Srbija na istorijskom politickom raskršću : uci u EU ili se ujediniti sa Rusijom ?

Koju od ovih ponudzenih opcija podrzavate

• Ukupno glasova
    533
americki ambasador u SB UN Samanta Pauer .... no koment ...

6a7c4b64f72f9abbf782683b46b7061759a8d9ee.jpg

Ustvari mogu samo da predlozim Rusima da Curkinu daju beneficiran radni staz ... platu kolko zine ... grantove ... bonuse ... duzi odmor posle svake sednice ...

Московске паркове ће чувати роботи
13:53 26. август 2013. Известија

У Москви ће јавни ред у парковима чувати роботи. Први аутоматски системи за праћење могу снимати слику и емитовати је на пулт дежурног, а могу реаговати и на покрет. Овакви роботи ће се ускоро наћи у зеленим зонама руске престонице.

Роботи се могу користити непрестано, у готово свим временским условима, и подносе температуру од -20 до +40 степени. Сваки од њих има по четири точка. Тешки су 120 kg, а крећу се брзином пешака, 5 до 7 километара на сат. Ови роботи су јединствени јер се могу кретати не само по асфалту, него и по за њих „неприпремљеним површинама“, као што су трава или шумске стазе.

eno Lavrov dao svecano obecanje da Rusija nece braniti Siriju otvorio je vrata pakla Asadu...tako prolaze ruski prijatelji po ko zna koji put...

Nikakvo svecano obecanje Lavrov nije dao .. u pitanju je uobicajena diplomatska fraza - da se Rusija ne sprema za rat protiv bilo koga .... i td.... klasika ...

http://ria.ru/politics/20130826/958...o=register&action=addClass&value=registration

Путин покинул совещание для телефонного разговора с премьером Британии

Президент России Владимир Путин покинул совещание по ТЭК для телефонного разговора с британским премьером, передает корреспондент РИА Новости.

"Я должен поговорить с британским коллегой", — сказал Путин, попросив участников встречи продолжить дискуссию пока без него. :think:

Poslednja izmena:
1 septembra svi Ruski turisti napustaju Egipat ..... pametna odluka Rusa ...

http://www.odnako.org/blogs/show_27647/

По данным Ростуризма к 1 сентября в Египте не останется ни одного российского туриста, сообщает ИТАР-ТАСС.
«Авиакомпании оперативно вывозят оставшихся туристов, плюс есть те, кто пожелал досрочно прервать свой отдых», — уточнила представитель Ростуризма и добавила: «Уже к 1 сентября в стране фараонов не останется ни одного россиянина».

Poslednja izmena:
Скулптор Григориј Потоцки. Павић је руски писац, а Кустурица борац за човечанство
Ана Делицијева

26.08.2013, 20:43

Григорий Потоцкий скульптор одуванчик
4RIA-404492-Preview.jpg

Фото: РИА Новости
Данас је код нас у гостима скулптор, сликар Григориј Потоцки: џентлмен, вредни радник, човек необичне стваралачке маште. Григориј Потоцки је поставио више од 80 споменика у читавом свету, између осталог у Македонији и Србији. Његове скулптуре и слике налазе се у приватним колекцијама многих познатих људи, између осталог Емира Кустурице.

О српској теми у свом стваралаштву Григориј Потоцки је говорио нашем извештачу Ани Делцијевој, која је посетила његов атеље у центру Москве.

