Srbija na istorijskom politickom raskršću : uci u EU ili se ujediniti sa Rusijom ?

Koju od ovih ponudzenih opcija podrzavate

• Ukupno glasova
    533
Руски језик је све популарнији међу Србима, иако га учи мало основаца
Ратко Паић

15.08.2013, 12:40

русский язык обучение книга чтение буквы
7975457132_3c3a5fb5c3_b.jpg

© Flickr.com/Guillaume Speurt/сс-by-sa 3.0
У приватним школама за учење страних језика евидентан је пораст интересовања за руски језик. Они наводе да се после много година запостављања највећег словенског језика и четвртог језика у свету по распрострањености, у Србији све више увиђа потреба за учењем руског.
Па ипак, у основним, а поготово у средњим школама и даље има мало часова руског језика, па се отуда поставља питање – откуда таква несразмера између све већег броја заинтересованих за учење руског и још увек малог броја државних школа у којима се учи?

Подсетимо, тренутно у Србији руски језик учи око 10% основаца, односно 63.000 хиљаде ученика, а у Министарству просвете су објаснили да они не прописују школама који ће се језик учити, него да то искључиво зависи од воље самих ђака, а обавезни услов је и то да школа мора већ имати запосленог наставника који може да предаје тај језик.

У таквој ситуацији упада у очи одређена неравноправност са којом се суочава руски језик у одмеравању са неколико других популарнијих језика. Наиме, уколико деца из основне школе у потпуности сама одлучују о језику који ће учити, а многи родитељи им често препуштају тај избор, логично је да ће се одлучити за оне језике који доминирају на домаћим телевизијским екранима, а на којима уопште не може да се чује савремена руска забавна музика, нити на пример да се виде филмови из најновије руске продукције који по свим параметрима могу успешно да се пореде чак и са холивудским.

Осим тога, како истичу гимназијски професори, проблем је и у томе што су немоћни да изађу у сусрет ученицима који хоће да уче руски, а нису га учили у основној школи, јер им закон прописује да други језик мора да буде онај који су ученици учили од петог разреда. Другим речима, тиме што је уведено правило да средњошколци уче само језик који су већ савладали у основној школи, руском се одузима још једна шанса.

А како је прошле године у јавном апелу нагласило стотинак професора руског језика и књижевности из целе Србије, «огромном броју деце и омладине у Србији ускраћује се могућност да се упознају са великом руском културом и цивилизацијом», те су додали да «нема логике да је за српског ђака важније да упозна две западне цивилизације, а да о највећој словенској, кроз своје школовање не сазна ништа».

Међутим, ситуација је другачија у приватним школама широм Србије, које раде на комерцијалној основи, јер они кажу да се осетно повећава број полазника курсева на којима се изучава руски језик, и то у свим старосним добима, а при том посебно помињу студенте правних и економских факултета.

Иначе, прво такво нагло повећање интересовања за руски се догодило пре нешто више од пет година због сезонских послова, када су туристи из Русије почели масовно да долазе у Црну Гору, а поготово се појачало након потписивања уговора о изградњи гасовода Јужни ток и доласка великих руских компанија у Србију, када су га почели учити многи бизнисмени и људи млађих генерација који су видели своју будућност у сарадњи са тим фирмама.

Како још наглашавају у десетинама приватних школа у Београду и Новом Саду, код њих све више долазе људи који су свесни да је руски језик највише коришћени матерњи језик на тлу Европе, те да он последњих година доживљава прави „бум“ због наглог ширења и јачања руског присуства на простору читавог континента. Па ипак, и поред тога, пред почетак нове школске године, број основаца који га уче остаје на приближно истом нивоу, иако је логична претпоставка да ће реална потреба за њим пре или касније доћи до изражаја и међу ђацима у српским државним школама. Као на пример у Зајечару, Косовској Митровици или Пожаревцу, у чијим основним школама је руски и сада без обзира на све - најпопуларнији страни језик.

