СРБИ

Pobunjenik

Primećen član
Poruka
550
НАПОМЕНА

Унапред скрећем пажњу на дужину текста. Само они које заиста интересује историја Срба од библијских времена до данашњих дана, биће спремни да од почетка до краја прочитају овај текст.

ТЕМА

Ова тема је намењена искључиво Србима, дакле онима који су по рођењу Срби и који срцем и душом припадају овом народу. Они који су Срби по рођењу, али из било ког разлога имају негативна осећања према српском народу, његовим обичајима, историји, традицији и кулутури, нису позвани да читају овај текст. Исто важи и за оне који су некада били Срби, или чији су преци некада били Срби, а данас се изјашњавају као Хрвати, Црногорци, Бошњаци итд. Ова тема није намењена ни онима који по свом пореклу немају никакве везе са Србима, нити онима који живе са Србима, или близу Срба, а гаје било какав анимозитет према њима. Свима њима поручујем да читају било шта друго осим ове теме. Овде једноставно нећете пронаћи себе, нити ћете било шта разумети, јер антисрбима желим да отежам, а не да олакшам посао. Зато и нисам изнео све информације које имам, већ само за које сам сматрао да су довољне Србима да открију своје порекло, а да не помогну антисрбима на било који начин.

ИЗВОРИ

Вероватно ћете се питати који су извори мојих информација. Осим јавно доступних књига које се баве исторјиом Срба, почевши од Српско-српског речника (аутор: Радован Дамјановић) па до књиге Срби – народ најстарији (Олга Луковић-Пјановић), користио сам се и Библијом, како Старим тако и Новим заветом, али и појединим списима из темпларских архива, а одређене информације сам добио и од људи који тврде да су имали увид у архиве Сионског приората.

НЕБЕСКИ НАРОД

О Србима се не може говорити озбиљно а да се не закачи подручје мистерије, па чак и езотерије. Управо је теза о Србима као небеском народу класичан пример езотерије која је уграђена у нашу историју. Многи антисрби се просто утркују у исмејавању Срба као небеског народа, иако о томе не знају ништа.

О Србима као небеском народу може се говорити у буквалном и езотеријском смислу. У букбланом смислу, Кнез Лазар се 1389. определио за небеско царство, па на основу тога народ кога је предводио има небески карактер. У езотеријском смислу, Срби су народ који је, за разлику од свих осталих народа који су створени на Земљи, једини створен ван ове планете, дакле на планети својих твораца. Срби су створени као раса која је требало да представља контролоре, и да заузме кључне позиције на Земљи, како би осталим народима омогућила најефикаснији пут до духовног развоја и просветљења, и како бисмо се, као људски род у целини, приближили осталим цивилизацијама за којима прилично заостајемо. Наравно да је овај идеални план далеко од остварења, и сигурно је да планери и творци не могу бити задовољни.

СРБИ У БИБЛИЈИ

Прво помињање Срба у нама познатој историји људског рода јесте у Библији, у Старом Завету. У Петој књизи Мојсијевој, 33:12, налази се можда најинтересантнији и најзначајнији контекст у коме се спомињу Срби:

«Мили Господу наставаће без страха с њим; заклањаће га сваки дан, и међу плећима његовијем наставаће.»

Дакле, видимо да поред Јевреја, постоји још један изабрани народ, а то су Срби. Наравно да се Срби нису одувек звали Срби. Овај народ, или је можда боље рећи цивилизација, јесте оно дванаесто племе Израиљево, које се зове Венијамин.

У Књизи Исуса Навина 18:21-28. налази се списак места које су Венијамити контролисали:

«А градови племена синова Венијаминових по породицама њиховим јесу: Јерихон и Вет-Огла и Емек-Кесис,

И Вет-Арава и Семарајим и Ветиљ,
И Авин и Фара и Офра,

И Хефар-Амона и Офнија и Гава; дванаест градова са селима својим;

Гаваон и Рама и Вирот,
И Миспа и Хефира и Моса,
И Рекем и Јерфаил и Тарала,
И Сила, Елеф и Јевус, а то је Јерусалим, Гават, Киријат; четрнаест градова са селима својим. То је наследство синова Венијаминових по породицама њиховим.»

Дакле, Венијамити су држали под контролом кључни простор Блиског Истока, а то је Свети град Јерусалим и његова околина.

Венијамити су се разликовали од свих осталих племена Израиљевих по томе што једини нису били семитског порекла, и што нису веровали у Јахвеа, већ у бога Дагона. Интересантно је да су у источној Србији, на обалама Дунава, археолошким ископавањима пронађене статуе бога Дагона, што је јасан доказ да су се Венијамити настанили управо на овом простору.

У документима Сионског приората познатим под називом Приоратски списи, налази се податак да су се Венијамити, након бекства из Израиља, настанили најпре у Грчкој, тачније у Аркадији, да би потом наставили узводно Дунавом и Рајном. На Дунаву данас живе Срби, потомци Венијамита, а онај део племена који је наставио Рајном, настанио се на територји коју ми данас знамо као Немачка. Тамо данас живе потомци Венијамита познати као Лужички Срби.