Хтео сам да дођем у Београд зато што је тамо живео највећи савремени писац Милорад Павић, творац нелинеарне књижевности. Човек који није мислио тако као сви ми, и осећао је арому поезије. Сваки његов редак је читава поема. Када смо се срели, дуго смо говорилио о невољама које су погодиле Србију, говорили смо о рату. Као увек, грдили смо Американце, а он ми одједном каже: Гриша, а зар бисмо се ми зауставили! Колико је боли било у том питању. И ја сам схватио – то је велики писац: не суди, и неће ти судити. Одлучио сам да Павићу поставим споменик у Москви. Телефонирао сам у библиотеку стране књижевности, где у дворишту стоје споменици разним људима. Дошао сам код амбасадора Србије у Русији Јелице Курјак и рекао: Хтео бих да поставим споменик Миораду Павићу. Он одговара: Шта вам је, то није државни писац. Када је она рекла ту фразу, мене је ухватила језа. Ја читавог живота нисам био државни сликар. Кажем: Схватите, то је светски чувени писац, он је преведен на све светске језике. А она ми каже: Ми имамо на десетине писаца које нико није преводио, и они су чак генијални. Тада сам дигао руке. Амбасадор је погледала моје тужно лице и питала: А шта вам је у ствари потребно? Треба ми ваше писмо да поклањате споменик библиотеци стране књижевности, и на основу тог писма он ће моћи да буде постављен. Ја ћу споменик да направим бесплатно, а ви ћете га поклонити. Она ме је погледала и рекла: А шта ако сте у праву. Пишите писмо, а ја ћу га потписати. Треба ми да направим постоље, да ли знате ко може да ми помогне? – кажем ја већ ослокољен. Амбасадор ми се осмехнула, и позвала неког српског предузимача. То је био директор велике грађевинске фирме. Он је одмах схватио и чему се ради. Помоћи ћу вам да направите гранитно постоље. Прошло је извесно време, направио сам бисту, излио је у бронзи, писмо од амбасаде је стигло, и све остале формалности су биле испоштоване, ми см оконачно решили да поставимо споменик. Написали смо Милораду Павићу, он је обећао да ће доћи, али на аеродрому му је позлило и схватио је да нема снаге да дође до те тешке, ужурбане Москве. Писац је послао писмо захвалности, између осталог писао је: Знам да у извесном тренутку наступа старост, али у извесном тренутку преко ње прекорачиш и наступа опет младост. И ја ћу сакупити снаге, наступиће моја младост и ја ћу доћи. Али, нажалост, није било тако. Пола године касније он је преминуо. И прекинута је велика нит, јер он је преводио нашег Пушкина. То је био велики српски, словенски писац, у извесном смислу и руски. Направио сам две Павићеве бисте – једну за Москву, другу за Србију. И дај боже да биста коју сам направио буде постављена испред зграде где је живео. И Милорад Павић ће се лукаво смешкати стојећи на постољу испред своје куће, доносиће му цвеће. Зато што је он био писац Божје милости, у најтеже време које је икада пролазила Србија.

Григориј Потоцки је запечатио и човека који се у извесном смислу сматра настављачем дела Милорада Павића.

Милорад Павић и Горан Петровић су раније живели један преко пута другог, сада Горан носи то знамење сам. Петровић је врло отворен човек. Дошао ми је ноћу, у 12 сати. Врло лепо смо разговарали. За то време стигао сам да направим његов портрет и он је одлетео у Сибир. Надам се да ће наше пријатељство бити настављено, обавезно ћу наставити са Србијом даљи рад. Недавно је на дужност ступио нови амбасадор Србије – образован, у трагању. Било му је занимљиво и свратио ми је у госте. Дуго смо говорили о Србији, и он је обећао да ће помоћи.

Раније сам волео да читам књиге, а сада волим људе, признаје Григориј Потоцки.

Највеће је уживање када срећеш велике. Један од њих је Емир Кустурица. Веома сам желео са њим да се сретнем. Руска глумица Наталија Андрејченко се састала са њим на филмском фестивалу и договорила се да ће он да дође код мене у госте. Врло добар песник Михаил Бузник га је познавао лично, телефонирао је Кустурици, њему је он такође обећао да ће да дође. И свештеник Даниил, са којим је Кустурица био близак, замолио је да и он код мене дође. Али Кустурице нема и нема. Ја сам такође са њим разговарао и договорили смо се да се сретнемо. Али Кустурица није дошао. Тада сам отишао код њега у хотел Национал, попео се на спрат, куцам на врата. То је било у 11 сати ујутру, нико не отвара. Зовем телефоном, нико не одговара на позиве. Сваких 15 минута сам куцао на врата из све снаге у престижном хотелу са пет звездица и звао телефоном. И тако два сата. После чега су се врата отворила, а на прагу се појављује Кустурица. Гледам то лице после бурно проведене ноћи и кажем: На твом лицу све сами пороци. Ти су преварио велику глумицу – жену, преварио песника, свештеника. Како можеш да будеш такав? Идемо кдо мене, хоћу да направим твој портрет. Он ме гледа... Ја кажем: Душа ти је, истина, дечија. Он гледа са кривицом и каже: Имам авион за сат времена. Ја: Мени је пола сата доста. Нешто му је у души кврцнуло, он се спремио и кренули смо. Долазимо код мене у атеље. Он ми позира. Он је врло пажљив човек: гледа, слуша музику атељеа. Слуша како га вајају, хоће да види себе са стране. Пошто је портрет био направљен, отишао је. Затим сам се још једном видео са њим, али он се променио: изгледа да је оставио пиће и пушење.

