Srbija izaziva Evropsku Uniju! da da dobro ste čuli!

• Začetnik teme Začetnik teme $$$
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa lepo zato tolko volis EU! :rtfm: student si! :whistling:

Написао сам 4 семинарска на тему добрих и лоших страна уласка у ЕУ и то са свих аспеката (индустрија, пољопривреда, привреда у целини, микроекономија) - тако да сам доста о томе обавештен.

Ovo su Božji zakoni i suština vere.Dogme i kanoni su ljudsko delo i itekako su se menjali i različito tumačili tokom istorije.
Kalendar je astronomska a ne teološka kategorija.
1 dan=24h=pun krug koji zemlja napravi prilikom rotacije
1 mesec=pun krug koji mesec napravi oko Zemlje
1 godina=pun krug Zemlje oko Sunca.....

Julijanski kalendar-netačan
Gregorijanski-tačniji ali ne potpuno tačan
Milankovićev kalendar-najtačniji ali se nažalost nigde ne primenjuje iako je usvojen na Svepravoslavnom kongresu 30. maja 1923. godine u Carigradu

Није потребно препирање око календара. До сада још ни један није тачан, ни један. Ипак треба признати да је Ватикан употребио календар за даљи раскол хришћана, а зашто? То бар није тешко разумети.

Валута је само један пример ...

А ово са Православљем се односи на државном нивоу, да се сматра "нетолеранцијом" разобличавање јеретичких учења.

Грци (на државном нивоу) јесу изгубили свој идентитет јер је њихова "званична" Црква прихватила папски нови календар и екуменизам, а то је јерес.

Koliko ja vidim, ti treba sa nekim da raspravljas o teologiji, a da se manes EU price.
Drzava i Crkva su odvojeni pojmovi. Drzava se ne mesa u Crkvu i obratno kod nas.

EU je ekonomsko pitanje, a ne teolosko kako bi neki protivnici pridruzivanja hteli da ga predstave.

Не могу да поверујем да ови жути шабани још увек не схватају да СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ ПОСТАТИ ЧЛАНИЦА ЕУ...

А наслов је...ахаха......

Re: Srbija izaziva Evropsku Uniju! da da dobro ste čuli!

548023_fear-1.jpg

Ма ужас један, замислите СРБИ "ИЗАЗИВАЈУ ЕУ"....УФ,УФ,УФ...........

porediti se sa norveskom i svajcarskom je smesno, ne bih sada obrazlagao zasto. Onaj ko razume, shvatice, a ko ne shvata, dzaba pricati.

norveska i svajcarska NEMAJU najvisi standard u EU.

Irci su poceli da se OTREZNJUJU:roll: sada, kada su uz pomoc EU, postali bogata, srecna i prosperitetna zemlja Nesto ne mogu da se setim da su bili trezni, kada su kao, najsiromasnija zemlja zapadne evrope, cvileli pred vratima unije.

Uopste, prica o ircima, je prica o bezobrazluku i sebicnosti, jedne prilicno , karakterno zajebane nacije, koja je klanjajuci se oberucke primala ogromna novcana sredstva iz eu, kao pomoc nerazvijenoj irskoj, a sada, nece da se odreknu ni kinte, da bi oni, ucinili isto za nove , nerazvijene clanice evropske unije. Prosta i jednostavna prica o sebicnosti iskompleksirane dojucerasnje sirotinje, i nista vise od toga
Slican predlog sam i ja dao za Srbiju:da cutimo i jedemo g.v.a dok ne udjemo(jer tesko je uci a izaci mozemo uvek)pa posle mozemo da se k.r.imo...
Ali mnogi to ne razumeju...

