AleksaJ
Buduća legenda
- Poruka
- 38.504
Šahovski potezi u potezima.
' Загонетке у тами '
Ево већ се јавио један тисућлећни Орк горе....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šahovski potezi u potezima.
A tko bi to vama navalio na kazan i zašto? Što to vi imate, a drugi nemaju?
' Загонетке у тами '
Ево већ се јавио један тисућлећни Орк горе....
Znači gusle i ništa drugo. Tako sam i mislio! ?Niko Nema Sto Srbin Imade
Niko nema sto Srbin imade
Srbin ima m*** kao gajde
Srbin ima k**** sestoperac
pa ga mrzi i Englez i Nemac
Kad su Srbi na zapadu bili
sve ih gazde rado zaposlili
neka svoje zene upitaju
sto se Srbi po k**** poznaju
Srbin ima Kraljevica Marka
krupnog k**** velika junaka
kada svetska zajednica cuje
s' njim po svetu p**** razvaljuje
srpski k**** zapad bombarduje
Oni se lako pecaju...a bućneš, evo ih...![]()
Znači gusle i ništa drugo. Tako sam i mislio!![]()
Te priče prodaj nekom drugom. Hrvatska može (i mora) imati hrane i više nego dovoljno za sebe. Klima, zemlja, nisu ništa drukčiji kod nas nego kod vas. Hajde da si rekao Afrika, Azija... Ali tu doslovno preko Dunava...Videćeš kad ne bude akcija u Konzumu i Lidlu...pitaćeš se šta je pošlo po zlu...
A za to vreme u Srbistanu:
Pljeskavice i raznjici
leskovacki cevapcici
jedna mala rakijica
koja ljuta papricica
Sad cu ovom stolu prici
i necu se s njega dici
dok ga caskom ne ocistim,
i sa njega bas sve slistim.
E bas mi se sad prijela
i dimljena a i bela
i mesanog malo mesa
kajmaka i urnebesa
dobro mi se smeje ovaj cevap lep
strpa,strpa,strpacu ga ja u dzep
zasto da ga,da ga,ne ponesem u hlad
da me, da me ne bi uhvatila glad
Koja veza mladog luka
da ne bude posle muka
Krmenadle,suvog vrata
i za mene i za brata.
I ustipci dobro ljuti
muckalica sto se muti.
I da bude ko' sto treba
pola kile belog leba.
Legla bi mi vesalica
i domaca kobasica
dobro slana dzigerica
res pecena slaninica
dobro mi se smeje ovaj cevap lep
strpa,strpa,strpacu ga ja u dzep
zasto da ga,da ga,ne ponesem u hlad
da me, da me ne bi uhvatila glad
Pljeskavice i raznjici
leskovacki cevapcici
jedna mala rakijica
koja ljuta papricica
Sad cu ovom stolu prici
i necu se s njega dici
dok ga caskom ne ocistim,
i sa njega sve ne slistim.
e bas mi se sad prijela
i dimljena a i bela
mala slatka vesalica
a moze i kobasica
dobro slana dzigerica
res pecena slaninica
i mesanog malo mesa
kajmaka i urnebesa.
Koja veza mladog luka
da ne bude posle muka
Krmenadle,suvog vrata
i za mene i za brata.
I ustipci dobro ljuti
muckalica sto se muti.
I da bude ko' sto treba
pola kile belog leba.
![]()
Ima razlike.Te priče prodaj nekom drugom. Hrvatska može (i mora) imati hrane i više nego dovoljno za sebe. Klima, zemlja, nisu ništa drukčiji kod nas nego kod vas. Hajde da si rekao Afrika, Azija... Ali tu doslovno preko Dunava...
A i sve nas je manje, znači treba nam sve manje...![]()
Dobro. Samo kažem da Slavonija može proizvesti hrane dovoljno za cijelu Hrvatsku, tako da sigurno nećemo biti gladni i trčati drugima da nas hrane.Ima razlike.
Te priče prodaj nekom drugom. Hrvatska može (i mora) imati hrane i više nego dovoljno za sebe. Klima, zemlja, nisu ništa drukčiji kod nas nego kod vas. Hajde da si rekao Afrika, Azija... Ali tu doslovno preko Dunava...