Емир Куструца је знаменит човек, борац за човечанство, за човека, за човечност, за културу. Увек се радујем што постоји тако жив човек који није равнодушан. За мене као уметника је увек радост да видим овај драги камен. Излио сам све варијанте бисте, и једну сам одвезао у Републику Српску, обећали су да ће поставити његову бисту, али прошло је доста времена и за сада то није урађено, испоставило се све врло компликовано. Имам на срећу другу варијанту и доћи ће време, ми ћемо поставити споменик Кустурици.

Велики људи су оно што нестаје. За човека, уметника и скулптора Григорија Потоцког стварање Музеја Интелгиенције је као стварање Црвене књиге. Нажалост, наступа нова епоха, по речима скулптора, која брише личности. Стваралац и читач људских душа, потмак славног племићног рода који гордо носи знамење интелгиенције, Григори Потоцки, жури да овековечи Велике у бронзи. Једном ћемо видети овај Музеј Интелгиенције, а у њему минуло време.

Rusija je, po prvi put od 1990 , postala najveci svetski izvoznik borbenih aviona ...

U periodu 2006 -2016 prodala i ugovorila prodaju 384 borbena aviona i tako izbila na prvo mesto , ispred amerike !! Treca je Kina , dok su ostali svetski proizvodjaci daleko zaostali ....

http://www.armstrade.org/includes/periodics/mainnews/2013/0827/095819959/detail.shtml

U ovoj godini Ruska avijacija je dobila tri nova A - 50 U ( tip ,,Avaks ,, ) ....

"Холдинг "Вертолеты России" поставит в Колумбию пять вертолетов Ми-171А1 и пять вертолетов Ка-62, соответствующие контракты были подписаны во вторник на МАКС-2013.
Планируется, что вертолеты Ми-171А1 будет использовать дочерняя компания Vertical de Aviacion в Мексике для выполнения грузопассажирских перевозок.

947599274.jpg

Kosovski "Švajcarac" ne može u Rusiju
27.08.2013 17:05

Fudbaleri švajcarskog Sankt Galena su doputovali u Rusiju na revanš meč Lige Evrope sa Spartakom iz Moskve, ali jedan od njihovih igrača propustiće meč zbog problema sa pasošem.

Kristijan Nuši je zadržan na granici jer nije dobio vizu, a razlog je taj što poseduje samo pasoš Kosova koje nije priznato od strane Rusije. Ovaj 31-godišnjak je inače rođen u Klini na Kosovu i Metohiji, a u Švajcarskoj je od 1999. godine.

Predstavnici švajcarskog kluba su pokušali da izdejstvuju da se njihovom igraču dozvoli da uđe u Rusiju, ali od toga nije bilo ništa.

Tekst kopiran sa stranice Sportske centrale: http://sportskacentrala.com/?s=read&cat=1&id=129007#ixzz2dBpz79Uw

Tako rade braca !!!

Русија лети испред будућности

На аеромитингу МАКС 2013 у Москви у летачком програму руски "невидљиви" авион Т-50. Руси најављују развој беспилотног вишенаменског авиона шесте генерације.

На аеромитингу МАКС 2013 у Москви Руси ће приказати летне карактеристике авиона пете генерације Т-50 компаније "Сухој". Објављено и да се ради на развоју шесте генерације ловаца, који ће летети без пилота.

Авиони Су-35 и Т-50
Генерална проба аеромитинга МАКС 2013 одлагана је два пута, али је ипак одржана, а посетиоце највише занима наступ вишенаменских авиона Т-50 смањене радарске видљивости, који су први пут приказани на овом аеромитингу пре две године.

Осим наступа Т-50 "Сухој" ће представити и акробатске могућности ловца Су-35С.

