"Србија ће морати да призна Косово"

Protector

Elita
Poruka
15.085
"Srbija će morati da prizna Kosovo"

Novi Sad -- Specijalni izvestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan Hanes Svoboda izjavio je da će Srbija morati da prizna nezavisnost Kosova pre ulaska u EU.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=10&dd=13&nav_category=1262&nav_id=651555

9912150425079cf4ccee10486428324_368x217.JPG

"Priznavanje Kosova se na kraju mora dogoditi, ali ono nije nikakav uslov u postupku pristupanja EU. No, pre nego što Srbija postane članica EU, svakako će morati da prizna Kosovo. U ovom trenutku je bitno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine. Ali za samu Srbiju bi bilo dobro da prihvati činjenice", rekao je Svoboda za novosadski Dnevnik.

Svoboda je ocenio da bi Srbija na proleće sledeće godine mogla da dobije datum za početak pregovora sa EU, ali je poručio da pre toga Srbija treba da "umiri radikalne struje".

"Nedavna odluka o zabrani održavanja Parade ponosa upravo dokazuje da nova Vlada Srbije nije privržena evropskim vrednostima", kazao je Svoboda.

Dodao je da ono što je do sada čuo od nove vlade u pogledu EU "nije ni malo ohrabrujuće".

"Neprestani flert sa Rusijom, kao znak da EU nije za Srbiju jedini partner, nije baš od pomoći", rekao je Hanes Svoboda.

Значи не само што би хтели да признамо Косово, него још и да не сарађујемо са Русијом и да нам ЕУ буде једини партнер ?!

Poslednja izmena od moderatora:
Признајте Косово, прекините сарадњу са Русијом, организујте геј параде, изложбе на којима се вређа Исус...
Радије бих живео у оном што они сматрају затуцаном земљом него у њиховој демократији и слободи говора.

ne razumem, zasto Srbija mora da prizna Kosovo da bi usla u EU, kad i neke zemlje EU nisu priznale Kosovo, pa im niko to ne prebacuje

jedino sto mi pada na pamet su dvostruki arsini

Pa kako ti nije jasno, Srbija pre nego što uđe u EU, mora se znati gde su joj granice.
Sve dok Srbija ne priznaje Kosovo, ono ne može biti država.
Ako bi primili Srbiju pre priznanja, u granicama sa Kosovom naravno ...,
kasniji raspad Srbije i izdavajanje Kosova bi bio raspad Evropske države ...

zasto im je stalo toliko da Srbija prizna Kosovo, ako je Kosovo vec suvereno i nezavisno?

Da imajnu LEGITIMITET.

I da Srbija prizna i da ne prizna Kosovo - bice isto:; Kosovo ce biti potpuno nezavisno od Srbije..

Samo Srbiji ce biti mnogo teze ako ne prizna.

Oni su odluku doneli.

I tu nema izmena dok Amerika ne propadne.

A pre ce propasti ceo svet nego Amerika.

Znaci - treba se slusati.

Nema mnogo opcija.

Da imajnu LEGITIMITET.

I da Srbija prizna i da ne prizna Kosovo - bice isto:; Kosovo ce biti potpuno nezavisno od Srbije..

Samo Srbiji ce biti mnogo teze ako ne prizna.

Oni su odluku doneli.

I tu nema izmena dok Amerika ne propadne.

A pre ce propasti ceo svet nego Amerika.

Znaci - treba se slusati.

Nema mnogo opcija.

Tvorza.. hebeno mesto kazu...

Mi smo propala država,a od našeg nepriznavanja Kosova,korist imaju samo pojedinci koji se enormno bogate iz dana u dan,primajući dve plate i zarađivajući na švercu...
Interesantno mi je kako su gadljivi na pomen nezavisnog Kosova,a kako nisu gadljivi na novac istog...
Ebe mi se za Kosovo,uvek bila rupa u koju su sve republike bacale lovu i nikad ništa od toga...
Nećemo da priznamo Kosovo???Aj onda da im damo penzije,socijalna primanja i pravo glasanja za dva miliona šiptara što se nakotilo tamo...
Kosovo nije nezavisno???Aj onda da uđemo tamo bez graničnih prelaza i obratimo se našoj policiji za pomoć tamo...
Ovo što većina sanja ovde,ide na korist samo onih naših junačina tamo što primaju po dve plate od dve države,a voze džipove i grade nekretnine u svim većim gradovima Srbije...
Žalosno je samo što ovaj život prolazi u bedi koju trpimo zarad interesa pojedinaca...

Mi smo propala država,a od našeg nepriznavanja Kosova,korist imaju samo pojedinci koji se enormno bogate iz dana u dan,primajući dve plate i zarađivajući na švercu...
Interesantno mi je kako su gadljivi na pomen nezavisnog Kosova,a kako nisu gadljivi na novac istog...
Ebe mi se za Kosovo,uvek bila rupa u koju su sve republike bacale lovu i nikad ništa od toga...
Nećemo da priznamo Kosovo???Aj onda da im damo penzije,socijalna primanja i pravo glasanja za dva miliona šiptara što se nakotilo tamo...
Kosovo nije nezavisno???Aj onda da uđemo tamo bez graničnih prelaza i obratimo se našoj policiji za pomoć tamo...
Ovo što većina sanja ovde,ide na korist samo onih naših junačina tamo što primaju po dve plate od dve države,a voze džipove i grade nekretnine u svim većim gradovima Srbije...
Žalosno je samo što ovaj život prolazi u bedi koju trpimo zarad interesa pojedinaca...

Pa cu ja da ga priznam???

Alo bre?

Ja sam tamo sluzio, video majmunijadu doticne 'tlacene' podvrste zvane siptari... i teraj se bre..

Vrlo dobar komentar!

POLITIKA JE VESTINA MOGUCEG!

I prema tome treba da se ravnaju nasi politicari.

Oterat djubrad iz Srbije.
Pa ovo više nije politika štapa i šargarepe
već igre bez granica.
Uvek isto:
potpiše se, oni pljunu, naši poližu.

Pa kad udružeme šiptarsko-NATO-Eu snage nisu mogle da
da malo demokratski pobiju one srbe u Ibarkom Kolašinu
(gde je i brana Gazivode napravljena da im se potope imanja)
zamolili BoTu malog, a ovaj poslao BG policiju na njih.
A tako NIKADA nekrštenog uveta nije bilo.
Ljudi brane svoje domove.

Koliko još mogu sami?

Treba im pomoći

PS. Javiću vam kako je tamo, sutra idem baš
tamo na jednu svadbu.

Back