ЗАБЛУДЕ

Једна од највећих заблуда везаних за Србе јесте њихово тобожње словенско порекло. Према тој причи, Срби, који су наводно Словени, су се доста касно, негде у 7. веку, настанили на територији на којој данас живе, а на коју су дошли са неких планинчуга и из неких мочвара средње Азије. Библија и Приоратски списи говоре управо супротно. Срби на Балкан дошли с југа, и наставили ка северу. То се догодило пре најмање 3.500 година, али су Срби знатно старији јер према српском календару ми улазимо у 7514. годину, што значи да су Срби постојали најмање 4.000 година пре егзодуса из Свете Земље.
 
ПРВИ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА

У Књизи о Судијама, 19-21, можете прочитати једну доста замршену причу по којој су Венијамити тобоже силовали неке жене, па је то био разлог зашто су се осталих 11 племена уротили против њих, и истерали их са територије Јерусалима и околине. Наравно да та прича није тачна. Венијамити су протерани зато што семитским племенима није одговарало да неко ко је несемитског порекла, и при томе не верује у Јахвеа, контролише Свети Град. Прича о силовању неодољиво подсећа на причу о наводној хуманитарној катастрофи Арбанаса на Косову и Метохији, коју су тобоже изазвали Срби. То је био повод НАТО-у да бомбардује Србију, истера Србе са Косова и Метохије, и заузме ову свету територију. Дакле, исти сценарио као и пре 3.500 година.

У Књизи о Судијама, 20:48 је забележен први геноцид који је почињен над Србима, односно Венијамитима:

«Потом синови Израиљеви вративши се к синовима Венијаминовијем, исјекоше оштријем мачем и људе по градовима и стоку што се год нађе, и све градове који осташе попалише огњем.»

ПОЗНАТИ СРБИ

Један од најпознатијих српских владара био је Саул – први краљ Израела, кога је помазао пророк Самуило. Саул је дакле био из племена Венијаминовог, што је и био основни разлог његовог свргавања од стране Давида. Осим што је свргао Саула, Давид је своју престоницу сместио у Јерусалим, и на тај начин лишио Венијамите њиховог законитог наслеђа.

Из племена Венијаминовог потиче и Исусова мајка Марија, док је Јосиф из Јудиног племена, тако да је Исус полу-Србин. И Марија Магдалена, Исусова жена, потиче од Венијамита, тако да су Исусови потомци имали у себи 2/3 српске крви. Када се Исусова најстарија ћерка Тамара-Фива удала за Павла, њихови потомци су имали у себи већинску српску крв, премда је и Павле, према сопственом признању, родом Венијамит:

«Јер и ја сам Израиљац од сјемена Авраамова од кољена Венијаминова.»

Рим. 11:1.

НЕМАЊИЋИ – ИСУСОВИ ПОТОМЦИ


У IV веку Меровинзи су Дунавом, са Блиског Истока, дошли у Француску. Њихов значај огледа се у њиховом пореклу. Наиме, Меровинзи воде порекло директно од Исуса, па су због тога имали и велике непријатности. Када је Карло Велики истребио и последње припаднике меровиншке династије, изгледало је као да је ова Света Лоза угашена. Међутим, оно што Карло Велики није знао јесте да сви древни народи са Блиског Истока изузетну пажњу придају женској линији, па су тако Меровинзи успели да очувају своју лозу управо преко женске линије, тачније преко Анжујаца. Дакле, Анжујци воде порекло од Меровинга, што значи да су и они део Свете Крви.

Постоје подаци да је Јелена Анжујска била у сродству са Готфридом Бујонским – првим краљем ослобођеног Јерусалима, оснивача Сионског приората и човека који је своје порекло могао да докаже уназад све до Исусовог времена. Јелена је, дакле, такође носилац Свете Крви.

У Србију је послата од стране Сионског приората да се уда за српског краља Уроша I. Од нас се пажљиво скрива податак да су у њеној пратњи у Србију стигла и три Витеза Јерусалимског храма, познатији као темплари. Један од њих је био и Роже де ла Тур д’Оверн – оснивач првог Темпларског храма у Србији. Племићка породица Де ла Тур д’Oверн постоји и данас у Француској, и поносна је на своје српско порекло, јер је Роже де ла Тур д’Оверн остао да живи у Србији, овде се оженио и имао потомство.

Удајом за краља Уроша I, Сионски приорат је успео да на власт у Србији доведе Исусове потомке који ће владати наредних стотинак година. Спојем снаге западних феудалаца с једне, и српске духовне моћи с друге стране, Србија је постала изузетно цењена земља тога времена, и свакако једна од најјачих сила у Европи.

Марија Маргарета, византијска краљица, такође Анжујка, после пада Константинопоља склонила се код својих рођака Анжујаца у Србију. Том приликом је са собом донела велики број хришћанских реликвија, међу којима је најзначајнији Торински покров. Дакле, Торински покров се једно време налазио у Србији, тачније све до 1274. када га је краљ Драгутин поклонио мађарским Анжујцима. Када већ спомињемо Драгутина, није лоше поменути да је и он био ожењен једном Анжујком. Његова жена Катарина Анжујска припадала је мађарској лози Анжујаца.