Изгубили су неки националне валуте. ...А политичку власт губе јер се све руководи из једне канцеларије у Бриселу. Директивама...
Идентитет нису само обичаји и ношња (а ово је смешно заиста) већ сачувати своје хришћанско-православне вредности и не правећи компромисе са туђим (лажним) религијским правцима. А то је суштина преваре мондијализма или екуменизма: да се уједињују у својим различитостима.[/SIZE] Да појасним: то не значи да не поштујемо право другог човека на његово верско и традиционално-обичајно определење, већ да не смемо да се саглашавамо и признајемо, као равноправно нашим, и та друга уверења. Нпр. главно учење Њу Ејџа (а то је званичан став мондијализма, тј. ЕУ) да се сви прогласе "нетолерантним" и "екстремним" они који разобличавају јеретичка учења, већ да морају да их признају као равноправна. А то се директно коси са Православљем и учењем Цркве!
Зато је мондијализам директно супротан нашој православној вери а самим тим и националном идентитету (јер смо светосавци).

Тачно тако. Ово је добро речено. Сви хришћански списи као и Библија и читав хришћански свет зна да је Бог створио свет у различитостима и да то тако треба да остане, то потврђује и изградња Вавилонске куле где је Бог поделио људске језике како се не би споразумели и све што је различито у свету је зато што то тако треба да остане. Тежња за једним језиком, једним заједничким светским друштвом, једном заједничком вером...итд...је циљ само да се на трон постави неко ко ће да влада целим светом, организација или човек. То се све коси са хришћанским начелима и никако не може бити добро ни за једног јединог слободног човека. Христ је сишао на земљу да би нас осободио ропства, да будемо слободне људске душе "Stojte, dakle, u slobodi kojom nas Hristos oslobodi i nedajte se ponovo u jaram ropstva uhvatiti". (Biblija, peta glava, poslanica Galacanima), и такође "Tamo gde je ropstvo, ne moze biti slobode; a tamo gde je sloboda, nema ropstva" .

Ма ужас један, замислите СРБИ "ИЗАЗИВАЈУ ЕУ"....УФ,УФ,УФ...........

Они нама узели Косово а тобоже, ми њих изазивамо....ха ха какав апсурд ово треба да иде у ону рубрику "Веровали или не".....:???:

који су то мајстори манипулације....

Они нама узели Косово а тобоже, ми њих изазивамо....ха ха какав апсурд ово треба да иде у ону рубрику "Веровали или не".....:???:

који су то мајстори манипулације....
Posto sam ja neupucen hteo bih da pitam-KO su to ONI?I KAKO su "UZELI" Kosovo?

Тачно тако. Ово је добро речено. Сви хришћански списи као и Библија и читав хришћански свет зна да је Бог створио свет у различитостима и да то тако треба да остане, то потврђује и изградња Вавилонске куле где је Бог поделио људске језике како се не би споразумели и све што је различито у свету је зато што то тако треба да остане. Тежња за једним језиком, једним заједничким светским друштвом, једном заједничком вером...итд...је циљ само да се на трон постави неко ко ће да влада целим светом, организација или човек. То се све коси са хришћанским начелима и никако не може бити добро ни за једног јединог слободног човека. Христ је сишао на земљу да би нас осободио ропства, да будемо слободне људске душе "Stojte, dakle, u slobodi kojom nas Hristos oslobodi i nedajte se ponovo u jaram ropstva uhvatiti". (Biblija, peta glava, poslanica Galacanima), и такође "Tamo gde je ropstvo, ne moze biti slobode; a tamo gde je sloboda, nema ropstva" .

Koliko je moje skromno znanje bog je i podelio ljudske jezike upravo zbog njihovih grehova.

Koliko je moje skromno znanje bog je i podelio ljudske jezike upravo zbog njihovih grehova.

Тачно тако. Али шта је био циљ градње Вавилонске куле ? Основни циљ градње куле био је да допре до неба, хтели су да стичу себи име и да буду други богови над народом. Првобитно име града било је Bab-ilu, што је у преводу значило "божија врата". А реч Вавилон данас се користи и као општи симбол за мултикултуралну и мултиетничку метрополу у којој истовремено заједнички живот дели више народа, вера и језика. Понекад означава и велику урбану целину искварену пороцима и неморалом.

