Srbi u ocima stranaca

• Začetnik teme Začetnik teme hator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo ovako:

1.pricam ja sa Kinezom, pricam pricam...pita on mene odakle sam...ja kazem Srbija, on pojma nema...ja mu kazem Yugoslavia, on : aaaa, Titooooo...
2. pricam ja sa Etiopljankom...levo desno, trt, mrt...odakle si ti...iz Srbije...nemam ja pojma gde je to...jesi cula za Yugoslaviju? naravno, Tito je iz Yugoslavije...rekoh nije vise, umro...e sad problem je sto ona pojma nema da je on umro pre 28 godina (jako se iznenadila), ali zna riba za njega!

Mislite o tome!

NE ŽELIM da mislim o tome !

To nije pohvalno ni za njih, a naročito za nas. Da nam jedan SRBOŽDER bude odrednica po čemu će nas prepoznavati !?

Sve sreća, ovde gde živim, u prelepoj Eladi, N I K O ispod 40 godina nije čuo za tog skota.

Čak ni fakultetski obrazovani. Jednom, kada sam ga slučajno pomenula, i to u kontekstu rasprave ko je bio gori Staljin ili Hitler, svi su gledali bledo, nisu imali pojma ko je to. Jedino se jedan DJ nadmoćno osmehnuo i rekao da je to poznati kubanski pevač.....

NE !

Ne radi se o umetničkom imenu.
''Ustaša iz kuće cveća'' je imao umetničko ime. Da zavara trag jer je bio običan lopov pre nego što je postao naš presednik.

A Tito je VRLO ČESTO ime u Južnoj Americi i Karibima, naročito u portugalskom govornom području.I to još od ranije, pre nego što su čuli za prevaranta.

Samo delimično si u pravu.

Postoji ime Tito, ali je isto tako i čest nadimak.

Jedan od mojih omiljenih boksera svih vremena je Portorikanac Felix ''Tito'' Trinidad.
Daklem, njemu je Tito samo nadimak.Felix je pobedio Oskara de la Hoju, i tesno izgubio od Roj Jones Juniora.Bio je jedan od 10 ljudi koje nisu izneli iz ringa posle meča sa njim.

260px-Felix_trinidad_poster1.jpg

Felix TITO Trinidad

Ime je Grčkog porekla, od imena Titus, što znači Div (Gigant). Dobijala su ga muška deca koja su rođena izuzetno krupna. Bilo je često ime u Rimskoj imperiji.

a tito ga je zaradio šatro u španiji, gde nije imao luksa ili reksa ni ptičicu da ga spasi,
pa verovatno zato nije ni učestvovao u gerilskim borbama, te se samo pripoveda...

bedak je koliko smo jadni na zapadu.
baš sam tužna.
mada kakva nam je većina dijaspore..nje ni čudo što misle da smo najgori paćenici na svetu.

A zar to treba da bude nešto čudno ?

Pa naše su devojke među najlepšima na planeti !
Zar je moguće poređenje naših lepotica i pegavih pihtijastih Engleskinja ? ( Ja ih uvek poredim sa pudingom )
Sa druge strane, i meni su takve stvari govorile Engleskinje. Da se sad ne hvalim .....

a islandjani kazu: zasto su britanke ruzne? zato sto su vikinzi sve sto valja odveli na island .:)inace islandjani o sebi imaju visoko misljenje sto se tice lepote.i sve je to diskutabilno.ima ih stvarno lepih ali 80% to nisu iako im je i mis sveta 2005 odande.prema zenama slovenskog porekla treba samo da se naklone!pozdrav svima!

Za mene su prvi mislili da sam Ruskinja.Zbog izgovora engleskog sa slovenskim "akcentom",...pošto nisam plava, bilo im je čudno. Kad sam rekla da sam iz Srbije,...gledali su me još čudnije,...u fazonu "gde je to"?
Kad sam rekla "NATO bombing",...onda su se setili! 😁

Back