Све у свему, захваљујући Јелени Анжујској, српски владари су постали носиоци Исусове лозе која се прати све до данашњих дана.
 
СРБИ У СРЕДЊЕМ ВЕКУ

После распада Душановог царства наступио је тежак период по Србе. Пошто је Ватикан уништио Темпларски ред 1307. није постојала сила довољно јака да се супротстави најезди Турака. Дакле, још тада је припреман терен да се Срби до краја униште. Године 1389. Срби су се на Косову – месту које, у езотеријском смислу, дели Рај и Пакао, супротставили далеко моћнијем непријатељу, али нису били довољно снажни да би се до краја одбранили. Зато смо за наредних 500 година добили пакао.

У том периоду је у Србији наставио да делује Сионски приорат, па је под његовим благословом 1408. основан Ред Змаја. Један од оснивача је био Деспот Стефан Лазаревић. Тада је врховни навигатор Сионског приората боравио у Србији да би му била пренета одређена знања која су током векова заборављена. Зашто баш Ред Змаја? Сећате се да су Венијамити веровали у Дагона, а не у Јахвеа. Од речи «Дагон» је настала реч «Драгон», што значи «змај». Венијамити, односно Срби, су змајеви, тј. потомци змајева. Зато су у средњем веку кружиле приче о змајевима који су мудри, који саветују људе, па се то чак претворило у бајке о витезовима који убијају змајеве који су отели принцезе. Сетите се да су Венијамити оптужени за отимање некаквих жена. Дакле, змајеви су бића која су створила Србе. И ово није никакав виц, нити забавно штиво које можете да читате када немата шта паметније да радите. Онај ко се сада буде подсмевао – подсмеваће се својој глупости и необавештености. Змајеви су једна од најнапреднијих цивилизација, и све оно најбоље и најплеменитије што су у себи имали – пренели су на нас. Нису нас створили на емоцијама, као што се погрешно верује, већ на разуму и логици.

СРБИ И ЕЗОТЕРИЈА

Један од најумнијих Срба свих времена, Растко, односно Сава Немањић, знао је право поркело Срба, и његову езотеријску важност. Зато је и написао следеће речи:

«А ми смо Срби судбином предодређени да будемо Запад на Истоку, и Исток на Западу, и да признајемо изнад себе само Небески Јерусалим, а овде на Земљи никога.»

Свети Сава овде говори о значају Срба. Као небески народ, који није створен на Земљи, Срби једино могу да се повинују својим творцима. Премда су се Срби првобитно настанили у Јерусалиму, Небески Јерусалим би био она планета на којој живе наши творци. Управо због овог порекла, и гена које носимо у себи, ми Срби никада нисмо успели да прихватимо поједина овоземаљска правила и норме, из простог разлога што ми нисмо овде да бисмо слушали друге, већ да бисмо им били узор и пут.

Као древни народ, Срби нису на Земљи да би освајали територије, нити грабили за себе било каква материјална богатства, већ да својом духовном снагом утичу на друге, и поведу их ка најзначајнијем могућем напретку – духовном напретку. Међутим, да би се то догодило, најпре морамо сами да доживимо духовни препород.
 
НОВО ДОБА

Нисам случајно одабрао овај поднаслов. У химни Боже правде каже се:

«Настало је ново доба
Нову срећу Боже дај»

Ново доба је термин који користе масони, а постоји и покрет са истим називом. Управо у периоду у коме је настала ова химна, дакле крај 19. и почетак 20. века, масони су играли кључну улогу у Србији. Дешавало се да су комплетне српске владе сачињавали масони. Оваква инфилтрација масона у српске редове је почела око Првог српског устанка.

После почетних успеха у биткама против јањичара, српски устаници су потражили потпору и помоћ код аустријских, француских, и руских масона.
Српска делегација, коју су чинили: прота Матија Ненадовић, Јован Протић, Петар Новаковић Чардаклија и Божа Грујовић, стигли су у Петроград 7.новембра 1804. на састанак са кнезом Адамом Чарториским, блиским цару, и уједно масоном.

Подсетио бих да се устаницима придружио и масон Доситеј Обрадовић , коме је Карађорђе поверио васпитавање свог сина Алексе. Извесно време су њих двојица становали код руског представника у Београду Родофиникина, такође слободног зидара.
Доситејев просветитељско-слободнозидарски рад нарочито се испољава у школству. Не заборавимо да је један од циљева слободних зидара пуна контрола образовног система.

Елем, за време Првог устанка Срби су такође били у контакту са Великом ложом Француске чији члан је био Наполеон. Он је према устаницима играо дволичну улогу, с једне стране је гурао Турску да угуши устанак, а с друге стране је ипак давао неке наде вођама устаника да ће им помоћи у борби за ослобођење.

Као што знамо, устанак је брутално угушен 1813. јер су Срби остављени сами себи, без руске, аустријске, и француске подршке, тако да и евентуалне везе српских слободних зидара нису битно утицале на побољшање ситуације по слому устанка.