A i sve nas je manje, znači treba nam sve manje...![]()
Ne znaju.Ja ti rekoh onomad za ulje.
Da si me poslušao, umesto što si se pravio pametan i smejao se, sad bi na prodaji Švabama zaradio...
Ja svaki dan pošaljem par kartona autobusom...curka za džeparac...
Nemate vi pojma kako se operiše u vanrednim situacijama...![]()
Evo ti:Ja ti rekoh onomad za ulje.
Da si me poslušao, umesto što si se pravio pametan i smejao se, sad bi na prodaji Švabama zaradio...
Ja svaki dan pošaljem par kartona autobusom...curka za džeparac...
Nemate vi pojma kako se operiše u vanrednim situacijama...![]()
Smijao? Pa dobro, evo ne sjećam se, ali možda mi je baš to bilo smiješno, što netko nešto provali i stvori paniku iz ničega, s drugi mu povjeruju.Šta meni?
Pa kad sam ti ja rekao da će to biti, ima tri meseca...i lepo ti rekoh, kupi ulje (to je bilo ono kad si smejao kako u Srbistanu nema brašna, jer su neki kreteni u nekom Lidlu počistili paletu)...
Da si tada kupio, kao ja, sada bi zarađivao ojro na ojro...
A ja ću ga imati i sutra, bez brige, opet više od tebe...![]()
I mi i vi se možemo praktički sami hraniti i imati svega dosta. Ali i jedni i drugi (više mi nego vi) smo okrenuti globalnom, uvozu (veliko hvala HDZ-u i politici "lakše je uvesti nego proizvesti). Ali to je može i mora promijeniti. Ako nam korona i ovaj rat u Ukrajini nisu bili dovoljno da nam dođe iz guzice u glavu, onda ne znam što nam više treba i možda bi onda i zaslužili da budemo i gladni i da nestanemo kao narod!I HRV će loše proći sigurno.
Varaš se.I mi i vi se možemo praktički sami hraniti i imati svega dosta. Ali i jedni i drugi (više mi nego vi) smo okrenuti globalnom, uvozu (veliko hvala HDZ-u i politici "lakše je uvesti nego proizvesti). Ali to je može i mora promijeniti. Ako nam korona i ovaj rat u Ukrajini nisu bili dovoljno da nam dođe iz guzice u glavu, onda ne znam što nam više treba i možda bi onda i zaslužili da budemo i gladni i da nestanemo kao narod!
Jel si ti poljoprivrednik?U čemu?
Ne, nisam.Jel si ti poljoprivrednik?
E zato se ne razumeš.Ne, nisam.
Ali ako se moglo u Jugoslaviji, može se i sad. Samo treba malo volje i razumijevanja.
Seljak (kao i bilo koji drugi proizvođač) mora ima koristi od svog rada, znači mora imati zaradu. Mora imati tržište. A to mu mogu omogućiti velika poduzeća (PiK Vrbovec, Gavrilović, PPK Karlovac, Belje...) koji će kupovati od njega meso, a ne uvoziti iz Danske, Argentine, Španjolske, Njemačke... Isto kao što će Dukat, Vindija i ostali kupovati mlijeko od domaćih ljudi, a ne uvoziti mlijeko u prahu iz Francuske i otkuda sve ne. Znači seljak mora imati za koga proizvesti (kupca) i po cijeni da ima zaradu, a poduzeće (PIK) mora kupiti od domaćeg seljaka, a ne uvesti iz druge države samo zato jer je jeftinije i sumnjive kvalitete...
Moj pogled na stvari.
OK, ako ti tako kažeš. Iako sam 99% siguran da nisi ni pročitao što sam napisao, nego samo prvi red.E zato se ne razumeš.
Smijao? Pa dobro, evo ne sjećam se, ali možda mi je baš to bilo smiješno, što netko nešto provali i stvori paniku iz ničega, s drugi mu povjeruju.
Isto tako nisam siguran da je Vučić kad je rekao da neće biti hrane mislio na Srbiju, možda je mislio općenito u svijetu, zbog rata u Ukrajini.
Ili je napravio nekakvu spaćku tipa lijeva ruka desni džep pa skužio da se zaje pa priprema teren...![]()