Србија доминантно гласала за ЕУ и казнила десницу

Poruka
15.606
Најновији подаци парламентарних избора говоре да је Србија још више гласала у правцу ЕУ, а знатно мање за проруску десницу.

На прошлим изборима 2022. године проевропске партије СНС 44,27% + УЗП 14,09% + СПС 11,79 + МОРАМО 4,84 су освојиле 74,99 % гласова.
Док су десничари НАДА 5,54 + Двери 3,92 + Заветници 3,82 освојили 13,28 % гласова.

На овим изборима 2023. године проевропске партије СНС 46.7 + СПН 23.69 + СПС 6.55 су освојиле 76,94 % гласова.
Док су десничари НАДА 5,02 + Ми глас 4.68 освојили 9,7 % гласова.

Дакле ЕУропејци освајају 2% више у односу на прошле изборе, а десничари скоро 4% мање.

Može se reći da je Srbija većinski glasala za Francusko - nemački plan za Kosovo

- SNS je već odradila veći deo posla, Vučić je prihvatio Ohridski sporazum, ostaju još samo tehnikalije
- SPN se pravila mrtva po ovom pitanju
- SPS takođe

- Narodna stranka kojoj je ovo bio centralni element kampanje je prošla kao bos po trnju
- Dveri Zavetnici ostadoše ispod cenzusa, propade im kampanja bazirana na Kosovskom zavetu
itd.

Saberi oduzmi, ispod 10% glasova je otišlo za parlamentarne stranke koje se eksplicitno protive planu

Da li vi stvarno mislite da je većina glasača SNS i SPS proevropski opredeljena?
Те партије су апсолутно проевропске, а један део бирача који је дошао из СРС, верује да се Вучић игра са западом, да је запад наиван, да их сваки пут надмудри, превари. То су изузетно глупи и необразовани људи којима Вучић манипулише. Друга половина напредњака је дошла из ДС, односно странака ДОСа и они су тај ЕУ мотор СНСа.
Вучић користи свој радикалски кредит и тако манипулише делом свог бирачког тела.

СПС има тај комплекс Слобине антизападне партије из прошлости и Дачићу је увек био циљ да докаже супротно, да је ЕУропејац ... није случајно што је баш он потписао издајнички бриселски споразум.

проевропске партије СНС 44,27% + УЗП 14,09% + СПС 11,79 + МОРАМО 4,84 су освојиле 74,99
Захебаваш ме да неко СНС сматра проевропском???? 😳
Спс???
Јел говоримо о Вучићу Шешељевом м и Дачићу Слобовом ?

Да,они то стварно мисле. Ко да живе на Марсу, а не у Србији.
Па ко је потписао бриселски споразум ? Вучић+Дачић или неки српски родољуби ?

Захебаваш ме да неко СНС сматра проевропском???? 😳
Спс???
Јел говоримо о Вучићу Шешељевом м и Дачићу Слобовом ?
Слоба је умро као антизападњак, а Шешељ је формално остао против запада, али подржава Вучића који је западни човек.
Вучић и Дачић су променили дрес и они су сада искренији ЕУропејци него неки ликови из ДОСа.

Тадића сматрају мањим ЕУропејцем, јер није хтео да потпише бриселски споразум, а да не причам тек о оном споразуму о нормализацији са Трампом и шиптарима.

Слоба је умро као антизападњак, а Шешељ је формално остао против запада, али подржава Вучића који је западни човек.
Вучић и Дачић су променили дрес и они су сада искренији ЕУропејци него неки ликови из ДОСа
:dash:

Ја сам сад запањена, види се да не поседујем ТВ пријемник.
Не поседујем ни ја, али чак и на примеру ових избора смо видели да запад више цени Вучића као већег ЕУропејца, него политичаре из СПН. Можда зато што сматрају да ће их опозиција изиграти, као што их је Тадић завлачио, јер није хтео да потпише бриселски споразум.
Да се ова крађа десила у Слобино време, притисак запада би био ужасан и избори би били поновљени, а лопов би био сатанизован.