Пошто је успео да побегне у Русију, Карађорђе се тамо сусреће са Александром Ипсилантијем,чланом масонске ложе «Побратим».

Касније је и кнез Милош одржавао контакт са овим човеком, и његовом организацијом «Хетерија».

Дакле, на основу свега, можемо закључити да устанак није букнуо случајно, или зато што раја није могла трпети турскога зулума, већ су изузетно значајну, ако не и пресудну улогу одиграли масони.
Да је тако потврђује и недавно подигнути масонски споменик у центру Ваљева, посвећен сечи кнезова.

Био је то период привидног буђења српског народа. После петовековног ропства под мухамеданцима, дошао је ред да робујемо масонима - луциферијанцима.
 
ХХ ВЕК

У двадесетом веку Срби су увучени у оба светска рата, с намером да у потпуности буду уништени. Срби су оптужени за изазивање Првог светског рата зато што је Гаврило Принцип у Сарајеву извршио атентат на Франца Фердинанда. То је био само изговор да би Хабзбурзи загосподарили српском земљом. Хабзбурзи такође у себи носе Свету Крв, премда по бочној линији воде порекло од куће Лорен, Лоренови од Анжујаца, Анжујци од Меровинга, о ови од самог Исуса. План Хабзбурга био је да створи ново Свето римско царство које би трајало хиљаду година. На пут су им стали Срби који су платили губитком трећине популације.

Хитлер, који је у себи носио јеврејску крв, премда је био потомак Ротшилда, прогонио је Јевреје да би им створио државу на територији на којој је данас имају, а која припада Србима. Индиректно, и Хитлеров главни циљ је био уништење Срба. Данас испада да су једино Јевреји жртве другог светског рата, иако су Срби страдали у вишемилионском броју, и свако ко се усуди да критикује Државу Израел, аутоматски бива проглашен нацистом. Јасеновац нико и не спомиње. Све је то урађено плански, да се Србима никада не би пружила прилика на повратак на територију која им је дата, а са које су протерани у библијска времена.

Рат на простору бивше СФРЈ је организовао Ватикан, са циљем да се Србима припишу сва зла на овом свету, и да вечито носимо анатему «геноцидног» народа. То је само наставак оне кампање која је вођена против Срба, тј. Венијамита пре најмање 3500 година.

У августу 1995. преко 250.000 Срба је прогнано са територије Републике Српске Крајине. То је био само још један у низу геноцида над Србима.

Више стотина хиљада Срба је било принуђено да пред муџахединским ножем побегне са простора Босне и Херцеговине – вековне српске земље којом је ходио апостол Павле. Деведесетих година двадесетог века, мухамеданци и Ватикан су поново, као и у XIV веку, удружили снаге како би уништили Србе.

Често се за Косово и Метохију каже да је српски Јерусалим. У езотеријском смислу, Космет је тачка на планети која дели Рај и Пакао, и ако је контролишете имате приступ подземним световима, стази Даат која спаја две изузетно значајне Земљине чакре, и отворен вам је пут ка Дрвету Живота, и духовном просветљењу. Зато је НАТО инсталирао базу Бондстил код Урошевца, која представља одскочну даску ка остварењу ових планова. Геноцид над Србима на Космету је почињен да би они који желе да успоставе Нови светски поредак загосподарили овом изузетно значајном територијом.
 
БУДУЋНОСТ СРБА

Приметили сте да од када постоје, Срби представљају сметњу оним снагама које се противе духовном напретку човечанства, које желе пуну контролу над целом планетом, снагама које се залажу за уништење свих закона и религија, снагама које верују у Луцифера. Они који данас разапињу Србију и Србе, представљају реинкарнацију оних који су покушали да убију Истину оног тренутка када су разапели Исуса. Као што Исус није био побеђен, тако ни Срби неће бити побеђени. Овај народ има изузетно озбиљне заштитнике, и само је питање када ће нам и у ком облику послати помоћ. Док се то не догоди, остаје нам само да радимо на себи, и да се духовно уздигнемо и као појединци и као народ, како бисмо, када за то дође тренутак, испунили изузетно тежак али прелеп задатак који нам је дат, а то је да будемо со људске цивилизације.

Биће тешко, јер дани који долазе неће Србима донети никакво добро. Можда ћемо поново, као безброј пута у својој историји, морати да напустимо територију на којој смо настањени, али непријатељи се ни тада неће зауставити. Срби ће им представљати трн у оку све док постоје. Зато ће отворено кренути на истребљење Срба, ма где се Србин налазио.

Замишљени као контролори људске цивилизације, Срби су сметња онима који се залажу за укидање свих правила, моралних начела, религија, влада и закона. Сметња су онима који желе само један закон – модерни закон џунгле који је саставио луциферијанац Алистер Кроули:

«Чини шта ти је воља, и то ће бити целина закона.»

То је, у најраћим цртама, оно што називамо Новим светским поретком. Да би дошло до његовог успостављања, неопходно је најпре истребити Србе са лица земље.

