Srbija, dvadeset pet godina kasnije: Dan kad je demokratska opozicija pobedila tiranina Slobodana Miloševića

Ma šta Hrvatska, "srpska Sparta" Crna Gora je još 1999. kao jedna od dve republike u SRJ, dok je tvoj neumrli Milošević još bio predsednik iste i ratovao sa NATO-om, zvanično uvela nemačku marku, a zatim je 2002. godine, znači kada SRJ još nije bila ni prekrštena u Državnu zajednicu Srbije i Crne Gore, automatski prešla na evro, i danas su u Crnoj Gori plate, penzije i standard veći nego u Srbiji, baš ih je uništio evro :hahaha:
И то све од туризма ?

Pogledajte ko vam je na vlasti, miloševićev ministar za nacizam i manjine:

Pogledajte prilog 1790248
Najgori ološ u istoriji postojanja srbije.
Од почетка своје каријере у СРС, нарцисоид је наступао глумећи патриоту.

Kontrarevolucija miloševićevske duboke države počela je de fakto državnim udarom kada je vojna bezbednost izmislila aferu "špijuniranja" uhapsivši SRBIJANSKOG generala tada potpredsednika vlade Momčila Perišića sa lažnom optužbom da je Amerikancima dao dokumenat o kolegijumu u Generalštabu koji je održan 6-7 meseci pre hapšenja generala Perišića u restoranu na Ibarskoj magistrali.

Да ли су политичка кретања у ондашњим СР Словенији и СР Хрватској већ после смрти Тита планирали одцепљење од СФРЈ ?
Nisu planirali otcepljenje od SFRJ "već posle smrti Tita." To je vaša miloševićevsko-julovska izmišljotina.

Ali sad sam ti objasnio da niste drzava :lol:
Nije ni Nemacka ako ce ti biti lakse.
To sto neko zivi losije je samo cena nezavisnosti juce, danas i sutra.

btw za Kanadu ste Trinidad i Tobago; lepe plaze 6 meseci i to bi bilo to.
Naredjenja stizu iz Brisela preko kmetova u Berlinu; a kad Hari S Truman uplovi u luku, svi skidate gaće.
Ali zato standard bajo moj ;)
PoAnta (od reci poAn, poAntirati, jel tako hehe) - ne qurci se bez pokrica
Tvoja "cijena nezavisnosti" je živjeti lošije, bježati iz zemlje glavom bez obzira i onda na forumima tješiti sam sebe da je to zapravo vrlina. Ako je to nezavisnost, svaka čast, slobodno je zadrži, mi ćemo “kmetovati” s boljim cestama, većim plaćama i realnim životnim standardom.

I daj, nemoj više s tim “Nemačka nije država” filozofijama. Ako Njemačka nije država, a Hrvatska nije država, što je onda Srbija? Globalni open-air muzejski eksponat za mitove, gusle i geopolitičke jadikovke?

Ti se hvataš za Trinidade, Tobagoe i Harry Trumane, a propuštaš osnovnu stvar, dok se mi “kurčimo bez pokrića”, naši klinci studiraju i rade u cijelom svijetu, a tvoji čekaju vizu za Budimpeštu i pljuju u praznu avliju.

Poanta, nezavisnost nije jadikovka, nego znati živjeti u 21. stoljeću. Srbija to očito još nije naučila.

Зашто и код вас одлазе из Хрватске?
Zato što ljudi idu gdje im je plaća veća i život lakši, to se zove sloboda kretanja.
Razlika je što Hrvati odlaze s hrvatskom putovnicom gdje žele, a Srbi odlaze jer u svojoj državi nemaju ni posla, ni perspektive, ni slobode.

Drugim riječima, naši idu jer mogu, vaši jer moraju.
Misliš da bi vaši dolazili raditi na sezonu a i van sezone u Hrvatsku da ne moraju? Pa naravno da ne bi.

Да ли је Слободан Милошевић крив и због тога што га је још 1987. западна пропаганда унапред прогласила кривим за разбијање СФРЈ ?
Stvarno ne znam na koju "zapadnu propagandu" iz 1987 misliš, možda na tekstove u časopisu Špigl u bivšoj Zapadnoj Nemačkoj ili tako nešto, jer su Amerikanci, a koji su se tada kao i sada od zapadnjaka najviše pitali, na raaazne načine tvog neumrlog Miloševića podržavali što otvoreno (čak su Miloševića posle Dejtona proglasili "garantom mira i stabilnosti na Balkanu") što prikriveno onda kada od svoje javnosti nisu smeli da baš otvoreno podržavaju jednu ratnu i zločinačku politiku koja je dolazila iz Beograda. Za Vašington opozicija u Srbiji kao da nije ni postojala sve pobede Koalicije Zajedno na lokalnim izborima i masovnih demonstracija u zimu 1996/97. godine zbog pokušaja Miloševića da tu pobedu ospori. Slobodana Miloševića su njegovi dobri prijatelji (vidi sliku dole) Amerikanci definitivno pustili niz vodu tek posle Rambujea kada Milošević odbija da potpiše sporazum čija prva varijanta nije predviđala referendum Kosovskih Albanaca o nezavisnosti već samo da im se vrati suštinska autonomija koja im je oduzeta Miloševićevim ustavom iz 1990, a koji je inače bio prvi separatistički ustav u SFRJ pošto je imao odredbu da je uredba koju donosi republička vlada iznad svakog saveznog zakona.