Елена Исинбаева против гей-пропаганды
14389_62.1375955375.29358.jpg

На своей пресс-конференции Елена Исинбаева осудила акцию шведских спортсменов в поддержку ЛГБТ-сообщества на чемпионате мира по легкой атлетике в Москве. Две спортсменки из Швеции выкрасили ногти в цвета радуги. Она назвала эту акцию неуважительной по отношению к России.
ЈЕЛЕНА ИСИНБАЈЕВА ПРОТИВ ГЕЈ ПРОПАГАНДЕ
НА СВОЈОЈ ПРЕС КОМФЕРЕНЦИЈИ ЈЕЛЕНА ИСИНБАЈЕВА ОСУДИЛА ЈЕ АКЦИЈУ ШВЕДСКИХ СПОРТИСТА КОЈОМ СУ ПОДРЖАЛИ ЛГБТ НА СВЕТСКОМ ШАМПИОНАТУ У ЛАКОЈ АТЛЕТИЦИ У МОСКВИ. ДВЕ СПОРТИСТКИЊЕ ИЗ ШВЕДСКЕ НАМАЗАЛЕ СУ НОКТЕ ДУГИНИМ БОЈАМА. ОНА ЈЕ ТУ АКЦИЈУ НАЗВАЛА ЗНАКОМ НЕПОШТОВАЊА ПРЕМА РУСИЈИ.
0009-Yelena-Isinbayeva.jpg

«Мы выступаем против пропаганды гомосексуализма в России. Это их жизнь, их выбор, их чувства, но я поддерживаю запрет на пропаганду. Мы – россияне. Возможно, мы отличаемся от европейцев. Но у нас есть свои правила, которые должны уважать те, кто приезжают к нам в страну. У нас мальчики встречаются с девочками, а девочки – с мальчиками. Это идет из истории нашей страны.»
"МИ СЕ ЗАЛАЖЕМО ПРОТИВ ПРОПАГАНДЕ ХОМОСЕКСУАЛИЗМА У РУСИЈИ. ТО ЈЕ ЊИХОВ ЖИВОТ, ЊИХОВ ИЗБОР, ЊИХОВЕ ЕМОЦИЈЕ, АЛИ ЈА ПОДРЖАВАМ ЗАБРАНУ ТАКВЕ ПРОПАГАНДЕ. МИ СМО РУСИ. МОЖДА СЕ МИ РАЗЛИКУЈЕМО ОД ЕВРОПЕЈАЦА. АЛИ МИ ИМАМО СВОЈА ПРАВИЛА, КОЈА МОРАЈУ ПОШТОВАТИ ОНИ КОЈИ ДОЛАЗЕ У НАШУ ЗЕМЉУ. КОД НАС СЕ МОМЦИ ВИЂАЈУ СА ДЕВОЈКАМА, А ДЕВОЈКЕ СА МОМЦИМА. ТО ЈЕ ДЕО НАШЕ ИСТОРИЈЕ."
Это интервью вызвало бурю протеста среди спортсменов Запада.
ТАЈ ИНТЕРВЈУ ЈЕ ИЗАЗВАО БУРУ ПРОТЕСТА МЕЂУ СПОРТИСТИМА ЗАПАДА.
http://www.newsli.ru/news/politika/2666
Е, БАШ СМО СЕ ПОТРЕСЛИ ЗБОГ ТИХ ПЕДЕРА. ИЗГЛЕДА ДА СЕ У СПОРТСКИМ КРУГОВИМА ЗАПАДА МОГУ НАЋИ УГЛАВНОМ ПЕДЕРИ... СКУПИО СЕ ЦЕО ПЕДЕРСКИ ЛОБИ. БРАВО ЈЕЛЕНА КРАСАВИЦА У ИМЕ НОРМАЛНОГ ДЕЛА ПЛАНЕТЕ!!!!!!

amerika odbila da nemackoj vrati zlato koje su nemci cuvali u Federalnim rezervama !! :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Недавно Германия решила вернуть себе всё золото, которое хранится в США, но американский Федеральный резерв заявил, что это невозможно, так как вся операция может затянуться до 2020 года. Немецкие представители потребовали разрешения посетить хранилища Центробанка, однако получили отказ. После настойчивых требований хранилище всё же было открыто, но зайти туда, а тем более посмотреть на золото никому не удалось. Германия хранит в Центробанке США около половины своего золотого запаса.