Можда ће у томе привидно успети, можда ће чак бити и на корак до стварања Луциферовог Новог светског поретка, али када се буду најмање надали, Срби ће се поново појавити и помрсити им конце. Можда се тада нећемо звати Срби, јер нисмо се одувек тако ни звали, али ће те будуће генерације у себи носити ону божанску искру, интелигенцију, племенитост, доброту и духовност по којој су Срби били препознатљиви од прадавних врмена до данашњих дана.

Мир Божји - Христос се роди!
 
Pobunjenik:
СРБИ У СРЕДЊЕМ ВЕКУ


У том периоду је у Србији наставио да делује Сионски приорат, па је под његовим благословом 1408. основан Ред Змаја. Један од оснивача је био Деспот Стефан Лазаревић.

dragi rebelu
chitajuci nenapisane knjige
zaboravio si one napisane
a u njima vepo stoji:

"Међутим, тек сада Французи налете на Бајазитову коњицу коју је он лично повео и која је до тога момента била сакривена иза једног брежуљка тако да Французи нису ни знали за њих. То је већ била прва невоља на коју су неопрезни Французи налетели, а друга још гора је била у томе што су Французи у турским редовима направили само пробој, али нису разбили њихов бојни поредак тако да су јаничари само затворили онај простор који су Француски коњаници направили и кроз који су прошли. Већ уморни, Французи су се нашло потпуно опкољени и почели су лагано попуштати. То је приметио Угарски краљ Жигмунд и са последњом резервом коју је лично водио удари на Турке желећи да дође до Француза.

Овај налет Угара је био страшан и у том моменту је изгледало да ће Турци ову битку изгубити јер је код њих почело расуло, али тада долази до једног ненаданог преокрета. Као последња Турска резерва у битку улети кнез Стефан Лазаревић са својим оклопницима, разбије одред краља Жигмунда и на крају обори Угарску заставу. "

alergichan sam na velichanje luzerske porodice hrebeljanovic
 
Побуњениче,

морам Ти рећи да си У МНОГОМЕ у праву и да ИСТИНУ пишеш... поготово у оном делу о масонима јер сам игром случаја имао прилике да завирим у те тајне списе... али ја тешко прихватам Твоје закључке које си извукао на основу чињеница које су и мени познате... тј. можда се прибојавам таквих закључака... јер и ја схватам да се нама Србима ЦРНО ПИШЕ...

п.с. много тога се крије од народа... а оне људе који покушавају да остале упуте у скривене истине о нама обично проглашавају "таквим и таквим" без икакве жеље да се хушкачи и галамџије упусте у проблем и покушају да га схвате...бучни су... дрече... вређају... али аргумената немају... зато се бојим да МНОГЕ ИСТИНЕ које си навео у свом писању захваљујући испегланим вијугама мозга појединих учесника неће наћи прави пут коме је циљ само један : ОБЕЛОДАЊИВАЊЕ ... тј. бојим се да на овим форумима нико није спреман за расправу по овом питању и да ће је затрпати менталним фекалијама...
 
eremita:
п.с. много тога се крије од народа... а оне људе који покушавају да остале упуте у скривене истине о нама обично проглашавају "таквим и таквим" без икакве жеље да се хушкачи и галамџије упусте у проблем и покушају да га схвате...бучни су... дрече... вређају... али аргумената немају... зато се бојим да МНОГЕ ИСТИНЕ које си навео у свом писању захваљујући испегланим вијугама мозга појединих учесника неће наћи прави пут коме је циљ само један : ОБЕЛОДАЊИВАЊЕ ... тј. бојим се да на овим форумима нико није спреман за расправу по овом питању и да ће је затрпати менталним фекалијама...

Tačno tako. Pošto studiram istoriju, svesna sam da o nekim stvarima koje se ne poklapaju sa zvaničnom istoriografijom školovani istoričari ne pišu, odnosno ne usuđuju se da pišu iako vide da postoje mnoge nelogičnosti. Jednostavno, se boje da ne dožive sudbinu Relje Novakovića, školovanog istoričara koji danas služi za sprdnju, samo zato što je pisao o nekim stvarima o kojima drugi nisu smeli.

Većina istoričara ga danas ismejava, iako znaju da je bio u pravu, ali se boje da ne postanu novi predmet sprdnje i ne izgube sigurno radno mesto i ugled koji imaju.

Sto se tice mog profesora, koji predaje nacionalnu do XII veka, mogu da kazem da se maksimalno zalaze da nam ukaze na nelogicnosti zvanicne istoriografije, prepustajuci nama da donosimo zakljucke, ali i on sve to cini pomalo uzdrzano jer govori o stvarima, zbog kojih moze da ostane i bez posla. Javno da to kaze, nema ni govora. Ismejali bi ga....
 
Лепо си ти то смислио...
Имам само један мали амандман...
...
Срби су Руси. Из Сибира. Старе Србије. Говоре исто ко руси, и немају јеврејских речи у свом језику.
Срби имају плаве очи. Сви су бели (жути или плави) кад су деца... касније мало потамне...
...
Срби су Руси...
Хвала Богу...