1758865383909.png

Milošević 1979. godine u Njujorku u društvu Rotšilda (drugi s desna) i Borke Vučić

Poslednja izmena:
Ma šta Hrvatska, "srpska Sparta" Crna Gora je još 1999. kao jedna od dve republike u SRJ, dok je tvoj neumrli Milošević još bio predsednik iste i ratovao sa NATO-om, zvanično uvela nemačku marku, a zatim je 2002. godine, znači kada SRJ još nije bila ni prekrštena u Državnu zajednicu Srbije i Crne Gore, automatski prešla na evro, i danas su u Crnoj Gori plate, penzije i standard veći nego u Srbiji, baš ih je uništio evro :hahaha:
Da, da. Otiđi malo u CG. Pa vidi da li je to baš tako kao što pišeš. Naročito na sjeveru. Ili malo pročitaš i o njihovim aferama. Nije DPS ništa bolji od SNS. Naprotiv.
Ne, nego pre svega od posla tranzita cigareta za italijansku mafiju, šta je tada u uslovima kada je Milošević svojom zločinačkom politikom doveo SRJ pod sankcije UN bio način da Crna Gora preživi.
Aha. Znači kad Milo švercuje cigare to je ok? Njihovi biznismeni koji su obogatili na švercu droge su ok? E ali kad to rade političari u Srbiji to je zločin, je li tako? Onako baš objektivno i dosljedno, nema šta.

@Логизам Аpropo vaše miloševićevsko-julovske izmišljotine kako su "Amerikanci rušili Jugoslaviju," evo Milana Kučana koji svedoči da su SAD snažno podržavale saveznu vladu Ante Markovića i opstanak Jugoslavije, a šta je išlo čak dotle da je njemu lično tadašnji američki državni sekretar Džems Bejker tokom svoje posete SFR Jugoslaviji, na sastanku dan pre proglašenja nezavisnosti Slovenije, pretio da "Amerika neće priznati nezavisnost Slovenije:"

Tvoja "cijena nezavisnosti" je živjeti lošije, bježati iz zemlje glavom bez obzira i onda na forumima tješiti sam sebe da je to zapravo vrlina. Ako je to nezavisnost, svaka čast, slobodno je zadrži, mi ćemo “kmetovati” s boljim cestama, većim plaćama i realnim životnim standardom.

I daj, nemoj više s tim “Nemačka nije država” filozofijama. Ako Njemačka nije država, a Hrvatska nije država, što je onda Srbija? Globalni open-air muzejski eksponat za mitove, gusle i geopolitičke jadikovke?

Ti se hvataš za Trinidade, Tobagoe i Harry Trumane, a propuštaš osnovnu stvar, dok se mi “kurčimo bez pokrića”, naši klinci studiraju i rade u cijelom svijetu, a tvoji čekaju vizu za Budimpeštu i pljuju u praznu avliju.

Poanta, nezavisnost nije jadikovka, nego znati živjeti u 21. stoljeću. Srbija to očito još nije naučila.
Ti decko nisi normalan, ja nisam stanovnik ni drzavljanin Srbije.
Ja komentarisem iz ugla Kanade kad ti kazem da ste qurcina a ne drzava, i vi i Nemacka.

Svabama su razneli severni tok, žilu kucavicu njihovog industrijskog razvoja i nisu A rekli; da to je sigurno drzava.
Uvezli su im X miliona mudza i napravili haos u drzavi; nisu smeli da zucnu.

Vi ste se tako usrecili sa placama da vam je 400 tisuca Hrvata iselilo iz HR u zadnjih 15 godina; mora da je i to zbog Srba.