Стоит отметить, что финансовые институты США уже давно известны продажей того, чего на самом деле не существует. Например, в 2012 году банк «Голдман Сакс» продавал золотые сертификаты, утверждая, что они обеспечены реальным золотом из его хранилищ. Однако, как оказалось, никакого золота там не было, а банк работал по системе фракционного резерва - на том основании, что, скорее всего, лишь немногие вкладчики будут требовать назад своё золото.

Федеральная резервная система в США - одна из самых закрытых организаций в мире. На протяжении многих лет в ней хранились огромные запасы золота разных стран. Во времена кризисов в разных государствах можно было оставить свои сбережения в американском Центробанке и не беспокоиться за них. Однако сейчас всё чаще можно услышать о том, что золота в главном банке Соединённых Штатов не так уж много, потому что оно распродано, отдано в долг или использовано в качестве финансового поручительства.

Папирна писма и руски језик преко скајпа за српску децу
Тимур Блохин

16.08.2013, 13:54
4596604623_cb2a1e18a4_z.jpg

девочка учеба девочка пишет обучение дети образование письмо тетрадь обучение домашнее задание
© Flickr.com/chefranden/cc-by

Папирна писма и руски језик преко скајпа – невладина организација Светлана са седишем у Београду, коју је формирали Светлана Решетникова и Викторија Казакова, жели да помогне у развоју и образовању српске деце и да их спријатељи са децом из Русије.

Викторија, врло често невладине организације Србији баве се тиме што формирају политичке склоности грађана, другим речима „испирају мозгове“. Ваши циљеви очигледно нису такви.

Не, наравно. Ми смо из Москве. Тако је испало да смо се преселили овамо да живимо. Решила сам да ми је срце остало у Београду и дошла сам да се са њим спојим. Овде сам уписала Академију лепих уметности. И овде, живећи и волећи ове људе, хтела сам да направим нешто корисно, посебно за децу. Јер она никада нису крива ни за политичке, ни за економске проблеме земље. Тако је рођена идеја да се формира невладина организација.

Пријатељи су ми рекли да постоји појам као што је криза треће године емиграције, да се многи који живе у Србији разочарају...

Нисам имала никакве преломне моменте. Тим пре, то је за мене други боравак. У Србији сам први пут живела од 1993. до 1999, сина и мене су евакуисали када је почело бомбардовање. А пре годину и по сам се овде вратила.

У које време сте живели на Балкану: санкција, рата...

Када смо допутовали била је страшна инфлација, али и у Русији није било лако. Некако смо преживели – толико смо навикли да у ванредним условима једни друге подржавамо. Затим сам живела у Београду, где су се услови разликовали од провинције. Зато се народ углавном жалио: боже, лишили су нас могућности да путујемо. Мене је то потресло: у ситуацији када нема шта да се купи у продавницама, сви од раног јутра стоје у реду за хлеб и млеко, а преостали део дана јадикују – какав смо диван пасош имали. Мада сви схватају да су раније живели од кредита, за то треба једном да се плати, али нико не жели да плати. Нормалан је био живот, миран, нико није веровао да ће бити бомбардовања. И читавог живота слушам да Београд није исти, јер је дошло много избеглица или људи са Косова који су продали имовину, што утиче на криминогену ситуацију... Ипак све једно сви оствљају кола са отвореним прозорима на улици.

А како се сада тамо живи?

Јуче су ме питали каква је код нас културна средина у кући. Нисам могла да одговорим. Код куће говоримо на руском, али ја знам српски добро, моја мама у 74. години учи српски. Врата закључавамо само ноћу, сви иду тамо-овамо, као честице при брауновом кретању. Видим све позитивне и негативне црте Срба и са великим поштовањем и наклоношћу односим се према њима.

Реците нешто детаљније о тим цртама.

Ако говоримо о позитивним, они су врло срдачни и насјемани. Не знам да ли сте обратили пажњу или не, код њих се сва деца смеју. Још они имају врло дирљиве старце. А ако ћемо о тужном, Срби су, наравно, равнодушни.

И како планирате да помогнете српској деци?

