Srbija pozvala svoje građane da ne putuju u Hrvatsku

ODLUKA Srbije da svojim građanima preporuči da početkom kolovoza ne putuju u Hrvatsku vođena je "unutarnjopolitičkim motivima" Beograda, priopćilo je danas Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske (MVEP).

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije jučer je preporučilo državljanima da se "od 1. do 10. augusta 2025. suzdrže od putovanja u Republiku Hrvatsku". Ako se u tom razdoblju ipak nađu u Hrvatskoj, ministarstvo im preporučuje da "izbjegavaju skupove i druga javna okupljanja koja nose rizik od incidentnih situacija".

Detaljniji razlozi ove preporuke se u priopćenju srbijanskog ministarstva ne navode, ali se mogu dovesti u vezu s manifestacijama kojima će u Hrvatskoj u tom razdoblju biti obilježena obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.

https://n1info.ba/regija/srbija-pozvala-svoje-gradjane-da-ne-putuju-u-hrvatsku/

Da li se to odnosi i na Srbe iz Srbije koji rade u Hrvatskoj cca njih oko 40.000?
Glupost! Čisto politička odluka Srbije, odnosno Vučića, jer nije utemeljena na stvarnoj sigurnosnoj prosudbi. Politikanstvo i infantilno inačenje zato što je Hrvatska nešto ranije bila donijela upozorenje o putovanju u Srbiju zbog demonstracija. Jadno od srpske vlasti. Ponašaju se kao Teletubbiesi.

Poslednja izmena:
Stavio ti je Zagor link.
U tom video klipu ne postoje konkretni dokazi sem tvrdnji gde jedan bivši oficir vojske RSK tvrdi (iako sam kaže da nije siguran) da je navodno neki avion (nije precizirao koji tip) koji je imao oznake petokrake. Verovatno je mislio na amblem RV I PVO JNA koji izgleda ovako:
Roundel_of_SFR_Yugoslavia_Air_Force.svg.png

Problem sa tom teorijom je u tome što se Ratno Vazduhoplovstvo i Protivvazdušna Odbrana Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije koja je na svojim avionima imala ambleme petokrake, rasformirala još 1992 godine. Novo vazduhoplovstvo je uklonilo amblem sa petokrakom i postavilo novi amblem RV i PVO Savezne Republike Jugoslavije koji je bio u upotrebi od 1992 do 2003 i koji je pritom izgledao ovako:
Roundel_of_Yugoslavia_(1992–2003).svg.png

Dakle, vojni avioni RV I PVO SR Jugoslavije 1995 nisu mogli imati istaknute petokrake na svojim borbenim i jurišnim avionima.

MiG-29:
18108-SRJ.jpg

MiG-21:
17132-sa-lanserima-NRZ-i-skolskim-bombama.jpg

J-22 Orao:
FB_IMG_1753881568027.jpg

G-4 Super Galeb:
23601-tegljac.jpg

A evo i kako su izgledale SA-342 Gazele koje si rekao da su navodno bile viđene za vreme raketiranja kolone ba Petrovačkoj cesti:
Nebojsa-2.jpg

Ali uzmimo 0.1% mogućnosti da je ovo što govori ovaj bivši oficir RSK Miroslav Bjegović tačno iako je i sam rekao da nije siguran i da sumnja da bi avioni koji bi poleteli iz Hrvatske nosli petokrake. Više bi imalo smisla da su poleteli sa teritorije pod kontrolom Hrvatske i da su na sebi imali petokrake izvodivši false flag operaciju sa ciljem da se svali krivica na srpsku stranu.

Ali ostavimo teorije zavere i glasine na stranu za trenutak. Komanda u Beogradu nije smela da pošalje svoje avione da patroliraju iznad Krajine od straha jer je Hrvatska nabavila deo sistema S-300 odnosno kontenjere koji su nosili 5V55 projektile, a koji su bili prikačeni na šasiji kamiona marke MAN, koji je prikazan na vojnoj paradi uoči "Bljeska".
92e67b0c0421d955.jpg

I ti i tvoj zemljak iznosite neutemeljene tvrdnje bez imalo dokaza i govorite da smo mi Srbi patološki lažovi, dok upravo vas dvojica to radite, tj. lažete (neću reći patološki).

Poslednja izmena:
A kakve su oznake imali avioni RSK i RS? Usput, nije taj jedini koji to tvrdi i svjedoči, više je tih svjedoka, i sve vaši. Dakle, mi ne tvrdimo ništa, jednostavno prenosimo vaše vlastite tvrdnje. Što se tiče laganja, referirao sam se naravno na Dobricu. Evo da ga i quotam:

- „Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja.
- Lažemo zbog slobode.
- Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije.
- Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
- „Laž je srpski državni interes.“
- „Laž je u samom biću Srbina“.
- „U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“
- „Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

1753885434956.png

17-GODIŠNJI turist iz Hrvatske ostao je bez dresa splitskog Hajduka nakon što ga je u centru Trebinja u Republici Srpskoj verbalno i fizički napao muškarac, potvrdila je Policijska uprava Trebinje za lokalni portal Stolac.co.

Incident se dogodio u subotu oko podneva. Muškarac inicijala O. B. iz Trebinja prišao je 17-godišnjaku i pokidao mu dres koji je potom bacio u kantu za smeće.

Stolac.co piše kako svjedoci navode da se 17-godišnjak mirno šetao gradom bez ikakvih verbalnih provokacija. Policija je identificirala napadača i izdala mu prekršajni nalog.

Incident se dogodio u blizini znaka koji upozorava na videonadzor na ulazu u Stari grad. Napad su zabilježile nadzorne kamere.

A kakve su oznake imali avioni RSK i RS? Usput, nije taj jedini koji to tvrdi i svjedoči, više je tih svjedoka, i sve vaši. Dakle, mi ne tvrdimo ništa, jednostavno prenosimo vaše vlastite tvrdnje. Što se tiče laganja, referirao sam se naravno na Dobricu. Evo da ga i quotam:

Sta treba da dokaze isecak iz knjige? Jbte jeste jadni :D

Pogledajte prilog 1763491
17-GODIŠNJI turist iz Hrvatske ostao je bez dresa splitskog Hajduka nakon što ga je u centru Trebinja u Republici Srpskoj verbalno i fizički napao muškarac, potvrdila je Policijska uprava Trebinje za lokalni portal Stolac.co.

Incident se dogodio u subotu oko podneva. Muškarac inicijala O. B. iz Trebinja prišao je 17-godišnjaku i pokidao mu dres koji je potom bacio u kantu za smeće.

Stolac.co piše kako svjedoci navode da se 17-godišnjak mirno šetao gradom bez ikakvih verbalnih provokacija. Policija je identificirala napadača i izdala mu prekršajni nalog.

Incident se dogodio u blizini znaka koji upozorava na videonadzor na ulazu u Stari grad. Napad su zabilježile nadzorne kamere.

Odlicno, nije vam Trebinje Beograd. Oni dole malo bolje pamte.

Back