Ja sam na pocetku ove price rekao da je Srbija u K; i to je zbog grupe SNS kriminalaca na vlasti, ali i dalje ima prerogative drzave koje ste vi prodali.
Zato sam te pitao; jeste ginuli za neovisnost ili bolji model frizidera; a ti odgovaras kao kmet; da je bitniji najnoviji model iphone 📱

Ti sad nastavi da odgajas dete da ga posaljes na studije van domovine i da ostane da radi u tudjini, dok ti HDZ domoljubi uvoze zamenu, radnike i nove stanovnike iz zemalja treceg sveta. To je vama vasa borba dala; pa nastavi da zivis u tripu kako je to uspeh.

Aha. Znači kad Milo švercuje cigare to je ok?
Potpuno je bilo okej da Republika Crna Gora uzima kintu (i da između ostalog od tih para tada isplaćuje i penzije) od tranzita cigareta koje su regularno ulazile u CG, a onda prodavane of šor firmama koje su iz luke Zelenika onda organizovale prevoz cigareta gliserima u Italiju, u uslovima sankcija UN pod čiji udar je Slobodan Milošević svojom zločinačkom i ratnom politikom doveo SRJ i za koje su, btw, u Savetu bezbednosti UN glasali i tvoji ljubljeni Rusi.

Ti decko nisi normalan, ja nisam stanovnik ni drzavljanin Srbije.
Ja komentarisem iz ugla Kanade kad ti kazem da ste qurcina a ne drzava, i vi i Nemacka.

Svabama su razneli severni tok, žilu kucavicu njihovog industrijskog razvoja i nisu A rekli; da to je sigurno drzava.
Uvezli su im X miliona mudza i napravili haos u drzavi; nisu smeli da zucnu.

Vi ste se tako usrecili sa placama da vam je 400 tisuca Hrvata iselilo iz HR u zadnjih 15 godina; mora da je i to zbog Srba.

Ja sam na pocetku ove price rekao da je Srbija u K; i to je zbog grupe SNS kriminalaca na vlasti, ali i dalje ima prerogative drzave koje ste vi prodali.
Zato sam te pitao; jeste ginuli za neovisnost ili bolji model frizidera; a ti odgovaras kao kmet; da je bitniji najnoviji model iphone 📱

Ti sad nastavi da odgajas dete da ga posaljes na studije van domovine i da ostane da radi u tudjini, dok ti HDZ domoljubi uvoze zamenu, radnike i nove stanovnike iz zemalja treceg sveta. To je vama vasa borba dala; pa nastavi da zivis u tripu kako je to uspeh.
Ti iz Kanade veličaš katastrofu u Srbiji dok uspoređuješ Njemačku i Hrvatsku s vašim "neovisnim" rolerkosterom punim kriminalaca i kaosa. Hvala ti na lekciji iz geopolitike, očito da tvoja ekspertiza uključuje Sjeverni tok, mudže i statistiku iseljenih Hrvata, a iskustvo u stvarnom životu u 21. stoljeću ti fali.

Mi nismo kmetovi kad znamo živjeti i graditi, ni kad naši klinci studiraju i rade po cijelom svijetu. Ti i dalje brojiš katastrofe, zastave i TripAdvisor iz Kanade, dok Srbija pokušava shvatiti što je stvarna nezavisnost. Tvoja analiza je savršeni primjer kako mitovi, paranoje i zavidni tripovi iz tuđih fotelja ne čine državu.

@đavolčić Apropo tranzita cigareta preko Crne Gore u vreme sankcija UN, kada da su crnogorske institucije i njihovi predstavnici u skladu sa tada važećim republičkim zakonima radili za dobro svoje republike i crnogorskih građana u tim teškim uslovima sankcija koje je izazvao Slobodan Milošević svojom zločinačkom i ratnom politikom.

2010.

Bivši crnogorski ministar finansija oslobođen optužbi u Italiji

https://www.slobodnaevropa.org/a/sud_bari_miroslav_ivanisevic/2044954.html

Да ли је Слободан Милошевић крив за Маспок 1971.?
Да ли је Слободан Милошевић крив и због две оружане побуне балиста у време Тита на КиМ ?
Да ли је Слободан Милошевић крив и због формирања Призренске Лиге ?
Да ли је Слободан Милошевић крив и због пуцања у Загребу на војску тек договорене Краљевине СХС ?
Да ли су политичка кретања у ондашњим СР Словенији и СР Хрватској већ после смрти Тита планирали одцепљење од СФРЈ ?
Да ли је Слободан Милошевић крив због Мајеровог ауторског чланка у Süddeutsche Zeitungen, у коме заговара распад СФРЈ и отворено пита "Шта чекају Словенија и Хрватска ?
Да ли су она четворица словеначких официра шпијунирали ЈНА за стране обавештајне службе и, да би избегли хапшење, побегли у Аустрију?
Која служба је финасирала и логистички помагала Ф. Туђмана да покрене кампању у ондашњој СР Хрватској?
Да ли је Клаус Кинкел (после смрти Милошевића) објавио књигу "Како смо разбијали Југославију" ?
Да ли је Слободан Милошевић крив и због тога што га је још 1987. западна пропаганда унапред прогласила кривим за разбијање СФРЈ ?
Како објашњаваш чињеницу да су Лоренс Иглбергер и Хенри Кисинџер изјавили да Слободан Милошевић није ратни злочинац?
Да ли знаш да има индиција да је иза неких убистава у Србији (у време МИлошевића) стајао неко други (је л' да га именТујем, или значајно погледам?)
Куцаш на закључана и заварена врата.
Човек је на задатку, не губи време.