Има српске деце коју занима руски језик и има родитеља који сматрају да је у руском будућност. А наставника који овде могу нормално да га предају је врло мало. Али у Русији може да се нађу људи који ће деци млађег узраста улити интересовање за руски: прво кроз игру, а затим на озбиљнијем нивоу. Ради тога не мора да се долази овамо. Могу да се организују часови преко скајпа. Проблем је о томе што су деца у Србији често препуштена сама себи. Београд не узимамо у обзир, разуме се. Случајно сам се упознала са градоначелником Пландишта и после његове приче просто сам се ужаснула: у центру Европе деца иду у школу само до 8. разреда зато што родитељи немају пара за превоз. Не желим да кажем да их је држава напустила. Не, она се труди, издваја дотације, али то није довољно. У том малом месту 1700 људи је на берзи рада, а 400 породица живи од социјалне помоћи, од 3 до 5 хиљада динара месечно. Уџбеници за годину дана коштају 70 евра! Све то је врло тужно, тема није превише популарна... У целини ситауција је дирнула душу, желим нешто да урадим.

Зато сте решили да у Србију пошаљете и „поштанског голуба из Русије“? То је необично. Пошто да, постоји појава као што је посткросинг, када људи једни другима шаљу разгледнице, али чак постојање таквог поректа не укида следећу чињеницу – папирна писма поред факсова и цетки за чај постају анахронизам... Скоро ће мишићи који одговарају за држање оловке доживети исту судбину као људски реп. Зато ће слој коже на јагодицама прстију бити све грубљи.

Мени се чини да је за дете у српском селу писмо из Москве радост. Вероватно свако долази до нечег, полазећи од сопственог искуства. Сваког пута када ми газда доноси рачуне, ја кажем – не би могао бар једном да ми донесеш разгледницу? Лично ја желим да када отварам сандуче видим још нешто осим рекламе и рачуна. То је одлично и дирљиво када чекаш писмо и добијаш га. Знајући да у раду поште такође има погрешака, ми осим огласа, хајде да пишемо једни другима писма, молимо још да се фотографишу и деца и писма. Добили смо већ три писма, прва ластавица била је девојчица Уљјана из Санкт-Петербурга. Сада деца могу да кажу – добио сам писмо од друга из Русије или Србије.

Остаје само да додамо да сва писма треба прво слати на адресу друштва Светлана. Викторија Казакова се нада да ће то привремена мера. Ускоро ће се деца расписати и слаће писма једни другима директно.

SERBIA, 11073, BEOGRAD 129, DR. IVANA RIBARA 156/2/11, UDRUZENJE "SVETLANA"

Руски председник треба да добије личну гарду
17:41 16. август 2013. Руска реч

Заменик начелника Федералнe службe обезбеђења (ФСО) РФ, начелник Службе безбедности председника генерал-пуковник Виктор Золотов пребачен је на место заменика главног команданта Унутрашње војске Министарства унутрашњих послова РФ. На том положају биће задужен за припрему личне гарде за Владимира Путина.

„Золотов треба да припреми специјалне јединице Унутрашње војске и неколико моторизованих јединица за преобразовање у личну председничку гарду која ће највероватније имати и такав назив“, саопштио је неименовани извор у МУП-у РФ.

Тренутно се разрађује структура, бројност људства и задаци будућих јединица. Предвиђено је да председничка гарда наређења прима директно од председника.

http://www.rusprav.org/updates/?news=1231

Несмотря на то, что все члены правящего дома - англикане, они совершают этот обряд со всеми отпрысками мужского пола, начиная с XVIII века.
Данная процедура была крайне распространенной в аристократических кругах в 1940-1950-е годы, напоминает Джудит Роуботан, профессор истории из Ноттингем-Трентского университета. Есть все основания полагать, что обрезание совершили всем сыновьям Елизаветы II.
По традиции обрезание всем мужским членам королевской семьи делает главный МОЭЛЬ (профессионал, совершающий обрезание с соблюдением всех требований еврейского закона) Лондона.

Lepo , 24 najnovija i najsavremenija aviona za sest meseci !! :ok: ..

