Srbija i fašizam

Tadic i ekipa se kao i mnogi njima slicni po bivsim komunistickim zemljama dokazuju zapadu kao antikomunisti povampirenjem fasizma.

Onome ko zna kako je NATO ukljucivao italijanske fasiste i nemacke naciste u svoje strukture radi obracuna sa komunistickim partijama u Evropi, to i nije nista novo.

rdeki
Оригинал поставио RutaviRododendron

Mozda normalno jeste, ali pod uslovom da je i ono sto nam se desava, takodje normalno. Medjutim, srpska stvarnost je potpuno drugacija i to zbog svega sto nam se desavalo proteklih decenija. Odlaskom Milosevica nista se sustinski nije promenilo - i dalje se nastavlja teritorijalno, kulturno, biolosko... i ostalo zatiranje srpskog naroda, ali na mnogo lukaviji i mirniji nacin. Verovatno u tom kontekstu i treba traziti razloge protesta Obrazovaca.

Vidiš, donekle se slažem.
Ali, problem je u nama. Mi smo ti koji trebamo da radimo na sopstvenom obrazovanju, na sopstvenom usavršavanju, na sopstvenom nacionalnom identitetu.
Tu nam niko drugi nije kriv, i ne treba da tražimo neprijatelje oko nas, već da sami damo sve od sebe.

Obraz u svom programu ima definisane neprijatelje. To su cionisti, ustaše, muslimanski ekstremisti i drugi, i prema njima se (prema njihovom sajtu) odnose poprilično agresivno što se može uporediti sa fašizmom.

Moram da podsetim da je osnovno načelo hrišćanstva ljubav prema svim ljudima na svetu, pa i prema neprijateljima.
Чињеница је да на политичкој мапи имамо два екстрема: једни су српски оријентисани, други србомзачки, при чему се Српски екстремисти увек у штампи називају ултрадесничарима&фашистима, док се србомрзачки&расистички ултралевичарски екстремисти етикетирају као напредни(!).

.

Poslednja izmena:
Чињеница је да на политичкој мапи имамо два екстрема: једни су српски оријентисани, други србомзачки, где се Српски екстремисти увек у штампи називају ултрадесничарима&фашистима, док се србомрзачки&расистички ултралевичарски екстремисти етикетирају као напредни(!).
Misliš na čediste, čankiste i ostale?
Ili misliš na babetine koje se bore za ljudska prava tako što idu i lupaju šamare dedama?

U svakom slučaju, ja sam protiv ekstrema. I jednih i drugih.

Poslednja izmena:
Чињеница је да на политичкој мапи имамо два екстрема: једни су српски оријентисани, други србомзачки, где се Српски екстремисти увек у штампи називају ултрадесничарима&фашистим� �, док се србомрзачки&расистички ултралевичарски екстремисти етикетирају као напредни(!).

Ili misliš na babetine koje se bore za ljudska prava tako što idu i lupaju šamare dedama?

Сви они су једно те исто друштво + ови на власти који себе етикетирају демократама - разлика је само у степену фолирања, те зато више "ценим" Чанка - јер је искрен у својој мржњи према Србима, од ових који се лажно представљају демократама.

"Kada su nacisti ubili Ranka Panića,
ja sam ćutao;
jer mi nije bio ništa.

Kada su zatvorili Vacića, Obradovića i Ljubičica,
ja sam ćutao;
jer nisam član njihovih organizacija.

Kada su došli po radnike koji gladuju,
ja se nisam pobunio;
jer nisam gladovao sa njima .

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni."

Poslednja izmena:
Не може ђаво да се увуче у Цркву већ у људе који представљају Цркву.
Ако они постану јеретици (као у случају СПЦ) то онда није више Црква Христова.
А то што наводиш је само последица јереси у СПЦ.
Отуда и тако страшни греси код њихових епископа, као и код осталих јеретика (протестанти, римокатолици, итд.).

