Srbija otvorila novo poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU

Srbija nezaustavljivo srlja u progres.

european-union-eu-waving-flag-animated-gif-1.gif


Jaaaooooo... kako jedva cekam da udjete u EU, barem me postari u strajku nece zajebavati.
Mi ustase da smo usli, a vi da necete, e pa ne moze to tako, da samo mi budemo stalski momci.
Prvi smo susjedi, dijelimo i dobro i zlo, pa bio red da i vi s nama podijelite EU.
Bogom se uzvisenim kunem, da cu na dan ulaska Srbije u EU otputovati u Beograd i nasrat se na glavnom trgu, kako bi uvelicao dogadjaj.
Jos ako ceremonija bude pred Hramom Sv. Save, mene ce u tom trenutku Bog pogledati i pomilovati.
Zamisljam ponosnog Vucica kako je podigao glavu, isti stav kao ovaj iz mog avatara, pa kaze - USPELI SMO...
Te noci, nad Srbijom ce zasjati zvijelzda vise, a nebo ce biti vedrije nego ikada prije.
Te noci, Srbija ce se vratiti kuci, a Francuska Revolucija nece biti dostojna fusnote na stranicama gdje ce biti ispisana srpska povijest 21. stoljeca.

Reci ce Vucic NE Rusiji i zato - Dogodine u Bruxellesu!
Dace Bog!


Pogledati moju profilnu :kafa:


....
 
Danasnjim vrijednostima koje se tamo promoviraju ne zelim ni ja pripadati, vjeruj mi.
Ima i dobrih stvari, ali puno toga je lose.
Ali kako god okrenuo, kroz povijest je Europa profilirala Rusiju, ne obrnuto.
Spoznajte svoj identitet, sve pet, ali korjeni su vam na zapadu, ne na istoku, a svoj identitet trebali bi njegovati u smislu da ste Srbi, a ne nekakvi mali Rusi.


Rusija je uvek tu da resetuje nakazne "evropske vrednosti"...bilo da je to nacizam ili lgbtizam ili sta vec :kafa:
Iz nekog cudnog razloga i jedno i drugo imade prestonicu u Berlinu...(LoveParade...)




...
 
Srbija otvorila novo poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU
http://rs.n1info.com/journalist133/FoNet-
Na Međuvladinoj konferenciji u Briselu Srbija je u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom (EU) otvorila poglavlje 4, koje se odnosi na slobodu kretanja kapitala.
To je drugo poglavlje koje je otvoreno ove godine, nakon što je u junu otvoreno poglavlje devet o finansijskim uslugama.
Srbija je otvorila 18 od ukupno 35 poglavlja, a preliminarno su zatvorena dva poglavlja.


Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji je ocenio da odluka o otvaranju novog poglavlja približava Srbiju članstvu u EU.
Varheji je rekao da je Evropska komisija (EK) posvećena evropskoj perspektivi celog Zapadnog Balkana i izrazio nadu da će na kraju mandata ovog sastava EK bar jedna zemlja iz regiona biti spremna za članstvo u EU.
Finski ministarka za evropske poslove Tuti Tupurainen, čija zemlja predsedava EU, ocenila je da proširenje EU predstavlja strateško ulaganje u mir, stabilnost i razvoj Evrope.
Tupurainen je rekla da otvaranje 18. poglavlja sa Srbijom predstavlja jak i pozitivan signal celom Zapadnom Balkanu.
Delegaciju Srbije na Međuvladinoj konferenciji u Briselu predvodi ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović.
Ministarka: Pored ekonomskih reformi, ostvaren napredak i u vladavini prava
Joksimović je izjavila je u Briselu da današnja odluka pokazuje da je Srbija, pored ekonomskih reformi, ostvarila napredak i u oblasti vladavine prava.
Uz podatak da je otvoreno više od polovine od ukupnog broja pregovaračkih poglavlja, Joksimović je rekla da polovina tog puta pokazuje da Srbija ne stoji u mestu, kao i da politika proširenja EU opstaje, mada ima uspone i padove.


