Srbija bez viza ... konačno ili ?

• Začetnik teme Začetnik teme dejca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo "lobiranje protiv" mora da je ili los izbor formulacije autora teksta ili los prevod.
Makedonija se samo protivi uslovljavanju da vizna liberalizacija ide za sve tri zemlje u paketu. Kad se vec ucinak svake zemlje zasebno vrednuje tako neka se i postupa pri donosenju odluke. Ako evropska komisija smatra da su Srbija i Crna Gora ucinili dovoljno da se i za njih preporuci ukidanje viza, nikome u Makedoniji to nece smetati. Bas naprotiv, dobro je za celi region da se to sto pre desi.

Odluka o ukidanju viza 15. juna?
27. maj 2009. | 00:12 -> 10:04 | Izvor: B92
Beograd -- Odluka o ukidanju viza za zemlje zapadnog Balkana biće doneta najverovatnije na sastanku šefova diplomatija EU 15. juna u Luksemburgu, prenosi agencija APA.

Dugo očekivana šengenska viza (Fonet, arhiva)
Evropska inicijativa za stabilnost objavila je na svom sajtu dokument o napredovanju zemalja ka bezviznom režimu. Prema tom izvoru, Makedonija je prvorangirana sa ocenom 1, što znači da je ispunila sve ili gotovo sve uslove predviđene mapom puta. Srbija i Crna Gora imaju ocenu 1,75, što znači da je ispunjen veći deo uslova.

Bosna i Hercegovina i Albanija imaju ocenu 3, a prema objašnjenju ESI-ja, to znači da su na "pravom putu, ali ne ispunjavaju još sve potrebne uslove.

U izveštaju Evropske komisije pet zemalja regiona rangirano je na osnovu procena eksperata i Evropske komisije.

Predstavnica Evropske inicijative za stabilnost Aleksandra Štiglmajer tvrdi da postoji mogućnost da Makedonija, Srbija i Crna Gora zajedno u januaru dobiju bezvizni režim sa zemljama Evropske unije.

Izvori austrijske agencije APA navode da je za sada gotovo sigurno da će Makedoniji biti ukinut vizni režim, a dobre šanse imaju i Srbija i Crna Gora, dodajući da Makedonija trenutno lobira u Briselu protiv rešenja da tri zemlje budu oslobođene viznog režima u paketu.

AKO IMA BOGA I PRAVDE....ISKRENO VERUJM DA CE SE TO DOGODITI...

***,koje gluposti.:dash::dash::dash:

Evo ja cu da ti dam 3000e ako mi nabavis pasos Rusije ili Sad-a, pa da vidimo dal mozes:think:?
Daj bre nemoj se saliti treba vise kinte za taj dokument.Uostalom sta nasbriga to su ilegalni kanali mi Srbi smo evropski narod:).
Sto meni da das,nadjes ribu strankinju za tu lovu i ti si car.
Ozenis se sa njom satro i eto ti sve u zivotu.
Ozbiljno.A,usput mozda je i dobra riba.:ok::ok:

Back