Код нас у ИПЦ нема ама баш ниједног таквог случаја, нити је било у историји...
На форуму ОБРАЗ-а су ме бановали трајно и запретили ми батинама јер сам изнео суву истину о томе како је немогуће (због Причешћа) да у Цркви Христовој оболевају од тешких болести епископи или свештеници а код њих таквих случајева има колико хоћеш.(линк: http://obraz.forumotion.com/forum-f1/topic-t1656.htm ). Могуће је оболети, наравно, ако се недостојно и без вере причешћују али да се живи распадају од тешких болести - то никад нисам чуо да има у Цркви Христовој!
На пример, игуман Острошког манастира, о.Лазар, је умро у тешким мукама од рака а у том манастиру на Моштима светог Василија се исцелило на хиљаде људи (чак и муслимана) који су са вером дошли тамо, и то од тешких болести!...
Значи: обичан народ се исцелио а игуман није могао, па где је ту логика?...
Маловерје?....И више од тога. :sad2:

A jel ta vaša crkva ima gromobran ili je bezgrešna? :mrgreen:

Ako je neko gladan da li on razmišlja o skrivenim namerama onoga ko mu je dao da jede?

Opet kažem, ako želimo da se borimo protiv uticaja sekti (u ovom slučaju pentekostalaca) to moramo raditi drugačije.
Zašto Srpska Pravoslavna Crkva ne bi organizovala tako nešto? Zašto Obraz ne bi organizovao podelu paketića deci?
Hajde da mi sami učinimo nešto umesto što dižemo galamu na one koji zaista čine.

У најмању руке је смешно твоје поређење једне секташке акције са неуморним радом СПЦ на помоћи избеглицама и свима којима је помоћ потребна.

Таквих акција прикупљања и дељења помоћи у православним храмовима било је и одвијају се непрестано.

Да не помињем свештенике и монахе који , понекада и ризикујући сопствени живот, одлазе у најугроженија подручја на Косову и Метохији, носећи прикупљену помоћ.

jel, a koji su ti?

Lako ih prepoznas... Ako se radi o soljicama za kafu iz rusije, oni ce uleteti sa komentarom kako ''rusija pravi najgore soljice na svetu'' ... i cesto ponavljaju ono ''tesko onom koga rusija hrani i brani'' . Naravno niko ne sme javno da kaze da je nacista,fasista (ovde mnogi ne prave razliku) ali mrznju prema onome ko ih je razbucao,i poslao po logorima na sibiru ne mogu da sakriju. A kada ih pitas, zasto mr5zis toliko Rusiju ? e tu pocnu da trokiraju.... jer ne mogu da kazu ''zato sto su mi odveli dedu u logor.'' :)

mario80
Rundavi, što si pokvario temu
Ма нисам ја, већ је модератор нешто брљао бришући следећи део мог одговора:

Чињеница је да на политичкој мапи имамо два екстрема: једни су српски оријентисани, други србомзачки, где се Српски екстремисти увек у штампи називају ултрадесничарима&фашистим, док се србомрзачки&расистички ултралевичарски екстремисти етикетирају као напредни(!).

Сви они су једно те исто друштво + ови на власти који себе етикетирају демократама - разлика је само у степену фолирања, те зато више "ценим" Чанка - јер је искрен у својој мржњи према Србима, од ових који се лажно представљају демократама.

"Kada su nacisti ubili Ranka Panića,
ja sam ćutao;
jer mi nije bio ništa.

Kada su zatvorili Vacića, Obradovića i Ljubičica,
ja sam ćutao;
jer nisam član njihovih organizacija.

Kada su došli po radnike koji gladuju,
ja se nisam pobunio;
jer nisam gladovao sa njima .

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni."

Добро ти је ово:
RutaviRododendron:

Него што се тиче ове песмице тај Љубичић ти са све Вацићем је итекако ћутао и чак шта више ликовао кад је Давидовић хапшен и осуђиван. Ал изгледа дошла маца на вратанца.
Једино је Обрадовић имао петље да прозбори коју и ствари назове правим именом.

Poslednja izmena:
Срби су се кроз историју стотинама пута, и увек, САМО БРАНИЛИ од агресора разних квалификација.
Срби су нападани и споља и изнутра, а никада у историји нису били нападнути петом колоном, изнутра, као што су данас нападнути. Унутрашњи напади су омогућени спољним агресијама, каква је над Србијом била 1999. године. Захваљујући томе и ти пишеш, и други, како пишеш, помажући планетарне фашисте у послу уништавања Срба и свега што је српско.
Адолф Хитлер је био "мала маца" од фашисте у поређењу са великим газдама твојих малих газда. Фашизам је у вашим главама, и у вашим главама се мора извршити дефашизација.
Користите најогавније и најциничније трикове да жртву проглашавате фашистом. То историја још видела није, до напада на Србе и Србију који низ година воде највећи планетарни фашисти, предвођени бандитском кликом Америке и НАТО држава.
СМРТ НАТО ФАШИЗМУ - СЛОБОДА СРПСКОМ НАРОДУ !!!

