Srbija magarac, EU šargarepa?

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
Američki antiglobalista Dajana Džonston smatra da je Zapad iskoristio želju Srbije za članstvom u EU, kako bi ona isporučila "ratne" lidere "NATO tribunalu" u Hagu, a sada "EU šargarepa treba da natera Srbiju da odustane od Kosova".

Izgledi za članstvo Srbije u EU su kao kad magarcu "mašete" šargarepom pred nosom. Zapad je to najpre činio da privuče Srbiju da isporuči "ratne" lidere "NATO tribunalu" u Hagu. A sad EU šargarepa treba da natera Srbiju da odustane od Kosova", ocenjuje Dajana Džonston, a prenose Večernje novosti.
Ona kaže da se EU pretvara da želi da im se Srbija pridruži, a postavlja nove uslove. -I Vlada Srbije se pretvara da je na "putu ka članstvu u EU", iako niko ne zna kada bi to moglo da se desi, ako se ikada desi."Mislim da bi Srbija trebalo da se opredeli za "prijateljsku neutralnost". Beograd ne treba da ignoriše činjenicu da može da dobija političku podršku od Rusije i Kine a ne iz EU. Srbija bi trebalo da gaji dobre veze i odnose, ne toliko sa EU birokratijom, koja postoji da bi vršila pritisak, već sa pojedinim zemljama članicama, kao što su Španija, Slovačka, Irska, gde je manje arogancije nego u vodećim NATO silama", rekla je Dajana Džonston.
http://www.novimagazin.rs/vesti/srbija-magarac-eu-sargarepa

Питам се, читају и знају ли наши политичари који су водили и сада воде државу Србију, да тај ,,Европски пут без алтернативе'' је пут у амбис.
Ако не знају, нека питају народ на референдуму већ га невешто избегавају као они (политичари) су Богом дати и непогрешиви. Ако и народ погреши, народ ће и патити. Додуше он већ пати баш због оваквих политичара.

[/I]Питам се, читају и знају ли наши политичари који су водили и сада воде државу Србију, да тај ,,Европски пут без алтернативе'' је пут у амбис.
Ако не знају, нека питају народ на референдуму већ га невешто избегавају као они (политичари) су Богом дати и непогрешиви. Ако и народ погреши, народ ће и патити. Додуше он већ пати баш због оваквих политичара.

Pa te politicare je VECINA SRBA izabrala da ih vode pre samo par meseci.....

Срби су кратке памети! Коштуница је испоручио Хагу 40 српских јунака, а Бота 3!

Не лупетај - КОштуница је био премијер МАЊИНСКЕ ВЛАДЕ - а пошто је човек доктор правних наука никада није злоупотребљавао место премијера него је поштовао одлуке Владе... када је то постало неиздрживо ПОДНЕО ЈЕ ОСТАВКУ..... само шкрабаш без везе са мозгом.

Не лупетај - КОштуница је био премијер МАЊИНСКЕ ВЛАДЕ - а пошто је човек доктор правних наука никада није злоупотребљавао место премијера него је поштовао одлуке Владе... када је то постало неиздрживо ПОДНЕО ЈЕ ОСТАВКУ..... само шкрабаш без везе са мозгом.

Није био обавештен!

Ma da, manjinske vlade, a pridrzavao da Slobin SPS :roll:

Mogao bih da konstatujem da Milosevic nije imao nista protiv isporucivanja ljudi u Hag, samo da se to pokrije papirima (npr. Zakonom o saradnji).
I onda neko kaze da je Milosevic bio patriota :roll: Bio i ostao komunista.

Da li bi mogao neko od pačićevaca ili naprednjaka da prokometariše američko poređenje Srbiju sa magarcem ?
Vi sa takvim prefinjenim, kulturnim i načitanim knjiškim rečnikom ako nemate nameru da prokomentarišete bar bi mogli da nam svima pojasnite pojam “Srbija magarac” i šta ona predstavlja za bezalternativnu manjinu i pragmatičnu i realnu većinu!

Uostalom, dok se čak i Amerikanci smeju i kritikuju bezalterantivnu srpsku političku utopiju koju apsolutna manjina na silu nameće apsolutnoj većini i svesno celu Srbiju gura u rupu rečenica Dajane Džonston sve nam lepo i čitko odslikava :

Izgledi za članstvo Srbije u EU su kao kad magarcu "mašete" šargarepom pred nosom.

Ova rečenica ne predstavlja samo vas nego i nas ! A ja ne želim da budem kao vi … magarac! Uostalom to nisam rekao ja to vam kažu lično vaši američki šefovi ko ste vi i šta ste.

Poslednja izmena:
Srbija ( srpska vlast ) jeste magarac , al EU nije sargarepa .... EU je nacisticka bankrotirana olos i tamnica naroda i mesto gde je demokratija poginula .....

