Србија побеђује на свим фронтовима!

Realno, da li je ovaj narod zaslužio bolje?
Ziveo je do sad iako nije bio ni do sad zasluzio , kao da je od 1918 bilo bolje , nije, jedino sto je od 1945 neko imao ideju koja nije srbocidna, pa su Srbi morali da trpe otkup , sto je normalna aktivnost, izivljavanje novopecenih boraca sa planina koji su imali odjednom stecena upravljacka prava samim tim sto su deo revolucije i onda naravno primenjuj prava po svojem, sto uopste nije revolucija nego licna planinsko seljacka osveta, sto je deo ovog naroda, samo njegovog planinskog dela...

Naravno Srbi su glupi kao tocilo i nece upreti prstom u pocinioca dela nego opanjkati sve, drzavu ,pokret, sve sto moze da upadne u van moje avlije, tipicna seljacka reakcija, svi su protiv moje avlije....
Cak se nisu potrudili ni da razumeju sta je socijalizam, kao ni ovi planinci koji su to tumacili kao svoju vlast nad zajednickim, bukvalno tako..

Jedino sto su primetili je da moraju da ne gomilaju mnogo ocigledno i da hvalisu kolektivno....i to je to..

Srbija je prosla put od teske neobrazovane seljanije do nekog polugradjanskog drustva i taman kad je omladina bila zrela da postane prva gradjanska generacija desilo se otimanje i zapishavanje svega, radi licne koristi , opet Srbija...u sustini Srbija....dok su ostali naravno podrzali...imovinsko otimanje, to je zajednicko svima kad krene pljacka...ali efekat moje avlije je karakteristican za Srbe, dok je efekat ja pa ja , tvrdoglav do kraja deo tradicije bosanaca i donekle Crnogoraca...donekle, njihovo plemensko je izmenjeno kao dominantno , dok u bosni nema plemenskog...

Ali bitno je da niko nije napredovao u svesti , pa se ne moze govoriti da neko zasluzuje ili ne zasluzuje nesto bolje, vec trazi ono sto mu je blisko...nasilje, primitivizam i samovolju...
Lici li to na mini diktatora....a istovremeno priziva li to veceg diktatora...

Back