п.с.
а сад морам да идем, Змај је гладан, да му бацим једну девицу за вечеру...


-----------------------------------
"Бре, кад припече звезда око Светог Илије, па мислиш - изгоре све! Па тек ће једне ноћи киша. Летња, плаха, ко ова. А ја кажем мом Проки - Проко, киша, буразере! Па изиђем напоље, па постојим тамо међу шљивама, оно пада - ко Бог да плаче..."
 
Eržebet Batori:
Tačno tako. Pošto studiram istoriju, svesna sam da o nekim stvarima koje se ne poklapaju sa zvaničnom istoriografijom školovani istoričari ne pišu, odnosno ne usuđuju se da pišu iako vide da postoje mnoge nelogičnosti. Jednostavno, se boje da ne dožive sudbinu Relje Novakovića, školovanog istoričara koji danas služi za sprdnju, samo zato što je pisao o nekim stvarima o kojima drugi nisu smeli.

Većina istoričara ga danas ismejava, iako znaju da je bio u pravu, ali se boje da ne postanu novi predmet sprdnje i ne izgube sigurno radno mesto i ugled koji imaju.

Sto se tice mog profesora, koji predaje nacionalnu do XII veka, mogu da kazem da se maksimalno zalaze da nam ukaze na nelogicnosti zvanicne istoriografije, prepustajuci nama da donosimo zakljucke, ali i on sve to cini pomalo uzdrzano jer govori o stvarima, zbog kojih moze da ostane i bez posla. Javno da to kaze, nema ni govora. Ismejali bi ga....

relja je cool tip, i ono shto je on tvrdio, za baltik, sarmate, dakiju recimo ima mnogo vishe smisla nego zvanichna istorija.

al vecina dereticevih i olginih spisa su smeshni kao ovo projevrejsko s....e koje rebel danas i..a.
al OK. neke i to pali...
 
hehe :) pobunjenik, dao sam caletu da ovo procita

kad procito prvu recenicu reko - ovo nacionalni stroj?
posle pola sata doso u kujnu, po zalihe pitja (seo da se igra pa zaglavio ko po obicaju par sati, taman dok sam ja lepo odspavo) i rekao - ovo samo uglavnom potvrdjuje ono sto sam i mislio, al nisam mogao da potvrdim jer ne znam istoriju dovoljno dobro
 
Срби су Руси. Из Сибира. Старе Србије. Говоре исто ко руси, и немају јеврејских речи у свом језику.
Срби имају плаве очи. Сви су бели (жути или плави) кад су деца... касније мало потамне...
...
Срби су Руси...
Хвала Богу...
................

1.Прво СРБИ И РУСИ СУ СЛОВЕНИ, а не то што рече
2.А шта ти сада сметају Јеше??
 
crow:
relja je cool tip, i ono shto je on tvrdio, za baltik, sarmate, dakiju recimo ima mnogo vishe smisla nego zvanichna istorija.

al vecina dereticevih i olginih spisa su smeshni kao ovo projevrejsko s....e koje rebel danas i..a.
al OK. neke i to pali...


Relja Novakovic je istoricar od zanata, koji se odlicno sluzi istorijskom metodologijom, i glupo je stavljati ga u isti kos sa Dereticem i Pjanovickom, a jos gluplje je to sto ga podsmevaju skolovani istoricari bez ikakvog argumenta, iako znaju da je bio u pravu.

Sto se tice Olge Pjanovic, svaka joj cast na jezicima koje je govorila. da se ja jos 5 puta rodim, sigurno ih necu nauciti toliko. Na tome stvarno svaka joj cast. Ali sto se tice istorijskih knjiga koje je pisala su nikakve. Toliko joj je metodologija nikakva da i na mestima na kojima je mozda u pravu, na kraju ispadne smesna, mada vecina stvari nema logike.

Evo jednog primera:

U knjizi "Srbi....narod najstariji" jedno poglavlje nosi naziv po jednom piscu iz IV veka, mislim da je Horanski bio u pitanju, ali nemojte me drzati za rec, odavno sam citala. Dakle naslov je Horanski, a ona ga pominje samo u prva dva pasusa, dok na narednih 15 strana raspravlja o necemu sasvim petom, da citaocu na kraju uopste nije jasno zasto je stavila taj naslov.

U tih nekoliko redova gde pominje Horanskog pravi nedopustivu metodolosku gresku. Horanskog koji je ziveo u IV veku i Safarika koji je ziveo u XIX veku, stavlja u isti kos. Tretira i jednog i drugog kao izvor, navodeci kako ono sto pise Horanski potvrdjuje i Safarik, a pri tom potpuno zapostavlja cinjenicu da je razlika izmedju njih 15. vekova, i da je Horanski za nas izvor, a Safarik literatura. Ovakva metodoloska greska, nedopustiva je i za studenta prve godine istorije, a kamo li za nekog ko se ozbiljno bavi ovom tematikom.

Dalji komentar o njoj je suvisan.

O Dereticu ne bih da pisem, vec je dovoljno reci bilo i o njemu, ali da se ne bude zabune, slicno mislim o njemu kao i o njoj.