Znam da simpatises Ruse, ali opis EU je sasvim Engleski. Tu je meni nesto sumnjivo.

Danasnji Rusi protiv danasnjih Nemaca nemaju bas nista. Samo Englezi gundjaju jer su sasvim drugorazredni faktor unutar EU.

Znam da simpatises Ruse, ali opis EU je sasvim Engleski. Tu je meni nesto sumnjivo.

Danasnji Rusi protiv danasnjih Nemaca nemaju bas nista. Samo Englezi gundjaju jer su sasvim drugorazredni faktor unutar EU.

A sta ako englezi ( posle vise vekove ) napokon jednom govore istinu ? :think:

Rusija nema bog zna kakve odnose sa nacistickom i bankrotiranom EU - sto su potvrdili svi samiti EU - Rusija , RACUNAJUCI I OVAJ PRE DVA DANA ..... Rusija ne hebe organe EU ni 1% ( kao i sve druge ozbiljne svetske drzvave ) , vec razvija odnose sa pojedinim drzavma EU ... narocito onim najuticajnijim ...

moze se reci da su odnosi Rusije sa nemackom , francuskom , italijom sasvim solidni .... a sa nekim drugim drzavama EU nikakvi .....

A sta ako englezi ( posle vise vekove ) napokon jednom govore istinu ? :think:

Rusija nema bog zna kakve odnose sa nacistickom i bankrotiranom EU - sto su potvrdili svi samiti EU - Rusija , RACUNAJUCI I OVAJ PRE DVA DANA ..... Rusija ne hebe organe EU ni 1% ( kao i sve druge ozbiljne svetske drzvave ) , vec razvija odnose sa pojedinim drzavma EU ... narocito onim najuticajnijim ...

moze se reci da su odnosi Rusije sa nemackom , francuskom , italijom sasvim solidni .... a sa nekim drugim drzavama EU nikakvi .....

Rusi igraju vrlo prljavo prema EU, pokusavajuci da izazovu neslogu (da se razumemo - i Ameri rade sasvim isto po celom svetu). Rusi prave nekakvu Evroazijsku uniju - a po EU gledaju da nesto ulove ispod zita.

Mislim, nista neobicno za ponasanje velike sile prema ostatku sveta. Vise govorim da je to ocekivano nego sto kritikujem. Samo se bunim ako neko to nazove visokomoralnim procesom.

A sto je "EU bankrotirala" ? Zato sto se trosilo vise nego sto se zaradjuje, zaduzivalo do besmisla. A onda je osnova tog besmisla pukla kao mehur sapunice - angloamericka bajka o kreditima na osnovu nekretnina je dobila objasnjenje - 'car je go'.

Ljudi, Srbija nije ni za svet, a kamoli za EU
Kad u Srbiji bude 3 % nezaposlenih, onda možemo u EU
SVAKO je za Svet a za EU su oni koji imaju od toga interesa. Mi nemamo ali idemo ka tamo jer moramo.
Priče da nas EU neće primiti su netačne.
Nije problem u tome, jer EU ne odgovara da nas ostavi izvan.
Nismo n inešto preterano značajni jer smo odsečeni od Rusa ali s druge strane bezveze je i neracionalno da budemo kruženi EU članicama a nismo i sami deo EU.
U ostalom, MA KAKVI putevi i zaobilaznice da se izgrade u komšiluku, ovo će i dalje biti NAJJEFTINIJI put ka Austriji i Ialiji, zapadnim zemljama.
Jedino ako putarine budu preskupe kod nas pa prebace troškove zaobilaznih planinskih puteva.
Turci se već dugo vreme žale na preskupe putarine.

Rusi igraju vrlo prljavo prema EU, pokusavajuci da izazovu neslogu (da se razumemo - i Ameri rade sasvim isto po celom svetu). Rusi prave nekakvu Evroazijsku uniju - a po EU gledaju da nesto ulove ispod zita.

Mislim, nista neobicno za ponasanje velike sile prema ostatku sveta. Vise govorim da je to ocekivano nego sto kritikujem. Samo se bunim ako neko to nazove visokomoralnim procesom.

A sto je "EU bankrotirala" ? Zato sto se trosilo vise nego sto se zaradjuje, zaduzivalo do besmisla. A onda je osnova tog besmisla pukla kao mehur sapunice - angloamericka bajka o kreditima na osnovu nekretnina je dobila objasnjenje - 'car je go'.

Sve to vazi i za odnos EU prema Rusiji - stoga ja i nazivam EU nacitickom tvorevinim . EU na svaki nacin vev 20 godina ( a i ranije , dok je postojao SSSR ) POKUSAVA DA NA SVAKOM KORAKU NAPRAVI STETU I PROBLEME RUSIJI .

Da im se moze - sve sto je napravila Srbiji EU bi napravila i Rusiji - ali ne moze .... i ne sme ... to je razlika

Back