Potpuno je bilo okej da Republika Crna Gora uzima kintu (i da između ostalog od tih para tada isplaćuje i penzije) od tranzita cigareta koje su regularno ulazile u CG, a onda prodavane of šor firmama koje su iz luke Zelenika onda organizovale prevoz cigareta gliserima u Italiju, u uslovima sankcija UN pod čiji udar je Slobodan Milošević svojom zločinačkom i ratnom politikom doveo SRJ i za koje su, btw, u Savetu bezbednosti UN glasali i tvoji ljubljeni Rusi.
Znači ok je da neko ko je po tvom ukusu čini zločine? Jer Milo je po tvom ukusu pa ćeš mu oprostiti to što je pokrao milijarde. Vučić nije pa je on lopov koji treba u zatvor.

Znači ok je da neko ko je po tvom ukusu čini zločine? Jer Milo je po tvom ukusu pa ćeš mu oprostiti to što je pokrao milijarde. Vučić nije pa je on lopov koji treba u zatvor.
Мислим да ту нема места никаквом чуђењу.
Не очекуј некакву моралност од зеленог фашисте.

Znači ok je da neko ko je po tvom ukusu čini zločine?
Nije bilo nikakvog "zločina" u tranzitu cigareta. Crnogorsko društveno preduzeće "Zeta trans" je uzimalo zvaničnu proviziju (skladištenje i špediterske usluge) od cigareta koje su regularno ulazile u Crnu Goru kao tranzit, da bi of šor firme čije je to bila roba, prodavale te cigarete drugim of šor firmama koje su ih zatim krcale na plovila i terale dalje. "Zeta trans" odnosno crnogorske institucije nisu morale da znaju gde te cigarete na kraju završavaju. Naravno da je Crna Gora znala da pljuge namenjene crnom tržištu u Italiji koje drži mafija, ali su crnogorskim penzionerima morale da se isplaćuju penzije, morala je u Crnoj Gori da se isplaćuje socijalna pomoć najugroženima, morali su da se daju dečji dodaci, morale su da se vrše neophodne popravke saobraćajne infrastrukture, itd itd, znači moralo je da se odnekud finansira sve ono za šta nije bilo para pošto je SRJ pod Miloševićevim rukovodstvom izvršila zločinačku agresiju na druge države u regionu i zasluženo dospela pod sankcije UN-a za koje su, da ponovimo, u Savetu bezbednosti UN glasali i tvoji ljubljeni Rusi (a btw tebi mrska Ukrajina sve vreme sankcija baržama je doterivala nafne derivate u SRJ i prodavala to ovde po tržišnoj ceni i bila među prvim zemljama koje su osudile NATO intervenciju 1999).

Miloševićevci za vrhunac "suverenosti" i "nezavisnosti" smatraju vreme kada je zemljom Srbijom hodao njihov neumrli bog Slobodan Milošević sa svojom Baba Julom i kada se živelo ovako – par primera onoga šta su miloševićevci su 2000-te ostavili tada novoj vlasti i zato za najgore izdajnike smatraju one koji se se drznuli da ova miloševićevsko-julovska dostignuća suverenosti i nezavisnosti ukinu:

1758879239010.png

Ulična prodaja benzina i dizela na flaše

1758879819170.png

Tokom osamdesetih delikventska subkultura džeparoša, "valera" (valer=onaj koji radi "valu", sleng za provalnu krađu), "šibadžija" i raznih dripaca sa svojim načinom života, načinom oblačenja, muzikom koju su osamdesetih jedino oni slušali i koja će se kasnije onako iz milja nazvati "turbo-folk" kada će se ista iz beogradskih predgrađa preseliti na televizije sa nacionalnim frekfencijama gde je na žalost ostala do danas i @Zoran Ćirjaković je hvali kao najveće kulturno dostignuće Srba, predstavljala je duboki andergraund, a da bi sa Miloševićevim "veselim devedesetim" krimosi postali društvena snaga

Tuča građana prilikom otimanje tokom besplatne podele hleba u centru Beograda

Back