Wilkołak
Domaćin
- Poruka
- 3.441
Le Compadre018:Ne samo da su zene u pitanju,da nismo ginuli ko' pacovi u prvom i drugom sv.ratu,prema statistikama srbija bi imala broj stanovnika kao bivsa jugoslavija.A mi prvo nas komunisti pritisli(bolje rat nego pakt,bolje grob nego rob)pa ajde da ginemo,nemojte pogresno da me shvatite nisam nacista ali u drsv. ratu da smo ostali u trojnom paktu ne bi nas toliko izginulo....pogledajte okolne zemlje bugarsku,madjarsku,hrvatsku bili su u trojnom paktu na strani nemaca pa niti su toliko izginuli niti poruseni kao mi,ni krivi ni duzni,a danas su 10 puta razvijeniji od nas narocito hrvati i madjari i kod njih nantalitet stalno raste...takodje i sto smo bili pod komunizmom...a sad da ga vise ne odugovlacim ostalo sigurno razumete...
Slazem se sa dobrim delom tvoje poruke, ali ne slazem se sa ovim sto si oznacio. Zasto? Zato sto nizak natalitet karakterise sve zemlje u okruzenju izuzev Albanije! Madjari i Hrvati nemaju bolji prirastaj od nas! To pod jedan.
Pod dva, kada govorimo o zemljama u okruzenju, mozemo reci da nas je samo Madjarska pretekla i o dobro (sto vazi i za Sloveniju)! Hrvatska nije preterano razvijenija od nas, mada, mora im se priznati da malo lepse izgledaju. da ne pominjem da su oni digli vise kredita od nas. Naravno, ne sporim ni da su 3-4 godine ispred nas, ali videces kako cemo mi izgledati kada dignemo isto toliko kredita kao oni... Naravno, ovde ne racunam Laki kesh kredite vec prave kredite za kola, stanove itd.
Bugarska? Ne bih rekao da su otisli daleko a za Rumuniju ne znam, jer nikada tamo nisam bio pa ne mogu da sudim o tome.
Sve u svemu, mi ne treba da gledamo kako je kod suseda nego kako je nase dvoriste! Mi imamo problem sa bagrom i balavurdijom koju treba najuriti, mada ... koga posle dovesti? Opet neke budale? Ne znam! Razocaran sam u nase drustvo i nas narod... Moralno smo pali i to je veliki problem!