Sto se tice Relje Novakovica, ko uzme da ga cita, vidi da je metodologija savrsena, da postoji sklad i dobar redosled dogadjaja, da su recenice jasne - jednom recju sve je perfektno. Svaka tvrdnja je lepo argumentovana bez mesanja baba i zaba.
 
Pobunjenik:
У езотеријском смислу, Срби су народ који је, за разлику од свих осталих народа који су створени на Земљи, једини створен ван ове планете, дакле на планети својих твораца.

a....gde? :shock:

Pobunjenik:
Од речи «Дагон» је настала реч «Драгон», што значи «змај». Венијамити, односно Срби, су змајеви, тј. потомци змајева. Зато су у средњем веку кружиле приче о змајевима који су мудри, који саветују људе, па се то чак претворило у бајке о витезовима који убијају змајеве који су отели принцезе. Сетите се да су Венијамити оптужени за отимање некаквих жена. Дакле, змајеви су бића која су створила Србе.

:-D :-D :-D

Pobunjenik:
Змајеви су једна од најнапреднијих цивилизација, и све оно најбоље и најплеменитије што су у себи имали – пренели су на нас. Нису нас створили на емоцијама, као што се погрешно верује, већ на разуму и логици.

:shock:

moram i ovde da postujem :roll:
 
Alo moderatori sta je ovo???!!!
Da se razumemo ja jesam Srbin, pravoslavac koji veoma voli svoju zemlju, ali kakvo je ovo javno propagiranje nacionalizma i sovinizma u svojom najgorom obliku?!
Plus da ne pominjem tone i tone gluposti:
Hitler je proganjao Jevreje zato sto je zamislio da im stvori drzavu?
Kosovo je ulaz u pakao i raj?
Svi se urotili protiv nas jadnih srba?
Isus je bio Srbin?
Srbi nastali od zmajeva?
 
Ha Zmaju, Ha ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:-----------------------------------
"Бре, кад припече звезда око Светог Илије, па мислиш - изгоре све! Па тек ће једне ноћи киша. Летња, плаха, ко ова. А ја кажем мом Проки - Проко, киша, буразере! Па изиђем напоље, па постојим тамо међу шљивама, оно пада - ко Бог да плаче..."
 
Eržebet Batori:
Relja Novakovic je istoricar od zanata, koji se odlicno sluzi istorijskom metodologijom, i glupo je stavljati ga u isti kos sa Dereticem i Pjanovickom, a jos gluplje je to sto ga podsmevaju skolovani istoricari bez ikakvog argumenta, iako znaju da je bio u pravu.

Sto se tice Olge Pjanovic, svaka joj cast na jezicima koje je govorila. da se ja jos 5 puta rodim, sigurno ih necu nauciti toliko. Na tome stvarno svaka joj cast. Ali sto se tice istorijskih knjiga koje je pisala su nikakve. Toliko joj je metodologija nikakva da i na mestima na kojima je mozda u pravu, na kraju ispadne smesna, mada vecina stvari nema logike.

Evo jednog primera:

U knjizi "Srbi....narod najstariji" jedno poglavlje nosi naziv po jednom piscu iz IV veka, mislim da je Horanski bio u pitanju, ali nemojte me drzati za rec, odavno sam citala. Dakle naslov je Horanski, a ona ga pominje samo u prva dva pasusa, dok na narednih 15 strana raspravlja o necemu sasvim petom, da citaocu na kraju uopste nije jasno zasto je stavila taj naslov.

U tih nekoliko redova gde pominje Horanskog pravi nedopustivu metodolosku gresku. Horanskog koji je ziveo u IV veku i Safarika koji je ziveo u XIX veku, stavlja u isti kos. Tretira i jednog i drugog kao izvor, navodeci kako ono sto pise Horanski potvrdjuje i Safarik, a pri tom potpuno zapostavlja cinjenicu da je razlika izmedju njih 15. vekova, i da je Horanski za nas izvor, a Safarik literatura. Ovakva metodoloska greska, nedopustiva je i za studenta prve godine istorije, a kamo li za nekog ko se ozbiljno bavi ovom tematikom.

Dalji komentar o njoj je suvisan.

O Dereticu ne bih da pisem, vec je dovoljno reci bilo i o njemu, ali da se ne bude zabune, slicno mislim o njemu kao i o njoj.

Sto se tice Relje Novakovica, ko uzme da ga cita, vidi da je metodologija savrsena, da postoji sklad i dobar redosled dogadjaja, da su recenice jasne - jednom recju sve je perfektno. Svaka tvrdnja je lepo argumentovana bez mesanja baba i zaba.

Ovo zadebljano citiram: po meni je ovo logicno, jer na primer sto je pisao Vladimir Corovic, ti kao savremeni istoricar proveravas i kasnije potvrdjujes ili demantujes. Tako mislim da nije pogresila sto se tice te dvojice.