Uz podatak da je Beograd otvorio 18 od 35 pregovaračkih poglavlja, Jadranka Joksimović je rekla novinarima da polovina tog puta pokazuje da Srbija ne stoji u mestu, kao i da politika proširenja EU opstaje, mada ima uspone i padove.
Jadranka Joksimović je izjavila da je danas moglo biti otvoreno više poglavlja, ali da Beograd ne traži ustupke, već samo pošten i fer pristup.
Srbija privlači najveći broj direktnih stranih investicija u regiona i novim poglavljem doprinosimo unapređenju nivoa pravne sigurnosri, konstatovala je Jadranka Joksimović.
Prema njenim rečima, Beograd nema ništa protiv novih ideja iz EU kojima bi se poboljšao kvalitet procesa proširenja. Ali, bilo bi čudno da se pravila menjaju tokom igre. To unosi dodatnu neizvesnost. Čekamo da se EU uskladi oko nove metodologije, izjavila je Jadranka Joksimović, uz ocenu da uslovi priključenja teško mogu biti teži od onih pod kojima Beograd već pregovara.


http://rs.n1info.com/Vesti/a551318/Srbija-otvorila-poglavlje-4.html


Opaaaaaaa 18 poglavlja od 35 za 20 godina.


MASINA SE ZAHUKTAVA!!!!


SPAVAS LI MIRNO MAKRONE!!!!!!!!!!??????????

:bravo: :bravo: :bravo:

sta su sad smislili?
 
Ima na ovom furumu i Srba koji se u to mi ne bi svrstali, ma koliko god neki bili vokalni u vezi toga kako je Srbija zdusno anti-EU.


Zasto?

Zato sto vas je ta Europa povrijedila, zato sto ne zelite biti jeftina radna snaga Europe (iako to vec poput nas jeste, samo sto je to kod vas malo bolje zakamuflirano), zato sto ste u razocaranju poceli traziti neku spiritualnu vezu s Rusijom, a s Rusima realno imate veze koliko i ja katolik ustasa sa katolikom Sicilijancem.
Religijsku komponentu na stranu, ali genetski i kulturoloski imate daleko vise zajednickog s Europom nego s Rusijom.
Kuzim ja da je EU usrana, jasno je meni da smo mi u Hrvatskoj europska favela, ali trebalo bi se raspitati i medju onim narodima koji su zivjeli pod Rusima.
Iskustvo je pretpostavljam, u najmanju ruku bilo jednako lose, ako ne, cak i znatno gore.
Neverovatno! Misliš valjda pod ANTIRUSKIM BOLJŠEVICIMA! Kao da kažeš da su narodi u Truloslaviji živeli pod Srbima! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
 
Dragi forumaši.
Ako ovih noći pogledate kroz svoj prozor u nebo,videćete neidentifikovani sjajan predmet na nebu,koji leti i pri tom puca i varniči.Ne,ne brinite.To nije tomahavk nato psećeg pakta,to nama Srbima puca i varniči q.rac za poglavlja i pristupanje EU smrdljivoj rupi.
:hahaha::hahaha::hahaha:
 
18. februar 2020. | 12:00 | Izvor: Tanjug
"Srbe na vrbe" u Beču

BEČ - U Beču su se pojavili srbomrzački grafiti, na koje je Ambasada Srbije reagovala notom austrijskom Ministarstvu spoljnih poslova i Ministarstvu unutrašnjih poslova i zatražila reakciju austrijskih vlasti.


"Ne sa malim iznenađenjem smo utvrdili da su se u 12. bečkom okrugu (Majdling) pojavila dva grafita koja sa sobom nose jedan šovinistički slogan i jednu srbomrzačku poruku, koju teško da Beč može da prihvati i podnese", ističe ambasador Srbije Nebojša Rodić.