На проби су поред "сухоја" Т-50 наступиле и руске акро групе "Стрижи" и "Руски витезови", кaо и хеликоптерска група "Беркути (златни орлови).

Ваздухопловну јавност је још више заинтригирала информација да се у Русији развија нови авиона, шесте генерације (иако још у оперативној употреби нису ни авиони пете генерације).

Како је рекао бивши командант руских ваздухопловних снага Петар Дејнекин, авион ће моћи да лети без пилота, али није навео која компанија ће радити на развоју летелице.

Дејнекин је у интервјуу агенцији РИА Новости рекао и да ће Русија наставити да ради на развоју вишенаменских авиона пете генерације.

Медији спекулишу да би оба руска произвођача борбених авиона "Микојан Гурјевич" и "Сухој" могла да сарађују у оквиру овог пројекта.

Један од званичника "МиГ-а" навео је пре две године, да ће његова компанија сарађивати са "Сухојем" у будућности на развоју "беспилотне борбене летелице", што би могао да буде најављени авион шесте генерације.

Иначе, авион Т-50 који ће под други пут наступити пред публиком на аеромитингу у Москви (први лет је изведен на МАКС-у 2011), припада вишенаменским авионима пете генерације смањене радарске видљивости , док Су-35С спада у авионе "четири плус плус" генерације.

Почетак серијске производње "сухоја Т-50" очекује се 2016. године, док Су-35С лети у руској авијацији од децембра прошле године. За сада "Сухој" ће према уговору испоручити руској војсци 48 авиона Су-35С, а у медијима се говори о наруџби још четредесетак авиона овог типа.

"Сухој Су-35С", спада у вишенаменске борбе авионе и може да понесе осам тона наоружања, док је максимална тежина на полетању 34,5 тона. Максимални долет авиона износи 3.600 километара.

О летним и борбеним карактеристикама "Сухоја Т-50" се за сада само нагађа, јер се ради о прототипу авиона који ће носити име ПАК ФА.

Декларисана максимална брзина је већа од 2.135 километара на час, а максимални долет око 5.5000 километара. Ове године Т-50 је, како су навели руски званичници, извео и први лет на некој дужој дестинацији, не наводећи детаље.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1385070/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B0+%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%B8%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4+%D0%B1%D1%83%D0%B4%D1%83%D1%9B%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8.html

Boro brate šta je sad ovo? Pustiše Siriju niz vodu. Džaba helikopteri, S300, avioni kamioni

Русија неће повећавати своје присуство у Медитерану
http://serbian.ruvr.ru/2013_08_27/Rusija-nece-povecavati-svoje-prisustvo-u-Mediteranu/

Tamo Rusija ima brodova i podmornica koliko je potrebno .... Posto pratim Ruske izore vidim da se sprema odlazak u septembru dela Crnomorske i Balticke flote ....

Rusi ocito smatraju da je njihovo angazovanje u odbrani Sirije dovoljno da se odbiju ti , eventualni , dvodnevni napadi amerike i njenih saveznika ... verovatno i znaju zasto tako misle ... amerika nema vise love da rasipa ,, tomahavke ,, - jedan kosta oko milion dolara , a oni skracuju vojne rashode ..... sto se tice brodova i podmornica koje bi mogle ucestvovati u napadu - sve se zna : i gde su i koliko krilatih raketa nose i koje ciljeve ce eventualno gadjati ( tokom ta dva dana ) ...

ne treba gubiti nerve - do sad su se svi izjasnili - i amerikanci i engezi i francuzi i turci - ali nije Putin ... Sacekajmo njegovo misljenje - verovatno ce mnoge iznenaditi- nas Rusofile pozitivno ...

Poslednja izmena:
В первый день МАКСа заключены контракты на поставку 129 российских гражданских самолетов

ЖУКОВСКИЙ, 27 августа. /ИТАР-ТАСС/

В первый день авиасалона МАКС российские гражданские авиастроители заключили меморандумы и контракты на 129 самолетов общей стоимостью около 7 млрд долларов по каталожным ценам.

Речь идет о 77 региональных самолетах SSJ-100 и 52 перспективных магистральных МС-21-300. Каталожная стоимость МС-21 - около 83 млн долларов. Цена SSJ-100 составляет 35,4 млн долларов в базовой версии и 36,2 млн долларов в версии LR - с увеличенной дальностью полета.