A sto se teme tice, vala mene vise ne iznenadjuje nijedna tema koju pobunjenik postavlja. Interesuje me samo jos ko je sada ovaj pobunjenik? Je li covek neki istoricar pa priprema neku knjigu i sada proverava kako ce proci..., nije mi jasno.

Samo da pojasnim neke nedoumice i nepravilnosti, ali pre svega bih pitao: je li ovaj koji je pisao ovu knjigu neki debil ili sta je? Kosmet kao srpski Jerusalim je sinonim na jevrejski Jerusalim, koji je nekada bio prestonica a ovi ga izgubili i vekovima su iz generacije u generaciju jedan drugome a i sebi obecavali da ce ga povratiti. Tako slicno je i sa Kosmetom, jer to je nase i ako ga neko otme, vraticemo ga kad tad. Bas zbog ovoga mi nije jasno, da li je pisac mislio da su ovi i slicni izrazi (srpski Jerusalim, nebeska Srbija...) zaboravljeni u kom smislu su pisani i upotrebljavani ili je covek, stvarno, neki previse isfrustriran lik, pa hoce da skrene na sebe paznju?! Plasim se samo da ovakvi ne uzmu maha i pokrenu lavinu kod srpskog naroda, tj, da se pocne ovakvima verovati..., to znaci da smo kao nacija propali, duhovno pre svega, ali i..., i da nam je istrebljenje vec blizu. Drugim recima, ovo je glas ocajnika.

Uostalom vidi se da je ovo neki verski fanatik. Navodi citate iz Biblije i tumaci ih kako mu se cefne a sto je najgore uzima ih kao dokaze. Trazenje izvora, dokaza, podataka na osnovu slicnosti u govoru, srpskog sa nekim oblastima u svetu je dokaz da je neko samo pisac naucno fantasticnih stiva, tj stiva za zabavu i da je apsolutno nepotkovan znanjem, dakle, plitak. Kako ce neko objasniti englesko prezime "Scot" ili svedsko "Pederson", nemacko "Jarsen" (radi li se ovde o jarcu ili jasenu?)...?
 
nego, narode - meni ovo zvuci logicno. cak i to za zmajeve. ma kolko smesno bilo

ako se malo zadubite u teoriju zavere (onu standardnu, ne onu da npr pornice uvoze da bi se srbi zatrli sami od sebe) naci cete da svi bica koja su na visem nivou postojanja od nas svrstavaju u nekoliko gupa od kojih su oni "pozitivni" zmajevi

i ko kaze da je zmija nagovorila evu na greh? vatikan? ma idi begaj...
a sto da ne bude realna verzija po kojoj je zmaj ljudima dao odredjena znanja?

ionako nista ne mozemo da potvrdimo. biblija je sama po sebi apsolutno nepouzdana, svako ko je prepisivao mogao je da izmeni sta hoce. treba da se malo vatikan pretrese...verujem da bi se svasta naslo


ja verujem da su nekad postojali zmajevi, atlantida, da na tamnoj strani meseca ima nekog, da postoje bica koja bivstvuju (ili kako se vec kaze tacno) u nekim drugim dimenzijama, paralelnim nasim, i koja mi nismo u mogucnosti da culno opazimo, verujem u isusovu filosofiju...
procitajte konana - to je ukratko moje poimanje one davne istorije

i sta je sad ona manje tacna od ove vase zvanicne? nista...

ja za sebe tvrdim da sam u pravu a da vi lupate gluposti.
isto to radite i vi

srbi su bozji narod
postoji svetska zavera protiv srba


ajd sad, dajte tih par redova smajlija pa da idem da jedem :lol:
 
Eržebet Batori:
Tačno tako. Pošto studiram istoriju, svesna sam da o nekim stvarima koje se ne poklapaju sa zvaničnom istoriografijom školovani istoričari ne pišu, odnosno ne usuđuju se da pišu iako vide da postoje mnoge nelogičnosti. Jednostavno, se boje da ne dožive sudbinu Relje Novakovića, školovanog istoričara koji danas služi za sprdnju, samo zato što je pisao o nekim stvarima o kojima drugi nisu smeli.

Većina istoričara ga danas ismejava, iako znaju da je bio u pravu, ali se boje da ne postanu novi predmet sprdnje i ne izgube sigurno radno mesto i ugled koji imaju.

Sto se tice mog profesora, koji predaje nacionalnu do XII veka, mogu da kazem da se maksimalno zalaze da nam ukaze na nelogicnosti zvanicne istoriografije, prepustajuci nama da donosimo zakljucke, ali i on sve to cini pomalo uzdrzano jer govori o stvarima, zbog kojih moze da ostane i bez posla. Javno da to kaze, nema ni govora. Ismejali bi ga....

Браво Ержебет, одлично закључујеш...

... Твој професор из националне до 12. века је само један ОДЛИЧАН ПРОФЕСОР... он не жели да било коме било шта ЗАПИШЕ у памет... он наговештава "нелогичноти званичне историографије" - и ПРЕПУШТА ВАМА ДА СЕ БАВИТЕ СТВАРНОМ ИСТОРИЈОМ... па ко докле стигне... зависи од снаге личности сваког појединца...
 

Back
Top