Србија може да промени ток светске историје!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E stvarno, prestanite da izjednacavate komunizam i fasizam. Dosta je sto to rade ex- fasisticke drzave kojima to i tek kako odgovara , ne bi li se oprale.

Pa i komunizam i fašizam su totalitarne ideologije.....Oni su sami sebe izjednačili....
Odlike: ograničavanje slobode govora i delovanja, kao i svih ljudskih prava, gušenje pluralizma, prava na različito mišljenje, građenje kulta ličnosti, totalna kontrola svih sfera u državi od ekonomije, preko kulture, do života običnog građanina,.........

Oni koji su protiv bivaju surovo likvidirani bez prava na pravedno suđenje.....

Koja je razlika između Staljinovog gulaga i Munsolinijevog zatvora? Pa možda se Munsolinijev zatvor nešto lakše preživljavao...

Jeste, i komunisti imali ideologiju natcoveka i rasne superiornosti...naravno.

Ne oni imaju ideologiju proletera i klasne superiornosti....
Zbog toga likvidiraju slobodne seljake, vlasnike kapitala, ''nepoštenu'' inteligenciju....

I ne možeš svesti sve za šta se upotrebljava naziv fašizam na nemački nacionalsocijalizam....

I vrsili eksperimente, pre nego sto su stavljali ljude u gasne komore, specijalno dizajnirane za tu svrhu....da, da...

Znaš li ko je Pol Pot....
Taj ''zanimljivi'' levičar i njegovi Crveni Kmeri je raselio glavne gradove, jer je smatrao da su gradovi izvor svih zala, i naterao ljude da robovski rade i masovno ubijao.
To je bio njegov socijalni eksperiment..

Takođe je ispoljio ogromnu netrpeljivost prema svim etnijama osim Kmera u Kambodži i organizovao masovne likvidacije...

Cini mi se da je o tome bilo reci iznad- tako da -mogu. daleko od toga da cu ja sada da branim komunizam, ali ono sto nije isto, nije isto. ako je tebi isto onda ok.

Pa nije isto, u smislu identično.....Nisu identični ni pojedini oblici komunizma i fašizma, a kamoli dve ekstremistički suprotstavljene ideologije.

Ali kao sve totalitarne ideologije, imaju mnogo dodirnih tačaka, metode dolazaka na vlast i sprovođenja iste...

To ti je kao kad se pitaš ko je bolji Džek Trbosek ili Čarls Menson.

Pa nije isto, u smislu identično.....

Ali kao sve totalitarne ideologije, imaju mnogo dodirnih tačaka, metode dolazaka na vlast i sprovođenja iste...

To ti je kao kad se pitaš ko je bolji i ko je bolji Džek Trboseka ili Čarls Mensona.

Moze se i tako gledati. Mislim i da su razlike izmedju dvojice navedenih dovoljno velike.

Taj ''zanimljivi'' levičar i njegovi Crveni Kmeri je raselio glavne gradove, jer je smatrao da su gradovi izvor svih zala, i naterao ljude da robovski rade i masovno ubijao.

Takođe je ispoljio ogromnu netrpeljivost prema svim etnijama osim Kmera u Kambodži i organizovao masovne likvidacije...

Znam. Jedino je problem sto je to vec nekakva izvitoperena prica koja bas i nije ista kao ova koja se nama desila ovde u Evropi.

i njega su Ameri podržavali jer je na neki način bio protiv Vijetnamske vojske
a to šta je radio pa ima onaj film "polja smrti"
"hrane nema ali ne smemo je saditi" i ostali biseri...zabrana pranja ruku više od jedan put dnevno i ostalo.

Ova diskusija je poodavno otišla u off topic.

Ako se svetska politika nije promenila zbog 22 miliona čistih Kurda čisto sumnjam da će se neko cimati za 6 miliona Srba kod kog je dobar deo iz mešanih brakova gde se sve svodi na dolazak na vlast i ubiranje procenta za ovaj ili onaj posao.
Cela tema je od starta kao da kažeš ne razumem se u IP/TCP ali vidim neki saobraćaj da se odvija zbog mene i samo zbog mene...

Zato je diskusija i otišla na drugu stranu - nema ko da piše o temi ali ajde kad je tu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back