Jedna poruka je "Srbe na vrbe" uz ustaški simbol, a druga "Smrt psima i Srbima".
On ukazuje da je tako nešto nedopustivo za Beč, grad koji je označen kao jedan od najkvalitetnijih za življenje, što znači da mora da pruža i multikulturalnost, kao i saosećanje za pripadnike svih vera i nacija koje žive na zemlji.
"Posebno za nas Srbe ovakva poruka unosi jedan dodatni nemir, s obzirom da je reč o jednom sloganom koji je nastao dosta davno, pre više od 100 godina, ali je svoju prepoznatljivost na neki način stekao tokom Drugog svetskog rata, kada je bio jedan od najprepoznatljivijih ustaških slogana", podseća Rodić.
Takva poruka plaši i zbunjuje građane koji žive u pogođenoj bečkoj opštini, ali i u celom Beču i Austriji i ne može ostati bez reakcije zvaničnih državnih organa, dodao je on.
Rodić je najavio da će tražiti razgovor i sa gradonačelnikom Beča Mihaelom Ludvigom, pošto je iskazao u više navrata spremnost za produbljenje saradnje sa zvaničnom Srbijom i ljudima koji su poreklom iz Srbije, a žive i rade u Beču.
Ova poruka je, prema ambasadoru Rodiću, loš signal u trenucima kada Srbija nezaustavljivo napreduje ka EU i kada je sva politika koju Srbija vodi, a to je pre svega politika koja nema ničega konfliktnog sa zemljama bivše Jugoslavije, politika ekonomske ekspanzije i unošenja stabilnosti regiona Jugoistočne Evrope.
Srbomrzački grafiti su ispisani tokom prošle nedelje, a ambasada je odmah reagovala i izašla na teren.
Dva grafita su ispisana na dve zgrade koje se nalaze na udaljenosti jedna od druge od 50 metara, a u međuvremenu neko je precrtao reč Srbi.

Rodić očekuje da policija pokuša da utvrdi vreme i autora grafita, uz pretpostavku da na objektima i zgradama u okolini postoje video uređaji koji, u tome, mogu pomoći.
********************************
Сваком оном који и после свега што нам се догађа у последње време помиње било какав "улазак у ЕУ" - ТРЕБА РАЗБИТИ НОС !!!
 
Todorović: U Srbiji nestao entuzijazam u vezi sa evropskim integracijama
Autor: Beta , 18.02.2020.

U Srbiji je nestao entuzijazam kada je reč o evropskim integracijama, što i ne treba da čudi jer se u procesu pridruživanja Evropskoj uniji već dugo ništa ni ne dešava, ili bar ne ništa važno, ocenio je glavni i odgovorni urednik portala Juropian vestern Balkans (European Western Balkans) Nemanja Todorović.

Na okruglom stolu "Evropske integracije Srbije 2016-2020: Koliko smo napredovali ka članstvu u EU?" koji se održava u Beogradu, grupa eksperata analizira napredak u odnosu na određena pregovaračka poglavlja i značajne oblasti u okviru procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Igor Novaković iz Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAK fond), ocenio je da u Srbiji postoji nedostatak političke volje da se neophodne reforme sprovedu.

Skup se održava u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert i portala European Western Balkans sa ciljem da se javnosti približe rezultati Srbije u realizaciji obaveza u procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji od početka mandata Vlade Srbije od 2016. godine.
 
18.02.2020. • Srbija Danas/Srpski telegraf
SRBIJA ULAZI U ORBANOVU UNIJU: Moćni evropski savez zameniće EU!

Mađarska je pronašla zajedničke temelje sa susednim zemljama i u poziciji je da s njima ide u širu saradnju i stvara saveze.

Istorija je ponovo dala narodima srednje Evrope šansu da izgrade novi savez utemeljen na njihovim nacionalnim interesima, koji bi nam omogućio da se branimo od pretnji i s istoka i sa zapada.
Ova poruka, koju je izgovorio premijer Mađarske Viktor Orban u godišnjem obraćanju naciji, samo je potvrdila ono što je najavio još 2018. godine, kada se na temeljima Višegradske grupe rodila Orbanova ideja o novom, moćnom evropskom savezu, tada nazvanom E-6 (zbog broja država koje su se pominjale kao njegove članice). Prema viziji mađarskog lidera, i tada i sada, deo saveza bila bi i Srbija, a novina je što je sada pomenuo i Hrvatsku i Sloveniju.