В частности, Авиакомпания "ЮТэйр" заключила с "Гражданскими самолетами Сухого" и компанией "ВЭБ-лизинг" договор на поставку 6 самолетов SSJ-100 версии LR /увеличенная дальность/ в 2014 году. Каталожная стоимость контракта - 217,2 млн долларов. Самолеты будут куплены лизинговой компанией для их последующей передачи "ЮТэйр" на условиях финансовой аренды. Договор - первый этап реализации условий подписанного ранее сторонами договора лизинга. Всего компания планирует приобрести 24 таких самолета.

Лизинговая компания "Ильюшин финанс" перевела в твердый заказ поставку 20 самолетов SSJ-100. Подписано два контракта - на 5 самолетов SSJ-100 версии LR в компоновке 103 кресла. Увеличенная пассажировместимость будет обеспечена за счет установки в салоне слим-кресел. Первые поставки ожидаются в конце 2015 года. Эксплуатант по этому контракту пока не определен. Второй контракт заключен на поставку пятнадцати самолетов SSJ-100 версии Basic для заказчиков в Юго-Восточной Азии и на Ближнем Востоке. Первые поставки также ожидаются в 2015 году.

"Рособоронэкспорт" и "Гражданские самолеты Сухого" подписали договор поставки самолета Sukhoi Superjet 100 версии VIP. Салон SSJ100 VIP рассчитан на 19 пассажиров и разделен на три функциональные зоны: сервисную, деловую и отдельный рабочий кабинет. Цена самолета не уточняется.

"Гражданские самолеты Сухого" и "Сбербанк Лизинг" подписали Меморандум о намерениях по созданию СП по продвижению самолетов SSJ-100. В соответствии с планами заказчикам на территории России и в других странах на первоначальном этапе может быть предоставлено в операционную аренду до 50 самолетов на общую сумму около 1,8 млрд долларов по каталожной стоимости.

"ВЭБ-лизинг" заключил твердый контракт с корпорацией "Иркут" на поставку 30 самолетов МС-21-300. Стоимость контракта 2,5 млрд долларов. Передача воздушных судов заказчику будет осуществляться в период с 2018 по 2022 годы.

Одновременно лизинговая компания и авиакомпания "Трансаэро" заключили меморандум о намерениях по передаче в лизинг шести самолетов МС-21. По данным "ВЭБ-Лизинга", поставки воздушных судов заказчику планируется осуществить в период с 2020 по 2021 годы. Аналогичный меморандум, но на 10 самолетов МС-21-300, "ВЭБ-лизинг" подписал с авиакомпанией "ЮТэйр".

Наконец, корпорация "Иркут" подписала твердый контракт на 22 самолета с "Ильюшин финанс" договорились о поставке 22 самолетов МС-21. Подписанный документ предусматривает поставку самолетов, начиная с 2019 года.

http://sdelanounas.ru/blogs/39488/

Na prvom danu MAKS-a, potpisani ugovori o isporuci 129 ruskih putnickih aviona. Radi se o 77 Suhoj Superjeta 100 koji su vec u serijskoj proizvodnji i 52 komada MS-21 koji je trenutno u razvoju, a kada budu gotovi, verovatno ce se zvati Irkut Superjet 200.

Superjet 100 se zvao RRJ za vreme razvoja.

Коротков: РСК "МиГ" готова выполнить контракт на поставку МиГ-35.
РИА Новости.
"Российская самолетостроительная корпорация "МиГ" заявляет о своей готовности выполнить контракт на поставку 37 истребителей МиГ-35, который ранее решено было перенести, сообщил в среду журналистам гендиректор корпорации Сергей Коротков.
"Мы документы на заключение этого контракта сдали 23 мая этого года, причем второй раз. Мы были готовы, и я об этом объявлял. Мы и сейчас готовы к этому контракту. Когда говорят, что мы не провели какую-то "ОКРовскую" работу, то нам ее никто и не заказывал", — подчеркнул Коротков.
Ранее заместитель министра обороны РФ Юрий Борисов соощил, что перенос закупок 37 истребителей МиГ-35 с 2013 за 2016 год связан с неготовностью промышленности исполнить этот контракт."

