Srbija plaća nabavku 15 sanitetskih vozila za Republiku Srpsku

toz972

Poznat
Poruka
8.376
Srbija plaća nabavku 15 sanitetskih vozila za Republiku Srpsku

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pokrenulo je javnu nabavku sanitetskih vozila za 15 lokalnih zajednica, a sredstva za realizaciju su obezbeđena iz donatorskih sredstava Republike Srbije.

Hitna_pomoc_kombi.jpg

"Saniteti će biti nabavljeni za Istočni Stari grad, Teslić, Čajniče, Kalinovik, Foču, Čelinac, Petrovo, Brod, Bileću, Kostajnicu, Gacko, Ribnik, Gradišku, Kozarsku Dubicu i Novi Grad. Procenjena vrednost je oko 1.253.000 KM (oko 640.000 evra)", istakli su za "Nezavisne" u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS.

Direktor Doma zdravlja Čelinac Draško Kuprešak, istakao je da je Vlada Srbije prepoznala potrebe njihove opštine.

"Mi trenutno raspolažemo sa dva sanitetska vozila i ovo treće vozilo će biti stavljeno na raspolaganje Službi hitne medicinske pomoći s obzirom na činjenicu da smo mi u poslednje tri-četiri godine koncipirali zdravstvenu politiku da naše kompletne ekipe, vozač, lekar i tehničar, izlaze na lice mesta kada su u pitanju zadesi drugog stepena, tako da nam je ovo treće vozilo bilo apsolutno neophodno", naveo je Kuprešak te dodao da je ovo vozilo dočekano s velikim olakšanjem.

Pojasnio je da će, osim izlaska na hitne medicinske intervencije, vozilo biti korišćeno i za kućne posete nepokretnim pacijentima ili porodiljama i biće višenamensko.

"Mi na godišnjem nivou imamo 200-300 kućnih poseta, tako da će u svakom slučaju ovo vozilo biti veliko olakšanje", rekao je Kuprešak za "Nezavisne".
https://www.021.rs/story/Info/Regio...5-sanitetskih-vozila-za-Republiku-Srpsku.html

A mi kada se vozimo autobusom gradskog saobraćajnog preduzeća u Novom Sadu moramo da otvorimo kišobrane u autobusu kada pada kiša pošto autobus toliko prokišnjava da voda ulazi sa svih strana u njega.U isto vreme Dodik ne donira ništa Srbiji.već kako se priča u Novom Sadu firma iza koje on stoji dobija najbolje lokacije u Novom Sadu i zida stanove koje papreno naplaćuje.Bratska saradnja.

A mi kada se vozimo autobusom gradskog saobraćajnog preduzeća u Novom Sadu moramo da otvorimo kišobrane u autobusu kada pada kiša pošto autobus toliko prokišnjava da voda ulazi sa svih strana u njega.U isto vreme Dodik ne donira ništa Srbiji.već kako se priča u Novom Sadu firma iza koje on stoji dobija najbolje lokacije u Novom Sadu i zida stanove koje papreno naplaćuje.Bratska saradnja.

Није Додик Република Српска.Ко још нормалан може бити љубоморан на овакве донације које су за болеснике пре свега?
Робна размјена РС и Србије је преко милијарду и 200 милиона КМ, са одличним позитивним салдом на конту Србије са позитивним билансом, ове године очекујем преко 250 милиона евра плус за Србију у робној размјени увоз-извоз.

Није Додик Република Српска.Ко још нормалан може бити љубоморан на овакве донације које су за болеснике пре свега?
Робна размјена РС и Србије је преко милијарду и 200 милиона КМ, са одличним позитивним салдом на конту Србије са позитивним билансом, ове године очекујем преко 250 милиона евра плус за Србију у робној размјени увоз-извоз.
Nisam ja protiv donacija.Ja očekujem donacije iz republike Srpske.Ja koliko znam imaju veće prosečne plate nego Srbija.A i Dodik ima para da ulaže u stanogradnju.Pretpostavljam da su to pare koje je trebala republika Srpska da donira Srbiji ali eto te pare se slučajno našle u Dodikovom džepu.