Podsetimo, Višegradsku grupu, koja snažno deluje unutar Evropske unije, čine, uz Mađarsku, i Poljska, Slovačka i Češka, a uz njih u novom savezu Orban vidi i Rumuniju, Srbiju (direktno nas je pomenuo u poslednjem obraćanju naciji), Hrvatsku i Sloveniju.

Budimpešta je naučila da ne mora da se svidi "umornoj briselskoj eliti", ističući da je Mađarska budućnost Evrope.

- U poslednjih deset godina naučili smo da Evropa nije u Briselu. Evropa smo mi i mi se ne moramo svideti umornoj briselskoj eliti. U prošlosti smo mislili da je Evropa naša budućnost, ali danas znamo da smo mi budućnost Evrope - poručio je Orban, a zatim naveo zemlje koje vidi u savezu država srednje Evrope, ocenjujući i da poslednja decenija predstavlja najuspešnijih 10 godina u poslednjih 100 godina mađarske istorije.

Pre 18 meseci, neki su u našoj zemlji to dočekali sa podsmešljivim komentarima. Sada je, međutim, neosporno da je Orbanova vizija poprimila izrazito jasne obrise konkretne strategije koja bi trebalo da ojača poziciju, pre svega ekonomsku i vojnu, svake od država koje bi ušle u savez.

Kako objašnjavaju dobro upućeni sagovornici bliski i Budimpešti i Beogradu, Orbanova unija predstavljala bi protivtežu najmoćnijim zemljama EU (Nemačka, Francuska, Holandija, Belgija...), koje države centralne i istočne Evrope već dugo smatraju zemljama drugog reda, ali i ofanzivi sa istoka, odakle se šire ruski i kineski uticaj.

- Orban takođe misli da se sve pomenute zemlje neuporedivo lakše mogu suprotstaviti migrantskoj pretnji s obzirom na to da su gotovo sve na takozvanoj migrantskoj trasi - naglašava izvor.

Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, smatra da Srbija u ovakvom savezu svakako ništa ne bi izgubila.

- Zemlje članice Višegradske grupe vrlo lepo sarađuju i, što se tiče migrantske krize, Mađarska je od samog početka stava da migrante ne treba puštati u EU bez dokumenata. Tom stavu su se pridružile ostale tri zemlje ove grupe i to svakako čini protivtežu zapadnoevropskim članicama EU i po tom pitanju je dokazano da saradnja tih zemalja može nešto dobro da donese, pored privredne i ostalih vidova saradnje. Bilo bi dobro da se Višegradska grupa proširi i da Srbija postane članica te grupacije. Sve ove države su takve da su im interesi slični.
**********************************
:eek:...............:eek:...........:eek:
 
Todorović: U Srbiji nestao entuzijazam u vezi sa evropskim integracijama
Autor: Beta , 18.02.2020.

U Srbiji je nestao entuzijazam kada je reč o evropskim integracijama, što i ne treba da čudi jer se u procesu pridruživanja Evropskoj uniji već dugo ništa ni ne dešava, ili bar ne ništa važno, ocenio je glavni i odgovorni urednik portala Juropian vestern Balkans (European Western Balkans) Nemanja Todorović.

Na okruglom stolu "Evropske integracije Srbije 2016-2020: Koliko smo napredovali ka članstvu u EU?" koji se održava u Beogradu, grupa eksperata analizira napredak u odnosu na određena pregovaračka poglavlja i značajne oblasti u okviru procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Igor Novaković iz Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAK fond), ocenio je da u Srbiji postoji nedostatak političke volje da se neophodne reforme sprovedu.

