Srbija pozvala svoje građane da ne putuju u Hrvatsku

Ja znam da u Hrvatskoj vec ima poprilican broj zaposlenih u primorju u hotelijersvu i kaficima.Nemaju nikakav problem
Зашто би имали? Још пре десетак година хрватско руководство је схватило проблем празнине простора који су створили, па су се чак правили
планови за анимирање Срба на повратак. У суштини боље да се врате Срби, ионако ће бити доњи, него да се населе мигранти са великом стопом
наталитета који би могли постати горњи. Хрватским хотелијерима импонује да Србима буду газде.

Зашто би имали? Још пре десетак година хрватско руководство је схватило проблем празнине простора који су створили, па су се чак правили
планови за анимирање Срба на повратак. У суштини боље да се врате Срби, ионако ће бити доњи, него да се населе мигранти са великом стопом
наталитета који би могли постати горњи. Хрватским хотелијерима импонује да Србима буду газде.
Neka neka
1941 su imali crnokošuljaše
2041 imaće CRNOKOŽULJAŠE
3041 im ništa neće biti jasno kako su nekad Hrvati bili "bili"

Ima tek da im bljeska oluja, polako samo...

A koji bi to migrant želeo da se naseli u Hrvatskoj i to još u npr. Medaku?

E vidiš.... Mislim sada je to gotova stvar...

Ali postojala je volja medju generalima skoro svih republika da se Slovenija "pusti niz vodu" a da se secesionisti u HR pohapse uz posedovanje zvaničnih i tajnih adresa.
Medjutim političari su to stopirali.

Pošto mi je (sada pokojni) ujak bio na službenom rasporedu u HR i veoma raspoložen za pravljenje krnje Jugoslavije za njim je (sada pokojni) Franjo Tudjman raspisao tjeralicu. Tjeralica dolazi (takodje sada pokojnom) Antonu Tusu u kancelariju i odmah je pozvao mog ujaka a svog klasića - pozdravili su se i hitno helikopterom biva prebačen za Beograd. Tudjmanu je vraćena tjeralica uz izveštaj da je srpski general utekao hrvatskoj vojsci. Gde će general na generala? Obojica vrhunski piloti, Amerika da pozavidi.

Prve potjernice za JNA kadrom su raspisane 1992. Dakle izmišljaš.

E vidiš.... Mislim sada je to gotova stvar...

Ali postojala je volja medju generalima skoro svih republika da se Slovenija "pusti niz vodu" a da se secesionisti u HR pohapse uz posedovanje zvaničnih i tajnih adresa.
Medjutim političari su to stopirali.

Pošto mi je (sada pokojni) ujak bio na službenom rasporedu u HR i veoma raspoložen za pravljenje krnje Jugoslavije za njim je (sada pokojni) Franjo Tudjman raspisao tjeralicu. Tjeralica dolazi (takodje sada pokojnom) Antonu Tusu u kancelariju i odmah je pozvao mog ujaka a svog klasića - pozdravili su se i hitno helikopterom biva prebačen za Beograd. Tudjmanu je vraćena tjeralica uz izveštaj da je srpski general utekao hrvatskoj vojsci. Gde će general na generala? Obojica vrhunski piloti, Amerika da pozavidi.

Moj otac mu bio profesor na Višoj Vojnoj Akademiji.
Antonu Tusu.
Pričao mi da je ovaj bio odličan slušaoc, sjajan taktičar , oficir i normalno je da se stavio u službu svog naroda.

Bili su surovi prema oficirima, njihovim Hrvatima koji su ostali privrženi zajedničkoj državi i JNA.
Pukovnik Cvek, Upravnik vojnih odmarališta po Dalmaciji je rekao da to nije njegov rat, odmah ražalovan, proteran iz svog zagrebačkog stana i završio kao perač tepiha sa sinovima da ne poumiru od gladi.

Rat je surova igranka.

A koji bi to migrant želeo da se naseli u Hrvatskoj i to još u npr. Medaku?
Не верујем да је Медак већа вукохебина од Маоче горње.
Они преферирају те пусте пределе, лакше прикривају делатнисти и бројчано стање.
Чак им је и климатски Далмација привлачнија од осталих балканских вукохебина.

Nemam nista protiv.

Franjo ti je izabran za predsednika 30.05.1990.
nego sretno vam potamnjenne nacije :lol:

Franjo je odabran u svibnju 1990, ali Hrvatska je do 8. listopada sastavni dio pravnoga sustava SFRJ, a faktički neovisna od 15. 1. 1992. Tek 1992. se dižu optužnice i potjernice s njima. Da si rekao da ti je fiktivni ujak letio do Bihaća ili Udbine, imalo bi smisla, ali do Beograda helikopter ne bi došao. Pitaj generala Milana Aksentijevića koji je proveo dva i pol mjeseca u hrvatskom zatočeništvu.