Nisam ja protiv donacija.Ja očekujem donacije iz republike Srpske.Ja koliko znam imaju veće prosečne plate nego Srbija.A i Dodik ima para da ulaže u stanogradnju.Pretpostavljam da su to pare koje je trebala republika Srpska da donira Srbiji ali eto te pare se slučajno našle u Dodikovom džepu.
Мало ли је годишње 250 милиона евра из робне размјене?Остало вам је још само да *асерете односе са РС па да буде све како треба или шта не контам?Подаци са којима ја располажем а нису уопште за бацити, далеко више кеша уђе у Србију из РС(што трговина што улагање) него обрнуто е сад друга ствар што то некоме смета и што би неко волио да тај кеш заврши у Сарајеву а не у Србији.

Мало ли је годишње 250 милиона евра из робне размјене?Остало вам је још само да *асерете односе са РС па да буде све како треба или шта не контам?Подаци са којима ја располажем а нису уопште за бацити, далеко више кеша уђе у Србију из РС(што трговина што улагање) него обрнуто е сад друга ствар што то некоме смета и што би неко волио да тај кеш заврши у Сарајеву а не у Србији.
Ae kad se insist, daj podatke...o razmeni.

Mi nemamo svoja sanitetska vozila, ona koja imamo su pomoć koju se neko setio da pruži, Norveška, pojedinci... za potrebe naših građana...Ljudi umiru jer nema vozila da ih preveze, recimo iz Kraljeva do Bg...Sasvim druga stvar je da imamo pa poklanjamo i možemo.

A zašto u svakoj priči ti i tebi slični odmah pominjete Sarajevo..
Koliko znam ovo je na relaciji BG-BL...
Čisto kao suza, što bi se reklo...
Ствар је заправо врло јасна.Слаба РС-нема народа у РС.Јака РС-има народа у РС, има ским да радиш и сарађујеш поготово у трговини.Када бих ти изнео податак колико добро Хрвати зарађују на рачун РС ( само што Србија нема снагу да уђе више на тржиште РС) изненадио би се.Сваки уложени евро у РС се троструко-петоструко врати Србији али ако мене питаш Србија је мало касно сконтала ту чињеницу и већ касни.
Или ти мислиш да је боље 100 посто таксе на увоз робе из Србије?Можда ти се више свиђа та прича...

Pusti to..možda nije srazmerno ali Dodik je uzeo dobru lovu od Srbije...
To bi možda neko rekao da je bez veze, ali itekako ima veze kada staviš Vučić i Dodika i napišeš svetlo na kraju tunela 😵
Malim privrednicima svaka čast, bore se i bez vezica u politici...
Dok za Dodu ne bih rekao da je tako.

Opet podvaljujes...malo pre Sarajevo a sada 100% taxe... Haha

Nego šta je Srbija uradila za to 100% taxe..to je pitanje...

Ствар је заправо врло јасна.Слаба РС-нема народа у РС.Јака РС-има народа у РС, има ским да радиш и сарађујеш поготово у трговини.Када бих ти изнео податак колико добро Хрвати зарађују на рачун РС ( само што Србија нема снагу да уђе више на тржиште РС) изненадио би се.Сваки уложени евро у РС се троструко-петоструко врати Србији али ако мене питаш Србија је мало касно сконтала ту чињеницу и већ касни.
Или ти мислиш да је боље 100 посто таксе на увоз робе из Србије?Можда ти се више свиђа та прича...
Pa to treba da se plati, je l?

Ae kad se insist, daj podatke...o razmeni.

Mi nemamo svoja sanitetska vozila, ona koja imamo su pomoć koju se neko setio da pruži, Norveška, pojedinci... za potrebe naših građana...Ljudi umiru jer nema vozila da ih preveze, recimo iz Kraljeva do Bg...Sasvim drua stvar je da imamo pa poklanjamo.

Здраство је слично и код нас и код вас, дакле тешки шит, готова сва возила у РС су дио донације Јапана,Норвешке или тамо неке рајско богате земље.Када матица да било шта значи много и драго ми је због тога.Наши имућнији људи масовно иду на ВМА и плаћају операције приватно све у еврима.Ја опет понављам сваки уложени евро се петоструко врати Србији.Јака РС знача јака Србија и обрнуто.Ово је резултат директних договора Вишковића,премијера РС са владом Србије јер Србија већ има сваке године планиран дио пара које улаже у РС.Углавном се улаже у слабо развијене градове РС.Прича је ок и више хуманог карактера.Нису то велике паре...

Poslednja izmena:

Back