Skup se održava u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert i portala European Western Balkans sa ciljem da se javnosti približe rezultati Srbije u realizaciji obaveza u procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji od početka mandata Vlade Srbije od 2016. godine.
?? On se šali? Ništa ne dešava? Pa dešava se UPRAVO SUPROTNO: DEZINTEGRACIJA EU!
 
Srbija otvorila novo poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU
http://rs.n1info.com/journalist133/FoNet-
Na Međuvladinoj konferenciji u Briselu Srbija je u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom (EU) otvorila poglavlje 4, koje se odnosi na slobodu kretanja kapitala.
To je drugo poglavlje koje je otvoreno ove godine, nakon što je u junu otvoreno poglavlje devet o finansijskim uslugama.
Srbija je otvorila 18 od ukupno 35 poglavlja, a preliminarno su zatvorena dva poglavlja.


Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji je ocenio da odluka o otvaranju novog poglavlja približava Srbiju članstvu u EU.
Varheji je rekao da je Evropska komisija (EK) posvećena evropskoj perspektivi celog Zapadnog Balkana i izrazio nadu da će na kraju mandata ovog sastava EK bar jedna zemlja iz regiona biti spremna za članstvo u EU.
Finski ministarka za evropske poslove Tuti Tupurainen, čija zemlja predsedava EU, ocenila je da proširenje EU predstavlja strateško ulaganje u mir, stabilnost i razvoj Evrope.
Tupurainen je rekla da otvaranje 18. poglavlja sa Srbijom predstavlja jak i pozitivan signal celom Zapadnom Balkanu.
Delegaciju Srbije na Međuvladinoj konferenciji u Briselu predvodi ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović.
Ministarka: Pored ekonomskih reformi, ostvaren napredak i u vladavini prava
Joksimović je izjavila je u Briselu da današnja odluka pokazuje da je Srbija, pored ekonomskih reformi, ostvarila napredak i u oblasti vladavine prava.
Uz podatak da je otvoreno više od polovine od ukupnog broja pregovaračkih poglavlja, Joksimović je rekla da polovina tog puta pokazuje da Srbija ne stoji u mestu, kao i da politika proširenja EU opstaje, mada ima uspone i padove.


Uz podatak da je Beograd otvorio 18 od 35 pregovaračkih poglavlja, Jadranka Joksimović je rekla novinarima da polovina tog puta pokazuje da Srbija ne stoji u mestu, kao i da politika proširenja EU opstaje, mada ima uspone i padove.
Jadranka Joksimović je izjavila da je danas moglo biti otvoreno više poglavlja, ali da Beograd ne traži ustupke, već samo pošten i fer pristup.
Srbija privlači najveći broj direktnih stranih investicija u regiona i novim poglavljem doprinosimo unapređenju nivoa pravne sigurnosri, konstatovala je Jadranka Joksimović.
Prema njenim rečima, Beograd nema ništa protiv novih ideja iz EU kojima bi se poboljšao kvalitet procesa proširenja. Ali, bilo bi čudno da se pravila menjaju tokom igre. To unosi dodatnu neizvesnost. Čekamo da se EU uskladi oko nove metodologije, izjavila je Jadranka Joksimović, uz ocenu da uslovi priključenja teško mogu biti teži od onih pod kojima Beograd već pregovara.


http://rs.n1info.com/Vesti/a551318/Srbija-otvorila-poglavlje-4.html


Opaaaaaaa 18 poglavlja od 35 za 20 godina.


MASINA SE ZAHUKTAVA!!!!


SPAVAS LI MIRNO MAKRONE!!!!!!!!!!??????????

:bravo: :bravo: :bravo:
Srbiji opet otvorili bulju?
Koliko i od koga još treba da ga primi?
 
OVAKVU UVREDU SRBIJA NIKAD NIJE DOŽIVELA! Danci ŠTAMPALI kartu Evrope na kojoj SRBIJA NE POSTOJI!
Danska je 2008 godine priznala nezavisnost takozvane Republike Kosovo
Objavljeno: 08.03.2020

Na društvenim mrežama je osvanula mapa koja se u školama u Danskoj koristi za obuku vozača. Fotografiju je napravio jedan od budućih vozača u auto-školi na svom Tviter nalogu.

