"Srbija napreduje kao munja" Vučić saopštio veliku vest - U 2021. rast BDP veći od sedam odsto

A mislim da ne treba pominjati slucajeve samoubistva ili slucajeve nepravde..

Prvo zato sto to nije nikog briga, drugo zato sto remeti sliku idile koju ljudi stvore u glavi i trece zato sto ih samo iznervira pa postanu jos nemilosrdniji prema onima koji dopadnu slicne situacije, sta si ti drugaciji od onih , gori slucajevi pa su morali da se bace sa zgrade, a ti tu nesto kukas...

Krv ti ***** ko vodi ovu drzavu....srpski narod da se kamenjem na boga bacao ne bi mu bog ovako nesta dao.

srpska-politicka-elita.jpg

Ajde sto ode Fiat odose nase pare.

Citao sam da Aleksandar Vucic veliki daje po 10-20.000 eura/radniku subvencija za strane firme koje dodu u Srbiju. Plus manji porezi, besplatna zemljista, prikljucci, dozvole itd...

Bolje da toliko daje ljudima koji zive tu. Da pokrenu neki svoj biznis

Citao sam da Aleksandar Vucic veliki daje po 10-20.000 eura/radniku subvencija za strane firme koje dodu u Srbiju. Plus manji porezi, besplatna zemljista, prikljucci, dozvole itd...

Bolje da toliko daje ljudima koji zive tu. Da pokrenu neki svoj biznis
daje i po 120 000 (fabrika čokolade u Novom Sadu) i po 140 000 (čini mi se Henkel) evra po radnom mestu

daje i po 120 000 (fabrika čokolade u Novom Sadu) i po 140 000 (čini mi se Henkel) evra po radnom mestu
Samo ti se čini.
Država kod tako velikih investitora učestvuje sa max. 25% troškova.
Naravno da ne treba verovati svemu što vaše gazde pišu - te pare ne dobija niko na ruke, država učestvuje sa izgradnjom
objekata, pripadajuće infrastrukture, zemljištem i slično.

Cilj je da se radnici sami zapošljavaju da budu od akcije.Prošlo je Titovo vreme.
radnici bi mogli da se sami zapošljavaju kad bi država dala 140 000 evra radniku umesto što toliko daje po radnom mestu stranoj kompaniji. Radnik bi mogao da napravi svoje preduzeće i za mnogo manje pare.

Šta je cilj države da razvija Henkel ili da zapošljava radnike?
Pitaš ozbiljno?
Evo ti najgora računica za državu, ne očekujem da baš svi shvate o čemu se radi:

Naknada za nezaposlene sa pripadajućim doprinosima je oko 300 evra mesečno, puta 100 ljudi, jednako je 30.000 evra direktnih
davanja svaki mesec, znači čist gubitak za državu u tom iznosu.
Ali ako su ti ljudi zaposleni, to je dobitak za državu u vidu poreza i doprinosa od minimum 300 evra po zaposlenom, znači 30.000 evra
za državu, plus ušteđenih 30.000 evra za nezaposlene, ukupno 60.000 evra mesečno, oko 750.000 evra godišnje.
Plus, kupovna moć je porasla kod svih tih novozaposlenih, znači veća potrošnja, opet više para za državu kroz PDV.

Investicija države se na taj način vraća u najgorem slučaju kroz 20 godina (sa znatno manje nezaposlenih).
Oročene devize u banci bi se vratile kroz 70 godina (sa istim ili većim brojem nezaposlenih).

Ajmo ukratko, da čak i okoreli pljuvači po sopstvenoj državi mogu da shvate:
Ne postoji bolji način da država vrati uložene pare.
Dugoročno se rešava problem nezaposlenosti.
Standard stanovništva raste.

Prihodi države rastu.

Šta vam tu tačno nije jasno?

Procenat zelenih površina kad su se gradili blokovi:
71% Blok 45 - 1972.
8% WEST 65 - 2022.
Detaljna analiza na https://klima101.rs/investitorski-
FSn7cWeWQAAYoLJ
Investitorski urbanizam.

Kom-unjare pravile ružne zgrade a ovi danas bukvalno prave seljanu od gradova...
Svaku ulicu su uništili po Pančevu..mada i ostali gradovi su na istu foru stradali.

Back