Ниси лепо спавао, то је бар евидентно.

A jel ta vaša crkva ima gromobran ili je bezgrešna? :mrgreen:
Па ми немамо само једну цркву (храм) већ више...
Тамо где сам био нисам приметио громобране а чак и да има, није то знак маловерја (јер не треба Бога кушати).
Знак маловерја је нешто друго, о чему сам наводио пример малопре.:)

U zatvor bagru navijačku :)
Неки колега форумаш (мислим Врачарац) је написао пре неки дан да су навијачи након Петог октобра добили плакету захвалности од демократске власти за "развој демократије".
Да ли је то истина, јел зна неко нешто више о томе?..:think:

Ако је то истина онда ове демократе треба да се покрију ушима и да ћуте а не да лицемеришу.:rtfm:
Јер, и тада кад су добили ту плакету захвалности, навијачи нису били ништа бољи нити гори него што су сада!

Калуђер
Добро ти је ово:

Него што се тиче ове песмице тај Љубичић ти са све Вацићем је итекако ћутао и чак шта више ликовао кад је Давидовић хапшен и осуђиван. Ал изгледа дошла маца на вратанца.
Једино је Обрадовић имао петље да прозбори коју и ствари назове правим именом.
Давидовић јесте проблем за Србију и онај ко је воли, не би смео да га подржава, јер је он довољно одрастао да схвати како својом активношћу иде на руку српским непријатељима и даје им алиби за почињене злочине.

Лично, сигуран сам да је директно вођен од стране знате-већ-кога, јер знате-већ-ко под својом контролом осим високо рангираних политичара, руководи и анархистима (грчким, српским...), али и групама са идејама које заступа Давидовић. Наравно, читава ситуација је пројектована како би режим имао оправдања за увођење непроглашеног ванредног стања, забране српских организација, хапшења и застрашивања гладног народа.

Иначе ово раде стога, што су њихове агенције за истраживање јавног мнења дошле до закључка да ће режим изгубити следеће изборе, па су прешли на увођења отворене нацистичке диктатуре.

.

Poslednja izmena:
Čelsijevi navijači slave Hitlera!

Londonska policija najavila je istragu protiv navijača Čelsija, koji su na stadionu Stouka pevali antisemitske i rasističke pesme protiv pristalica Totenhema, koji nosi etiketu jevrejskog kluba.

http://www.mtsmondo.com/sport/football/text.php?vest=149029

...........................................

:whistling:

Dobro jutro,kolega!Jesmo za neko picence?:)
E moj bato,da su samo Chelsijevi.A Lacio,Wolfsburg,West Ham? Think,think.;)

Калуђер

Добро ти је ово:
Давидовић јесте проблем за Србију и онај ко је воли, не би смео да га подржава, без обзира на то колико се интимно слагао са њим. Он је довољно одрастао да схвати како својом активношћу само иде на руку српским непријатељима, те да им тиме даје алиби за почињене злочине.

Лично, сигуран сам да је директно вођен од стране знате-већ-кога, јер знате-већ-ко под својом контролом осим високо рангираних политичара, руководе и анархистима (грчким, српским...), али и групама са идејама које заступа Давидовић. Наравно, читава ситуација је пројектована како би режим имао оправдања за увођење непроглашеног ванредног стања, забране српских организација, хапшења и застрашивања гладног народа.

Иначе ово раде стога што су њихове агенције за истраживање јавног мнења дошле до података да ће режим изгубити следеће изборе, па су зато прешли на план увођења отворене нацистичке диктатуре.
Претерујеш...Не може бити "алиби" режиму за увођење ванредног стања и слично, то што је Давидовић неком камерману лупио чвргу! Не буди смешан...:lol:

Једноставно, режим се плаши политичких снага "трећег пута" (тј.антидемократских) и то је цела прича.:)

Sergian
Претерујеш...Не може бити "алиби" режиму за увођење ванредног стања и слично, то што је Давидовић неком камерману лупио чвргу! Не буди смешан...
Мени и теби је смешно, али они од њега направише највећег фашистичко-српског злочинца после Хитлера - тако га и зову: "Горан Давидовић - Фирер". Боли њих уво за Србе, битно је да нађу разлог да и даље остану на власти.

, режим се плаши политичких снага "трећег пута" (тј.антидемократских) и то је цела прича.
Ко су ови болдовани?

Back