Na ovoj mapi se ne prikazuje Kosmet odvojeno od Srbije. Naime, na ovoj karti Srbija uopšte ne postoji. Na njenom mestu je Kosovo, a glavni grad ove izmišljene države je Beograd.

Danska je 2008 godine priznala nezavisnost takozvane Republike Kosovo, ali nije do sada negirala postojanje Republike Srbije.

Image

++++++++++++++++++

СЕРЕМ ВАМ СЕ У ЕУ !!!
 
Srbija otvorila novo poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU
http://rs.n1info.com/journalist133/FoNet-
Na Međuvladinoj konferenciji u Briselu Srbija je u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom (EU) otvorila poglavlje 4, koje se odnosi na slobodu kretanja kapitala.
To je drugo poglavlje koje je otvoreno ove godine, nakon što je u junu otvoreno poglavlje devet o finansijskim uslugama.
Srbija je otvorila 18 od ukupno 35 poglavlja, a preliminarno su zatvorena dva poglavlja.


Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji je ocenio da odluka o otvaranju novog poglavlja približava Srbiju članstvu u EU.
Varheji je rekao da je Evropska komisija (EK) posvećena evropskoj perspektivi celog Zapadnog Balkana i izrazio nadu da će na kraju mandata ovog sastava EK bar jedna zemlja iz regiona biti spremna za članstvo u EU.
Finski ministarka za evropske poslove Tuti Tupurainen, čija zemlja predsedava EU, ocenila je da proširenje EU predstavlja strateško ulaganje u mir, stabilnost i razvoj Evrope.
Tupurainen je rekla da otvaranje 18. poglavlja sa Srbijom predstavlja jak i pozitivan signal celom Zapadnom Balkanu.
Delegaciju Srbije na Međuvladinoj konferenciji u Briselu predvodi ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović.
Ministarka: Pored ekonomskih reformi, ostvaren napredak i u vladavini prava
Joksimović je izjavila je u Briselu da današnja odluka pokazuje da je Srbija, pored ekonomskih reformi, ostvarila napredak i u oblasti vladavine prava.
Uz podatak da je otvoreno više od polovine od ukupnog broja pregovaračkih poglavlja, Joksimović je rekla da polovina tog puta pokazuje da Srbija ne stoji u mestu, kao i da politika proširenja EU opstaje, mada ima uspone i padove.


Uz podatak da je Beograd otvorio 18 od 35 pregovaračkih poglavlja, Jadranka Joksimović je rekla novinarima da polovina tog puta pokazuje da Srbija ne stoji u mestu, kao i da politika proširenja EU opstaje, mada ima uspone i padove.
Jadranka Joksimović je izjavila da je danas moglo biti otvoreno više poglavlja, ali da Beograd ne traži ustupke, već samo pošten i fer pristup.
Srbija privlači najveći broj direktnih stranih investicija u regiona i novim poglavljem doprinosimo unapređenju nivoa pravne sigurnosri, konstatovala je Jadranka Joksimović.
Prema njenim rečima, Beograd nema ništa protiv novih ideja iz EU kojima bi se poboljšao kvalitet procesa proširenja. Ali, bilo bi čudno da se pravila menjaju tokom igre. To unosi dodatnu neizvesnost. Čekamo da se EU uskladi oko nove metodologije, izjavila je Jadranka Joksimović, uz ocenu da uslovi priključenja teško mogu biti teži od onih pod kojima Beograd već pregovara.


http://rs.n1info.com/Vesti/a551318/Srbija-otvorila-poglavlje-4.html


Opaaaaaaa 18 poglavlja od 35 za 20 godina.


MASINA SE ZAHUKTAVA!!!!


SPAVAS LI MIRNO MAKRONE!!!!!!!!!!??????????

:bravo: :bravo: :bravo:
Dokle se stiglo?

gde će katolici pravoslavce?
 

Back
Top