Главком ВВС генерал-лейтенант Виктор Бондарев уточнил СМИ подробности поставки ВВС самолетов Су-30 и Су-35 в этом году. В октябре-ноябре 2013 г. 12 Су-30СМ будут поставлены на авиабазу Домны (Забайкалье). 12 же Су-35С переедут с завода в Комсомльске-на-Амуре на территорию авиабазы ВВС, которая базируется на том же аэродроме (Дземги).
http://dimmi-tomsk.livejournal.com/

Изложба о руском генералу који је одабрао Србију за вечну отаџбину

Ратко Паић

16.08.2013, 11:44
4Wrangel.jpg

Врангель командующий войсками белой армии гражданская война 1920
© Фото: ru.wikipedia.org

У просторијама Руског центра за науку и културу у Републици Србији, који је познатији под једноставним називом Руски дом, а налази се у центру Београда, данас се кроз изложбу књига и докумената евоцирају успомене и сећања на последњег главнокомандујућег Руске царске армије, Петра Врангела, поводом 135. годишњице његовог рођења.
Иначе, чувени генерал, инжењер и барон Врангел, и за време живота био је везан за Србију, с обзиром да је провео више година у Сремским Карловцима, а поготово се у смрти трајно везао за Србију, јер је сахрањен по својој изричитој жељи у Београду, и то у Ташмајданском парку, у руској цркви Свете Тројице, која се налази непосредно поред београдске цркве Светог Марка.

Подсетимо због чега је овај војсковођа био толико познат и какав му је био животни пут. Дакле, Петар Николајевич Врангел је, иако далеким пореклом из старе немачке племићке породице, био велики руски патриота и учесник Руско-јапанског и Првог светског рата, у којима се истакао великом храброшћу, због чега је био добитник многих одликовања. Међутим, легендарним га је учинила тек његова улога у грађанском рату између такозваних Црвених и Белих, односно између бољшевика и монархиста, када је у чину генерала командовао белим снагама, то јест присталицама руског цара, а поготово када је већ пред крај грађанског рата у априлу 1920. године стао на чело царских Оружаних снага југа Русије.

Исто тако, веома је занимљива и његова улога после изгубљеног грађанског рата. Ради се о томе да је генерал Врангел након победе бољшевика, помогао масовну евакуацију поражених монархиста, а затим и организовао њихов избеглички живот. То су били пре свега војници поражене војске, али и цивили и њихове породице. У периоду од 1919. до 1925. године само у тадашњу Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца, односно потоњу Југославију, стигло их је приближно 50.000, а сам Врангел је као незванични лидер свих избеглица из царске Русије, провеониз година од 1922. до 1926. у Сремским Карловцима, где је написао мемоаре о грађанском рату. После тога је кратко време живео у Бриселу где је умро, али по сопственој жељи је пренет у Београд, где је 1929.г. сахрањен уз војне почасти у руском храму Свете Тројице у Ташмајданском парку.

А у Сремским Карловцима, на месту где му се налазио штаб, уз благослов Патријарха московског, Руси и Срби су му 2007. године заједнички подигли споменик, и то први који је икада подигнут, не само у Србији, већ и у свету, а том догађају су присуствовали и званичници две државе.

Приликом откривања Врангелове бисте, речено је да то представља изузетно важан корак ка помирењу свих Руса, на које је позвао и председник Путин, после дугих година трагичне руске историје. Тада се могла чути и идеја да се у згради у којој је Врангел становао за време боравка у Сремским Карловцима - направи музеј руске емиграције.

Као закључак, може се рећи да нема сумње да је Црни барон, како је гласио популарни надимак Врангела због изгледа његове козачке униформе, био интригантна личност и за време свог бурног живота, а такође и након смрти, све до данашњих дана. Управо на то подсећа ова новоотворена изложба у београдском Руском дому, да би се и данашње генерације могле упознати са ликом и делом човека који је оставио трага не само у руској историји, него и у историји Србије, коју је Петар Врангел лично одабрао за своју вечну отаџбину.

'ContrPost.com', США

Очередное вранье американских экономистов

http://contrpost.com/en/78-2013-05-10-13-45-19/3311-ocherednoe-vrane-amerikanskikh-ekonomistov

world%20pyramid.PNG

'ContrPost.com', США
Очередное вранье американских экономистов
Автор:
Дата публикации: 18-08-2013

Американцы, конечно, умеют пудрить мозги будь здоров как. Весь мир ходит с финансовой лапшой на ушах до колен. Как известно, надежное место хранения немецкого золота, это совсем не Форт Нокс. Когда немцы решили заполучить треть своего золотого запаса, который хранится в США (еще одна треть хранится в Великобритании и последняя треть, собственно, в самой ФРГ), то им было банально отказано. То есть, Федрезерв заявил, что это невозможно.

