, u ovom se slučaju 'stječe dojam kako su takve preporuke ponajprije vođene unutarnjopolitičkim motivima, a ne procjenama utemeljenima na objektivnim kriterijima ili stvarnim sigurnosnim pokazateljima.
MVEP u priopćenju ističe da je Hrvatska prema 'svim relevantnim pokazateljima', uključujući i one Eurostata, 'kao jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Europi, ujedno i jedna od najsigurnijih država Europske unije.

Polazim od toga da su svi građani R.Srbije sposobni donijeti najbolje odluke
za sebe.....ne trebate osuđivati ni one koji poslušaju Vučkove preporuke niti one koji ne poslušaju....ja odnos prema drzavljanima neke države nikad nisam promatrao kroz prizmu jednog ili nekoliko pojedinaca koji prvokativno insinuiraju nerede u državi gdje dođu....to su izolirani slučajevi a institucije se brinu o tome ....nećeš cijeli narod strpat u koš sa njima.

Back