Первый истребитель МиГ-29К/КУБ скоро перейдет на летные испытания.
РИА Новости.
"Первый истребитель МиГ-29К/КУБ, предназначенный для Военно-морского флота России, в ближайшее время должен перейти на летные испытания, сказал журналистам на авиасалоне МАКС-2013 генеральный директор РСК "МиГ" Сергей Коротков.
"В этом году четыре машины мы должны поставить для Минобороны РФ для нужд Военно-морского флота — МиГ-29К/КУБ. Первый из них уже к концу этого месяца должен перейти на летные испытания", — сказал Коротков."

Россия поставит Индии шесть истребителей МиГ-29К.
РИА Новости.
"РСК "МИГ" в этом году поставит Индии шесть истребителей МиГ-29К в рамках контракта 2010 года на 29 самолетов, сказал журналистам на авиасалоне "МАКС-2013" генеральный директор РСК "МИГ" Сергей Коротков.
"Сейчас в Индии эксплуатируется 21 самолет. По контракту до 2015 года мы должны поставить 29 самолетов. В прошлом году было поставлено четыре самолета, в этом году мы поставили один самолет, должны поставить еще шесть", — сказал Коротков.
Он отметил, что следующие два года поставки будут осуществляться примерно равными частями."

"Рособоронэкспорт" поставит Камеруну вертолеты Ми-17.
РИА Новости
""Рособоронэкспорт" и Минобороны Камеруна договорились о поставке вертолетов Ми-17, сообщили журналистам в среду в пресс-службе Ростеха.
"Рособоронэкспорт", входящий в госкорпорацию Ростех, на авиасалоне МАКС-2013 подписал контракт с министерством обороны Республики Камерун на поставку вертолетов типа Ми-17", — говорится в сообщении.
С российской стороны контракт подписал генеральный директор "Рособоронэкспорта" Анатолий Исайкин, с камерунской стороны — министр обороны страны Эдгар Ален Мебе Нго.
"Это первый контракт по линии военно-технического сотрудничества, заключенный между Россией и Камеруном. Для нас это новая страна и мы рассчитываем на успешное развитие начавшегося сегодня сотрудничества", — сказал Анатолий Исайкин.
Как говорится в сообщении, развитие военно-технического сотрудничества с африканскими государствами является одним из приоритетов в маркетинговой политике "Рособоронэкспорта". В частности, за последний год возобновлены связи с Ботсваной, Ганой и Экваториальной Гвинеей.
Начиная с 2000 года экспорт российской вертолетной техники растет уверенными темпами. В 2001 году по линии "Рособоронэкспорта" зарубежным заказчикам было поставлено всего 12 единиц, а в плане на 2013 год их уже свыше 130. Ожидается, что объем поставок вертолетной техники в текущем году, по сравнению с 2012 годом, вырастет более чем на 20%."

Poslednja izmena:
S 350 - ,,Vitez ,, ... glanc nov - eksportna varijanta ....

IMG_9091.jpg

IMG_9092.jpg

IMG_9120.jpg

IMG_9084.jpg

IMG_9087.jpg

- - - - - - - - - -

Уникальный комплекс радиоэлектронной борьбы создадут для ВВС РФ.
РИА Новости.
"Минобороны РФ и Калужский научно-исследовательский радиотехнический институт, входящий в концерн "Ростех", подписали контракт на создание уникального комплекса радиоэлектронной борьбы для самолетов фронтовой авиации на 1,6 миллиарда рублей, сообщил в среду РИА Новости представитель пресс-службы Ростеха.
. "Новый комплекс "Хибины-У" будет превосходить все типы средств радиоэлектронной борьбы воздушного базирования, состоящие сейчас на вооружении . Стоимость работ по контракту составляет 1,6 миллиарда рублей", — сказал собеседник агентства.
По его словам, комплекс "Хибины-У" предназначен для оснащения самолетов фронтовой авиации ВВС. Базовое размещение в рамках опытно-конструкторских работ планируется выполнить на сверхманевренном истребители Су-30СМ.
Радиоэлектронная борьба представляет собой воздействие радиоизлучениями на электронные средства управления, связи и разведки противника с целью изменения качества циркулирующей в них военной информации, защита своих систем от аналогичных воздействий, а также изменение условий распространения радиоволн."

Back