Не поседујем ни ја, али чак и на примеру ових избора смо видели да запад више цени Вучића као већег ЕУропејца, него политичаре из СПН. Можда зато што сматрају да ће их опозиција изиграти, као што их је Тадић завлачио, јер није хтео да потпише бриселски споразум.
Да се ова крађа десила у Слобино време, притисак запада би био ужасан и избори би били поновљени, а лопов би био сатанизован.
Зато су западни медији Н(ато)1 и Нова СС главни пропагатори опозиције у Србији.

Рођени...ијаоооо 🙄
Он им треба, одговара им баш овакав, не цене га, него га користе. Када га потроше, биће збрисан. Немо да си наиван, помислићу и да си невин.

Зато су западни медији Н(ато)1 и Нова СС главни пропагатори опозиције у Србији.
Па шта смета ти што имају два три медија, а режим држи све остало ? И Вучић држи тај медијски мрак управо уз подршку запада.
Прозападна опозиција се бори да преузме ту наклоност запада коју је узео Вучић и да они узму власт.

Запад из неког разлога не верује опозицији и наставља да сарађује са Вучићем и да њему даје даље налоге у спровођењу спољне политике.

Рођени...ијаоооо 🙄
Он им треба, одговара им баш овакав, не цене га, него га користе. Када га потроше, биће збрисан. Немо да си наиван, помислићу и да си невин.
Слажем се ... може се искористити и тај израз. Цене га, јер имају више користи од њега ... послушнији је.

Па шта смета ти што имају два три медија, а режим држи све остало ? И Вучић држи тај медијски мрак управо уз подршку запада.
Прозападна опозиција се бори да преузме ту наклоност запада коју је узео Вучић и да они узму власт.

Запад из неког разлога не верује опозицији и наставља да сарађује са Вучићем и да њему даје даље налоге у спровођењу спољне политике.
Prosta računica, Vučić sa 46% može odraditi neke stvari bez obaranje vlade dok SPN ne bi to mogla jer bi zavisila od desnice.

Za mene je narativ Nestorovica i ekipe ista kao SNSa, SPSa i sve desnice... To je ubedljiva vecina u Srbiji... Ista je to prica, samo sto je Nestorovic za one ne samo glupe vec i lude...Svi oni imaju slicnu pricu borbe protiv "zlog stranog faktora"... Svi su protivnici EU, ovi otvoreno, a ovi na vlasti skriveno sa sve laznim putem i laznim integracijama... Za mene oni su jedna ista grupacija... U vreme kada EU administracija i nasa vlast budu i otvoreno u konfrontaciji svi ce oni biti jedna ista grupa... SNS biraci ce poleteti od radosti i zagrliti se sa svojim istomisljenicima iz lazne opozicije...Za sad ih samo sendvic razdvaja...

Prosta računica, Vučić sa 46% može odraditi neke stvari bez obaranje vlade dok SPN ne bi to mogla jer bi zavisila od desnice.
Управо тако. Запад ће увек више ценити Вучића и гледаће му кроз прсте за све свињарије које су незамисливе у цивилизованим државама, јер он може без проблема да одради све планове запада.

Za mene je narativ Nestorovica i ekipe ista kao SNSa, SPSa i sve desnice... To je ubedljiva vecina u Srbiji... Ista je to prica, samo sto je Nestorovic za one ne samo glupe vec i lude...Svi oni imaju slicnu pricu borbe protiv "zlog stranog faktora"... Svi su protivnici EU, ovi otvoreno, a ovi na vlasti skriveno sa sve laznim putem i laznim integracijama... Za mene oni su jedna ista grupacija... U vreme kada EU administracija i nasa vlast budu i otvoreno u konfrontaciji svi ce oni biti jedna ista grupa... SNS biraci ce poleteti od radosti i zagrliti se sa svojim istomisljenicima iz lazne opozicije...Za sad ih samo sendvic razdvaja...
Запад је доминантно уперен против Срба и српских интереса. То је цела цака.

Управо тако. Запад ће увек више ценити Вучића и гледаће му кроз прсте за све свињарије које су незамисливе у цивилизованим државама, јер он може без проблема да одради све планове запада.
И кад крећеш на протест испред РИК-а??

Back