По сути, как говорили на Молдованке, «не нужно кидать брови на лоб», все же понимали, что все эти американские кредиты в разные страны, были за ваши деньги, извините! Короче говоря, никаких новостей — доллар необеспеченная валюта и чтобы всем по прежнему не жить счастливо?! Доллар, как водится последние тридцать лет, держится только на авторитете США, но что делать сегодня, когда авторитет США, как мог бы сказать сатирик, «это не тот что вчера по пять, а тот, что сегодня уже по три».

Мы, конечно, поговорим обо всем этом чуть ниже, но сначала хотелось бы возмутиться. Почти все российские аналитики твердят, что Европа выходит из рецессии, а США уже полностью вышли. Порой слушаешь и диву даешься. Говорят первостатейные экономисты высочайшего уровня, в том числе и на затухающем радио. Совсем недавно еще один непризнанный гений, которого выпнули из власти под зад коленом, на этом самом радио заявлял, что США вышли из экономических трудностей и теперь стоят на 3,5% в квартал. Осмелюсь заметить, что это - полнейшая туфта. Просто диву даешься, как эти люди могут называть себя финансистами и руководствуются лишь корпоративными отчетами, там же сплошная липа! Вспомните Энрон, который подделывал корпоративную отчетность, а потом, после известных событий, рухнул просто в один день. Сейчас практически любая американская компания с Уолл-стрит подделывает свои бумаги, чтобы показать доход.

Наши аналитики не то что не подтверждают, а прямо опротестовывают версию о том, что экономика США вышла из кризиса. Это основывается на данных, которые нами мониторятся, но к корпоративной отчетности отношения не имеют. Мы видим то, что инвесторы на бумагах увидеть не могут. Эта особая система оценки, основанная на анализе вторичных признаков, позволяет аналитикам совершенно точно отмечать перемены в экономике и пока, увы и ах, но таких перемен нет. Имеющийся способ оценки деловой активности интернет-компаний показывает глобальные настроения населения; так вот, по оценкам аналитиков, здесь превалируют совсем не радостные настроения. Возможно, мы станет свидетелями громкого падения компании Гугл. И хотя сегодня развития нет практически никакого, но это покажется цветочками по сравнению с тем, что может ожидать нас завтра.

То что сегодня происходит, уже изобретено все той же компанией Энрон, из-за чего, собственно говоря, и свел четы с жизнью вице-президент компании Клиффорд Бакстер. Здесь всё совсем просто: раньше, во времена обычной экономики, преступные руководители старались укрыть доходы от налогов и выводили эти самые доходы в офшор, впрочем, некоторые и сейчас так поступают, но Энрон впервые начал прятать в офшорах не доходы, а убытки. Вот именно этим сейчас продолжают заниматься большинство компаний США. Принцип весьма прост - пряча убытки ты не даешь возможности увидеть ухудшающееся положение дел, а следовательно, не даешь обрушиться своим акциям на бирже.

Гугл же тщательно маскирует падение интернет-активности компаний, что сделало бы падение его акций неизбежным. Компания Гугл считается хорошо нагруженной компанией, в которой существующий доход обременен расходами на развитие. Так что разница между доходом и расходом не так и велика, однако в случае падения стоимости акций, баланс окажется отрицательным, вот этого и старается избежать самая продвинутая интернет-компания. Удастся ли избежать падения, мы узнаем максимум до конца текущего года.

В то же самое время, США все еще используют политику количественного смягчения, обесценивая доллар. Ежемесячно США «допечатывают» 85 миллиардов долларов. Теперь доллар всего лишь держится за биржу и опирается на международный авторитет США. Однако ни то, ни другое сегодня не стабильно, но определенно будет существовать до тех пор, пока не найдется новый центр мировой стабильности и это - страшный сон США. Тогда придется отбиваться.