Franjo je odabran u svibnju 1990, ali Hrvatska je do 8. listopada sastavni dio pravnoga sustava SFRJ, a faktički neovisna od 15. 1. 1992. Tek 1992. se dižu optužnice i potjernice s njima. Da si rekao da ti je fiktivni ujak letio do Bihaća ili Udbine, imalo bi smisla, ali do Beograda helikopter ne bi došao. Pitaj generala Milana Aksentijevića koji je proveo dva i pol mjeseca u hrvatskom zatočeništvu.
ja sam u kratkim crtama izneo a detalji ovde nikoga ne zanimaju
zamisli kroz tridesetak godina samo crnci u Splitu i još pevaju "nema vrba nema veze mogu Srbi i na breze"

ODLUKA Srbije da svojim građanima preporuči da početkom kolovoza ne putuju u Hrvatsku vođena je "unutarnjopolitičkim motivima" Beograda, priopćilo je danas Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske (MVEP).

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije jučer je preporučilo državljanima da se "od 1. do 10. augusta 2025. suzdrže od putovanja u Republiku Hrvatsku". Ako se u tom razdoblju ipak nađu u Hrvatskoj, ministarstvo im preporučuje da "izbjegavaju skupove i druga javna okupljanja koja nose rizik od incidentnih situacija".

Detaljniji razlozi ove preporuke se u priopćenju srbijanskog ministarstva ne navode, ali se mogu dovesti u vezu s manifestacijama kojima će u Hrvatskoj u tom razdoblju biti obilježena obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.

https://n1info.ba/regija/srbija-pozvala-svoje-gradjane-da-ne-putuju-u-hrvatsku/

Da li se to odnosi i na Srbe iz Srbije koji rade u Hrvatskoj cca njih oko 40.000?
Sudeci po iskrenom misljenju forumasa iz Hrvatske, Srbima u Hrvatskoj se ne pise bas najbolje, status cigana im ne gine, nece biti ni u nivou punopravnih gradjana, nikad...te im je pametno da to shvate da su kao stranci dosljaci u nemackoj , belgiji i danskoj...
To je zelja i samih hrvata da se tako osecaju , tako da nema tu neke lazi i prevare sto ja pisem , a ne pisu ti hrvati ovo..

E sad, jel to ljudski , nije, jel hrvatski jeste..

Drzava Srbija je pukla mentalno , ali ako im treba emotivvno da skupi podrsku od emotivaca, moze da pristupi aktiviranju tih emotivnih a tacnih odnosa u Hrvatskoj..
Sa druge strane, Hrvati se kunu u majku da nece biti gubljenja kontrole i novog jasenovca bilo prema ciganima bilo prema srbima koje smatraju za cigane..

Bar dok namerno ne izgube kontrolu...

Ali da ce intelektualno da se razvijaju sa svim drugim narodima, to im je u planu...

Kao i uvek zakasnela upozorenja. Da su ranije to uciili Bajaga ne bi gubio vreme na organizovanju pa otkazivanju koncerata a neki Srbi ne bili hapseni.Ovako kasno.
Pa kad je u pitanju bezbednost reakcija policije i slicno , naravno da se kasni , a kad je u pitanju zastrasivanje naroda, i za vetric ce da stigne crveni alarm...da se nekim damama ne poremeti frizurica..mislim na kosu , ne na ...khm..

ja sam u kratkim crtama izneo a detalji ovde nikoga ne zanimaju
zamisli kroz tridesetak godina samo crnci u Splitu i još pevaju "nema vrba nema veze mogu Srbi i na breze"

Izmislio si i fabricirao si. Jedini zrakoplovni general JRV koji je bio na tome području, bio je Ljubomir Bajić, koji je bio u pučkoj školi kada je Tus bio pilot. Netko nešto i pamti iz toga doba i doživio je to doba. Kako ti se da tako izmišljati?

Не верујем да је Медак већа вукохебина од Маоче горње.
Они преферирају те пусте пределе, лакше прикривају делатнисти и бројчано стање.
Чак им је и климатски Далмација привлачнија од осталих балканских вукохебина.

Medak je u Lici ali nije to važno. I severna Dalmacija je potpuno pusta. Nema tamo nikoga. Verovatno bi i naselili neke sirijske mudzahedine ali za sada ih nema.

Back