Poslednja izmena:
Posto sam ja neupucen hteo bih da pitam-KO su to ONI?I KAKO su "UZELI" Kosovo?

они који су прогласили и признали независну државу Косово су "отели" део српске територије, јер је тиме погажено међународно право и стављен закон силе јачег.

Прети Британац јер зна да су све земље које су признале окупацију то урадиле против међународних закона и да би Србија глат добила случај и у историји би то било забележено и маркирано да је Србији начињениа неправда.То би укључило и комплетну агресију и све злочине ЕУ и САД над Србијом који су почињени зарад окупације и признавања "независности" ове окупиране српске земље.

Што се тиче ЕУ...Ако је неко спреман да прихвати окупацију државе да би Влада потписала папир на којем пише да је Србија чланица конкретне организације,јер мисли да не може себи организовати "бољи живот" ако Србија није чланица,онда су такви малоумни и неспособни.

Не треба Србија и половина српског народа да испишта и срља у пропаст због неспособности друге,која је спремна и род најрођенији да изда и прода ако помисли да ће му неко на тај начин са стране дати пар сребрњака.

"Неће нам бити боље ако не уђемо у ЕУ"...:lol::lol::lol::lol:...Ово су речи само НЕСПОСБНИХ и МАОЛУМНИХ људи.
Сиктер са власти неспособни!!!

Svi treba da se plase zakona , pa i EU. Ako se sud u Hagu oglasi da je samoproglasenje nezavisne drzave Kosovo nezakonito, a EU i USA to podrzavaju, znaci da su radili nezakonitu stvar i zato ako hoce da se po zakonu, trebaju da Srbiji pruze sve ono sto joj po zakonu i pravdi pripada.

Jasno je da svi preksioci zakona hoce da rade stvari koje su korisne za njih, iako su protiv zakona i pravde, i nanose stetu drugima, a da se sa njima postupa kao da je zakon na njihovoj strani.

To nemoze tako u ovom slucaju, jer ceo svet nije vlasnistvo USA i EU, vec su oni deo tog sveta u kome postoje i neka pravila ponasanja.

Прети Британац јер зна да су све земље које су признале окупацију то урадиле против међународних закона и да би Србија глат добила случај и у историји би то било забележено и маркирано да је Србији начињениа неправда.То би укључило и комплетну агресију и све злочине ЕУ и САД над Србијом који су почињени зарад окупације и признавања "независности" ове окупиране српске земље.

Што се тиче ЕУ...Ако је неко спреман да прихвати окупацију државе да би Влада потписала папир на којем пише да је Србија чланица конкретне организације,јер мисли да не може себи организовати "бољи живот" ако Србија није чланица,онда су такви малоумни и неспособни.

Не треба Србија и половина српског народа да испишта и срља у пропаст због неспособности друге,која је спремна и род најрођенији да изда и прода ако помисли да ће му неко на тај начин са стране дати пар сребрњака.

"Неће нам бити боље ако не уђемо у ЕУ"...:lol::lol::lol::lol:...Ово су речи само НЕСПОСБНИХ и МАОЛУМНИХ људи.
Сиктер са власти неспособни!!!

Оно што ја знам о ЕУ нисам чуо од Тадића, Ћелића, Динкића и осталих, него сам независно од њих проучавао све позитивно и негативно у вези уласка у ЕУ. Позитивне стране носе превагу...

А ово су речи људи који су у суштину ЕУ упућени колико и Марица у... (онолико колико их радикали и ДСС упућују). Уз то, још мисле да сви наши проблеми зависе од нас. Ако не одемо у ЕУ, то сигурно неће сачувати Косово, нити ће се поништити оптужница против Младића. Биће све исто, хтели ми у ЕУ или не.
Наиван је онај ко мисли да постоји избор - ЕУ или Космет, Младић, Хаџић.
Постоји само избор - или ћемо дати Космет, Младића и Хаџића и ући у ЕУ или ћемо дати Космет, Младића и Хаџића и не ући ЕУ.

Back