То, что рассказывалось в начале статьи - это уже второй известный случай, когда США не возвращают золото по требованию. Когда-то так же США кинули Францию. В 1949 году, на требование генерала де Голля вернуть французское золото, США ответили отказом. То есть, совершенно понятно, что золото должно храниться в Форт Ноксе, а всем нужно выдавать доллары и пусть радуются. Однако всё это рухнет рано или поздно. Вот об этом моменте и беспокоятся США сегодня. В принципе, США решают для себя две глобальные задачи: верховодить миром и обеспечивать собственное население. Так вот, если кому-то все же придет в голову опять требовать золото, то он опять получит отказ. А что если в этот раз, это будет не Франция и не Германия, а, скажем, в США заваляется пару сотен тонн российского золота? Как кинуть страну, которая обладает ядерным оружием?

Таким образом, решая две задачи, США решает одну (верховодить миром) за счет насильственного удержания золота разных стран, но подставляет под угрозы вторую свою задачу (обеспечение собственного населения). Получается, что решить невозможно ни одну задачу, потому что Путин отказался разоружаться. Вот вам и вся недолга. А теперь, уважаемый читатель, спросите себя сами, а что вдруг Обама так озаботился ядерным оружием? Что, ситуация такова, что мир стоит на грани катастрофы? Отнюдь. Все дело в том, что США стоят на грани катастрофы. Вопрос, на самом деле, стоит несколько иначе. Поверит ли мир в то, что США по-прежнему должны руководить в мире? В России и Китае в это уже давно никто не верит, и поэтому о разоружении думать не приходится. Россия предпочитает против вора держать кулак на готове.

Pa dobro, sta je ovo? Ako udjemo u EU, kolika je sansa da nas i nase potomke neko stotinama godina na silu uci jeziku koji nije srpski, kao sto recimo, Ceceni na silu moraju da uce ruski jezik? Pazite rusofili da se ne ostvari to o cemu mastate, jer svi koji su bili pod ruskim despotizmom sada beze od njih kao djavo od krsta! Ti Ceceni (voleo neko ili ne Islam, ili Cecene, ili Ruse, nebitno je ovde) dizu pobune protiv Rusa bar par stotina godina unazad. Mozda ih znaju bolje od nas, pa to rade sa dobrim razlogom?

The Chechen–Russian conflict or simply the Chechen conflict (Russian: Чеченский конфликт) refers to the centuries-long conflict, often armed, between the Russian (formerly Soviet) government and various Chechen nationalist and Islamist forces. The conflict dates back to the Russian conquest of the northern Caucasus in the 18th century, perhaps 1785.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chechen-Russian_conflict

Pa dobro, sta je ovo? Ako udjemo u EU, kolika je sansa da nas i nase potomke neko stotinama godina na silu uci jeziku koji nije srpski, kao sto recimo, Ceceni na silu moraju da uce ruski jezik? Pazite rusofili da se ne ostvari to o cemu mastate, jer svi koji su bili pod ruskim despotizmom sada beze od njih kao djavo od krsta! Ti Ceceni (voleo neko ili ne Islam, ili Cecene, ili Ruse, nebitno je ovde) dizu pobune protiv Rusa bar par stotina godina unazad. Mozda ih znaju bolje od nas, pa to rade sa dobrim razlogom?

Ne brini se ti za Cecene - bice to sve u redu ..

Jesi ti Cecen ?

p.s. Posto prenosis englesko glediste oko unutrasnjih stvari Rusije , jesi li mozda Cecen koji zivi u engleskoj ?

Зато ти је Запад инсталирао аустро-угарског шпијуна и масона Вука Караџића да немаш проблема са старословенским већ да пишеше попут доброг Латина латиницом јер си глуп да знаш свој језик, тј. сматра те глупим, што изгледа да је и тачно.

Radim ono sto je dobro za Rusiju i Srbiju ......

A sta je to?

- - - - - - - - - -

Зато ти је Запад инсталирао аустро-угарског шпијуна и масона Вука Караџића да немаш проблема са старословенским већ да пишеше попут доброг Латина латиницом јер си глуп да знаш свој језик, тј. сматра те глупим, што изгледа да је и тачно.

On je bio veci Srbin od tebe, a ti zato sto to znas, pljujes ovde po njemu.

То ,,на силу" је таман онолико колико се на силу учи енглески у Енглеској, француски у Француској, немачки у Немачкој...

Back